Автоматична врата със собствени ръце

Не зависи от всички да създават автоматично автоматична порта, защото ходът на тази работа изисква задължително наблюдение на професионалист и неговите съвети. В това отношение в повечето случаи ентусиазмът на онези, които желаят да овладеят тази работа сам по себе си, не е достатъчен до края.

Но какво може да бъде най-добрият съветник за извършване на професионална работа, отколкото добра статия с подробно отразяване на поетапното изграждане на тази необходима и удобна част от нашата къща? Предлагаме ви статия за методичното и подробно конструиране на различни видове автоматични врати.

Автоматична врата със собствени ръце

Автоматична врата със собствени ръце

Няма съмнение, че сегашната автоматична врата в сравнение с класическите е създадена не само за осигуряване на сигурността на личната територия, но и за съраунд комфорт и съвременни постижения. Основната им характеристика се потвърждава от огромното търсене и предлагане на пазара. Но независимо от безбройните съществуващи модели, те са разделени на три вида: люлка, отдръпване и гараж. Въпреки че тези видове изпълняват подобна функция, характеристиката на тяхното производство е абсолютно различна. По-долу разглеждаме подробно тези функции.

Изграждането на автоматични порти с изглед отдолу е икономично и удобно

Изграждането на автоматични порти с изглед отдолу е икономично и удобно

Този тип порта е най-разпространеният сред поддръжниците на класическия и модерния, защото от една страна те имат конвенционален дизайн с бюджетна стойност, от друга страна са много удобни. Но единственото изискване за тяхната инсталация и целева работа е достатъчно пространство за свободното отваряне и затваряне на двете части на портата. Обикновено вътрешната част или основата на тези врати са изработени от специален метален профил със специална твърдост. В този случай външната част на профила е покрита с желаното покритие по искане на собственика, например покритията могат да бъдат дървени, метални пластмасови или просто метални. Общата конструкция се състои от следните части:

  • Подпори за закрепване и фиксиране;
  • Слушалки с уши или бримки;
  • Порти листа;
  • Ъглови и централни спирки;
  • клапан;
  • Комплект дръжки;
  • Поддържайте държача на електрическото задвижване, когато е прикрепен към амортисьора и опората на вратата;
  • Комплект електрически задвижвания "обикновено две парчета".

При създаването на опора за фиксиране и фиксиране е по-добре да се използва тръба от стомана. Но трябва да се помни, че с използването им портите стават доста тежки и в повечето случаи това не е подходящо за собствениците. Ето защо, за да се намали теглото им, вместо стоманени тръби може да се използва стоманена основа с формата на P.

За целите на трайната и безопасна работа на тези врати, носещата конструкция под опорите за закрепване и фиксиране е най-добре направена от основата на стъклоподобния изглед. В модерните модели се използват специални панти за свързване на капака на вратата към носачите. Комплектът панти включва и подходящи лагери от специална стоманена сплав. Когато използвате лагерите, движението на частите на вратата ще бъде свободно и теглото няма да бъде усетено. По принцип броят на контурите, свързани към портата, е четири или шест. Броят на бримките зависи от теглото на портата, както и от мащаба им.

Има два вида контури, включително стоманена и полимерна композиция. Портата на вратата "щори" включва метална основа "рамка" и секции за пълнене. Има три вида пълнежи, включително хлабав, пълен и комбиниран. Основата на портата е изработена от стоманен профил. Клетките за пълнене са направени от различни материали в зависимост от бюджета и вкуса на собственика. Грундирането и боядисването на металните части на портите са задължителен етап в строителството.

Ъгловата или главната спира необходимите части на конструкцията. В смисъл те са стоманени пръчки, които фиксират крилото на вратата, за да предотвратят превъзходните си измествания. Спиранията са постоянни и заменяеми.

Подобно на други части, клапан и набор от дръжки за отваряне и затваряне са необходими елементи, като по време на нежелателни фактори, свързани с липсата на отваряне на електроенергия и затваряне на вратата ръчно.

Електрическата опора с електрическо задвижване за укрепване на амортисьора и опората на вратата обикновено се продават заедно. За целите на пълната съвместимост на електродвигателите е желателно да ги купите в комплекта, защото има случаи на отклонение и разлики в параметрите по време на покупката от различни производители.

Подробно описание на състава на автоматизацията

Понастоящем придобиването на слушалките на системата за автоматизация на порта е трудно. Но е необходимо да се направи списък на частите, които съставят системата. Включително:

  • електрически задвижвания от дясно и от ляво със самозаключващи функции;
  • порта на контролната клетка "и схема за обща връзка за управление в една клетка";
  • система от фотоклетки "сензори на приемане и предаване, устройство за управление от разстояние и т.н.";
  • съединителни части;
  • пълен набор от скрепителни елементи.

За да купите точно автоматичен суинг, задължително трябва да имате предвид следните параметри:

  • масата и мащаба на брошурите;
  • индикатор за интензивността на използването на "отваряне и затваряне на вратата";
  • Индексът на лекота на движение на крилата

По-долу ги посочваме подробно.

Маса и мащаб на портите, взаимосвързани параметри, които пряко влияят върху цялостната производителност. Тъй като силата на вятъра, която не е отслабена, ще действа върху вратите и ще шофира. Освен това, ако изберем система за автоматизация на базата на теглото листа до 100 кг, а площта е оставена без надзор, обикновено силен вятър, който е обща характеристика за всички климат, може лесно да се повреди новия блок на системата за автоматизация.

За един несъмнен избор на устройството, най-добре е да направите определени изчисления.

Представете си, че натоварването на вятъра за вашия климат е 60 кг / м. По време на планирането на конструкцията, конвенционална врата от профилен лист с размери 2 х 2 метра, натоварването на вятъра ще бъде 2х2х60 = 240 кг. След това средното тегло на портовете е средно. 100 кг и евентуално 340 килограма. В допълнение, за висококачествен и безопасен монтаж на портата ще вземе предвид допълнителното мярка за сила, което е подходящо за тегло на крилото на 450-850 кг, за да изплатите натоварване вятър.

Индикаторът за интензивността на използването на "отваряне и затваряне на вратата" се използва за определяне на действителната работа за един час. Този индикатор е означен с проценти.

Да предположим, че действителната работа за час е 30 минути, което ще бъде 50. Тази информация е подробно описана в техническата паспорт.

Индикатор лекота на движение на шибъра клапи напълно кондиционирани безпроблемно спирки и линия "на отклонение nonacceptance", и нивото на триене в показател на панта, която се отстранява периодично използване лубриканти. Също така, този индикатор зависи от метеорологичните условия, които създават пречки по време на движението на вентилите за клапи "влиянието на снега и тежката заледяване". Тази информация потвърждава мнението за покупката на устройството, като се отчита свободният капацитет. В противен случай ръчното отваряне и затваряне на вратата не може да бъде изключено през зимния период.

Структурата на автоматичните плъзгащи се врати и начините за ефективно закупуване на фитинги

Структурата на автоматичните плъзгащи се врати и начините за ефективно закупуване на фитинги



Днес този тип порта е най-разпространеният. За разлика от люлеещите се врати, тези врати имат сложен дизайн поради използването на някои фитинги. Но, за щастие, в наши дни с увеличаване на нивото на комфорт и пазарна оферта, можете да си купите абсолютно всякакви редки скъпи елементи.

Но какви са разликите и предимствата на тази порта? Нека да изброим най-необходимото от тях:

  • Долните и горните щори на портата нямат водачи, които не създават определени ограничения във вертикалните размери на входящите превозни средства;
  • отличен и безпогрешен ефект на автоматизацията, който изключва случаите на излизане от превозните средства за отваряне и затваряне на порта;
  • простота в обслужващия процес.

Изграждането на плъзгащи се врати със собствени ръце е лесно и на рамото за всеки, който е запознат с резбовани и заваръчни работи. Но, както всички модерни и модерни проекти, те имат два сериозни недостатъка - евтината цена на автоматичната част, както и наличието на зона за свободно движение на листата. По други въпроси, тези порти нямат конкуренти и могат да се използват с удоволствие в продължение на много години. Средният цикъл на системата за тяхното функциониране предполага петдесет хиляди действия, свързани с отварянето и затварянето.

Придобиването на материали за кожата на портата е изцяло поверено на вашия вкус. По-специално, можете да изберете профилиран лист, нарязан дървен материал, листове или огради от метал и др.

Създаване на автоматични порти от видоизменен тип поетапно описание

Създаване на автоматични порти от видоизменен тип поетапно описание

Етап 1. Изберете размера на портата. Геометричните размери на подвижното крило са основният индикатор за теглото на вратата, както и изборът при покупката на фитингите. Размерите на порта също определят дължината на разстоянието между листа, необходимо за движение.

Етап 2. Монтаж на стълбове за опора. За материала са подходящи:

  • профилна тръба от стомана;
  • лъч от дъб;
  • стоманен канал;
  • бетон или тухлен стълб.

Трети етап. Подгответе основата на общата конструкция, т.е. основа за портата. За полагане на фондацията е необходимо да се изкопае и ще се изгради подходяща фундаментна яма.

Четвърто стъпало. Изграждаме поддържаща рамка. Тази част на портата е най-добре направена от профилна тръба от стомана.

Етап пети. Боядисване на външната конструкция с шиене на крилото на вратата.

След пълно изсъхване на нанесения грунд, можете веднага да нанесете цвят. Най-добрият и най-евтиният вариант е алкидният емайл. Покупката на материали за шиене зависи изцяло от вашия вкус.

Етап шести. Ние извършваме монтажни работи на портала.

Работата по монтажа на порта се осъществява по следната последователност:

  • Ние правим монтаж на ролки на "банкет", а също така ще ги подредим в режеща кърпа;
  • За точност при инсталирането на портата трябва да използваме обичайното или лазерно ниво;
  • ние ще направим заваръчен апарат на долните колички с валяци към канала;
  • Произвеждаме заваряване на горни ролки;
  • към стълбовете за подпора ние заваряваме уловителите долната и горната;
  • свържете автоматичната част;
  • да извърши проверка на вратата и да определи резултатите.

Автоматична гаражна врата - обща информация

Автоматична гаражна врата - обща информация

в основата си гаражни врати са разделени на четири типа:

  • въз основа на класически и люлка конструкции;
  • с функция на сгъване на структурната структура;
  • с функция за повдигане и завъртане;
  • ролетни щори.

За изграждането на гаражни врати със собствени ръце, първите 3 вида най-лесно отговарят.

Изграждането на ролетни щори със собствените си ръце поради огромния брой ламели, работата не е лесна, затова най-добре е тази работа да се остави на професионалисти, които работят в промишлени условия. Създаването на гаражни врати тип "люлка" напълно съответства на външните порти. Но изграждането на секционни врати се състои от значителен брой части, които ще трябва да бъдат закупени от магазина и дори някои от тях са странно достатъчно дефицит. За по-голяма икономичност на силите и финансите е по-лесно да се нареждат тези порти, отколкото да се правят собствени ръце.

Портите с функция за повдигане и завъртане се сглобяват от външна рамка, твърда и висококачествена тъкан и, разбира се, от автоматизирана система. Системата за автоматизация на тези врати изпълнява функцията на повдигане на платното до височината на тавана. Те се различават по опростеност и ефективност, но също така имат основно минус страна, т.е. високата цена на автоматизираната система.

Въз основа на представения по-горе информация може да се заключи, че в зависимост от предпочитанията, финансовото състояние и намирането на обекта на строителството на бъдещия собственик на автоматични врати задължително се изправят пред огромно количество пазарни предложения.

В същото време, с цел по-голям комфорт и икономичност, правилният избор директно зависи от нивото на неговата информираност, което, разбира се, е изчерпано от подобни статии и съвети от професионалисти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Топли входни врати за селска къщаТопли входни врати за селска къща
Правила за избор на входната вратаПравила за избор на входната врата
Избор на интериорни вратиИзбор на интериорни врати
Как да изберем автомати за портиКак да изберем автомати за порти
Най-добрата порта за охрана на вашата територия от автоматичната система JiSНай-добрата порта за охрана на вашата територия от автоматичната система JiS
Как да изберем дясната вратаКак да изберем дясната врата
Какво трябва да знаете при избора на входна вратаКакво трябва да знаете при избора на входна врата
Вратата е безопасна като входна вратаВратата е безопасна като входна врата
Ремонт на входната вратаРемонт на входната врата
Кои секционни врати са по-добри за избор?Кои секционни врати са по-добри за избор?
» » Автоматична врата със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com