Плъзнете порти със собствените си ръце

Избирайки за себе си мястото на постоянно паркиране на автомобила е старателно притежател, без съмнение ще се погрижи да предпази колата си от вредни влияния и различни опасности. В същото време автомобилът трябва да е близо. Собствениците на домовете си могат да използват местната област за изграждане на гараж, под земята и над земята. Очевидно е, че в един гараж един от конструктивните елементи е портата, чиито технически характеристики трябва да отговарят на желанията и нуждите на собственика на колата.

Монтирането на портата може да бъде поръчано в специализирани организации, плащайки много пари за това, но е по-изгодно да извършите сами тези работи, спестявайки парите си за други неща. По принцип инсталационната работа не е много сложна, въпреки че има известни тънкости и трудности при изпълнението.

Гаражни врати: видове и специфики

Гаражни врати: видове и специфики

Плъзгащи врати със собствени ръце, една от най-трудните възможности за монтаж. Дървената шарнирна врата прави по-лесно да направите със собствените си ръце, отколкото металните. Много подобно на монтирането на люлеещи се врати, възможност за монтиране на повдигаща врата. Доста по-трудно е да се монтира плъзгаща се врата, но също така е изпълнима задача. Чрез закупуване на модулен продукт можете самостоятелно да монтирате компонентите на сайта и да получите желания резултат. Що се отнася до дизайна: плъзгащи се и секционни врати, като правило, има един лист "листа", поради което те трябва да работят в една кола, а летящи врати, двукрили и често са оборудвани с две устройства - по един за всяка клапа. Важно е също така да извършите довършителни работи в гаража, като се вземе предвид вида на инсталираните порти.

Гаражни врати, окачени метални със собствените си ръце

Гаражни врати, окачени метални със собствените си ръце

За да направите и монтирате люлеещи се врати със собствените си ръце, задачата е напълно осъществима за всеки човек. Достатъчно е да имате обичаен набор от инструменти и основни умения за работа с тях. Суровините, които ще са необходими, са повече от достъпни, както в цената, така и в наличността.

Ще трябва да купите:

  • стоманен ъгъл;
  • метален профил;
  • ламарина с дебелина 1-3 мм;
  • аксесоари;
  • крепежни елементи.

При монтажа на гаражни врати има три части:

  • създаването на рамка;
  • създаване на платно;
  • създаване на скелет.

На отделен артикул ще бъде предоставена автоматизация за люлеещи се врати със собствени ръце.

Производство на рамки

Производство на рамки

Рамката е носеща конструкция с две рамки. Рамките са изработени от стоманен ъгъл.

За тяхното производство ще са необходими следните инструменти:

  • ниво сграда;
  • квадрат;
  • рулетка;
  • заваръчна машина;
  • Български език.

За удобство, лентата и нивото на сградата, можете да замените измерването на лазерната лента. Ако не е налице, за да не се харчат за покупка, можете да го наемете, както и машина за заваряване с български. Преди започване на работа, препоръчително е да се подготви отвора за монтаж - подравнете повърхностите, обработете ги с груби, подсилващи и изолационни смеси. Много е важно и отговорно да се измерва отварянето. Точността на измерванията драстично влияе върху процеса на инсталиране и върху резултата. Измеренията на отвора трябва да бъдат отложени до ъгъла, след което е необходимо да се започне срязването на детайлите. Получените заготовки трябва да бъдат подравнени, като се използва нивото. Това е най-удобно, поставяйки ги на равна повърхност. Всяка връзка трябва да се регулира поотделно, за да се постигне най-доброто съответствие на конструкцията. След това можете да започнете заваряването. Заваръчните шевове трябва да се шлайфат, за предпочитане преди пълно изравняване. За да се укрепи, е полезно да се заваряват допълнителни усилващи елементи в съединенията на елементите, като се използва рязане на ъгъла или подсилване. Точността на производството на заготовки и качеството на извършената работа е много важна, тъй като крайният продукт е изключително трудно да се промени и да се постави на мястото на инсталацията.

Производство на каркас

Рамката е ключов елемент на металните люлеещи се врати. Двете части на рамката съставляват портата. За да се създаде рамка, металният профил със сечение от 60 х 20 мм е подходящ като основа. Производство на трупа е много подобен на производство на рамката, т.е., след измерването, данните са депозирани на профила, и след това отрязани на детайла, след което обработваемото изделие в две оси са подравнени и заварени. При оформянето на ламелите, за фиксиране на водачите, трябва да оставите малка пролука, след което водачите да не прилягат плътно един към друг.

Производство на тъкани и електрически вериги

Производство на тъкани и електрически вериги



Производството на крилото на вратата ще изисква използването на ламарина с дебелина 1-3 мм. От този метал е необходимо да се изрежат заготовки с размери, съответстващи на резултатите от измерванията.

Важно е да се помни, че тъканта на един лист въпрос за задкрилките на платно се припокриват, от друга, като по този начин картина на предния капак трябва да е готов да увеличи ширината на 20 мм. Платното е заварено към щайгата, първо долната област, после нагоре. За да се увеличи твърдостта, структурата може да бъде хоризонтално заварен ъгъл.

За да се улесни отварянето на портата, са необходими електрически вериги. Закрепването на бримките се извършва чрез заваряване, така че горната част да е върху листа, а долната част е върху рамката.

Най-здравите стави на фугата се осигуряват чрез заваряване към горната част на шарнира и листа на извита метална лента с напречно сечение, по-малко от 8 mm. Укрепването на вътрешната заварена фуга изисква използването на подсилена вложка.

Монтаж и панти на люлеещи се врати

Правилното фиксиране на люлеещите се врати се постига с помощта на щифт, използван като вертикален болт. Конструктивно проста и в същото време много надеждно решение отдавна се оказа най-положително. За изпълнение на това решение, трябва да се пробие в пода и тавана на каналите с диаметър не повече от 25 mm, съответстващ на напречното сечение на ПИН-болт и сигурно чрез заваряване, панти монтажен болт на крилото на вратата. Съгласно горната линия на портата, излиза 50-100 mm, полезен заварени спирка, която предотвратява загубата на болта. Също така е възможно да се използват затягащи болтове с канон тип и тип затваряне на контейнери, които са се показали много добре на практика.

Работи по инсталирането на люлеещи се врати

Работи по инсталирането на люлеещи се врати

Преди да започнете инсталирането на люлеещи се врати, полученият продукт трябва да се обработва с антикорозивен грунд и да изчака да изсъхне напълно. Монтажът се извършва в гаражната врата, рамката се фиксира вертикално, показва се на нивото и се закрепва към склоновете.

Освен това е възможно фиксиране към пода и тавана. За правилно закрепване метални щифтове с дължина 150-180 мм се вкарват в дюбела или в дървената главина.

Външните краища на щифтовете се заваряват към рамката, заварените места се изравняват и се смилат. След монтажа завършената врата трябва да бъде боядисана. За да увеличите комфорта, можете да инсталирате на вратата за люлеещи се врати със собствените си ръце.

изводи:

изводи:

Производството и монтажът на гаражни врати не е трудно и достъпно на практика на всеки човек.

Гаражни врати със собствени ръце - реален начин да постигнете желания резултат, като изразходвате минимум средства.

Самостоятелното сглобяване на портата ви позволява да получите 100 изисквания за съответствие и очаквания.

От нашата статия сте убедени, че инсталирането на люлеещи се врати със собствените си ръце не е труден въпрос. Ако има материал и инструмент, портата няма да отнеме много време. Пожелаваме Ви успех!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Гараж от сандвич панели със собствените си ръцеГараж от сандвич панели със собствените си ръце
Гараж от газобетон със собствените си ръцеГараж от газобетон със собствените си ръце
Гаражни врати със собствени ръце, рисунки, снимки и видеоГаражни врати със собствени ръце, рисунки, снимки и видео
Подемните врати за гараж изграждат удобна и надеждна конструкцияПодемните врати за гараж изграждат удобна и надеждна конструкция
Как и от какво да построим гараж?Как и от какво да построим гараж?
Какви са типовете портиКакви са типовете порти
Дизайнът на люлеещите се врати и функциите за монтажДизайнът на люлеещите се врати и функциите за монтаж
Изграждане на гараж за автомобили със собствени ръцеИзграждане на гараж за автомобили със собствени ръце
Плъзгащи се портиПлъзгащи се порти
Метални и тухлени гаражи плюс и минусиМетални и тухлени гаражи плюс и минуси
» » Плъзнете порти със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com