Плетена ограда със собствени ръце

Напоследък тенденцията към неприкосновеност на личния живот става все по-спешно, особено сред собствениците на частни къщи или крайградски зони. Малко хора искат да бъдат внимателно проследени от съседите в двора. С функцията за скриване на частната територия оградата перфектно управлява. Но не забравяйте, че оградата има декоративна функция, може да подчертае автентичността на пейзажа на сайта. След като сте проявили фантазия, можете да направите оригинална и практична плетена ограда със собствените си ръце.

Какво трябва да бъде една плетена ограда

Какво трябва да бъде една плетена ограда

Има много опции и идеи за подреждане на плетените огради. Когато избирате подходящия за вашия дом, трябва да започнете от личните предпочитания и функционалното натоварване, което се поставя върху оградата. Така че, ако оградата защитава мястото по протежение на периметъра, то си струва да направите капитал висок и траен. Ако оградата просто предполага функционално разделение на територията в няколко зони, тогава можем да разгледаме по-декоративни варианти на тъкане и модели и малка височина. Също така е необходимо да помислим за материала за тъкане на оградата със собствените си ръце. Това може обикновено лозата върба, и е възможно да се използват специални дъски, те могат да бъдат с различна ширина, но не непременно самолет, така че те могат да бъдат заключени между решетките на база. Ако мислите повече за декоративната функция, тогава на плетените огради изглеждайте големи саксии или цветни саксии с цветя. И ако сайтът ви позволява да бродят, е възможно изобщо да се направи на хеджирането на своята тъкане, използвайки върбови или елхови клони, които в процеса на договаряне на оградата малко корен, но след известно време има нова зеленина. Това е най-трайната ограда, която не изисква специални грижи и всяка година става все по-силна и по-силна. След това ще бъде представена подробна инструкция, която ще ви покаже как да направите плетена ограда със собствените си ръце.

Плетена ограда на клоните със собствени ръце

Плетена ограда на клоните със собствени ръце

За да може готовата ограда на клоните или лозята да издържи дълго време и да не изгуби външните си качества, е необходимо да изберете правилния тип дървесина. Най-често се използва върба или лешникови клонки, клонове на тези видове имат твърда сърцевина, добър завой и почти не податливи на действие на околната среда, благодарение на тези качества ще служат за хеджиране доста дълъг период от време. По-рядко използваната лоза е върба, бреза или трепетлика. Когато работите с тях, трябва да отделите необходимото внимание на подготовката на дървесината. Ако не преследвате естественост и предпочитате по-практични материали, тогава можете да направите ограда от PVC пръчки.

Тази ограда прилича много на тъкане от клони, някои варианти на такива пръчки дори имитират дървена порода. Когато материалът е определен, е време да започне подготвителната работа.

Ако самостоятелно събирате клони или лоза за ограда, тогава трябва да направите това рано през пролетта, веднага щом снегът падне или късната есен, когато движението на сока в клоните вече е спряло. Дебелината на клоните трябва да бъде до 3 см, но това не е постоянна, е необходимо да се вземе предвид височината и дължината на оградата, колкото е по-голяма, толкова по-дебели ще са пръчките.

Събраните клони могат да се съхраняват до една година, като за тези цели мазето или друга прохладна и тъмна стая е идеално. Преди структурата на оградата, лозата трябва да се накисва във вода за една седмица, след това отстранете горния слой на кора от нея. Ако кората е слабо отстранена, тогава клонките могат да се държат във вода или добре във вана. След накисване или излагане на пара, прътите отново стават гъвкави и са подходящи за процеса на тъкане.



След отстраняване на кората, всички клони трябва да бъдат третирани с петно ​​или специално масло за работа с дърво.

Следващият етап подготвя стълбовете за основа на оградата. Тя трябва да бъде дори полюси, минималната дебелина е 5 см, но и тук, трябва да се вземе предвид височината на оградата. Те също са обработени и изкопани или забити в земята, минималната дълбочина трябва да е 50 см.

Разстоянието между стълбовете на основата може да бъде различно, толкова по-висока е оградата, толкова повече можете да направите инсталационната стъпка. Ако за тъкането се използва много тънка лоза или клони от клони, стъпката за монтаж се намалява до 40 см или дори по-малко. При използването на дебели клони за тъкане, железните колони могат да се използват изобщо.

Тъкането се извършва алтернативно, първо започва първата и се преплита между лопатките, втората лоза трябва да покрива празните пространства и да премине на мястото, където след първата има празно пространство. Можете да направите по-декоративна и привлекателна тъкан, в изпълнение ще бъде по-трудно, но резултатът ще надмине всички очаквания. Със схемите можете да видите по-подробно снимката на плетените огради, направени сами.

По същия принцип се прави и плетена ограда на дъските със собствените си ръце. Боровият материал се използва главно от дърво. Това не е скъп материал, който има дълъг експлоатационен живот. За основата е необходимо да се използват по-здрави железни или дървени стълбове, които могат допълнително да бъдат бетонирани. Минималната стъпка на монтаж е 1-1,5 м.

Плочите също така се преплитат в полюсите, освен това могат да бъдат фиксирани с винтове или метални скоби.

Изтъканата ограда е отличен начин да се защити личната зона, като същевременно се даде оригинален външен вид на обекта.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ограда от дъските създава красива и практична ограда за крайградската зонаОграда от дъските създава красива и практична ограда за крайградската зона
Колко правилно да направите панделка под оградата?Колко правилно да направите панделка под оградата?
Ограда от велпапеОграда от велпапе
Ограда от пепелОграда от пепел
Фондация за ограда с тухлени стълбовеФондация за ограда с тухлени стълбове
Кофраж за оградаКофраж за ограда
Видове оградиВидове огради
Ограда от предимствата на инсталацията на велпапеОграда от предимствата на инсталацията на велпапе
Мрежова мрежа за оградаМрежова мрежа за ограда
Красива страна парцел как да направя?Красива страна парцел как да направя?
» » Плетена ограда със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com