Нова строителна технология от Osl на дървени трупи

Секс от OSB на трупи

OSB (от английски OSB), или плоча от ориентирани влакна - съвременен материал, постепенно се изцеди от строителната индустрия традиционна борда на частиците и шперплат. Областта на приложение е много широка. Една от най-важните области на използването му е инсталирането на пода от OSB върху дървените трупи.

Каква е разликата между платките OSB

Подова инсталация

Подът на трупите

Суровината за производството на плочи OSB са правоъгълни дървени стърготини, залепени заедно с водоустойчиви формалдехидни смоли под влияние на висока температура и налягане. Чиповете имат достатъчно големи размери - дебелина до 0,6 мм и дължина до 140 мм. Полагането им се извършва в 3 слоя, чиповете на външните слоеве се ориентират по плочата, а междинната - една срещу друга.

Тази технология е направила възможно да се получи материал с висока якост на огъване, еластичност, еластичност и надеждност. Невъзможно е да не се отбележи предимството на OSB, например екологосъобразността. Чиповете, използвани в производството, напълно задържат характеристиките, присъщи на естествената дървесина, но материалът е лишен от дървесни дефекти.

Видове SWAps

  • OSP-2 - плочи, използвани за вътрешни работи.
  • OSP-3 е универсален материал, подходящ за използване както в помещението, така и извън него.
  • OSP-4 - плочи, предназначени за подреждане на носещи конструкции, изложени на значителни механични натоварвания по време на работа. Подходящ за работа на закрито и на открито.

характеристики на

  • Устойчивост на околната среда и висока влажност - OSP-3 и OSB-4.
  • Дългосрочно запазване на оперативните параметри.
  • Възможност за прилагане за подреждане на плътна кожа.
  • Естетичен вид.
  • Висока твърдост на конструкциите.

Обхват на приложение

Най-голямото приложение на плочите OSB е открито в строителството:

  • Твърда каса на покриви.
  • Покриване на стенни конструкции.
  • Монтаж на груби подове - на трупи или бетонна повърхност.
  • Подреждане на еднослойни подове за различни видове довършителни покрития.
  • Като греди.
  • Като повторно използваем подвижен кофраж.

предимства

Инсталиране на дневника

Поставяне на дневника

Основното предимство на OSB е лекотата на обработка и монтаж на конструкции. Материалът идеално задържа всички закрепващи елементи и не е чувствителен към раздробяване по време на рязане, пробиване и др. Сред другите предимства трябва да се отбележи:

  • Хомогенна структура.
  • Непроницаемост на повърхността при повреда по време на работа.
  • По-голяма здравина в сравнение с естественото дърво или традиционно нарязания дървен материал.
  • Липса на дефекти, кухини и възли.
  • Устойчивост на употреба.
  • Безопасност при жилищни приложения поради ниска степен на емисии на формалдехид.
  • Устойчивост на влага.

Монтаж на подове от OSB

Най-голямото използване на OSB е в подреждането на подове - грубо и еднослойно. Грубият под е основата за покритието. Може да се подрежда на бетон или дървен под.

Избор на плочи

Етаж в стаята

Дървен под

OSB плочите се различават по видове и технически характеристики. При избора на материал е необходимо да спазвате няколко правила:

  • Материалът трябва да отговаря на европейския екологичен стандарт E1.
  • Дървеният под е по-добре да се монтира от плочи тип OSB-3, които се характеризират с висока плътност и достатъчно устойчивост на влага.
  • Когато поставите върху бетонен под, можете да изберете материал с дебелина 10 мм.
  • Дебелината на материала за пода върху дървените трупи трябва да бъде 15-18 мм със стъпка по-малка от 50 см и 22-25 мм със стъпка от 60 см.

Подредба на пода

Дъските OSB имат размери 1220 × 2440 mm. Полагането се извършва по такъв начин, че да се сведе до минимум количеството отпадъци.



Ако е необходимо да изрежете материала, не се препоръчва да използвате мозайка, тъй като този инструмент не винаги позволява да се получи равномерно странично рязане.

Основата под пода зависи от вида на основата. В сгради с наводнения и колониални основи, подът се изпълнява върху дървени трупи. За тяхното подреждане се използва лента или многослойна дъска. На дървените трупи можете да монтирате груб и завършен еднослоен под. Инсталирането на OSB върху трупи също е възможно, ако е необходимо да се изравни повърхността под покритието.

Подът на плочите за грубия под е направен от долната страна на дървото. Долната част на плочата допълнително се третира със защитни съединения. Най-често се използват битумни маски за тази цел. Между закъсненията и плочите се полага слой изолация и друг защитен слой.

Като нагревател може да се използва пяна и защитният слой трябва да се постави от пергамина.

Нагревател в изостава

Технология за подравняване на пода върху дървена рамка

Следващата стъпка е да направите основата под довършителния етаж. Препоръчително е да го направите на два слоя. Монтирането на първия се извършва по такъв начин, че съединенията да са на късата страна. За да се свържат слоевете, се използват специални спирални пирони и за да се осигури по-голяма здравина на фугите. За изоставането материалът се фиксира с обикновени винтове. Плочките от втория слой се поставят с малък отместване. Може да се направи еднослойна основа с равна повърхност.

По време на работа OSB абсорбира известна влажност, което води до промяна в размера на материала. Компенсацията за това се дължи на дилатационните междини между плочите, които са около 3 мм. При двупластови основи с празнини се монтират и двата слоя.

Повърхностна обработка

OSB може да се използва не само като основа за подови настилки, но и като самостоятелен материал. Ако не планирате да завършите повърхността, повърхността трябва да бъде допълнително обработена. Можете да направите това с лак, приложен на няколко слоя.

Разпределение на етажа

Дизайнът на пода върху дървените трупи

Когато се използва като завършващ слой линолеум, килим и други материали за валцуване, необходимо е да се осигурят най-плоските фуги. В този случай монтажът на основата е направен от плочи с минимална допустима дебелина. Смесите се обработват с уплътнител. В малки пространства, където повърхността на OSB няма шевове, се правят компенсационни пролуки по стените.

Основата под плочката трябва да е неподвижна. За да направите това, можете да организирате забавянията по-често. Друг начин да се осигури неподвижността на основата е да се използва приставка за жлеба. Плочките се полагат върху лепилото за дървени повърхности.

При монтажа на основата за ламинат няма специални изисквания за OSB, тъй като самото покритие притежава необходимата твърдост и надеждност. Единственото изискване е равномерността на основата в точките на кръстовище.

заключение

Използването на OSB ви позволява да създадете идеално плосък и издръжлив под, подходящ за всякакви покрития. Монтирането на плочите е много лесно, така че цялата работа може лесно да бъде направена сама. Големият участък на всяка плоча и достъпните материални разходи позволяват да се намалят разходите за време и материали за изграждане или ремонт.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Csp печка заявление за подови настилкиCsp печка заявление за подови настилки
Osp печка високо качество, разумни цениOsp печка високо качество, разумни цени
DSP водонепроницаеми листове за настилкаDSP водонепроницаеми листове за настилка
Техническите характеристики на плочата на осб и вредността на новите строителиТехническите характеристики на плочата на осб и вредността на новите строители
Как да подредите пода с шперплатКак да подредите пода с шперплат
Дървен под с ръцеДървен под с ръце
Регулируем под на трупиРегулируем под на трупи
Какво е влажна водонепропусклива DSP?Какво е влажна водонепропусклива DSP?
Osb плоча технически характеристики, приложение в wireframe строителствоOsb плоча технически характеристики, приложение в wireframe строителство
Използване на чипс в пушенето на рибаИзползване на чипс в пушенето на риба
» » Нова строителна технология от Osl на дървени трупи
© 2021 BggeHat.com