Дървена порта със собствени ръце

Когато човек прави нещо със собствените си ръце, той вкарва душата си в работа, осъзнавайки собствената си идея. Изключение правят дървената врата със собствените си ръце, за къщата, вилата, гаража и много други.

Защо една дървена порта е по-добра

Защо една дървена порта е по-добра

Как да направите дървена порта на дача със собствените си ръце или каква е предимството на дървена порта. Има много въпроси. Като цяло, портата, можете да направите с всеки друг материал. Но едно дърво е много по-практично и е по-добре и по-лесно да се работи. От какъв вид дърво, да се направи порта, не играе специална роля. Но все пак съществува миг. От какъв тип дървесина ще бъдат дъските зависи от дългосрочната природа на продукта.

Най-често срещаното дърво, в такъв случай е лиственицата, принадлежи към семейството на иглолистни дървета, които сами по себе си са стабилни, здрави и трайни. И с години на употреба, ларви, те са все повече и повече, имат потребител за себе си. Дъските от тях не гният, защото са устойчиви на висока влажност.

И все пак има, макар и не големи, недостатъци в използването на дърво.

  • По-слаб в сила към някои други материали.
  • След като служи средно на пет години, изисква голямо внимание.
  • И, разбира се, се страхува от огън.

Много често те дават ефективност, за обслужване, с помощта на метални вложки. Например, те правят рамка от тях. Тази опция се разглежда не само за да се увеличи силата, но и да се даде оригиналността на портата. Също така се третира със забавители на горенето.

Ние рисуваме

Ние рисуваме

Дървени порти със собствени ръце, скици, скици, скици, скици, скици, скици, скици. За да направите това, внимателно измервайте мястото, където ще бъде инсталирана портата. Измерванията се извършват в рамките на милиметър. Всички неточности ще доведат до много несъответствия и ще доведат до неправилна работа на крайния продукт. Ето защо, ако в оградата, забелязани недостатъци, веднага да коригира всичко.

Към бележката!

Когато проектирате ограда, оставете отвор от вратите към земята. Тогава работата на портата ще бъде по-добра.

След това изготвяме чертеж, с помощта на който се вземат предвид всички пропуски, тирета и други нюанси. Какво ще даде възможност, за да се инсталират неподправено дървените шарнирни собствени ръце. На нея отбелязваме всичко, което измервахме. В края на краищата, трябва да изчислите общата ширина на портата и да изчислите всеки лист.

Какво трябва да обърнете внимание:

  • Ако има кола, не забравяйте да вземете предвид нейните размери. В този случай ширината на машината оказва влияние върху ширината на вратата. Тук включваме местоположението на гаража, навес или просто паркинг. Ако те са в двора, направете порта на метър или половин метър по-широк. В противен случай, как може да се обадите без маневриране и това изисква място.
  • Ако къщата е гостоприемство, и големи коли, често посетители. Например, торове се внасят в градината или се извършва строителството и в двора се внасят строителни материали, в такива случаи се инсталира широка врата.
  • Портата е близо до пътя или обратно. Ние ще признаем, че портата е близка, след това широките листа няма да направят, тъй като те просто ще се разбъркат или предотвратят. Е, ако е далеч, тогава можете да инсталирате порта, която е удобна.

Размерът на портата в стандарта, се оценява от три до четири метра. Ако нищо не възпрепятства и нищо от техния размер не се отразява, тогава с този размер можете и инсталирате.

Изчисляване и подготовка

След като сте определили с ширина, отидете до височината. За начало, тя не трябва да бъде по-ниска, 120 сантиметра, и си заслужава да се обръща внимание на височината на оградата. По-високата височина на портата трябва да бъде височината на стълбовете. Поддържа, един от необходимите компоненти, монтаж на портата. И те са с един метър по-високи. И точно това несъответствие на височина, погребано в земята, а след това по-силно.

В строителството ще бъдат полезни барове "4 + см.". Това ще бъде рамката. За рамката можете да използвате метални ламели. Но ако рамката е дървена, дъбът ще се вмести много добре. Той е силен и устойчив на влага.

Облицовката е направена с пик "3-5 см". Ние не забравяме за придобиването на болт или заключване, панти за бравата, тенти, винтове и нокти.

Що се отнася до инсталирането на ключалката, това може да не е задължително, но все пак ненужната сигурност няма да навреди.

Сега за инструментите. Електрически мозайката, скрап, тренировка, тренировка, равнина, ниво и лента мярка. Всичко това е необходимо, когато работите с дърво.

Инсталиране на поддръжката

Инсталиране на поддръжката



Монтажът на подпорите започва с подготовката на земята, където ще бъдат монтирани. Сайтът е изкопан, камъните са отстранени, корените, всичко, което може да се намеси. Тогава всичко е скупчено, изравнено и поставено, т.нар. Забележителности, или залози с нишка между тях.

Поддържа дървесината, преди да се изкопаят, третирани с антисептици. И частта, която ще бъде в земята, също мастика или смола. По този начин, добавяне на слой на защита, от разпад, влага и паразити.

Дъното на изкопаната яма за подложки първо се покрива с пясък, след което се изсипва вода и се натрошава. Стълбовете се поставят в ями, когато водата се абсорбира напълно, на едно ниво, дори и минимално несъответствие не се допуска. Най-добрият начин е да се определи нивото с опъната нишка, ниво. Вертикална, проверете вертикалната линия.

В края на краищата, колоните, които са вече в ямата, са пълни с натрошени скали. Ако пясъкът се изсипе 10 см, тогава натрошеният камък е 25 см. И всичко се излива от бетон. ½, бетон и пясък.

Към бележката!

Трудно е да се направи такава работа, така че помощта няма да навреди.

Така че, разтворът изсъхнал, следващата стъпка, инсталирането на листовете. Най-доброто от всичко, не бързайте, оставете бетона да изсъхне за няколко дни. Имаше ситуации, когато не бе напълно изсъхнал бетон, просто не можеше да устои на теглото на крилата и цялата работа беше напразна.

Когато инсталирате допълнителен лъч отгоре, добавете устойчивостта на цялата конструкция.

кадър

кадър

Рязане на лъча, като се започне от размера на отвора. Във формата на правоъгълник се получават получените барове. Използвайки нивото, всички размери се проверяват. Ако всичко е нормално, дизайнът се закрепва с винтове. И за по-голяма сила, ъгли и център, укрепване с метални ъгли и ламели.

обшивка

обшивка

Много интересна работа за креативните хора, кожата на портата. Всичко зависи от това колко богата е фантазията и от възможността да се разбере какво е замислено. За да се улесни проектирането и да се спести материал, в оградата се правят пропуски. Е, ако не е нужно да пестите пари, монолитно закрепване е много практичен вариант.

Рейки се свързва с рамката, оставяйки ги леко отвъд границата на брошурите. И когато всичко е свързано, те са задвижвани на едно ниво.

Последният етап или общо

Последният етап или общо

Така че, как да направите дървена порта със собствените си ръце, ние почти измислихме. С правилния подход към бизнеса всичко трябва да се развие както трябва.

Имаше още един, последен етап, инсталирането на вратите.

Пантите са вече готови и с тяхна помощ вратите към опорите са фиксирани. Ние монтираме всичко с тренировка, на предварително подготвено място за закрепване, точно измерено и същото.

В края на инсталацията завършените и монтирани врати са покрити с петна или боя, а след това с лак.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Автоматична врата със собствени ръцеАвтоматична врата със собствени ръце
Плъзгащи се врати със собствени ръцеПлъзгащи се врати със собствени ръце
Гаражни врати със собствени ръце, рисунки, снимки и видеоГаражни врати със собствени ръце, рисунки, снимки и видео
Плъзгаща се врата със собствени ръцеПлъзгаща се врата със собствени ръце
Ограда от велпапеОграда от велпапе
Индустриална порта, как да направите правилния изборИндустриална порта, как да направите правилния избор
Какви са типовете портиКакви са типовете порти
Селски къщи, ръчно изработени, с аромата на горатаСелски къщи, ръчно изработени, с аромата на гората
Какви проблеми могат да възникнат с гаражна вратаКакви проблеми могат да възникнат с гаражна врата
Класически стил на ландшафтен дизайнКласически стил на ландшафтен дизайн
» » Дървена порта със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com