Устройството на пода в частната къща

Инсталирането на пода с вашите ръце в частен дом е трудно и трудно. Но ако решите да разпространите пода в дома ви или да дадете свой собствен под, тогава не би трябвало да имате никакви проблеми по този въпрос.

Като правило, в частните къщи подовете са изработени от дърво, но има и изключения. За тях ще говорим с вас малко по-късно. Павел инсталирането в частен дом може да се основава на няколко начина. Единият от тях поддържа полюсите.

Етаж на подпорите

Моля, обърнете внимание! Подът е монтиран по този начин само в случаите, когато устройството за подове в коридора не осигурява поставянето на греди от лагер в стеновата конструкция. В този случай подът е "плаващ", което подчертава несвързаността му с носещите стени.

Подът е монтиран на опорните тръби, както следва:

  • на пода върху подпоритеПреди да се монтират подпорите, е необходимо да се изкопчи земята от подземно пространство с дълбочина повече от 50 см.
  • Образуваната в резултат на това кухина трябва да бъде покрита с чакъл, пясък или чакъл.
  • Водата се изсипва насипващо и с помощта на бутални машини е внимателно уплътнена. След уплътняването, нивото на запълване трябва да бъде повече от 20 см, отколкото нивото на почвата около самата къща.
  • Монтажни стълбове са монтирани. Най-добре е да използват червена тухла. Разрезът зависи от проектната височина на колоните. Ако височината на тухлени стълбове е най-много 250 мм, тогава те трябва да бъдат положени в половин тухла. Ако височината е равна и над 250 мм, тогава в две тухли.
  • Възможно е също да се монтират бетонни колони. В този случай размерите на тези колони ще бъдат от 400x400 до 500x500 мм.
  • Стълбовете са инсталирани, започвайки от периметъра и постоянно проверявайки инсталацията им по ниво.

Етажни греди върху подпорни стълбове

подовите лъчи на подпорните стълбовеМонтирани подпорни стълбове в самата къща, със стъпка от 70-100 см. Стъпката зависи от използваното конструктивно решение на пода.

Моля, обърнете внимание! Това се случва, че инсталирането на подове в страната не изисква инсталиране на вътрешни колони. В този случай за силата на пода се използват греди с необходимото напречно сечение.

  • Хидроизолация в 2-3 слоя, представени под формата на рубероид, се поставя на краищата на носещите колони.
  • При хидроизолацията са монтирани греди от лагерния тип, представени под формата на цялостни парчета от пръчка или дървен материал. Ако не могат да се използват дървени трупи, тогава гредите трябва да бъдат поставени така, че техните стави да се намират върху подпорните стълбове.
  • Гредите се монтират с клинове и уплътнения от дърво. След това е необходимо да се фиксират клиновете и уплътненията с ноктите. На гредите можете да инсталирате груб настил от дървен под.

Моля, обърнете внимание! За да се създаде такъв етаж в селската къща не си заслужава, яде дълго време в студения сезон къщата не е загрята. В този случай почвата под къщата е замръзнала, което във времето ще доведе до изместване на стълбовете. За да се постигне това, е необходимо да се повиши до минимум нивото на основата и да се използва голям чакъл в горния слой.

Единична дъска

Греди, които са вградени в рамката.

В уреда устройството за подове много често изисква простота на производство и неговата работа. В този случай къщата е инсталирана най-простия единичен дъска. Ако планирате да живеете в страната и през студения период, тогава е по-добре да направите дуплекса двоен или да изолирате единицата.

Дървеният под е направен по следния начин:

  • единичен дънен подЕдноетажните плоскости трябва да бъдат поставени върху носещи греди или подови уши, които се полагат върху гредите. В случай, че къщата предвижда вграждане на греди в стените, тогава е необходимо да сложите трупите точно както има много голямо разстояние между гредите.
  • Ако подът на таблата е монтиран върху носещите стълбове, тогава гредите могат да бъдат поставени веднага, като се вземат предвид всички изисквания на пода. Ако разстоянието между опорните стълбове е 80 см, тогава гредите трябва да бъдат поставени 100x100 мм. За стълбове с разстояние 1 м или повече се използват греди с размери 120х120 мм.
  • В случаите, когато гредата отговаря напълно на тези изисквания, подовата дъска се поставя директно върху гредите. В противен случай е необходимо да се инсталира решетка от дървени трупи.
  • Дървените трупи са представени под формата на дървени греди с разрез от 50x50 или 60x60 мм. Дървените трупи, които се поставят върху носещите греди, имат разстояние в зависимост от ширината на дъските, от които е направена настилката.

Когато се използва листов пакет борда 28 mm дебели трупи са определени за разстояние от 50 cm, в случая, когато дъската има дебелина от 38 мм, тогава разстоянието между гредите се повишава до 60 см.

След разлагане на регистър на базовите греди чрез дистанционни елементи и клинове от дърво, забавяне система е настроен с използване на нивото и след това се фиксират с гвоздеи.

Монтаж на плоскости за плочи

Върху дървените трупи се монтира логаритмичен лист или непълен единичен слой под.

Подът е положен. Най-добре е в този случай да се полагат подови линолеум, което е евтин и практичен материал.

В случай, че пешеходците ще играят ролята на финиш, то трябва да бъдат рециклирани, а след това един или повече пъти покрити с лак.

Този метод обикновено се прилага за устройството на груб под в дървена къща, с минимално време и пари. Но тази икономика влияе отрицателно на топлоизолационните характеристики на пода. Следователно, по-добре е да инсталирате двоен под.

Двойна подова настилка



двоен дънен подДвоен дъбов паркет в камерна къща е инсталиран, когато е обитаван не само през лятото, но и през зимата. Състои се от груб под от плоча или немаркирана дъска и завършващ под, представляващ купчина дъски.

В такова поле, черепите трябва да бъдат напълнени с греди на гредите, а подът, на свой ред, Грубият "под">груб под.

Двойният дънен под е подреден по следния начин:

  • Дървеният под е направен от дъски с дебелина 15-45 мм. За икономия, можете да използвате дъска с нисък клас, крокодил, немедирана дъска.
  • Подовите плоскости са плътно прилепнали една към друга. Преди да се опаковат, те се третират най-добре с антисептик.
  • След като този етаж е покрит с нагревателен слой. Най-надеждният и изпитан материал на тази изолация е слой от смес от дървени стърготини и глина. Този слой се нанася с дебелина 30-50 мм.
  • Разширена глина "за пода">Разширена глина най-често се използва като насипна изолация за двоен под. Клейдитът е покрит с размери 5-10 см. Разликата между топлоизолационния слой и довършителния под не трябва да е по-малка от 10-15 мм.
  • След това подовите дъски вече са грундирани на грубия под, изпълнявайки ролята на довършителен етаж.

Моля, обърнете внимание! Дървеният под е подходящ само за плочки от иглолистни дървета.

Моля, обърнете внимание! Ако няма достатъчно затопляне, в дървена къща може да се постави топъл под. В този случай най-подходящият електрически топъл под, като подово отопляем под в дървени къщи е много трудно и трудно да се инсталира.

  • Дъските са закрепени към черепните ленти или изостават с помощта на ноктите. Той е изкован на разстояние 20 мм от ръба на дъската по отношение на всяка страна и под ъгъл 35-40 градуса.
  • Възможно е също да се монтира и паркет, да се направят някои корекции със стилизиращата технология.
  • За кърпине на дървен под, си струва да направите задълбочаване на шапките. За това е необходимо да прикачите метална бормашина към главата на ноктите и с помощта на чук да покриете главата с 2-3 мм.
  • За да се осигури вентилация на подземното пространство е необходимо да се направят дупки в ъглите на стаята с диаметър 50-60 мм. Тези дупки в последствие са погребани с помощта на решетки, които са повдигнати над пода на 15-20 мм, за да се избегне контакт с течности в мазето.

Моля, обърнете внимание! Също така за вентилация е необходимо да се правят дупки в основата.

Според тази технология такива подове могат да бъдат монтирани в апартаменти и във всички помещения на частна къща. Но в други помещения инсталацията на пода се извършва в съответствие със следните нюанси.

Подът в мазето

на пода в мазетоПодът в мазето на първо място трябва да има високо и висококачествено хидроизолация, тъй като е най-засегната от подземните води. В частни къщи в мазето най-често се инсталират бетонни или земни подове.

В случаите, когато мазето се използва като хол, то подът е най-добре направен от дърво и добре затоплен, или дори по-добре, за да инсталирате отоплителна система.

Бетонните подове често се инсталират в мазета. Изсипете запълващия бетонен под много бързо и лесно, в допълнение, той е устойчив на механично натоварване.

Също и след съвременните лечения такъв под е много солиден.

Ако има гранитни или мраморни чипове, можете да инсталирате мозаечен под в гаража. На ефективността свойства на такива подове са много по-ниски от бетон, но техният външен вид е няколко пъти по-добри от тях.

ПотопаПолиуретанови "подове със собствени ръце"> Полиуретановият под е най-добре инсталиран в кухнята и в коридора. В дадените помещения е възможно да се постави лицева керемида, представена под формата на керамика, керемиди и други.

дъска подБанята обикновено еПолагане на "плочки на пода"> монтирани керамични плочки на пода. Но тук е необходимо да се вземат предвид всички характеристики на основата на дървесината и да се спазват всички мерки за хидроизолация.

Също така в банята може да поставите коркова облицовка на пода с водоустойчива импрегнация или ламинат, устойчив на влага. На открит балкон е най-добре да инсталирате подово покритие, което е устойчиво на атмосферни влияния, например, Палубна "дъска от лиственица, а не само">палуба борда с импрегниране, клинкерни плочки и други.

Въпреки сложността на технологията на подовете на апарата от дърво, в частна къща, тя все пак е достъпна за човешко развитие. Ето защо се надяваме, че след като сте прочели статията, сте придобили най-необходимите знания по този въпрос и сте готови да започнете работа. Бъдете сигурни, че скоро ще минете по пода със собствените си ръце.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Устройството на пода в частната къщаУстройството на пода в частната къща
Устройството на пода в дървената къщаУстройството на пода в дървената къща
Етапи на изграждане на частна къща как да се направи етажЕтапи на изграждане на частна къща как да се направи етаж
Как да направите пода в банятаКак да направите пода в банята
Как да направите подове в дървена къщаКак да направите подове в дървена къща
Самостоятелна подова настилка в частен домСамостоятелна подова настилка в частен дом
Дървени подове в апартаментаДървени подове в апартамента
Топла технология на подаТопла технология на пода
Как да направите подовете на земятаКак да направите подовете на земята
Ниско строителство строителство как да се направи етаж в частна къщаНиско строителство строителство как да се направи етаж в частна къща
» » Устройството на пода в частната къща
© 2021 BggeHat.com