Груб таван със собствена инструкция за ръце



Появата на таванната повърхност играе огромна роля във вътрешността на помещението. Ремонтът в стаята започва винаги с декорация на тавана. Много собственици на недвижими имоти се притесняват от проблема как да направят груб таван правилно. Това е стоманобетонен таван - той се сглобява от строителите, когато сградата е издигната. Състои се от монолитна плоска плоскост или няколко. Първият вариант се използва при изграждането на модерни сгради, а другият - в сгради, построени през втората половина на миналия век.
как да направите груб таван
Преди да започнете ремонта, първо трябва да отстраните старите довършителни материали от повърхността на тавана, подравнете базовата основа, нанесете грунд. По този начин, груб таван със собствените си ръце се подготвя за ново покритие (да се чете:Как да направите груб таван в частна къща") В довършителния етап основата е боядисана, избелена, покрита с тапети или други методи, използвани за преобразуване на тавана и превръщането му в красива както на снимката.

Процесът на подготовка на тавана за ремонт

При извършването на подготвителни работи за ново покритие почти винаги има нужда:
  • премахване на предишното покритие;
  • за изравняване на повърхността гипс;
  • прилагайте замазка и грунд;
  • извършете завършващо покритие.

Подготовка на основния таван в нова сграда

Понастоящем при изграждането на нови жилищни сгради се използва технологията на монолитно изграждане на сгради. Ето защо груб таван в новата жилищна сграда обикновено е солидна плоча. На повърхността му няма разлика във височината (по-подробно: "Височина на тавана в нови сгради. ") Plate покритие винаги е равна и гладка, така че няма да се наложи да се изглади груб таван с ръцете си само трябва да се покрие довършителни шпакловка, грунд и процесът всичко. - Вие сте готови за окончателно завършване.
как да направите проектопрепоръка за тавана

Подготовка на тавани в панелни сгради

За да подготвите груб таван за довършване в панелна къща, построена не преди десетилетие, ще отнеме много повече време. В такива сгради припокриването се състои от няколко плочи и следователно повърхността му допълнително трябва да бъде изравнена. В някои случаи е достатъчно само да се залепят ставите между съседните плочи и след това да се залепи повърхността.
Но такъв късмет е рядък, обикновено височините на таванските повърхности в панелните къщи изискват подравняване. Ето защо, преди да започнете да завършите, трябва внимателно да подготвите припокриването, а след това новото покритие ще изглежда перфектно и най-важното - няма да има нужда от ремонт през следващите години.

Премахване на старото покритие

Без да се премахва старото покритие, не е възможно да се приложи ново покритие.
Премахване на варовика. За да почистите грубия таван със собствените си ръце, в този случай използвайте вода със сапун или сода. Предварително етажът е покрит с вестници, хартия или филм. Тогава повърхността на тавана трябва да се изплакне обилно с вода и да се изсуши напълно. Когато слоят за омазняване е дебел, за премахването му се използва шпатула, за предпочитане трябва да е с ваната, където скрапът ще падне.
груб таван със собствена технология за ръце
Отстраняване на боята. Начинът, по който се отстранява, зависи от материала на боята, който е бил приложен към тавана по това време. Водо-емулсионната боя се измива със слаб разтвор на оцет и маслото се отстранява с помощта на специални миещи препарати, съдържащи алкални добавки. Глутиновите цветни материали първо се избърсват с 1-во разтвор на солна киселина, след което могат лесно да бъдат отстранени.
Отстраняване на тапети. Те се отстраняват от повърхността на тавана, като се използват две шпатули - едната широка и другата тесни. Задачата за премахване на тапета не е лесна и изисква много време и усилия. Препоръчително е да не оставят дори много малки парченца. Процесът на отстраняване на старите довършителни материали зависи от техния тип, както и от използваните преди това лепилни композиции. За да се ускори и улесни процеса, тапетът се навлажнява с вода.
В присъствието на други замърсители, те също трябва да бъдат отстранени от покривната тавана. Пушените места се промиват с 2-во разтвор на солна киселина, след което се измиват обилно с гореща вода. Мазните мазни петна се отстраняват добре от топъл 5-ун разтвор на калцинирана сода. В присъствието на ръжда на тавана, той се измива с вода и се прилага към него 10-разтвор на меден сулфат, за приготвянето на които използват глина, емайл или пластмасови съдове.
Мехурните петна по повърхността на тавана се отстраняват със специални антисептични съединения - те се предлагат в хардуерни магазини.
Подготовка на тавана за ремонт, подробности за видеото:

Подравняване на повърхността на грубия таван

Грубият таван може да бъде изравнен по един от двата метода. В първия случай, който се счита за традиционен, се извършва така наречената "мокра работа". Във втория вариант базовата основа е обвита с равномерен лист от довършителни материали, обикновено се използва гипсокартон. Също така, за да изчертаете груби тавани, създайте напрежение или окачени тавани.
Избира се методът на изравняване, като се изхожда от целесъобразността на използването на тази или онази технология. Например, когато разликите във височината на таванната повърхност не надвишават 5-сантиметров знак, експертите не препоръчват провеждането на "мокра работа", тъй като в този случай е необходимо да се нанесе прекалено дебел слой мазилка. По-разумно решение е да се създаде фалшив таван.
груб таван с ръцете си
Ако стените в стаята са ниски, и плочите не разполагат с големи дефекти, за предпочитане е да извършва измазване работа като таван системи за окачване или напрежение се отнема от височината на помещението от 5-10 см, което е крайно нежелателно.
По този начин, преди да завършите плочите, тяхната повърхност трябва да бъде направена възможно най-основната и равна. За да направите това, можете да използвате различни техники, като например мазилка, изглаждане листове от гипсокартон, системите за опъване на устройствата. На първо място, изборът на този или на този метод зависи от състоянието на тавана и от площта на помещението, в което се извършват ремонтните работи.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да шпакловка на тавана под картината на основата на умениеКак да шпакловка на тавана под картината на основата на умение
Как да боядисваме на водна основа опции за таван боя на разположениеКак да боядисваме на водна основа опции за таван боя на разположение
Опънат таван - разстоянието от тавана е най-добрият вариантОпънат таван - разстоянието от тавана е най-добрият вариант
Необичайните тавани включват фантазияНеобичайните тавани включват фантазия
Как да подготвим таван за боядисване - инструкцииКак да подготвим таван за боядисване - инструкции
Как да подготвим повърхността на тавана за боядисванеКак да подготвим повърхността на тавана за боядисване
Вентилацията в опъната тавана е устройствоВентилацията в опъната тавана е устройство
Как да изберем таван за баняКак да изберем таван за баня
Избор на завършване на тавана в банятаИзбор на завършване на тавана в банята
От това, което можете да направите таван устройство опцииОт това, което можете да направите таван устройство опции
» » Груб таван със собствена инструкция за ръце
© 2021 BggeHat.com