Етажът във ваната на винтовите колчета се урежда вътре

Баня върху винтови пилоти - трайна и надеждна конструкция. Най-разумно е да се изгради върху блатисти почви и нестабилни почви. Ще се заемем с подреждането и подгряването на пода в такива парни бани. Този въпрос е от голямо значение за комфортната работа на банята.

Плодова основа - оптимална за вани върху проблемни почви

Баните, които са затруднени за релеф и вид земя, са най-рационални, за да се издигнат на винтови купчини. Този тип фондация има много предимства. Нека отделим основните:

  • стабилност на конструкцията поради здравината на подпорите;
  • лесно да вършите работата си (между другото, те могат да бъдат произведени при всички метеорологични условия);
  • ефективна вентилация на пространството под пода;
  • висока поддържаемост;
  • повишена надеждност и издръжливост.

Освен това подовете в парната баня на основата на купчината могат да бъдат изпълнени по различни начини. Изберете подходяща опция за нас е лесно. И с компетентна подредба подовете ще бъдат добре защитени от размразени и седиментарни води. Така че, ще получим основите с наистина дълъг живот.

Етаж във ваната върху винтовите купчини - оборудваме се

Най-често подът в частна баня с винтови купчини се произвежда от занаятчии от дърво (т.нар. Разпръснати конструкции) и бетон. Вторият вариант изисква по-сериозни финансови разходи. Но бетонните основи са устойчиви на влага. Поради това те служат без аварии и влошаване на оперативните си възможности за период от 25-30 години.

Дървените подове се инсталират по-лесно, имат по-ниска цена. Те не могат да бъдат наречени издръжливи. Ако третираме дървесината, използвана със специални антисептични състави, максималната продължителност на живота на пода ще бъде 9-10 години. Не повече от това. И без по-нататъшна обработка подовете на дървесината в банята ще трябва да бъдат променени за 3-5 години.

В следващия миг. Когато уреждате подове в сграда на кокили, трябва внимателно да разгледате въпросите за тяхната изолация на качеството и организирането на сливи. Влагата от парната баня и измиването може да бъде премахната по няколко начина. От която избираме, технологията зависи и от това подово отопление база.

Площадки - ние създаваме и изолираме себе си

Различните подове се препоръчват за вани с основа не по-малка от 0.5 м. Ако парната баня планираме да използваме само през лятото, не е необходимо да изолираме дървената основа. С целогодишната работа на сградата топлоизолацията на етажите е задължителна процедура. За монтажа на дървен под са необходими следните плоскости:

  • добре полиран (от дъб или лиственица) - за довършване на пода;
  • по-малко качествено - за грубата част на конструкцията.

Ние също така купуваме греди. Оптимално, ако те ще имат размери 15х10 см. Но също така е възможно да се използват продукти с по-скромни геометрични параметри. Основното е, че те са надеждни и издържат на планираните товари.

Монтирането на незаливан под на пода се извършва чрез прост алгоритъм. Първо изрязваме нарязания дървен материал в необходимите заготовки. Ние ги третираме с антисептична четка. След това инсталирайте (без най-малкото пристрастие!) На основата решетки на закъснение (тяхната функция се извършва от дебели греди). Закрепваме (имате нужда от отвертка и винтове) към тях, като ги оформяте черно покритие. След това инсталираме довършителния под, използвайки полирани дървени изделия. Между отделните елементи, ние оставяме празнини от около 7-10 мм. Тези пропуски са много важни. Чрез тях водата от парната баня ще остане безпрепятствено. Чиста основа, задължително покрита с ленено масло (за предпочитане два слоя).



Изолираните подове са малко по-сложни. Ще трябва да се погрижим за организирането на висококачествен отток, водна и термична защита на изградената фондация. Процедурата ще бъде както следва. Налягаме с лъч, като ги фиксираме здраво с дюбели с подходяща дължина. Важно! За всеки метър от гредата, наклонът трябва да е 1 см. Забавяме го. Между последните сме поставили топлинен материал. Експертите съветват да се използва като табелка от експандиран полистирол (екструдиран). Не се намокря и се отличава с отлични свойства на топлинна екранизация.

Покрийте нагревателя с мембрана за бариери с водна пара. Поставяме го встрани от пода с абсорбираща повърхност!

Мембраната е монтирана с 15 см. Припокриване по стените на банята. По краищата ние закрепваме бариерата за пара с алуминиеви ламели.

Етаж във ваната върху винтовите купчини - оборудваме се

Ние сме ангажирани в организирането на сливи. Регулираме възможно най-гъсто канализационната тръба на грубата основа и слой хидроизолация. Останалите разстояния са внимателно покрити с уплътнител. Запълваме довършителния етаж. Сглобяваме дъските много плътно. Ние ги ударим с чук. Не бива да имаме пропуски между отделните елементи на мазето. Изолиран дървен под е готов!

Подреждане на бетонни подове - каква ще бъде сумата на работата?

Основите на бетона се срещат в частните бани по-рядко. Това се дължи на необходимостта да се извършат редица трудоемки работи и техните високи разходи. Въпреки това някои занаятчии на къщи искат да направят такива подове в баните си. Да опишем процеса на тяхната инсталация. На първо място ще извършим няколко предварителни мерки (те се извършват преди изливането на бетонната основа):

  1. 1. Правим схемата за полагане на канализационни и водопроводни тръби на пода. Ние ги поставяме в съответствие с плана.
  2. 2. Изработваме стълба - дупка, към която се подава дренажът. Последният трябва да бъде снабден със сух воден печат (това ще премахне образуването на мухлясалната миризма в банята, в случаите, когато няма да се използва дълго време). Решетката на коридора се намира в най-ниската точка на бъдещия бетонен под.
  3. 3. Под основата на парната стая създаваме възглавница от чакъл и пясък с дебелина около 4 см.
  4. 4. Поставяме хидроизолационния материал (обикновено използван покривен материал) на всички участъци на основата на купчината. Малко нюанс. Вместо покривен филц може да се използва мембрана, пропусклива за парите. По-добре е да се справи с задачите за хидроизолация на пода. Но цената му е доста висока. Изберете най-добрата опция за себе си, като вземете предвид бюджета, определен за изграждането на частна баня.

Сега можете да запълнете циментово-пясъчната смес. Когато се втвърди, преминете към топлоизолацията на пода. Бетонната повърхност е изолирана с експандирана глина, пенополистирол, минерална вата или перлит. Преди да монтирате някой от тези материали, почистете добре пода, прах и прах.

Етаж във ваната върху винтовите купчини - оборудваме се

Плочите от експандиран полистирол след полагане, без да се провалят, се обработват с монтажна пяна. С негова помощ ние запечатваме всички шевове между изолационните продукти. Когато пяната изсъхне, допълнително покриваме повърхността с рубероид. По същия начин правим същото, когато подът е изолиран с минерална вата, защото се страхува много от водата. Под влияние на влагата памучната вата губи всички защитни характеристики. Перлитът или експандираната глина се смесват с цимент и вода, преди да се поставят върху бетонна основа. Полученият разтвор е равномерно разпределен върху повърхността.

Както можете да видите, изграждането на бетонен под в терми на винтови пилоти не изисква специални познания. Цялата работа може да се извърши без помощта на професионалисти. И след това дълго се наслаждавайте на издръжлив и топъл под с вана.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Избор и изграждане на фундамент за дървена къщаИзбор и изграждане на фундамент за дървена къща
Завийте купчини със собствените си ръце ще се опитаме да направим висококачествени опориЗавийте купчини със собствените си ръце ще се опитаме да направим висококачествени опори
Видове фондации за преглед на най-добрите опции от домаВидове фондации за преглед на най-добрите опции от дома
Всичко, което трябва да знаете за винтовите купчини за оградаВсичко, което трябва да знаете за винтовите купчини за ограда
Изчисляване на фундаментите на винтовете и конструкциятаИзчисляване на фундаментите на винтовете и конструкцията
Изчисляване на броя на винтовите пилотиИзчисляване на броя на винтовите пилоти
Видове и особености на основите на кокилиВидове и особености на основите на кокили
Как да направите основата за печката в къща и баня?Как да направите основата за печката в къща и баня?
Каква е най-добрата основа за изграждане на дървен материал?Каква е най-добрата основа за изграждане на дървен материал?
Къде в Новосибирск купуват винтови купчини?Къде в Новосибирск купуват винтови купчини?
» » Етажът във ваната на винтовите колчета се урежда вътре
© 2021 BggeHat.com