DSP водонепроницаеми листове за настилка

Всички нови строителни материали завладяват пазара и няма кой да изненада ламината и интересните плочки. И ПДЧ - това не е най-новият материал, който може да се използва за довършване на пода. Въпреки това, сега на строителния пазар има още една новост: ПДЧ е влагоустойчива листова форма, за пода се използва като изравняващ материал. Ние ще се запознаем с него по-отблизо и ще се научим как да го използваме и как да работим с него.

Плочи от дървесни частици, устойчиви на влага, за подови настилки

Плочи от дървесни частици, устойчиви на влага, за подови настилки

Плочи за дървесни частици, устойчиви на влага и листове, за подово оформяне

Дърво-дървесни частици (съкратено - DSP) - материал, който се използва в строителството от десетилетия. Също така се изработват мебели и се използват за други цели. Следователно, не може да се нарече абсолютно нов материал. Конвенционалната КПД обаче има определени недостатъци, които значително ограничават възможностите за нейното приложение. Такава плоча не харесва много влага и може да се надуе под влияние, въпреки голямата си плътност и сила. Но тъй като науката и напредъкът не стоят неподвижни, сега се научихме да правим един вид частици, които не се страхуват от водата.

Конвенционални плочи от дървесни частици

Конвенционални плочи от дървесни частици

Shpuntovannaya влагоустойчив ПДЧ - истинска находка за тези, които искат бързо да подравняват етажите, без да се образуват пукнатини между отделните елементи и да се получи база, която няма да се страхува от водата. Разликата между такава плочка и конвенционалната е, че при производството на суровини са добавени специални компоненти и съединения, за да се осигури същата защита от вода. Например, могат да бъдат парафинови емулсии. По принцип в производството се използват всички същите дървесни отпадъци (чипове от евтини видове иглолистни и твърди дървесни видове) и смоли, които ги свързват един с друг. Процесът на производство на плочки при висока температура и налягане.

ПДЧ, устойчива на влага, устойчива на влага QuickDeck

ПДЧ, устойчива на влага, устойчива на влага QuickDeck

Съвет! За да се разграничи DSP устойчив на влага от обикновените, е достатъчно да погледнете внимателно цвета. Онзи, който не се страхува от водата, има много смарагдозелени включвания на повърхността. Въпреки това, ако такава частица е мокра напълно и оставена във вода за дълго време, плочата ще се влоши и ще се надуе така или иначе.

Разлики в устойчива на влага дървена ПДЧ

Разлики в устойчива на влага дървена ПДЧ

Плочи за частици има специален тип конектори - от едната страна на табелата има така нареченият скок, а от друга - жлеб за този скок. Когато се подреждат няколко плочи в един ред, те се съединяват и се свързват точно благодарение на тази технология, която има просто наименование "скок-канал".

Към бележката! Обикновено дървесната плоскост е навлажнена от четирите страни. Това означава, че всяка от неговите крайни лица ще има или трън, или жлеб, който ще осигури свързването не само на вертикални, но и на хоризонтални редове плочи помежду си. Това ви позволява да опростите и ускорите целия процес на инсталиране.

Етажът е направен от устойчива на влага дървена ПДЧ върху трупи

Етажът е направен от устойчива на влага дървена ПДЧ върху трупи

Такава плоча обикновено се обозначава като В, което означава "влагоустойчива". ПДЧ има и класове - P3 и P6, които са подходящи за стаи с ниска или средна влажност, съответно. Но клас P5 е полезен, когато влажността е много висока. Също така, ПДЧ може да бъде разделена на няколко вида в зависимост от броя на слоевете - еднослоен, трислоен или многослоен. Най-често се използват плочи от последния тип с голям брой слоеве. При тяхното производство се използват малки и големи чипове, а външните слоеве се състоят от по-малки компоненти. Размерите на плочите обикновено са следните - 2440x600 mm или 1830x600 mm. Дебелината на продуктите е 16 mm или 22 mm.

Shpuntovannye устойчиви на влага плочки са изработени от дървени стърготини, смесени с термореактивни смоли

Shpuntovannye устойчиви на влага плочки са изработени от дървени стърготини, смесени с термореактивни смоли

Предимства на изпъкнали плочи

ПДЧ Shlatovannaya не е напразно в търсене в строителния сектор, защото има много предимства. Тя ви позволява да използвате себе си за различни цели, включително полагането на груб под. Предимствата на влагоустойчива ПДЧ с език са дадени по-долу.

  1. На първо място, това, разбира се, способност да се съпротивлява на действието на водата. Ако сравнявате този материал с OSB или шперплат, DSP има максимална устойчивост на влага. Дори ако оставяте такава чиния във водата за един ден, тя ще се увеличи по размер с максимум 10 от първоначалния обем. И дори не е усукана или изкривена.

    Подредба на пода

    Подредба на пода

  2. Екологична съвместимост - друго полезно качество. Да, дъската се произвежда с полимерни смоли, но като цяло не е източник на вредни вещества, когато се използва правилно. ПДЧ може да се използва дори и в учебните заведения, където учат децата, или в тези със специални санитарни изисквания. ПДЧ е признат за най-екологичен сред всички подобни материали със сходни характеристики.
  3. Извънредна сила. ПДЧ с влагозащитен материал не се счупва, не се огъва, може да издържи на значително налягане без да се повреди. Дори и най-силната точка натоварвания до такава причина не.

    ПДЧ QuickDeck prof P5 2440x600x22 мм

    ПДЧ QuickDeck prof P5 2440x600x22 мм

  4. Лесен за инсталиране и обработка. Ако е необходимо, плочата се разрязва лесно с помощта на приспособление за рязане или резачка, което е особено полезно в случаите, когато е необходимо да се поправи или да се смени покритието. Също така, наличието на система "шпилка-бразда" прави възможно надеждното свързване на отделните плочи към едно твърдо покритие - те просто се залепват заедно и няма пукнатини между тях, когато са правилно инсталирани. Също така, няма да имате нужда от специални инструменти за извършване на работата - като правило, всичко, от което се нуждаете, винаги е под ръка за усърдния господар. В допълнение, ПДЧ има малка маса, която опростява процеса на работа с нея. Теглото на един лист с дебелина 16 мм не надвишава 15 кг. Ако тъпият под е направен от ПДЧ, няма нужда от допълнително подравняване на пода с циментова замазка и това е значително спестяване на пари.
  5. Дълъг експлоатационен живот се постига поради факта, че ПДЧ не се страхува от мухъл и гниене.

    ПДЧ - текстура

    ПДЧ - текстура

  6. Ниска цена. В сравнение с шперплат този материал е много по-достъпен.
  7. По-големи възможности за приложение. Плочи от дървесни частици са подходящи не само за подови настилки, но и за много други цели.
  8. Характеристики на топло и звукоизолация при височина. DSP напълно се справя с задържането на топлинна енергия и шума, излъчван от съседите. Тя не оставя топлината от къщата топло, но тя не започва да звучи в къщата.
  9. ПДЧ дава възможност да се получи перфектно плоска основа без допълнителни разходи. В същото време не е нужно да подготвяте покритието за окончателното завършване.
  10. ПДЧ лесно се разглобява и монтира отново, което прави възможно без проблеми и привличане на специалисти за ремонт на основата, ако е необходимо.
Монтаж на пода от устойчива на влага дървена ПДЧ

Монтаж на пода от устойчива на влага дървена ПДЧ



Към бележката! Не е необходимо да покриваме слоя от ПДЧ с довършителни материали, освен ако, разбира се, не говорим за жилищно помещение. Ако няма специални изисквания към вътрешната украса на сградата, ПДЧ може просто да бъде покрита с боя, а подът е готов.

Преди да вземете решение за закупуването на EAF, трябва да се запознаете и с недостатъците на този материал:

  • За монтаж върху силно извита повърхност EAF не може да се използва;
  • Разлетите краища на материала трябва да бъдат обработени с влагоустойчиви средства;
  • ПДЧ е нежелателно да се подреждат в домове, където живеят страдащите от алергия, тъй като все пак, макар и в малки дози, освобождава формалдехид. Обработката на краищата с разфасовки също е необходима, за да се намали количеството на веществата, отделяни в околната среда, които имат отрицателен ефект върху тялото.
Дървената плочка, устойчива на влага, е непроницаема

Дървената плочка, устойчива на влага, е непроницаема

Многофункционалност на изпъкнали плочи

Плочи от ПДЧ - както обикновени, така и листови - могат да се използват в помещения за различни цели:

  • жилища - апартаменти и къщи;
  • административни сгради, офиси;
  • в предприятията;
  • в сгради, които се използват за обществени цели (галерии, търговски комплекси и др.).

Апартаментите са устойчиви на вода ПДЧ използват във всяка стая - .. В спалните и коридорите, баня, тоалетна, кухня и т.н. С възможността да се перфектно издържат на въздействието на влага, се понякога дори поставя на балкони и лоджии, особено не се изолират от въздействието на атмосферните фактори. Дървената плочка се чувства добре и не губи качеството си дори в необезпечени помещения.

Плотове ламинирани от плочи от масив Quick Deck PLUS Brownie

Плотове ламинирани от плочи от масив Quick Deck PLUS Brownie

По принцип, за подреждането на грубия под, листовият ПДЧ е идеален. Тя лесно ще се справи с задачата за изравняване на основата за полагане на всякакви покрития, независимо дали е плочка, ламинат или паркет. ПДЧ е идеално за изравняване на стените, монтирани под повърхността на помещението. Често се създават и различни вътрешни дялове.

Към бележката! Окачени тавани, въпреки популярността на опъвам тавани, от мода не излезе. И от EAF се получават много интересни таванни конструкции, които, между другото, се монтират много по-лесно от гипсокартона.

Друга цел на използването на такава ПДЧ е да се създаде кофраж при изливането на основата. Лесно е да се инсталира и се отстранява толкова просто, колкото е инсталирана.

Плочи от ПДЧ устойчиви на влага

Плочи от ПДЧ устойчиви на влага

Таблица. Видове устойчиви на влага дървесни частици.

Цел Целта на заявлението
тип
Цел на приложението
облицовка

облицовка

Използва се само за довършване на стените под покритието или за създаване на таванни конструкции.
Разстила се за подаРазстила се за пода
Използва се за създаване на база за пода.
стандарт

стандарт

Използва се за всякакви цели.

Популярността на шаблоните

Не обикновените, а именно, листови плочи са придобили специална популярност. Това се дължи на наличието на система от "шипове", която ви позволява да създадете най-солидната и неподвижна основа. Поради факта, че между плочите няма празнини, грубият под е възможно да бъде трайно. Особено, ако ставите на плоскостите са залепени със специално лепило - в този случай проектът ще бъде максимално запечатан, без да е необходима монтаж на хидроизолация.

Връзка

Връзка "шип-канал"

Благодарение на езика се постига още една цел: равномерно разпределение на товара в пода. И този тип съединител е много по-силен и по-надежден, отколкото между шперплата листове, които са приковани към пода.

Правенето на правилния избор

При избора на подова настилка за пода е важно да се обърне внимание на основните характеристики на материала, за да се избегне грешка. В противен случай покритието няма да бъде достатъчно силно и бързо ще се срути.

Избор на ПДЧ за пода

Избор на ПДЧ за пода

Какво да търсите:

  • якост на огъване (10-25 МРа);
  • якост на опън (0,2-0,5 МРа);
  • склонност да набъбва в течността (5-30).

Също така изберете по-дебела пластина - най-малко три слоя, или по-добре - се състои от пет слоя. Важно е да се обърне внимание на избора на производителя (заслужава си да се спре на този, който има силна позиция на пазара в продължение на много години), както и марката на продукта. Придобийте за пода е устойчива на влага дървесни частици.

Таблица. Параметри на ПДЧ и разходи.

размериРазходи, триене / кв. М.
1,83 м х 0,6 м х 12 мм "2002.44 мх 0.6 мх 12 мм
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Dsp на пода под линолеумаDsp на пода под линолеума
Гипсокартон революция в областта на довършителни материалиГипсокартон революция в областта на довършителни материали
Какво е влажна водонепропусклива DSP?Какво е влажна водонепропусклива DSP?
Влагоустойчив dsp за грубия под, как да инсталирате правилно материалаВлагоустойчив dsp за грубия под, как да инсталирате правилно материала
Как да изберем таван за баняКак да изберем таван за баня
Мебелите dsp или mdf за кухнята, което е по-добреМебелите dsp или mdf за кухнята, което е по-добре
Звукоизолация на помещенияЗвукоизолация на помещения
Как да изберем мебели за кухнята?Как да изберем мебели за кухнята?
Дъски от частициДъски от частици
Как да изберем материалите за перваза на прозореца?Как да изберем материалите за перваза на прозореца?
» » DSP водонепроницаеми листове за настилка
© 2021 BggeHat.com