Нивелиране на пода със собствените си ръце

Днес много собственици извършват ремонт на подове в собствените си домове. Това спестява пари, а крайният резултат в този случай е по-ефективен. Освен това днес можете да намерите информация по темата в Интернет. В тази статия ще ви кажем как да подравняваме пода със собствените си ръце. Но първо нека разгледаме начините за изравняване на пода.

Процесът на предварителна подготовка на пода

За да подготвите подовата повърхност за изравняване, трябва:

  • премахнете старото покритие,
  • почистете пода от остатъци и мръсотия,
  • коригирайте всички вдлъбнатини и пукнатини,
  • премахнете всички излишни туберкули,
  • Като използвате лазерното или нивото на водата, определете височината на подравняването,
  • грундирана повърхност, за да се предпази от мухъл и гъбички.

Методи за изравняване на пода

Предполага се, че подовете могат да бъдат подравнени по всеки достъпен начин. Но все пак, поради различните видове под и груб етаж прилагат следните методи за изравняване на пода:

Методът на изравняване зависи от разликата във височината на пода, от времевия период на работа, от вида на подовата настилка и от шумоизолационния слой.

Нивелирането на пода е разделено на 2 етапа - подравняването е предварително и изравняване на довършителния етаж.

Обикновено за предварително изравняване се използват общи замазки или модифицирани специални смеси, предназначени да отстранят всички неравности на пода.

Тъй като бетон фундаментна плоча етажа не са идеални равна повърхност, така че на пода без замазка изравняване етаж изравняване не osuschestvimo.Dlya избран всякакъв вид, обхващащ, която е суха, традиционни. В таблицата по-долу са написани методи за подравняване, които отговарят на определени параметри.

маса

Обикновено се използва за подравняване на пода със собствени ръце циментова замазка. Това изравняване с вода, пясък и цимент е най-често срещаното.

За цената, качеството и лесната инсталация, най-подходящата замазка е цимент и пясък на базата на полимер. Такова решение има следния състав: цимент и пясък в съотношение 1: 3 и вместо вода PVA в съотношение 1: 4.

Изравняване замазка изработен от радиофарове, и върху него, след втвърдяване, тънък слой от саморазливни смеси могат също да се приведе и използването на лепилото, че има по-голяма пластичност от цимент-пясък смес поради своята малка napolnitelya.Esli етаж няма да бъдат приведени в съответствие на изоставането, тогава можете да го направите сами, без помощта на професионалисти.

Цената на тази замазка е ниска и е подходяща за всякакви подови настилки, което е много приемливо за банята, където ще бъдат поставени керемидите.



Ако е необходимо да се повиши нивото на пода, например, за система от топли подове, тогава подът е изравнен с експандирана глина. Такава замазка ще осигури висока звукова и топлоизолация на пода (виж Фиг. Затопляне на "подова настилка с разширена глина">Топлоизолация на пода с експандирана глина).

Цимент-пясъчната замазка е отнемаща време и дълъг процес: узрява в рамките на 3 седмици, а подът се навлажнява и поддържа в съответната стая с необходимата температура. 

Нанесете сухата настилка

Напоследък, все по-често се използва за изравняване на пода на суха замазка, разположена на базата на насипни етажи.

Новостта на този метод е производството на нови подобрени материали.

Професионалистите на сухата замазка:

  • липса на трудоемки работи по монтаж на подове от бетон,
  • способността да се провеждат различни комуникации,
  • поради лекотата, е възможно да се работи с тавани от дърво в стари къщи,
  • високо ниво на топлоизолация,
  • бърза инсталация.

Но независимо от простотата на технологията на сухата замазка, трябва да следвате всички препоръки на всеки работен етап.

Ако не говорите за подготвителния етап, който е необходим за всеки метод на изравняване, тогава за сухата замазка е необходимо:

  • Един слой от изолация срещу пароизолация е изработен от полиетиленово фолио, ако е бетон, тогава филмът трябва да има дебелина от 200-250 μm, а за дървени подове да използва пергамент. Поставете този слой да се припокрива с 15-25 см, а на стените се издига до ниво от около 6 см.
  • След това поставете звукоизолиращия слой, с празнина около периметъра на стените на 8-10 мм с шумоизолираща лента или с минерална вата, стъклена вата и т.н. Този слой също така предпазва подовата настилка от деформации при температурни разлики.
  • Допълнително разпространение на насипен материал, например пясък, разширена глина и др. Този слой варира от 3-4 см, с големи неравности до 6 см.
  • Това попълване е в съответствие с маяците. Още на уплътнения повърхностен в редове оразмерени прорези, разпространение листов материал, например миещи гипсови листове (гипс влакна борда), частици, водоустойчив шперплат, и така нататък. Листовете са прикрепени с винтове или лепило.
  • Сега всяка подова настилка може да бъде поставена на тази основа.

Попълване на пода

Подът може да се изравнява ръчно с помощта на Технологията на "полагане на течни подове">самонивелиращи се подове.

За да направите това, трябва:

  • да разглобявате цокли и блокове за затваряне на отвори;
  • Използвайте скрепер, почистете пода, отворете пукнатини, вакуумирайте пода и го обезмаслете с прах за почистване;
  • пукнатини се запълват с хоросан и се изравнява повърхността;
  • теглете по цялата дължина на линиите на стаята, равна на дължината на правилото, около 2 м, а за тях на разстояние от 30 см винт на винтовете;
  • въз основа на използване на ниво лазер трябва да намери най-високата точка, за да го добавите в дебелината на слоя и попълване бъдеще етаж на това ниво завинтва болтове перпендикулярни линии и маркирани по цялата дължина;
  • да се поставят малки слайдове от алабастър до всеки маяк за маяци, ако маяците се пресяват, те трябва да бъдат повторно циментирани;
  • сухата смес се смесва с вода в подходящо съотношение, след което сместа се проверява за консистенция;
  • тогава площта не е повече от 2 квадратни метра. м. изсипете сместа;
  • с помощта на правилото, разпространението на сместа над маяците;
  • така че подът да е равномерно, той се валцува с иглена ролка, като се наблюдава нивото, съответстващо на маяците.

Персийския залив или саморазливните подове, които са направени от самите тях, днес са много популярни за целите на изравняване на пода.

Така че, например, ако подравнявате етажа на балкона, базиран на дневника, е много труден, тогава в този случай пода ще бъде най-оптималният вариант, което е доста лесно да направите със собствените си ръце.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Самонивелиране на подаСамонивелиране на пода
Изравняване на пода с избор на шперплат и правила за инсталиранеИзравняване на пода с избор на шперплат и правила за инсталиране
Настилката на пода със собствените си ръцеНастилката на пода със собствените си ръце
Как да изравняваме бетонен под с ясни инструкции за занаятчиите в домаКак да изравняваме бетонен под с ясни инструкции за занаятчиите в дома
Подравнете пода с линолеум със собствените си ръцеПодравнете пода с линолеум със собствените си ръце
Изливане на пода с експандиран глина - начини за подравняване на пода с помощта на глинаИзливане на пода с експандиран глина - начини за подравняване на пода с помощта на глина
Подравняване на таваните със съветите на майсторитеПодравняване на таваните със съветите на майсторите
Изравняване на пода за ламинирани тайни за качествена работаИзравняване на пода за ламинирани тайни за качествена работа
Как правилно да изравнявате пода с саморазливна смесКак правилно да изравнявате пода с саморазливна смес
Монтаж на бетонна подова замазка без помощта на професионалистиМонтаж на бетонна подова замазка без помощта на професионалисти
» » Нивелиране на пода със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com