Ние правим подовата настилка опциите на устройството и чистотата на ремонта

дюшеме

Дървото отдавна е незаменима в строителството и все още е популярно. И въпреки стабилната конкуренция със съвременни материали, естественото дърво продължава да заема водеща позиция както на вътрешния, така и на външния пазар. Например, много хора смятат, че крайбрежната алея е най-атрактивната и качествена основа, която ще служи за много години.

Правилно поставени дъски от естествено дърво изглеждат чудесно в дървена къща, където хармонично се вписват в интериора, особено в стила на страната. Освен това, дървените подове са издръжливи, топли, екологични и лесни за почистване. Това им позволява да не се откажат от позициите си и да останат в много ситуации най-добрата възможност за организиране на селска къща.

Избор на материал и подготовка на субстрата

Монтажът на пода от дъските трябва да започне в края на отоплителния сезон. През лятото е необходимо да се работи в сухо време, което гарантира оптимална влажност в помещението.

Полагането на пода включва следните етапи:

  • инсталиране на изоставането на базата;
  • дъски за подови настилки;
  • полиране на пода и почистване на повърхността на отломки;
  • первази и вентилация;
  • довършителни работи.

За да започнете е необходимо с избор на материал, подготовка на инструменти и основа. Изграждането на дървени подови настилки се извършва най-добре с купчинки от иглолистна дървесина, например лиственица, бор или смърч. Те имат отлично представяне и естетически вид. Освен това, това дърво е най-добрият вариант по отношение на съотношението разходи и качество. Разбира се, подовете от орех или дъб ще имат по-представителен вид, но цената на такова удоволствие е много по-висока.

Материалът за подови настилки трябва да бъде избран много внимателно. В този случай плочите трябва да са сухи, без пукнатини и други дефекти. Ако имате намерение да покриете по-късно пода с лак, трябва да се обърне специално внимание, за да се гарантира, че дървото има привлекателна структура - плътна и без петна.

Преди да започне подова настилка, всички елементи от естественото дърво трябва да бъдат третирани от дъното със специално решение - антисептично, за да се предпазят от гниене и насекоми.

В допълнение към дъските ще ви трябва:

  • закъснения със стандартна дължина
  • шумоизолиращ субстрат
  • нагревател
  • болтове за закрепване, винтове и нокти
Паркет съвет

Интериорът на апартамента

Също така, подовите дъски се полагат с помощта на следните инструменти:

  • ниво
  • електрически мозайката
  • бормашина
  • чук и
  • брадва

Варианти на монтаж на пода

След като всички инструменти са подготвени и са закупени качествени материали, можете да продължите директно към монтажа на дървения под. Ако планирате да направите всичко със собствените си усилия, препоръчваме да започнете с най-малката площ, например килер или балкон.

Това ще ви помогне да разберете основните принципи на полагане на стюардеса, да разберете начина на работа, да разберете как да изравнявате основата. Освен това днес има няколко начина за монтиране на пода, всеки от които има своите качества.

Монтаж на пода върху дървените трупи

Демонтиране на пода

Ремонт на подове

На предварително подготвена бетонна основа се полага специална шумоизолираща основа. След това се оформят закъсненията, които са пръти с размери 55 сантиметра. Те са подредени строго хоризонтално, като се използва нивото на сградата. Дървените трупи се фиксират с винтове или котвени болтове на разстояние 50 сантиметра една от друга.

Първоначално закъснението се поставя на противоположните стени на стаята, винаги перпендикулярно на посоката на естествения източник на светлина. В някои стаи, например, в коридора, те се монтират напречно на посоката на движение, така че подът е разположен по протежение на него.

След това, подреждането на дъските започва директно върху лагерите - винаги от ъгъла на стаята. Първият ред трябва да бъде поставен с жлеб върху стената, докато малка разлика трябва да бъде оставена като деформационен шев. Необходимо е, когато естественият материал изсъхне или се разшири.

Всички следващи табла се подреждат с отместване по отношение на първия ред по типа шахматна дъска. По този начин естетиката се постига и количеството на отпадъците се намалява. Подовите дъски се настройват един към друг с чук и малко подрязване на шината. След това те трябва да бъдат прикрепени към трупите с винтове или пирони.

Монтиране със скоби



За по-плътно прилепване на плоскостите често се използват специални елементи - скоби. Те представляват структурна скоба, клиновидна скоба с подвижна скоба или скоба.

Люлеещ се стол

Уютен дизайн

Освен това за тези цели може да са необходими дървени клинове с дебелина, равна на дебелината на дъските. Процедурата е следната:

  • След като инсталирате първата дъска до нея, поставете още няколко парчета, като ги свържете възможно най-плътно.
  • Най-малко две компреси са закрепени на последната дъска на такова разстояние, така че тясната страна на клина може да седи между скобите и дъските.
  • От едно притискане към друго, клиновете се уплътняват с помощта на чук по такъв начин, че подовете се полагат много плътно и без най-малката разлика.

Много внимание в областта на подовата настилка по този начин трябва да се даде на точното свързване на краищата на дъските един с друг. След подовата настилка, пролуките между нея и стената трябва да бъдат затворени с плинт, а на противоположните страни да се осигури вентилация, затваряйки дупките с неръждаеми декоративни решетки.

Характеристики на ремонта на дървения под

Едно от важните предимства, които се различават от борда на етажа, е възможността за саморегулиране на такова покритие без наемане на специалисти. В този случай няма да ви трябват прекалено много материални разходи и резултатът ще задоволи дълго време.

Премахване на живопис

Стар етаж

Доста често собствениците на бордюри се оплакват от неприятно скърцане при ходене по пода. Можете да избегнете този бич по различни начини, но първо трябва да разберете причината.

Друг обичаен дефект е появата на пукнатини между дъските, които са резултат от сушенето на естествено дърво. Подобен проблем също може да бъде решен - внимателно, без да се повреди закъснението, да се извадят ноктите и да се премахнат старите дъски. Ако те гнили, тогава трябва да ги замените с нови. Ако материалът е в добро състояние, тогава подът трябва да бъде положен отново, притискайки дъските колкото е възможно по-плътно един към друг, и образуваният процеп трябва да бъде положен с по-тънка дъска.

В случай, че бордовете са твърде еластични, целият етаж трябва да бъде пребоядисан. Това ще добави няколко трупи и по този начин ще намали разстоянието между тях, което ще даде на конструкцията допълнителна коравина.

Предимства на дървен под

Управителният съвет е бил водещ в продължение на много години. На този материал собствениците на не само къщи, но и апартаменти спират своя избор.

Предимствата на подовите настилки, направени на дървени трупи или по друг начин, са очевидни:

Живопис с четка

Боядисване на пода в тавана

  • Материалът е екологичен.
  • Подовете са нехлъзгащи и топли.
  • Плажната ивица е уютна и издръжлива.
  • Подът на дървото е лесен за почистване - достатъчно е да го избършете с влажна кърпа и да го покриете с лак или боя веднъж на няколко години.
  • Подовете от естествено дърво не причиняват алергия, поради което могат да се използват в помещенията на децата.
  • Дървото дори и след дълго време се разпространява в къщата приятно и уникално естествено вкусово, което дава специално усещане за единство с природата.

Монтиране върху регулируеми отклонения

В случай, че искате да създадете дървен под в къщата, но основата е твърде неравна и има значителни разлики, можете да използвате технологията на подреждане по регулирани закъснения.

Този метод на полагане позволява да се спести време за инсталиране, да се поставят под пода всички необходими комуникационни системи, да се намали натоварването на носещите конструкции и да се гарантира висококачествена топлоизолация.

Методът за изграждане на дървен под на регулируеми закъснения е доста прост. Състои се от няколко етапа:

Стелажни плоскости

Закрепване на плоскости към трупи

  • В местата с необходимите стъпки на изоставане или в листови материали се правят отвори за специални болтове с външни резби. Болтовете могат да бъдат както пластмасови, така и метални. С тяхна помощ се установява хоризонтално ниво на лаг или лист. Ако закъснението е монтирано върху бетонна основа, в средата на болта е поставен щифт. Ако е на дърво, фиксирането се извършва от поцинковани самонарязващи се винтове. Ако се изисква да се извърши докингът на дървения материал, между краищата им остава празно пространство за линейно разширение на материала.
  • Първоначално закрепващите елементи не трябва да бъдат здраво закрепени към основата. Необходимо е втулката да може свободно да се върти. В този случай нивото на пода е предварително зададено, по които са изравнени изоставанията. Това се извършва чрез завъртане на болтовете около оста с помощта на ключ. Допустимата разлика във височината е до 1 мм за 1 работен метър. След като повърхността е изравнена, закрепващите елементи се фиксират чрез завъртане на винтовете.
  • Монтаж на подови настилки. След изглаждане на изоставането можете да продължите към подовата настилка. По правило, за монтиране на "груб" под, се използва шперплат, който е фиксиран с винтове или листова купчина.

Този метод ви позволява да постигнете идеално равна повърхност, която, ако е необходимо, винаги може да бъде регулирана и подравнена, като се използват регулиращите болтове.

Полезни съвети

Премахнете драскотината

Запечатване на шевове

За да предотвратите проблеми, които възникват по време на инсталирането, използвайте следните съвети:

  • Подът на дъската е монтиран така, че годишните пръстени да имат различна посока. Това гарантира идеална повърхност и атрактивен модел.
  • Ако се използват дъски за рязане, те трябва да бъдат изправени от предната страна, което ще им позволи да се поберат заедно възможно най-близо.
  • Последната дъска трябва да бъде избрана по ширина и поставена с уплътнение и леко почукване с чук. Само след това тя може да бъде фиксирана към основата с нокти.

заключение

Ако сте почитател на естествени материали, придавайки на стаята уют и придаване на уютна атмосфера в къщата, плотът ще бъде достоен за вашето внимание. Солидна основа, която е възможно най-устойчива на механично натоварване, а естетическата декорация на помещението е това, което подът на естествената дървесина ще ви даде.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затопляне на пода в дървена къщаЗатопляне на пода в дървена къща
Достоен конкуренция на европейски покрития качество руски ламинатДостоен конкуренция на европейски покрития качество руски ламинат
Правилно полагане на плочкатаПравилно полагане на плочката
Дървена къща, когато е по-добре да се построиДървена къща, когато е по-добре да се построи
Характеристики на лигавицата, плюсове и минусиХарактеристики на лигавицата, плюсове и минуси
Как да се изгради дървена къща от палетиКак да се изгради дървена къща от палети
Ремонт на мебели от дървени елементи и рисковеРемонт на мебели от дървени елементи и рискове
Какви са вратите за банята и тоалетната?Какви са вратите за банята и тоалетната?
Най-добрата порта за охрана на вашата територия от автоматичната система JiSНай-добрата порта за охрана на вашата територия от автоматичната система JiS
Характеристики на дървена къщаХарактеристики на дървена къща
» » Ние правим подовата настилка опциите на устройството и чистотата на ремонта
© 2021 BggeHat.com