Полагане на плочки върху гипсокартон

При всякакви довършителни работи, материал като гипсокартон е много популярен. И това е напълно заслужено, защото неговите предимства са очевидни: това е евтино и е направено от екологични материали. Освен това, с помощта на гипсокартон в най-кратки срокове, за да направи повърхността идеално гладка. Това качество е особено ценно при подреждането на груби подове, така че при извършване на ремонтни работи, поставянето на плочки върху гипсокартон е толкова обичайно.

Въпреки това, както всеки материал, гипсокартона има редица отличителни черти, които трябва да се вземат предвид при полагането на плочки върху гипсокартон. Ето защо, в детайли ще разгледаме процеса на облицовка на повърхността, която е облицована с листове от гипскартон.

Първо, нека разберем какъв е материалът на съвременното строителство като гипсокартон.

Гипсокартон (съкращение GCR) - това е един обикновен лист на гипс, който се поставят в горната и долната част на листа картон. Ако повърхността, покрита с гипсокартон и ще бъдат приети керамични, klikernaya или каменни плочи, се препоръчва да се използва водоустойчив листове gipsovolokonnyh (съкращение GVL) вместо класическия сухото строителство. Този избор е лесно да се обясни, ако това е заложено на плочката на гипсокартон, горната му слой под влияние на влагата, която ще отиде в него от лепило смес може да се деформира. Поставянето на плочки на gvl няма да доведе до подобни резултати.

Подготвителни работи за полагане на плочки

Ако не можете да използвате такива листове, тогава ситуацията може да бъде поправена по този начин.

На разстояние 40 сантиметра един от друг поставяме под листове от гипсокартонени направляващи пръти. След това, на същите ленти, залепваме листовете, допълнително ги фиксираме с помощта на скобите на строителната скоба. Ако работите с дебел GCR, е по-добре да използвате винтовете. Имайте предвид, че колкото по-малка е дебелината на гипсокартона в подреждането на грубия под, толкова по-малка е пролуката между отделните направляващи релси.

За предотвратяване на подуване или деформиране на картонен слой на листа, гипсокартон заедно с ламелите или вместо тях е възможно да се постави мазилка от полипропилен. Решетката се фиксира върху гипсовата плоскост с помощта на лепило PVA и се закрепва отделно със скоби.

GKL Primer

поставяне на плочки върху гипсокартонПреди полагането на плочките върху повърхността на гипсокартон трябва да се нанесе със специален грунд. Можете да използвате грунд от MIRA 4120, KNAUF и др. Сместа се прилага в два подхода. Между приложенията е необходимо да се поддържа интервал от 30 до 45 минути, в зависимост от вида на използвания праймер.

За да приложите грунд, най-добре е да използвате специална деникулация. Първо, с гладък ръб върху гипсовата плоскост се полага грунд и след това, като се използва назъбения ръб, сместа трябва да се разстила така, че върху повърхността на листа да се появяват равномерни ивици.

Полагане на плочки върху гипсокартон



След грундирането можете да започнете основната плоча за полагане на гипсокартон. при Поставяне "себе си плочки - стъпка по стъпка инструкция!">полагане плочки въз основа на листове от гипсокартон, съставът и качеството на избраната лепилна смес играят огромна роля.

В процеса на полагане на плочки върху GKL е необходимо да се използва специално лепило, което не само надеждно фиксира плочките, но също така не позволява

поставяне на плочки върху гипсокартондеформация на субстрата. Най-доброто на самия строителен пазар се оказа производителят на лепилни смеси "Yunis-2000" и "Easy Fix". За да се постигне най-добра адхезия на основата и плочките, е необходимо да се разрежда лепилото до състояние на дебела заквасена сметана. За да поставите лепило на мястото на залепване на плочките, е необходимо да използвате вече известната зъбна резачка. Трябва да се отбележи, че площта, към която се прилага лепилото, не трябва да бъде повече от 1 m2.

След това, колкото е възможно по-трудно, натискаме плочката на повърхността и в случай на използване на големи плочки използваме пластмасов или дървен чук.

За да сте сигурни, че всички преплетени шевове са със същата ширина, трябва да използвате специални дистанционни кръстове.

Обърнете внимание, че плочките на основата на гипсовите мазилки се поберат в няколко подхода - 4-5 реда наведнъж. За да премахнете натоварването, което се случва в основата, след като стекахте всяка серия, най-добре е да вземете почивка за около час.

Подово покритие от гипсокартон

Повърхността, която е напълно облицована, трябва да изсъхне най-малко 24 часа. През това време адхезивният състав окончателно се полимеризира, като по този начин се осигурява максимално сцепление на подовите плочки и основата.

След като лепилото е напълно сухо, възможно е да се залепят залепващите шевове. Технологията на вграждане в този случай почти не се различава от използваната технология за монтиране на плочки на други видове основи.

Но въпреки това има някаква особеност. На зашитите шевове е необходимо да поставите специален лак, който ще предпази варовия разтвор при условия на висока влажност.

От тази статия можем да заключим, че процесът на полагане на плочки върху гипсокартонени плоскости не е особено труден. Тъй като гипсовата плоскост е достатъчно хигроскопичен материал, който е предразположен към деформация и подуване под въздействието на влага, все още можете да избегнете някои проблеми. Въпреки това, вярно придържайки се към препоръките на професионалистите, облицовката на гипсокартон с плочки няма да бъде трудна.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите таван от гипсокартон на едно нивоКак да направите таван от гипсокартон на едно ниво
Проектиране на тавани от гипсокартон - видове декорацияПроектиране на тавани от гипсокартон - видове декорация
Как и какво да режем гипсокартон?Как и какво да режем гипсокартон?
Как да поставите гипсокартон, как да поставите плочки върху гипсокартонКак да поставите гипсокартон, как да поставите плочки върху гипсокартон
Проекти на тавани от гипсокартон - правим изборПроекти на тавани от гипсокартон - правим избор
Оптимална дебелина на гипсокартона за параметри на таванния материалОптимална дебелина на гипсокартона за параметри на таванния материал
Как да се огънем гипсокартонКак да се огънем гипсокартон
Гипсокартон да вземе или да не приема?Гипсокартон да вземе или да не приема?
Предимства на гипсокартонаПредимства на гипсокартона
Как да изолирате ъгъла апартаментКак да изолирате ъгъла апартамент
» » Полагане на плочки върху гипсокартон
© 2021 BggeHat.com