Гаражни врати със собствени ръце, рисунки, снимки и видео

Статия за това как можете да направите себе си гаражна врата, която няма да се различава от тези, които бихме могли да поръчаме. Силните и изолирани порти ще се превърнат в витрина на вашия гараж.

Достъпен начин да направите свои собствени гаражни врати

Достъпен начин да направите свои собствени гаражни врати

От тази статия лесно ще научите за някои тайни на майсторите и ще се научите как да направите самата порта. Също така ще откриете тайната, че не е необходима специална подготовка, за да се направи такава врата и да се справи с нея, а просто с начинаещ човек. Самият той ще може да се събере, да вдигне портата за своя гараж. Това е точно преди началото на работата е да се определи точно с вида на портата, необходими.

Видове гаражни врати

Видове гаражни врати

Сред цялото разнообразие от съществуващи и съществуващи порти можете да направите няколко групи:

  1. Повдигащи и въртящи се структури

Визуално тези врати представляват монолитна и интегрална порта. Тя се издига до тавана на гаража и след това става стриктно успоредна на повърхността на пода. Това е сравнително сложен дизайн за начинаещ, но за да го направите истински, ако имате точна рисунка, плюс качествени шарнирни възли и винаги правите само точна настройка. Следователно, няма нужда да се отказва поради сложността на работата от този тип порта.

  1. Дизайнът се нарича лифтова секция

Те съставляват едно общо платно от отделните си раздели, те винаги са ориентирани строго хоризонтално. Откриването се случва при пречупване на такъв сложен дизайн и в резултат на това изходът е, че цялата тази сложна конструкция се движи нагоре и става след повърхността на тавана. Такава врата е по-лесно да се купи от производител, защото има сравнително сложна система и е нереалистична. Ако все още се интересувате от възможността да вдигате гаражни врати със собствените си ръце, чертежи от снимки и видеоклипове лесно могат да бъдат намерени на уебсайтове и да се опитате да го направите сами.

  1. Отваряне на порти

Този дизайн напомня повече за дизайна на килера и механизма на вратата му. Тъй като листата ще се премести настрани и успоредно на гаражните стени. Това е просто такъв дизайн, който рядко се използва в частни гаражи. Тези типове порти често се използват само в складове и авангарди. Можете да го направите сами, но има само някаква финес, която често се превръща в решаващ фактор, за който такива порти рядко се определят от самия себе си. Работата тук е стягането на структурата, в резултат не е толкова висока и толкова много не рискуват да създават такива малки структури в собствената си гаражна структура.

  1. Проектите се наричат ​​ролетни щори

Тази конструкция е голяма по размер, като обикновени щори. Тези порти се инсталират само от професионалисти и често се правят строго по поръчка. Такава сложна конструкция винаги се състои от строго алуминиеви ламели, а над входа се сглобява в специална кутия.

  1. Окачена врата

Евтиният, но най-надеждният вариант. Тук е този дизайн на рамката по целия периметър на входа му и неговите две крила. Листовете са базирани на пантите със стандартен размер. Можете сами да си създадете такъв портал. Сред всички порти това е най-простият и най-достъпен вариант. Потвърждава тази статистика със 70%, оборудването от съвременните гаражи е точно този тип гаражна врата.

Тънкостите на събирането на портите и тяхното инсталиране

Тънкостите на събирането на портите и тяхното инсталиране

Вижте как да създадете гаражна порта със собствените си ръце на рисунки на снимки и видеоклипове. Кои от дизайните не биха били подходящи за вашия избор, струва си да се знае, че има общи принципи и препоръки за много видове гаражни врати.

Първата е ширината

Правилото за рамката е по следния начин: не по-малко от 30 см от всяка страна на рамката към машината трябва да компенсира ширината. Самата ширина на рамката често варира от 2,5 до 3 метра. Що се отнася до максималната стойност на такава рамка, трябва да се отбележи, че тя не трябва да надвишава 5 метра, без значение как не бихте искали да направите широк достъп до вашия собствен гараж, не трябва да пречупвате такова просто правило. В противен случай дизайнът просто не може да издържи товара и създаването на портата може просто да бъде прехвърлено на професионалисти в ръка.

Втората е височината

Минималната височина често е 2 метра. Това е, когато гаражът е все още на самия етап на строителството, струва малко да се увеличат размерите на такъв индикатор като височината. По-добре е да добавите този показател малко, колкото е възможно повече, и да създадете около 2,20 метра. Най-оптималната стойност е височината на портата от 2,5 метра. Акциите на портата никога не са излишни, защото днес можете да сложите ниска кола тук, а утре ситуацията ще се промени и ще трябва да карате микробус или SUV в гаража.

Третото е вътрешното му пространство

Ето как се прилага правилото: от страничната рамка също от портата трябва да има разстояние не по-малко от 80 см от перпендикулярната и съседната стена. Не правете твърде малко място, ще бъде просто неудобно да използвате такъв гараж.

Материали и инструменти

Материали и инструменти

Да предположим, че гаражът вече е почти готов и му липсва само вратата, която се опитваме да създаваме самостоятелно. Гаражът вече е успешно построен от тухлен материал или е изграден от качествен материал от циментовия блок и тук отворът под портата няма да бъде подсилен и няма да бъде оборудван с нищо.

На първо място, какви инструменти трябва да се подготвят:

  • Машина за заваряване. Това е нещо, което е задължително за всеки частен дом, особено ако е обикновена версия на компактна заваръчна машина. Цената на такова удобно оборудване е около 5 000 или повече;
  • Българският. Независимо от това, заедно с дисковете за рязане на метал, трябва да се складирате и с метални четки за четки;
  • Перфоратор. По-добре е да имате впечатляващ набор от бури;
  • Hammer. Плюс това, разбира се, за собственика ще бъде важно да се складира с шейкър;
  • Нивото. По-добре е да имате няколко от неговите възможности. Тя може да бъде течно това ниво и плюс ниво дърводелство;
  • Вълновата линия, плюс отвертката, плюс лентата, както и ядрото, са неизменно клещи.

Необходимите материали в работата:

  • ъгъл за рамката е по-добре да се използват 100 мм, но носещата рамка е желателно да се създаде от стомана на този ъгъл 50 мм;
  • стомана тази лента е подходяща за джъмперите в лагерните рамки, но можете да създадете джъмпери и с помощта на петдесетия ъгъл, но ако е стоманена лента, тогава размерът й е 50 * 6 мм;
  • подсилващ пръстен, който ви е необходим с дебелина 10-14 мм и ще трябва да се справите с няколко метра наведнъж;
  • стоманен лист е приложим за рамка на кожата, тук си струва да се обърне внимание на студено валцувания лист с дебелина не по-малка от 3 мм;
  • гаражни навеси, когато се отнася до стандартния размер на вратата с индикатори 2,5 метра ширина, то ще са необходими за закупуване на такъв пропуск 2 4 * 2 в случай, че такава широка бленда да се прилага около 6 навеси (3 * 2), само трябва да Трябва да се има предвид, че тези сенници се използват за външни цели.

Сглобяване на следващия кадър под текущата порта

Сглобяване на следващия кадър под текущата порта

Подсилената подобна метална рамка трябва да се събира само от такива сложни ъгли.



Страничната част на рамката е сглобена, в основата й е ъгъл от 100 мм, изработен от стомана. Първо от втората страна те са вертикални, ние ги измерваме на правилната височина и просто ги нарязваме.

Сложихме този ъгъл

Сложихме този ъгъл

След това ще завием напречните ребра. Струва си да се гарантира, че рамката е само едно парче и за тази цел изграждаме ивица между ъглите. Тя трябва да бъде укрепена строго хоризонтално и да се направи стъпка от един метър. При отсъствието на такава лента, е лесно да се замени с по-малък ъгъл и за това ние прилагаме 50 мм.
Задвижваме ключалки. Това е необходимо за по-нататъшното укрепване на платното.
Поправяме рамката. За определяне на необходимостта плътно запълване се използва цимент-пясък хоросан и дупки плътно с чук, за да отбележи укрепването щифтове. Само след като сте вкара щифтовете могат да измерват текущата рамките на 50 mm и кокетен твърде много, а сега, след като щифтовете да се огъват и да ги заваряват към рамката плътно.

Разбийте хоризонталата

Разбийте хоризонталата

Можете безопасно да преминете към секторите на горната и долната му част. След края на ъгъла строго хоризонтално си струва да поставяте и прилагате нивата. На този етап, си струва да поиска помощ е хидравличното ниво, защото неточностите могат лесно да дадат нивото на дърводелството.

Заваряване на труп

Подобно на страничните сектори, сега можете безопасно да фиксирате долните и горните такива сектори. Предварително е необходимо да се заваряват точно ъглите на лагерите и само след закрепване на напречните елементи от посочените ленти.

довършителни

Когато отворът не е точно създаден, възможно е дори да се запълни дупката след междината с помощта на цимент-пясъчен тип от неговата мазилка, или най-добре е да се направи цялостна мазилка на всички ъгли.

Затопляне и облицовка

Затопляне и облицовка

Ние ще измерим и след това нарязани листа

Важно е да запомните, че трябва да измервате малко повече от двете страни с 20 мм, отгоре с 20 мм, а отдолу - с 30 мм по-широка от основната рамка.

Важно е този лист да достигне 10 мм върху самата рамка и напълно да покрие празнините.

Ние се припокриваме

Необходимо е да свържете тази връзка с припокриването. Възможно е да направите това, ако една от настоящите брошури прави листа малко по-широк и ще покрие настоящата празнина по този начин и също така ще премине около рамката с около 10 мм.

Така че чаршафите ще се срещнат и няма да има забележима празнина.

Заварете самия лист

Малки изрези заслужават да се правят при многото закрепване на тези сенници. Все още трябва да заварявате листа с точков метод и приблизителен размер на стъпката 50-70 мм.

Защита на вратата срещу корозия

За да защитите надеждно вратата от текущата корозия, е необходимо внимателно да почистите метала с четка за кабел.

оцветяване

Само след обезмасляване, в този случай се използва ацетон, ще бъде възможно да се започне боядисване на завършените врати. Нанесете боята на тънки равни пластове и е по-добре да използвате 2 слоя.

Загряване на данни за портата с пяна

Лесно и лесно е да изолирате портата с материал, наречен стиропор с дебелина приблизително 50 mm. Просто създайте шаблони за желания размер и поставете между съществуващите ребра на твърдостта. Лесно е да залепите върху специална монтажна пяна или за тази работа можете да използвате лепило строго за специални цели.

Термос ефект

Ако сега и на полистирол в бъдеще за укрепване на фолио, а също и изолон, ще получите след ефекта на термос.

Това е толкова лесно и просто, дори начинаещият може самостоятелно да създаде порта за собствен гараж. Направете ги не само силни и равномерни, но и достатъчно топло с помощта на обшивка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Автоматична врата със собствени ръцеАвтоматична врата със собствени ръце
Плъзгаща се врата със собствени ръцеПлъзгаща се врата със собствени ръце
Подемните врати за гараж изграждат удобна и надеждна конструкцияПодемните врати за гараж изграждат удобна и надеждна конструкция
Плъзнете порти със собствените си ръцеПлъзнете порти със собствените си ръце
Индустриална порта, как да направите правилния изборИндустриална порта, как да направите правилния избор
За гаражи, складове и промишлени сгради, секционни и люлеещи се вратиЗа гаражи, складове и промишлени сгради, секционни и люлеещи се врати
Какви са типовете портиКакви са типовете порти
Дизайнът на люлеещите се врати и функциите за монтажДизайнът на люлеещите се врати и функциите за монтаж
Какви проблеми могат да възникнат с гаражна вратаКакви проблеми могат да възникнат с гаражна врата
Плъзгащи се портиПлъзгащи се порти
» » Гаражни врати със собствени ръце, рисунки, снимки и видео
© 2021 BggeHat.com