Материали за довършване на пода на балкона, което е по-добре?

Павел на балкона със собствените си ръце, за да изгради всъщност не толкова трудно, колкото изглежда. Правилният подход не е само изборът на подходящи материали и технологии, но и предварителната подготовка на самото пространство. Това обучение трябва да се състои от няколко етапа и да включва почистване и демонтиране на стари покрития. Старият замазка се отстранява в този случай напълно, до самата основа на плочата. Тази процедура е най-лесна за изпълнение с помощта на специален инструмент, който обаче може да бъде заменен с малък длето и чук. След това на пода трябва да се отървете от това боклук.

Определете с какво точно ще бъде създаден етаж на балкона, като се вземат предвид няколко важни фактора:

  • дали самият балкон е отворен;
  • второ, за кои функции, на първо място, ще се използва;
  • трето, колко пари ще бъдат разпределени за всички части от работата и материалите.

Важно е да разберете, че за да направите пълен нормален настилък, трябва да преминете през цял списък от процедури и процеси поетапно, без които често не можете да направите без. Най-малкото, ако искате да получите наистина добри резултати.

Мнозина започват работа и дори подготовката за тях с избора на материал за покритие, защото често върху нея се определя определен набор от допълнителни процедури, особено - подготвителна и директна инсталация. Някои от материалите може дори да изискват повърхността да се излива с тънък слой от бетон или изолация, да се създаде замазка и дори да се подредят всички съседни повърхности.

Така че, определяйки какво да покриваме на пода на балкона, е важно да вземем предвид няколко фактора, сред които не последното място е заемано от изискванията за естетика, дълготрайност, надеждност и издръжливост. Тъй като съвременният пазар предлага широка гама от материали, които отговарят на тези и други изисквания, обикновено няма проблеми с избора.

Има няколко препоръки как да направите правилния избор в зависимост от вида на самия балкон. Така че, при отворена версия, плочките са най-подходящи, както и за затворено и изцяло остъклено, запечатано качество дървено покритие.

Дървен под

Дървен под на балкона

Дървен под на балкона

Етажът на балкона най-често се опитва да го направи от дърво, но за лоджията не е особено подходящ, защото има голяма опасност от прекомерно натоварване върху основите. За да сте сигурни, че това покритие е изпълнено възможно най-дълго, препоръчваме да следвате определени работни графици.

На първо място, необходимо е нивото да бъде подравнено качествено, тъй като в бъдеще всяка кривина може да доведе до увреждане на цялото покритие, дори ако първоначално е минимално. Също така често се изисква лесна замазка, след което повърхността се почиства и върху нея се полага хидроизолационният филм. В следващия етап, трупите, които са прикрепени към пода, се поставят и между тях се поставя нагревател.

Следващият етап е полагане на грубия слой, върху който е построена дървена дъска. Ако желаете, можете също така да изложите на тази основа паркет, като само леко редактирате основната процедура в някои специфични аспекти. Много подробни инструкции стъпка по стъпка и дори видео-уроци стъпка по стъпка, които се намират в мрежата, ще Ви помогнат да видите визуално как се извършват тези работи.

плочка

Керамични плочки на балкона

Керамични плочки на пода



Информация за това как да направите пода на балкона също е доста. Смята се, че плочките са достатъчно здрави, издръжливи материали, което е много приятно за почистване и ремонт. В този случай, за балкона има само един недостатък - плочката е много студена повърхност. Ако обаче го допълните с инсталиран например топъл под, този проблем се решава много просто.

Довършването на плочки осигурява свой собствен алгоритъм за изпълнение на работата. За да направите това, на първо място, подът се почиства, на който се полага хидроизолационният филм, а след това нагревателя. Слоят и дебелината му зависят от височината, която повърхността трябва да има в бъдеще. След това върху капака е монтирана циментова замазка, след което се нанася специално лепило, а след това директно и самата плочка. За целта използвайте регулаторен кръст. Накрая шевовете се обработват с фуги.

Също така винаги можете да използвате и други материали за довършителни работи, които също могат да създадат оптималния етаж на балкона. Практически за всички такива опции могат да се използват подготвителните процедури, описани по-горе, до конструкцията на замазката. Разликата може да се усети само когато трябва да повишите нивото, защото този процес ще има различен алгоритъм на изпълнение, отколкото е описано.

загряване

Независимо от избрания материал, мнозина се стремят да направят пода на коридора възможно най-топла. На първо място, неговата изолация, разбира се, предвижда остъкляване, тъй като без такава процедура никой, дори и най-топлият под в студеното време ще загуби всичките си предимства.

За изолация могат да се използват следните методи: метод на изолация на пода и електрическо подово отопление, повдигане на пода.

Последният метод включва необходимостта от повишаване на покритието с около десетина сантиметра и се счита за най-добрия метод за изолация на тераси.

Ако говорим за желанието да направим топъл под на балкона, който се смята за много скъп, а за ефективно удоволствие, заслужава да се отбележи, че типът вода за тези цели не се вписва перфектно.

По принцип подобен завършек може да се счита за подходящ, когато самият балкон е превърнат в допълнително жилищно пространство на апартамента или дори свързан с него частично или напълно елиминиран perestenki. С цел да се създаде такава настилка не е необходимо само да изравни повърхността и предварително се подготвят, но също така да се включат в процеса доста сложна работа с електротехници, кабелни системи и нагревателни рогозки, които са доста трудно да се положи и положи своя собствена. За такива работи е по-добре да поканите специалист.

покачване

Тъй като оптималната изолация се разглежда като възможност за повдигане на пода, трябва да се отбележи отделно някои от характеристиките на тази процедура. Направи си сам е много по-лесно, отколкото прибягване до други възможности. Тази процедура ще създаде допълнително неизползвано място, което трябва да се използва само за затопляне. За тази финала ще изискват отвертка (бормашина), на ниво, което ще позволи точно на пода, лента мярка и молива, прободен трион и ръчен циркуляр, ножовка, чук.

За правилното повдигане на пода е необходимо предварително подготовка - за обработка на повърхността. Тази предварителна обработка обикновено включва използването на стандартен бетон праймер (ако той действа като база за това), и ще бъде използван, ако материал като дърво - обработка му антисептик, които предпазват материала от плесен и животни. Можете да започнете след напълно сушене.

монтиране

За да го направите, ще се опише цялата процедура схематично: първата фаза ще се състои в инсталирането на груб дървен материал през балкона (с дюбели), в който се поставя в клетката между пяна за изолация, на около трийсет милиметра дебел, без пропуски. През пасва фолио слой penofol чрез което съединителя се завинтва от надлъжната греда, подравнените слой, шперплат или дървени парчета. Ако е необходимо, отново се полага слоят от пяна и полистирол, след което се монтира подовата настилка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изолирате пода на балкон или лоджия?Как да изолирате пода на балкон или лоджия?
Отопление на балконаОтопление на балкона
Съвети за ремонт на балкона със собствените си ръцеСъвети за ремонт на балкона със собствените си ръце
Балкон и лоджия на драмата на присъединяванетоБалкон и лоджия на драмата на присъединяването
Затопляне на балкона със собствените си ръце, инструкции стъпка по стъпка и видеоЗатопляне на балкона със собствените си ръце, инструкции стъпка по стъпка и видео
Преустройство на балконаПреустройство на балкона
Как да извадим балкона?Как да извадим балкона?
Завършването и затоплянето на балкона, толкова по-добреЗавършването и затоплянето на балкона, толкова по-добре
Балкон за довършителни работиБалкон за довършителни работи
Как правилно да глазираш балкона сиКак правилно да глазираш балкона си
» » Материали за довършване на пода на балкона, което е по-добре?
© 2021 BggeHat.com