Влагоустойчив dsp за грубия под, как да инсталирате правилно материала

Съвременните подходи към изграждането на частни домове са причина за появата на нови уникални материали, с които можете значително да намалите времето за строителство и да повишите качеството на работата.

ПДЧ устойчива на влага

QuickDeck бърза готварска печка

Такива материали на съвременния пазар се появяват със завидна постоянност, което, разбира се, е много приятно. Вярно е, че традиционните текстури не са изчезнали, но някои от тях са силно модифицирани, като повишават качеството и характеристиките им. Нека да обърнем вниманието си към влакнесто-устойчивата влагоустойчива ПДЧ за пода.

Това е напълно нов подход към процеса, който решава въпроса за организиране на груб под за довършителни работи. Всеки знае, че както бетонната основа, така и листовете от гипсокартон, шперплат и традиционните връзки са отлична основа за довършителни материали. Но, първо, не всички от тях могат да създадат идеално равна повърхност. На второ място, на цена, много материали са твърде скъпи. Трето, не всички от тях могат да бъдат използвани за изравняване на изоставанията.

Дървената плоча Shpuntovannaya за пода има всички качества, за да стане заместител на много покрития. И тук е необходимо да се вземат предвид качествените компоненти на плочите. Първо, отбелязваме висок индекс на силата и надеждността. Добавяме тук устойчивост на влага - производителите успяха да постигнат това чрез новата технология за производство и новите полимерни компоненти. И в допълнение, може да се каже, че влагоустойчиви листове от частици - това е високото качество на материала себе си като цяло.

По този тип структурна ПДЧ компонент се различава само от стандарта появи заключване връзка - на всяка плоча с различни страни имат жлебове и езици. Това е заключващото съединение, което позволява двата листа да бъдат запечатани плътно, без пукнатини или празнини. Това опростява процеса на инсталиране, който ще се извършва без монтаж. Освен това не е необходимо:

  • Специални инструменти.
  • Специални умения - инсталирането на плочи може да се осъществи дори от начинаещ по този въпрос и освен от една.


В този случай става възможно материалът да се използва отново, да се демонтира и да се прехвърли на друго място. Между другото, това е много важно, когато става дума за спестяване в процеса на ремонтни работи. Ние добавяме, че за производството на материал се използват само дървесина (екологично чист материал) и смола за свързване. Оттук и екологичната класа, която е равна на Е1. Добавяме, че листовете са направени в стандартни размери от 600 × 2440 милиметра и 600 × 1830 милиметра.

Монтаж на ПДЧ

ПДЧ Shluchitovannaya, като цяло, се използва като груб под за довършителни работи. Ако подът е изграден върху дървени трупи, тогава е необходимо да се подходи правилно към въпроса за висококачественото подреждане на плочите. За какво да обърна специално внимание?

  1. Едната плоча трябва да покрива две разстояния между закъсненията, т.е. тя трябва да почива на три уши - две в ръбовете и една в средата.
  2. Листовете се подреждат едно с друго. По този начин товарите се разпределят равномерно в цялата площ на пода.
  3. Между повърхността на стената и положените плочи, оставете празнина от най-малко 10 милиметра.
  4. Свържете две съседни плочи само при закъснения.
  5. Закрепването се извършва едновременно и самоучастие, и лепило, което се прилага към дървените трупи.
  6. Разстоянието между винтовете по краищата на панелите е 15-20 см, в средата - 25-30 сантиметра.
  7. Самонарязващите се винтове се монтират с вдлъбнато главина, което е плавно.
Плоча за под

Плочи от ПДЧ

Много често влагоустойчивата ПДЧ е положена върху плаващ бетонен под - това е, когато между бетонния слой и стената се постави компенсационна лента. В този случай разширяването на основата може да повреди подовата повърхност. Всички тези физически процеси на плочата от ПДЧ компенсират добре.

Моля, обърнете внимание! Ако плочките се полагат под плочи, тогава ставите между плочите и на двата материала не трябва да съвпадат един с друг. В този случай се препоръчва да се комбинират два слоя с отместване от 30 сантиметра, но не по-малко.

Ако в влажните помещения се използва устойчива на влага дървесна плоскост за грубия под, препоръчваме да изберете листове с резистентност към влагоустойчивост най-малко P5. Този материал вече се продава, така че това не е проблем. И още едно нещо, което трябва да се има предвид. Това е крайният материал, който избирате за подови настилки. Например, когато ламината е поставена, е необходимо да се вземат под внимание вертикалните дефекти в ставите между плочите. И когато се полага линолеум, се отчитат хоризонталните недостатъци.

Заключение по темата

Решаването на проблема с изравняването на основния етаж за целта, много градчета избират традиционни и вече остарели начини и опции. Но съвременните технологии позволяват използването на нови материали и видовете им полагане. Разбира се, не винаги има възможност да се приложи тази или онази опция, но новостите разширяват възможностите, спестявайки време и пари.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
DSP водонепроницаеми листове за настилкаDSP водонепроницаеми листове за настилка
Как правилно да подготвите грубите подове в къщатаКак правилно да подготвите грубите подове в къщата
Материали за довършване на пода на балкона, което е по-добре?Материали за довършване на пода на балкона, което е по-добре?
Груб таван със собствена инструкция за ръцеГруб таван със собствена инструкция за ръце
Защо се нуждаете от сухо запълване на пода?Защо се нуждаете от сухо запълване на пода?
Популярни тавани завършваПопулярни тавани завършва
Възможно ли е да поставите ламината на неравен под?Възможно ли е да поставите ламината на неравен под?
Правилно полагане на плочкатаПравилно полагане на плочката
Полагане на плочки върху гипсокартонПолагане на плочки върху гипсокартон
Предимства на клинкер тухлаПредимства на клинкер тухла
» » Влагоустойчив dsp за грубия под, как да инсталирате правилно материала
© 2021 BggeHat.com