Какво е влажна водонепропусклива DSP?

Структура на ПДЧ

Всеки, който поне веднъж се е сблъсквал с ремонта на апартамента или къщата си, знае, че преди началото на довършителните работи е необходимо да се изравни повърхността. Това важи за стени, подове и тавани. Тъй като нашият сайт е посветен на всичко свързано със секса, ние се интересуваме предимно от изравняване на материалите за подови настилки. Един от тях е ПДЧ устойчив на влага.

Тези плочи са изработени от дървени стърготини чрез горещо пресоване. Производителите са гарантирали, че плочите от ПДЧ имат висококачествени характеристики. А именно - висока якост, издръжливост и повишена устойчивост на влага. За подовите материали това са най-важните критерии, които гарантират качеството на резултата.

  • Що се отнася до здравината на материала, тестовете показват, че такива плочи могат да издържат на достатъчно сериозни точкови натоварвания. Например, от тях можете да изградите груби подове. Разстоянието между закъсненията на конструкцията може да бъде в диапазона 300-400 мм с дебелина на плочата 16 мм. Ако се използва панел с дебелина 22 мм, тогава интервалът от интервали е разрешен в рамките на 400-600 мм. Това е сила!
  • Що се отнася до дългосрочната работа. Производителите са гарантирали, че върху повърхността на този керемиден материал не се образуват колонии от вредни микроорганизми. В допълнение, високите физически и технически характеристики на продукта няколко пъти увеличиха способността на частиците да издържат на негативните ефекти на агресивните среди. Ето защо, можем да кажем, че плоскостите за плочи ще работят вярно за повече от десетилетие.
  • И, разбира се, устойчивост на влага. По този показател дървесната ПДЧ е надминала както OSB плочите, така и шперплат FC. Тестването показа, че плочите, които са били държани във вода за един ден, набъбват само с 10. Освен това, тези материали практически не се променят по размер. Ще добавим, че така нареченият компенсаторен шев е специално инсталиран в дизайна на ПДЧ. Той предпазва пластините от счупване в кръстовете, което често се случва при неблагоприятни работни условия.

Предимства на пилотния лист

В допълнение към трите посочени предимства, тези плочи имат и други предимства. Нека да ги разгледаме по-подробно.

Лесна инсталация

Навсякъде в периметъра на панела е инсталирана заключваща връзка на типа на жлеба. Това означава, че от единия край има жлебове, а от друга - тръни. Всеки, който поне веднъж събра ламиниран паркет със собствените си ръце, разбира какво е заложено.

За да съберете плочата от дървесни частици, не е нужно да имате големи и сериозни познания, богат опит, както и сложни и сериозни инструменти. Дори и начинаещ с този процес на изграждане ще се справи без затруднения. Ние добавяме, че листовете от ПДЧ могат да бъдат демонтирани и прехвърлени на друго място без да се повредят материалите. В допълнение, те често се използват за довършителни тавани и стени, както и събиране на дялове. Всъщност това е универсален материал за плочки.

Екологична съвместимост

Добавките на свързващите вещества се използват в процеса на производство на листови пилоти. Това е меланин или парафин. Ето защо санитарните норми могат да използват такива плочи в детски и предучилищни заведения. И това е сериозен показател.

Отново, сравнявайки този материал с шперплат и OSB, може да се отбележи, че от гледна точка на екологосъобразността той ги надхвърля.

Цена на продукта

Строителни дъски

Лист от ПДЧ

Този показател е най-интересен, освен това най-често се тревожи по-голямата част от потребителите. Дори сложната производствена технология, наличието на дюбел, който улеснява процеса на сглобяване, както и всички положителни характеристики на ПДЧ не го правят скъп материал. Разбира се, отново го сравняваме с шперплат, OSB и други шаблони. На прореза floorboard и не мога да говоря.

Между другото, този вид дървесни плочи има две основни габарити:

  • 600 × 2440 мм.
  • 600 × 1830 mm.

И това е с дебелина на плочата 16 и 22 мм. Малките размери и приличната дебелина се компенсират един с друг, поради което специфичното тегло на плочите не е много голямо. Например, теглото на една плоча с дебелина 16 мм е само 15 кг. И това отново потвърждава удобството на инсталационния процес.

Обхват на приложение

Тъй като целта ни е да запознаем читателите с информация за етажа, няма да говорим за други възможности за използване на устойчива на влага бордър. Въпреки че вече сме посочили други употреби на този материал.

Така че този материал е един от най-добрите в изграждането на груби подове. С него можете да намалите разходите за този процес и да спестите време. Но, както беше споменато по-горе, тези ПДЧ са отличен изравняващ материал. Ето защо, преди да изберете метода за изравняване на пода, не забравяйте за този материал. Добавяме, че той е отличен изолатор за топло и звукоизолация. Така че, като го сложите на пода, можете безопасно да отблъснете други сложни начини на изолация.

Понастоящем ПДЧ се използва за ламинат, линолеум, паркет, килим и други подови настилки. Някои майстори поставят керамични плочки върху него, като предварително обработват повърхността на плочите със защитни разтвори. Колко ефективно е това и дали състоянието на ЕАФ няма да се влоши, ще разкрие времето.

Полагане на плаващ под

ПДЧ на плаващия под

ПДЧ на плаващия под

Перфорирана ПДЧ може да бъде поставена не само върху дървени трупи. Той перфектно изпълнява функциите си и върху бетонна замазка, която се излива като плаващ под. В крайна сметка е важно дървеният под да не е подложен на натоварвания при компресиране.

Вярно е, че тази технология за създаване на секс не е най-лесната. В нея трябва да изградите многослойна подова конструкция, състояща се от различни материали:

  • На бетонната основа е поставена паропреградата. Това може да бъде обикновен полиетиленов филм. Инсталацията трябва да е непропусклива.
  • След това разширената глина е покрита с фина фракция. Това е топло и звукоизолация. И въпреки че самите плочи могат да изпълняват и двете функции, технологията на глината е просто необходима. Между другото, разширената глина може да бъде заменена с базалтова памучна вата или плочи от пенополистирол.
  • Сега се полага основата. Тук също и гамата от използвани материали е значителна. Те могат да бъдат мембрани, корк, пластмаса или строителна хартия с обесена сила.
  • И сега на този пай сега можете да сложите shpuntovannye дървесни-ПДЧ. Между другото, се оказва, обикновена суха замазка.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво представляват подовите настилкиКакво представляват подовите настилки
Нова строителна технология от Osl на дървени трупиНова строителна технология от Osl на дървени трупи
Osb спецификации за печки, ревюта, приложение в фасадни работиOsb спецификации за печки, ревюта, приложение в фасадни работи
Предимства и недостатъци на подове от коркПредимства и недостатъци на подове от корк
Видове подови плочиВидове подови плочи
Полагане на масивна дъска върху бетонни плочиПолагане на масивна дъска върху бетонни плочи
Изборът на подходящия ламинатИзборът на подходящия ламинат
Как да планираме правилното обновяване на помещениетоКак да планираме правилното обновяване на помещението
Самонивелиращи се подове Характеристики на работатаСамонивелиращи се подове Характеристики на работата
Ламинатни и ламинатни видовеЛаминатни и ламинатни видове
» » Какво е влажна водонепропусклива DSP?
© 2021 BggeHat.com