Декоративни стоманобетонни огради

Снимка на декоративна железобетонна оградаВсяка година частната къща се набира скорост. Това увеличава търсенето на декоративни стоманобетонни огради. Те не са само защитата на двора от външни възгледи и проникване. Тези структури са доста силни и трайни.

Както знаете, металът във връзка с бетона формира твърда структура. В статията ще ви разясним по-подробно какви са предимствата на тази ограда и как е инсталирана. Нека да започнем в ред.

Предимства на оградите от тип панели

Качеството на тези елементи не е единствената причина за честа употреба. Да речем някои предимства на такива огради:

  1. Декоративните стоманобетонни огради са много по-евтини от метални, тухлени и дървени огради;
  2. Трайността и устойчивостта им при различни климатични условия ги правят по-продаваеми;
  3. Такива огради лесно се инсталират за кратък период от време;
  4. Декоративните огради имат различна цветова схема. И оградата ще трябва да бъде пребоядисана след 8 години.
  5. Достатъчно продължителна работа, докато металната ограда ръждясва за една година и трябва да се оцветява редовно;
  6. Има огромен брой различни форми на декоративни огради. По искане на клиента, някои фирми изпълняват дори индивидуални поръчки с рядък дизайн.

Оградите се състоят от обикновени и декоративни панели. Продуктите могат да бъдат подредени в различен ред. Често, от горната част на плота, ниски декоративни огради са създадени за:

  • паркове;
  • предни градини;
  • детски площадки.

Характеристики на инсталиране на декоративни огради

фото огради от панелиЗа инсталиране на бетонни огради ще са необходими 2-3 души. Не може да се борави сам с тежестта на елементите. Например, една плоча има тегло от около 50 kg. Инсталирането трябва да се извърши и заедно, за да не се причинят изкривявания или неравномерна инсталация.
Комплект от инструменти, които ще са необходими за работа:

  • скрап;
  • лопата;
  • въже;
  • ниво и около 10-12 летви. Дължината на една релса трябва да бъде равна на планираното разстояние между полюсите.

Изчисляването на стъпката на опорните елементи се основава на дължината на плочата.

Инсталацията започва с напрежението на въжето. Намира се на разстояние 50 см от земята. Степените на стълбовете за колоните се определят от дължината на елементите. Дъното на кладенците е изравнено с нивото.



Освен това в изкопаните дупки, изкопани с бормашина, се вкарват колони. Задълбочаването е покрито с развалини или счупени тухли. Вмъкваме пръчката от дървото в жлеба на колоната, така че краят на пръта може да бъде вмъкнат в следващата колона.

Използвайки нивото, излагаме всички полюси. Ако един от тях е по-висок от останалите, тогава ще бъде необходимо да се подкопае и ако е по-ниско - да се запълни земята.

За да сте сигурни, че горното разстояние между стълбовете е една и съща, трябва да инсталирате шкафа над въжето на коша с въже.

След приключване на всички процедури, се извършва окончателната инсталация. Продуктите са бетонирани в земята. Ние правим решение. За да направите това, имате нужда от една кофа от цимент и четири кофи от пясък. Разтворът трябва да бъде със среден вискозитет. Когато работите в студено време, добавянето на пластификатори е желателно. Дълбочината на проникване трябва да бъде под дълбочината на замръзване на почвата.

Когато се монтира през лятото, може да се монтират бетонови панели на следващия ден след инсталирането на стълбове. Ако оградата е издигната през есента, тогава ще е необходимо да изчакате 3-4 дни, преди бетона да замръзне.

Мястото за вграждане осигурява инсталиране на допълнителни стълбове или метални профили. В последния случай е необходимо да се осигури твърдостта на рамката с допълнителен горни мостове.

Когато инсталирате декоративни стоманобетонни огради, трябва да помните за по-нататъшното покритие на бои и лакове. Желателно е продуктът да се отваря със слой боя, последван от лаково покритие. В този случай може да се използва обикновен воден разтвор за оцветяване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Секционна метална оградаСекционна метална ограда
Плетена ограда със собствени ръцеПлетена ограда със собствени ръце
Ограда от газови блоковеОграда от газови блокове
Фондация за ограда с тухлени стълбовеФондация за ограда с тухлени стълбове
Азбестоциментни плочиАзбестоциментни плочи
Видове оградиВидове огради
Самооправка на бетонни конструкцииСамооправка на бетонни конструкции
Ограда от предимствата на инсталацията на велпапеОграда от предимствата на инсталацията на велпапе
Свалящ се кофраж и неговата класификацияСвалящ се кофраж и неговата класификация
Конструктивни елементи на балконаКонструктивни елементи на балкона
» » Декоративни стоманобетонни огради
© 2021 BggeHat.com