Ограда от дъските създава красива и практична ограда за крайградската зона

Плетени заграждения се издигат изключително рядко, обикновено се намират в крайградските зони. Преди това такива огради са били направени от лозя и тънки клони. В наши дни в повечето случаи те са направени от дъски.

Плитка ограда - оригинален елемент на екстериора на провинцията

Оплетената плитка, често наричана австрийска ограда, може да изпълнява чисто декоративна функция или да бъде напълно оградена. От тази гледна точка проектите, представляващи интерес за нас, са разделени на три вида. Ако височината на оградата е по-малка от 1 м, ние сме изправени пред чисто декоративна структура. Най-често се монтира в двора, за да предпази бордовете и растенията. Австрийската телена мрежа с височина 1 м е идеална за маркиране и зониране на крайградска зона. Но изграждането на височина над 1 м е пълна ограда, която може да предпази дача, къщата от неканени гости.

Оградата може да бъде както ограда, така и декоративна

Оградата може да бъде както ограда, така и декоративна

Предимства на ракита:

  1. 1. Абсолютна екологична съвместимост на материала.
  2. 2. Възможност за изграждане на ограда на стари дъски. Основното е, че те са достатъчно силни.
  3. 3. Улеснете и бързо инсталирайте сами. Едно лице може да изгради до 15 метра хеджиране без никакви проблеми в рамките на един работен ден.
  4. 4. Достъпни разходи за съвети. Визуално плетената ограда изглежда стилна и скъпа. В действителност, разходите за неговото изграждане са минимални.
  5. 5. Осигуряване на личния живот на крайградските зони. Плитката крие имота ви от очите на други хора и в същото време позволява на въздуха и слънчевата светлина.

Единственият реален недостатък на описаните огради е техният кратък живот. В зависимост от метеорологичните условия на района и нивото на механичните ефекти продължителността на експлоатация на структурата е 5-10 години. Работното време на оградата от стари или нови дъски всъщност се увеличава с 1,5-2 пъти, ако по своему и компетентен начин да се грижи за него.

Подготовка на материали - откъде да започнем?

За производството на австрийските площадки за фехтовка се използват всякакви ширини, с дебелина до 2 см, с дължина около 3 м. Дървото може да бъде всяко. Основното изискване за това е достатъчно ниво на гъвкавост. Експертите съветват да се издигне ограда от плоскостите. Той има отлични показатели за изпълнение, е непретенциозен и издръжлив материал, външният му вид е идеален за създаване на атрактивни декоративни защитни оградни конструкции.

Дървените изделия са закрепени върху подпорни елементи (стълбове) от дърво, бетон, тухли, метални тръби. Nuance. Монтирането на опори от метал или дърво се извършва върху основата. Поставките от дърво и метал могат да се монтират без допълнително оборудване. За да се изгради ограда трябва да се складират с други материали, както и обикновен работен инструмент. Ще ви трябва:

  • Трансформатори и рафтове за рамката. Като такива обикновено се използват малки дебели профили или дъски. Ако тъкането ще се извърши вертикално, се инсталират хоризонтални хоризонтални закъснения. При хоризонтално тъкане се монтират вертикални рафтове.
  • Лопата или тренировка. Тези инструменти са необходими за изкопаване на ями, в които са поставени мостове.
  • Цимент, пясък и чакъл. Строителни материали за производство на бетонни разтвори.
  • Самонарезни винтове за дърво, нокти. С тяхна помощ отделните елементи на ракита са закрепени.
  • Plumb bob (ниво на сградата).

Също така, трябва да си купите антисептично съединение и грунд. Те се справят с всички дървени части, за да предотвратят гниене и гъбични увреждания на стълбовете, подпорите, дъските. Оградата може да се подобри чрез оцветяване. Ако това е планирано, купете боята предварително.

При желание дъските могат да бъдат боядисани преди изграждането на оградата.

Дъските могат да бъдат боядисани преди началото на строителството.

Дъските могат да бъдат боядисани преди началото на строителството.



За да изчислите необходимото количество материали, направете едно просто рисуване (скица) на оградата наведнъж. Помислете за следното. Разстоянието между опорните елементи на оградата се извършва в рамките на 3 м. Стъпалото на монтиране на колоните трябва да се намали, ако се използват прекалено тънки продукти. Важно! Краищата на използваните дъски трябва да излизат извън опорите. Това е предпоставка за изграждането на плетена ограда.

Монтаж на опорни елементи - всичко трябва да се направи правилно!

Дървените стълбове са най-добре направени от лиственица или бор. Такова дърво е издръжливо и лесно се справя. В земята, постовете са погребани една трета от тяхната обща дължина. И долната част (тази, която ще бъде в земята) на опорните елементи трябва непременно да се обработва с битумна импрегнация. Съставът се прилага два пъти. Горната част на полюсите трябва да се третира със защитен лак, който ще предпази опорите от гъбички и отрицателните ефекти на ултравиолетовото лъчение. За да се предотврати натрупването на вода в горната част на конструкцията по време на дъжд, е желателно краищата на опорните продукти да бъдат нарязани под ъгъл.

Ограда на дъските - създайте красива и практична ограда за крайградски район

Дълбочините за опора трябва да са 0,2 м по-големи от диаметъра на полюсите

Монтажът на колоните, изготвени съгласно описаната схема, е както следва:

  1. 1. Изкопайте изкопани ями. Размерите на миниското разкопки трябва да са някъде на 0,2 m по-големи от диаметъра на използваните колони.
  2. 2. Изсипете развалините на дъното на ямите.
  3. 3. Завийте руберноидните опорни елементи. Ако земята в сушата е суха и не е обект на редовно наводняване, тази част от операцията може да бъде пропусната.
  4. 4. Поставете колоните в гнездата. Уверете се, че сте проверили вертикалната инсталация на продуктите. Те трябва да стоят равномерно, без изкривяване. В допълнение, височината на всички опори трябва да бъде една и съща. Напълнете развалините в ями, за да изпълнят това изискване.
  5. 5. Покрийте подпорите със смес от пръст, строителни отпадъци, тухли, развалини. Trambuete. Оставете в ямата до 0,3 м свободно пространство, което е изпълнено с бетон. Обърнете внимание. Бетонът също трябва да бъде добре уплътнен.

Поставките от метални тръби преди монтажа трябва да бъдат грундирани с антикорозионно съединение и боядисани. Закачете краищата на капачките. След това изкопайте дупки с диаметър от около 0,25 м и дълбочина 1,2 м. Поставете опорите в тях (не забравяйте да ги изравните на височина). Около една трета запълват ямите с монтирани продукти пясък и чакъл (слой от един материал, а след това друг слой). Укротете получения пай. Напълнете подпорите с бетон.

Ние изграждаме ограда със собствените си ръце - бързо и лесно

След инсталацията на подпорите се издига плетена ограда, изработена от стари или нови дъски, без значителни трудности. На височина около 20 см от земята, инсталирайте специални тапи на полюсите. Те ще показват височината на монтажните дъски. На стоманени подпори ограничителите са направени от метални ъгли (просто ги заварявайте). На дървените стълбове закопчайте ноктите с ноктите.

Плочите трябва да бъдат монтирани в разредна последователност

Плочите трябва да бъдат монтирани в разредна последователност

Следващата стъпка е инсталирането на две дъски във всеки участък на обграждащата конструкция. Те поставят двете за хоризонтално и вертикално тъкане. Процедурата след това се провежда в съответствие с две приблизително еднакви схеми. Плетената хоризонтална ограда на плоскостите се сглобява, както следва:

  1. 1. Монтирайте стелажите по такъв начин, че да разделят отвора на оградата на две половини.
  2. 2. Започнете тъкането отгоре. Придържате борда за поддръжка с един ръб. Отидете около първата стойка и след това пуснете дървения продукт под втория стълб. След това подкрепяте борда на втората подкрепа.
  3. 3. В местата за свързване на стълбовете и стелажите плочата трябва да бъде допълнително фиксирана с винтове. Теоретично елементите на оградата ще поддържат и без това да се изграждат доста надеждно (поради възникващата сила на разрушаване). Но е по-добре да сте в безопасност.
  4. 4. Всички следващи табла се монтират в разредна последователност. Това е лесно. Ако първият продукт е извит от задната част на стълбата, вторият е положен по същия начин. Но вече на предната страна на подпората. Третият се накланя отзад и така нататък.
  5. 5. Най-новата дъска обикновено се фиксира от предната част на диапазона. И се поставя без тъкане. Това прави оградата още по-трайна.

Когато тъкат по вертикала, две рамки са монтирани хоризонтално. И на върха на строителството, поправете още един дървен продукт. След това, започвайки от подкрепата, направете тъкането според вече описаната схема.

Когато завърши тъкането, препоръчително е да дадете на оградата красив външен вид. Обработвайте дъски с декоративен лак или цвят (ако, разбира се, не сте направили това по-рано). Хеджът, построен на ръка, ще ви зарадва с естетическия си външен вид. Трябва само да актуализирате предпазния слой боя или лак върху него на всеки няколко години.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Колко правилно да направите панделка под оградата?Колко правилно да направите панделка под оградата?
Плетена ограда със собствени ръцеПлетена ограда със собствени ръце
Ограда от газови блоковеОграда от газови блокове
Ограда от пепелОграда от пепел
Фондация за ограда с тухлени стълбовеФондация за ограда с тухлени стълбове
Кофраж за оградаКофраж за ограда
Видове оградиВидове огради
Ограда от предимствата на инсталацията на велпапеОграда от предимствата на инсталацията на велпапе
Мрежова мрежа за оградаМрежова мрежа за ограда
Красива страна парцел как да направя?Красива страна парцел как да направя?
» » Ограда от дъските създава красива и практична ограда за крайградската зона
© 2021 BggeHat.com