Изграждане на пода

Тези, които за пръв път срещнаха инсталацията на подове в дървена къща, тази задача изглежда трудно. Независимото подреждане на пода с необходимите инструменти и информация обаче няма да бъде трудно дори за начинаещи.

Има няколко начина за изграждане на под в дървена къща. За да изберем най-оптималния от тях, е необходимо да се вземат предвид някои важни закономерности и моменти.

Груб под на стълбове

Груб под на стълбовеОбикновено изграждането на пода върху земята в дървена къща се извършва с помощта на стълбове от червена тухла. Ако става въпрос за първия етаж на къщата, подът е подреден върху лагерните лъчи, поставени върху стълбовете.

Полагане на стълбовете (подови основи) се извършва на няколко етапа. Първо, е необходимо да се премахне естествената почва и да се замени с слой от груб чакъл или речен пясък. Възглавницата с пясък и чакъл трябва да бъде запечатана със специална машина за подготовка, доколкото нейното ниво не се увеличава с 20 см над нивото на земята.

След това, въз основа на получените, се издигат подпорни подпори. Тяхното напречно сечение зависи от очакваната височина на колоните: колкото по-високи са полюсите, толкова по-голямо е напречното сечение. Ако височината на колоната е повече от 25 сантиметра, зидарията трябва да бъде произведена в две тухли. След като полюсите са инсталирани по целия периметър на стаята, вътрешните стълбове са изложени от тухлата на разстояние от 0.7 до 1 метър. Всички инсталирани полюси се проверяват по ниво.

След завършването на монтажа на стълбовете ние продължаваме да полагаме носещите греди от масивни дървени греди до краищата на стълбовете. В този случай е необходимо да се постави слой покривен материал между подпорния стълб и лъча за хидроизолация и предотвратяване на гниене.

В края на работата е необходимо да поставите и фиксирате гредите на нивото с помощта на клинове. На правилно фиксирани греди можете да поставите грубата подова на необрязана дъска или плоча.

Полагане на груб под

Полагане на груб подПодовото покритие на грубия под е направено или върху подовите лагери, поставени върху гредите, или директно върху поддържащите греди.

За да се улесни монтирането на грубия под на нивото, обикновено се използва нов дизайн на регулируеми подове - с лостова система, регулирана от вградените винтове.

След монтажа подовото закъснение трябва да бъде изравнено или с традиционни клинове, или с регулиращи винтове. И едва след това можете да пристъпите към полагане на дървени трупи на грубия под. Плочите се фиксират с винтове или обикновени пирони.

Необходимо е да се вземе предвид факта, че понякога изграждането на етаж в една вила може да осигури за полагане на дъски само в един слой. В този случай е необходимо да се поставят на дървените трупи не плоча, но висококачествени дъски, които след това ще бъдат looped и лакирани. В този случай, главите на ноктите трябва да се удавят в масив от подови дъски с помощта на специален инструмент - пробивач.

Този метод на полагане на пода, на първо място, е удобно, защото ако изведнъж ще бъде необходимо да промените подовата конструкция, няма да има нужда да се премахне груб етаж да се направи нов комплект подови настилки.



С помощта на този дизайн можете да поставите не само грубия под в къщата, но и дървения под във ваната, където можете да оборудвате т. Нар. Изтичане на пода от свободни дъски. Това се прави, така че по всяко време дъската може лесно да се извади и изсуши. За ефективно оттичане на вода, разстоянието между дъските не трябва да е по-малко от 5 милиметра.

Монтиране на топъл под

Монтиране на топъл подАко къщата ви е предназначена не само за лятото, но и за есенно или дори зимно обитаване, тогава е необходимо да помислите за полагане на отопляеми подове. Съвременният пазар предлага много опции за системи за подово отопление за всеки вкус и чантата. Най-популярните сред тях са електричество и вода.

Дизайнът на топъл под с помощта на отоплителни електрически елементи е доста прост и не изисква специални професионални умения. Това включва инсталиране на допълнителни отоплителни кабели или плочи в подземното пространство. Между основата на дървения под и отоплителните елементи трябва да се постави специален топлоизолационен материал. Системата на топъл електрически под е свързана с общ термостат, който автоматично стартира отоплението, когато температурата на пода падне под допустимата стойност.

Като правило в малките стаи се поставя топъл електрически под - в кухнята, в банята и в банята.

Подът за топла вода не се нуждае от допълнително захранване, което ще спести значителни разходи за енергия и ще ви спести допълнително електромагнитно излъчване. Също така, значително предимство на този тип под е, че ви позволява да разпределяте топлината равномерно по периметъра на помещението. В този случай нагревателният елемент се полага с тръби под пода с гореща вода. Те се поставят върху горната част на нагревателя и се фиксират със скоби или върху специален профил, който е във формата на плочи с брави. Този профил може да действа като нагревател и като крепеж.

За да сте сигурни, че подовото топло вода работи ефективно, изграждането на металопластични тръби трябва да бъде свързано към отоплителната система на къщата. Това е още един значителен плюс устройство вода подово отопление в къщата е така, защото в модерен апартамент етаж връзка с помощта на вратовръзки в щранг води до факта, че батерията на съседите става по-студено.

Декорация на пода

Добавете обрат към дизайна на камината стая или бар може да бъде с помощта на LED допир етаж. Този дизайн се състои от LED модули и в една схема се монтира в самата стая.

Подова на чист под

Почистване на подовеВ този случай от горната част на грубия под са прикрепени черепни пръти, които при конструкцията на довършителния под ще играят ролята на закъснение. Масивните дъски могат да бъдат поставени директно върху черепните пръти. Полагане на дъски се извършва по същия начин, както когато се подреждат с помощта на трупи.

Ако в една стая (например в кухнята или в банята) се планира подова настилка от линолеум, ламинат или керемиди, първо трябва да се подредят слоевете от дебел шперплат, като се сплеят листовете според нивото.

На горния край на шперплат листа се поставя облицовка от технически корк или пяна, а вече директно върху облицовката избраното подово покритие е монтирано.

Когато полагате подово покритие на втория или третия етаж на дървена къща, трябва внимателно да изчислите теглото му, тъй като границата на безопасност на грубия под не е толкова голяма.

Разбира се, горепосочената схема за полагане на подове не е единствената правилна. Всичко зависи от конкретната ситуация. Например, при изграждането на пода в мазето или гаража, трябва да се даде предпочитание на бетонния под на земята. Този тип етаж може да издържи огромни товари, които са извън силата на дървения под. Освен това бетонните подове в техническите помещения могат да бъдат подсилени чрез външна бетонна импрегнация или вътрешна армировка.

Както виждаме, проектирането на пода в дома ви е достатъчно просто задача да го направите сами.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Етажите в дървената къща - правим правилния избор!Етажите в дървената къща - правим правилния избор!
Устройството на пода в дървената къщаУстройството на пода в дървената къща
Как да направите пода в къщатаКак да направите пода в къщата
Етажи на земятаЕтажи на земята
Бетонът и дървеният под на земята характеристики на технологията и начините за полаганеБетонът и дървеният под на земята характеристики на технологията и начините за полагане
Устройството на пода в частната къщаУстройството на пода в частната къща
Как да направите подове в дървена къщаКак да направите подове в дървена къща
Основата на колоната е най-простата и евтина база за къщаОсновата на колоната е най-простата и евтина база за къща
Пясъчна възглавница за изграждане на основи върху почвата на подпочвените водиПясъчна възглавница за изграждане на основи върху почвата на подпочвените води
Ниско строителство строителство как да се направи етаж в частна къщаНиско строителство строителство как да се направи етаж в частна къща
» » Изграждане на пода
© 2021 BggeHat.com