Изграждане на ограда от собствени ръце

При закупуването на парцел, хората го ограждат предимно с ограда, цената на която зависи от избрания материал и местните условия. Какво е необходимо за това? Първо, преди да започнете изграждането на огради, е необходимо да маркирате границите с колчета и да издърпате кабела, на който да свързвате възли на редовни интервали, за да маркирате местоположението на дупките под опората. Под тези възли са запушени клечки. Маркировката между опорните стълбове трябва да бъде разположена на разстояние не по-голямо от два и половина метра една от друга.

По-нататък от улицата е необходимо да се определи местоположението на портата и портата. Добре е, ако ширината на вратата е до 4 м, така че ако е необходимо, можете да се обадите на камиона. След като направите маркировките и определите височината на оградата, ще можете да изчислите консумацията на материали: тръби за стълбове, трупи, нокти и винтове. Вдлъбнатините за стълбовете се изкопават с бур. Ако оградата е дървена, полюсите трябва да се използват дървени. Предвид факта, че експлоатационният живот на такива колони е до 15 години, тяхната трайност се увеличава чрез импрегниране с битум.

По-трайна и практична е инсталирането на опорни стълбове на тръби или профили. За да се предотврати навлизането на атмосферните валежи в колоната, битумният лак се нанася върху долната част на колоната. Можете да използвате и друго антикорозионно покритие. И върхът се варя. Стълбовете се монтират в шахти, където възглавницата е предварително излята и натрошена от чакъл, натрошен камък или пясък, чиято височина трябва да бъде около 30 см.
След това се подготвя пълнеж, чийто дял е:
- цимент - една част;
- пясък - 5 части;
- вода - 8 части.



След напълването е необходимо да изчакате циментирането и едва след това да продължите да работите. Във втория етап от металния профил или тръба е монтиран дървен материал. Най-надеждният начин за закрепване е заваряването. Добра ограда се получава от мрежестата мрежа. Често се инсталира в градината. Такава ограда не дава сянка и дава възможност за преглед на целия сайт. Този материал е удобен, защото е лесен за инсталиране, издръжлив и захванат директно от земята.

Красива и солидна ще бъде тухлена ограда. Но в конструкцията си изисква основа. Процесът, макар и не сложен, но отнема време. Практичен и достъпен в цената може да бъде ограда от велпапе. За построяването му е по-добре да купувате поцинкована стомана.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Каква е основата за ограждащо устройство?Каква е основата за ограждащо устройство?
Ограда от дъските създава красива и практична ограда за крайградската зонаОграда от дъските създава красива и практична ограда за крайградската зона
Дървена порта със собствени ръцеДървена порта със собствени ръце
Ограда с тухлени стълбовеОграда с тухлени стълбове
Плетена ограда със собствени ръцеПлетена ограда със собствени ръце
Ограда от велпапеОграда от велпапе
Ограда от пепелОграда от пепел
Декоративни стоманобетонни оградиДекоративни стоманобетонни огради
Фондация за ограда с тухлени стълбовеФондация за ограда с тухлени стълбове
Кофраж за оградаКофраж за ограда
» » Изграждане на ограда от собствени ръце
© 2021 BggeHat.com