Видове гаражни врати и характеристики на тяхната инсталация

Видове гаражни врати и характеристики на тяхната инсталация

След като гаражът е построен или ремонтиран, остава само да изберете и инсталирате гаражна врата. Изборът не трябва да бъде случайно, необходимо е да се разбере как различните видове гаражни врати се различават, как и за какво могат да бъдат използвани. Асортиментът днес е изключително широк, така че разнообразието може да постави неопитен човек в задънена улица.

Гаражни врати са изработени от метал, монтирани са в гаражната стена. Те могат да бъдат топлоизолирани и тънки, студени или подвижни, за които ще намерите на сайта https://comfortline.com.ua/. В допълнение, портите са разделени на различни типове: шарнирно, секционно, валцово, повдигащо и завъртащо, както и странично отваряне.

Секционните врати изглеждат така: те са няколко отделни елемента, които са закрепени заедно от контурите. Всеки елемент е изпълнен с полиуретан и изолиран със специално гумено уплътнение, поради което помещението е запечатано и топлоизолирано. Монтирането на такава врата е подходящо, когато входът е доста къс, а стаята е дълбока и под ъгъл.



Вратите на люлеещия се тип се срещат най-често - те са два листа, които се отварят навън. Тъй като често едно от крилата е оборудвано с вратичка - това е необходимо, когато колата не е необходимо да влезе в гаража. Конструкцията на люлка е най-лесната за инсталиране, също така е лесна за монтаж, точно като рамката на вратата.

Секционните врати с механизъм на странично отваряне се състоят от вертикално разположени елементи, които се движат отделно в процеса на движение. По време на монтажа ролките се закрепват към такива порти и движението е лесно - по протежение на водачите, разположени отгоре и отдолу.

Гаражната врата под формата на ролка се инсталира в тези случаи, когато мястото е много, много ограничено. Ролковите врати са по-ергономични и не изискват много място. При монтажа е необходимо да се помисли, че е необходимо да се осигури кутия, в която ще се свалят вратите.

Повдигащите врати, както и повдигането и завъртането, се състоят от хоризонтални елементи - обикновено четири. Те се отварят и в хода на откриването се преместват на разстояние до един и половина метра. При инсталирането е необходимо да направите внимателни изчисления, независимо дали ще бъде удобно да използвате такъв дизайн.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
За гаражи, складове и промишлени сгради, секционни и люлеещи се вратиЗа гаражи, складове и промишлени сгради, секционни и люлеещи се врати
Какви са типовете портиКакви са типовете порти
Интериорни врати и тяхната инсталацияИнтериорни врати и тяхната инсталация
Избор на интериорни вратиИзбор на интериорни врати
Входни метални врати и техните вариантиВходни метални врати и техните варианти
Най-добрата порта за охрана на вашата територия от автоматичната система JiSНай-добрата порта за охрана на вашата територия от автоматичната система JiS
Избираме надеждни фитинги за плъзгащи се вратиИзбираме надеждни фитинги за плъзгащи се врати
Как да изберем подходящата гаражна вратаКак да изберем подходящата гаражна врата
Правила за избор на интериорни врати от дървоПравила за избор на интериорни врати от дърво
Как да изберем интериорни врати за интериора?Как да изберем интериорни врати за интериора?
» » Видове гаражни врати и характеристики на тяхната инсталация
© 2021 BggeHat.com