Модерни подови плочки за нови дървени елементи и по-добри характеристики

Подови плочки за дърво

Най-благородният и уважаван финал на пода по всяко време е, има, и може би за дълго време ще бъде част паркет паркет. Но не всеки може да си позволи такъв завършек. Също така възникват известни трудности по време на експлоатацията на паркета, така че производителите предлагат интересна алтернатива. Тя стана плочка за дърво. Външно изглежда като скъпо дърво, но всъщност това не е нещо като конвенционално покритие на плочки. Плочки за паркет - най-новото ноу-хау в областта на ремонтните технологии. Идеята за комбиниране на достойнството на плочки и дърво, изглежда, лежеше на повърхността. Но едва днес производителите са успели да създадат продукти, които имат универсални характеристики. Можете да осигурите визуална илюзия по два начина:

  1. Купете керамични плочки.
  2. Изберете гранит под дървото.

Кой вариант е по-добър, недвусмислено трудно да се каже. За да се идентифицират тези или други предпочитания, е необходимо да се проучат подробно преференциалните характеристики и недостатъци на всеки вариант. Затова нека разгледаме по-подробно това.

Плюсове и минути от използването на керамични плочки

Плочки за паркет - най-добрият вариант, показващ отличен баланс на цена, качество и резултат. В своята структура новото разнообразие от довършителни материали не се различава от обикновените керамични подови плочки. Това означава, че той има същите предимства и недостатъци:

Малки плочки

Красив под с шарки

  • Първо, керамичните плочки са много издръжлив материал. Ако е поставен правилно, спазвайки всички технологични особености, подовото покритие ще бъде по-силно от стоманобетона.
  • На второ място, финалът има високо ниво на твърдост. Следователно, с течение на времето, тя не е деформирана, не се огъва под тежестта на мебелите и не се страхува от високи напрежения при разкъсване.
  • Трето, керемидата не поддържа изгарянето и при излагане на високи температури не отделя токсични вещества. Той не води електрически ток и не се срутва под въздействието на опасни химични съединения.
  • Четвърто, на пряка слънчева светлина материалът не изгаря и не губи външния си вид.
  • На пето място, плочките са сред хигиенните материали - лесно се мият и на повърхността му не се натрупва прах, не се развиват мухъл и гъбички.

Керамичните плочки могат да се нарекат универсален материал, ако не и за един значителен недостатък - той прави топлина добре, затова принадлежи към група студени материали. Ходенето по него боси през зимата е невъзможно, но в ерата на космическата технология, този дефект лесно се елиминира, ако инсталирате система от топъл под.

Технически характеристики на материала

От обикновените керамични настилки, плочките за подова настилка от дърво се различават от оригиналната външна текстура. На върха на керамичната основа е покрита със специална глазура, имитираща повърхността на естественото дърво. Производителите предлагат широк спектър от модели. В колекцията - плочки за всяко дърво. Различни нюанси, различни форми на индивидуални елементи - огромен избор загрява интереса на потенциалните купувачи.

Керамични плочки

Колекция ОКЕАН

За да изглежда естествено подовото покритие, плочките имат матова текстура. Това решение разширява обхвата на материала и му позволява да се полага не само в помещения с висока влажност, но и в дневни. Поставяйки плочките под паркета в коридора, никога няма да се подхлъзнете и да получите подово покритие, което е много лесно да се грижите за него.

Самият интериор от неговата употреба ще бъде от полза само, тъй като помещенията ще придобият изящен и представителен вид. Според дизайна керамичната плочка под дървото не се различава от прототипа си. От отделни части можете да направите всеки чертеж, да събирате класически паркет коледно дърво или други орнаменти, които се добавят с помощта на парче паркет. Резултатът надминава дори най-скептичните очаквания.

Обърнете внимание! Самият потребител не може да каже на плочките от паркета, без да има следа от никого. Ако при посрещането на гостите не им кажете, че на пода има керамични плочки, а не паркет, те няма да го забележат сами.

Предимствата на използването на материала са очевидни. Единственото възпиращо средство, което не позволява на декорацията да заслужава популярност, е много висока цена. Цената на висококачествените керемиди е с порядък по-висок от обичайното керамично покритие. Но материалните разходи напълно се изплащат с отлични технически характеристики. В допълнение, квадратен метър от такъв материал ще бъде много по-евтино, отколкото истински дървен паркет.

Предимствата и недостатъците на използването на порцеланови каменинови изделия



Специалистите наричат ​​порцеланови плочки от порцеланови плочки. Този материал притежава всички свойства, които се изискват днес за подови настилки. Тя се различава от конвенционалните керамични плочки с подобрени технически характеристики. Материалът е изработен от специален вид глина чрез метода за високотемпературно печене.

Осезаеми ползи

Просторна кухня

Плочка от италианската фирма Refin

Керамичният гранит е най-трайният тип подови покрития, поради което е най-често използван в места с голям трафик. Доскоро тя е била подредена в търговски центрове, обществени и развлекателни зали, летища и железопътни гари. Материалът е устойчив на влага, на повърхността му не се образуват пукнатини и стружки и е много лесно да се грижите за пода от порцеланови каменинови изделия. Пожароустойчивост, прецизни и тънки ръбове, които правят шевовете между плочките едва забележими, еднородност, безопасност на употреба - всичко това може да бъде вложено в предимство. Керамичният гранит под паркета се различава от плочката само с по-висок клас устойчивост на удар и издръжливост. На декоративните индикатори и двата материала стоят на една и съща сцена, тъй като имат едни и същи характеристики. Има и друга отличителна черта - размерите на отделните части.

Обърнете внимание! Производителите, желаещи да постигнат най-голямото сходство на порцелановите камъни с дърво, произвеждат ламели с размери 60 х 15 см. Специалистите отбелязват, че такива форми позволяват да се създаде истинска визуална картина на истински паркет.

Само температурата на пода е в състояние да даде "фалшив". Порцелановият камък е много по-студен от докосването, отколкото дървото. Въпреки това, както в случая с керамични плочки, е възможно да се постави керамичен гранит под паркета на система за подово отопление. Така че, ще обобщим казаното:

Комбинация от подове

Комбиниране на материали

  1. Порцеланът е екологичен материал.
  2. Той не може да бъде деформиран, не се страхува от влага и е устойчив на износване.
  3. Използването на материала е оправдано, когато са необходими строги санитарни и хигиенни изисквания за довършване на помещенията.
  4. Лесно е да се грижите за такова подово покритие.
  5. Порцеланът е подходящ за помещения с висока влажност.
  6. Основното предимство на плочките за паркет е способността не само да се пресъздаде текстурата на естественото дърво, но и да се събере подовото покритие от отделни елементи с ясни граници, красиви линии и графитни включвания.

Минуси от порцеланови плочки

Основният недостатък на трайното подово покритие е студът до допирната повърхност. Разходката на такъв етаж не е много удобна, особено в прохладния сезон. Разбира се, винаги е възможно да се инсталира топъл под, но в съчетание с цената на самия материал окончателната версия на покритието няма да бъде скъпа. В банята не могат да се полагат гланцови сортове. Те имат по-скоро хлъзгава повърхност, така че травматичната опасност се увеличава многократно.

Изящна колекция

P-Delice choco

Преплетените шевове са много тънки и често натрупват мръсотия, което е изключително трудно да се отстранят. Цената на керамичния гранит е почти близка до цената на естествен паркет. Поради това е по-добре да се използва само когато приложението на материала е оправдано от техническа гледна точка. Независимо от това, предимствата на порцелановите каменинови изделия са много по-големи от недостатъците. Най-важният момент, който позволява на материала да печели популярност, е неговата дълголетие. Това ще продължи дълго, без да губи красивия си вид. За разлика от дървения паркет, плочките под дървото не трябва непрекъснато да се възстановяват, лакират, накисват, премахват недостатъците. И това е друг сериозен аргумент в полза на подобен избор.

производители

Дървените плочки са популярни в цял свят, а Европа използва този материал от дълго време. Ето защо фабриките, които произвеждат керамика и порцеланови каменинови изделия, са доста многобройни. Купувачът получава огромен избор, в който постоянно се появяват нови продукти.

Ярък интериор

Ариана Керамика Италиа

Сред любимите на пазара са испанските и италианските производители. Те предлагат най-скъпите плочки за паркет. В средния ценови сегмент - продукти от Турция и Полша. И най-евтиният материал се предлага от Русия и Китай. Какво да изберете, зависи от вас. Ние само отбелязваме, че качеството на местните продукти по никакъв начин не е по-ниско от европейските аналози, с изключение на това, че руската плочка изглежда малко селски. Все още няма толкова голямо разнообразие от цветове, но илюзорният външен вид.

Обобщение по темата

Дървеният паркет доскоро не изпитваше натиск и такава осезаема конкуренция, която се появи след публикуването на керамични плочки за паркет. На потребителите имаше почти еквивалентна замяна, притежаваща най-добрите технически и оперативни характеристики. Новите подови плочки под дървото позволяват да създадат индивидуален стил на интериора, който има ежедневна практичност. Тя много бързо намери своя купувач и спечели много популярност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Модерни видове подови настилки и техните характеристикиМодерни видове подови настилки и техните характеристики
Не преминава мода за керамични плочкиНе преминава мода за керамични плочки
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Паркет за къщатаПаркет за къщата
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
Как да направите ремонт в нова сграда без грешкиКак да направите ремонт в нова сграда без грешки
Керамични плочкиКерамични плочки
Как да поставите керамични плочки?Как да поставите керамични плочки?
Керамични плочки или метални нюанси по изборКерамични плочки или метални нюанси по избор
Как да изберем лепилото за външно облицоване?Как да изберем лепилото за външно облицоване?
» » Модерни подови плочки за нови дървени елементи и по-добри характеристики
© 2021 BggeHat.com