Достоен конкуренция на европейски покрития качество руски ламинат

Дъбови сафари

Изборът на подови настилки е един от най-важните след завършването на ремонта. Руският ламинат се счита за най-подходящ за този материал. Дори въпреки преобладаващото мнение за ниското качество на руските продукти, ламелите на местните производители силно се обявиха на строителния пазар.

Как да направите надежден под

Основата за полагане на покрития за покритие не е само чиста повърхност с декоративен материал, поставен върху нея. За да се гарантира, че тя отговаря на всички необходими изисквания, трябва да подготвите правилно основата. Ако подовете са дървени, тогава трябва да проверите надеждността на всички дървени трупи и дъски - така че да не са гнили и да не се запъват. Освен това трябва да изберете точната топлоизолация и да я поставите правилно. Само в този случай можете да направите наистина надеждна база.

Но каквото и да направите, всичко ще бъде скрито от крайния материал. Ето защо, това, което лежи под краката ни, е не по-малко важен компонент от самата основа на секса.

Малко за ламинат

Подовите покрития, изработени от ПДЧ, се появяват на руския пазар в началото на 90-те и веднага заемат водеща роля като материали с високо качество и декоративност. Първият на нашия пазар бяха производителите на европейски ламинат. Отначало те представиха нещо екзотично и тези материали не бяха на разположение на всички.

Всяка година конкуренцията нараства. Все повече компании, които произвеждат подобни подови настилки, дойдоха на строителния пазар. И това накара производителите да намалят цените на своите продукти. И днес материалът от ПДЧ (ламинат) може да си позволи почти всичко.

Производители на ламинат

Ако вземем предвид огромния брой производители на това покритие, той може условно да бъде разделен на три групи според страните, където е произведен. Това е руски ламинат, европейски материал и китайски покрития.

Ламинат на руски производители

Ламинат в къщата

Ламинат Kronospan

Домашните производители дойдоха на пазара със своите продукти през 2003 г. Първите заводи бяха отворени и производството започна.

В същото време първите дружества са дъщерни на международни холдингови дружества като Kronospan Group или Krono Group. Първата руска компания за производство на това покритие се нарича Техносила. Тя е открита през 2005 г. и произвежда продукти от ПДЧ под марката "Shelekhov ламинат". През 2008 г. друго предприятие стартира производството на подови настилки под марката "RBC-ламинат".

Европейски марки

Подовите настилки от известните европейски производители се състоят от марки от Австрия, Испания, Швейцария, Белгия, Финландия и много други страни с дългогодишна продукция.

На вътрешния пазар германските материали са много търсени, притежават висок клас сили и се произвеждат при строги условия, присъщи на немската педантика. Това е много практичен материал, но цената му е по-висока от тази на продукти от други производители.

Продукти от Китай

Производителите на ламинати от Китай са широко известни на руските потребители поради ниската им цена.



Съдейки по изчисленията, делът му в продажбите е около 30, а качеството на материала може да бъде добро или много лошо, което не може да се каже за европейските продукти. Зависи от производителя, но най-вече китайският ламинат принадлежи към икономичната класа.

Качество на продуктите от руски компании

Видове руски ламинат

Модерен руски ламинат

Първият ламинат на руското производство е "Баудорф" на фирма "Кроностар". Ламелите се изработват без скосявания и се монтират върху лепилния състав. Този продукт получи 33-ти клас сили. Такъв ламинат е направен от дървена плоча с дебелина 10 mm. Всички ламели имат висока плътност и здрава работна повърхност.

Те се използват за допълване или създаване на подова настилка във всякакви интериорни, жилищни и офис помещения, които се улесняват от разнообразие от цветни материали и добри характеристики на устойчивост на абразия. Производителите декларират 5-годишен живот на продуктите на места с повишено въздействие върху повърхността. И ако ги сложите у дома, те лесно ще лежат около 15 години.

Разнообразие от текстури

Руски ламинат от фирма "Baudorf" е изработен в различни цветове и цветове. Например, покритието естествено имитира повърхността на естественото дърво. Горните слоеве са допълнително обработени със защитни съединения и покрити със специални филми. Последните осигуряват повишена устойчивост на абразия, повреда на токчета или мебелни крака. Колекцията от ламинат "Baudorf" е представена от такива текстури като канадски дъб, Нобелов дъб, пепел и много други.

Друг ярък представител на това покритие е руският ламинат от компанията Kronospan. Продуктите на това дружество са изработени от естествена дървесина 90, поради което заема висока позиция в популярността. Оптималната комбинация от цена и качество, разнообразие от цветове, специален дизайн и сравнително прост процес на монтаж осигуряват това покритие с голямо търсене на вътрешния пазар и му позволяват да се използва при почти всички условия.

Характеристики на ламинатите на местните производители

Руските производители на ламинати са разсеяли отдавна преобладаващия възглед, че всичко, произведено у нас, не притежава необходимото качество.

Ламинатна конструкция

Структура на ламината

Производството е съобразено с модерно оборудване, благодарение на което продуктите са с високо качество и отговарят на всички европейски стандарти.

Например, много точно материалите от ПДЧ предават цветовете на керамика, дървесина от различни породи или текстурата от естествен камък. Предлага се ламинирано покритие с гладка и релефна повърхност. Цветът на материала може да бъде различен, от ярките тонове на повикване до меките пастелни нюанси. Много популярен е дизайнът на ламинат, имитиращ свален дървен под.

Малко за класа на Кроноспан

Колекцията на руската марка "Kronospan" е широко представена на пазара:

  • Швейцарско-Планк - колкото е възможно по-точно, предава нюансите на дървесния цвят и забравения дух на древната епоха на класицизма.
  • Комфорт - този вид покритие се отличава с присъствието на въздушни нюанси на дърво, които са необходими при декорирането на детските стаи и дневните.
  • Prima Floor е сравнително нов тип материал, който въпреки "младостта" вече е придобил популярност сред потребителите. Този клас ламинат се произвежда в съответствие с всички екологични изисквания и с огромно разнообразие от цветове и текстури. Освен това струва сравнително малко, което е особено важно за вътрешния пазар.

Ламинат "Ритър"

Ламинат от ново поколение

Ritter Laminate

Това е сравнително нов материал за рев. Има добри екологични характеристики, отлична пране и устойчивост на влага. Производителите предлагат и други видове покрития с противоплъзгащи свойства. Повърхността на тези материали е направена от крокодил или змийска текстура, която е неестествена за местните производители. Но все още ламинат Русия има такива характеристики.

Най-новата технология, използвана в производството, осигурява бърза инсталация на покритието и гарантира експлоатационен живот до 30 години. В колекцията на ламинат "Ритър" може да се отбележи няколко вида:

  • Nefertiti - се отличава с висока плътност и малка дебелина на плочата, достигаща до 8 мм.
  • Георги Победоносецът - този материал се характеризира с нехлъзгава повърхност, направена от релефно щамповане под кожата на влечугите.
  • Петър I - дебелината на материала може да достигне 12 мм, а гаранционният срок - до 30 години. Модерен замък тип Mega Master, импрегниран с восък, предпазва ставите от влага.
  • Ханибал - повърхността се отличава с щамповане под естествена кожа, както и с други декори, например "черни перли".

заключение

Руският ламинат на марките "Synteros" и "Baikal" също се оказа отличен на пазара. Тези продукти се отличават с огромно разнообразие от цветове, наличието на защитни покрития и, разбира се, с отлични характеристики.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подовете станаха много еластичниПодовете станаха много еластични
Как да изберем подходящия ламинат за кухнятаКак да изберем подходящия ламинат за кухнята
Ламинат уплътнител как да избере най-добрия състав?Ламинат уплътнител как да избере най-добрия състав?
Възможно ли е да поставите ламината на неравен под?Възможно ли е да поставите ламината на неравен под?
За кои материали е текстурата на плочкитеЗа кои материали е текстурата на плочките
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Керамични плочки, направени в РусияКерамични плочки, направени в Русия
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Предимства на клинкер тухлаПредимства на клинкер тухла
» » Достоен конкуренция на европейски покрития качество руски ламинат
© 2021 BggeHat.com