Дебелината на дъската

Ако новата къща реши да подреди подовете на дърво, след това специално внимание трябва да се обърне на характеристиките на дървения капак. Има няколко типа дъски, предназначени за различни видове подове, които имат свой собствен клас и дебелина. За да се гарантира, че подовете са продължили дълго време, те не са изсъхнали и не започнаха да се гмуркат в близко бъдеще, трябва внимателно да подходим към процеса на подбор. Дебелината на подовата плоскост, нейните линейни размери и дизайнерски особености са от голямо значение за изграждането на качествен, трайни и топъл подове и следователно за цялостния микроклимат в помещенията.

Дебелината на дъската

Дебелината на дъската

Видове съвет

Дъските са разделени на различни типове и всяка от тях има своя собствена цел. Така че, борда е обикновено сексуален, паркет, тераса, кант. За да знаете кой да избере в този или този случай, е необходимо да разгледате подробно характеристиките на всеки от тях.

Тераса съвет

Плочата от тераси е изработена от масивно дърво или дървени суровини с добавка на полимери. Той има приятна груба повърхност, така че е хубаво да ходи бос, и е много по-малко вероятно да се подхлъзне, когато е мокра или мразовита.

За подови настилки беседки, балкони, веранди и др. нанесете специална тераса

За подови настилки беседки, балкони, веранди и др. нанесете специална тераса

1. Тераса табла, изработени от дърво, които често се използват за летни сгради, намиращи се под покрива или в отворено пространство, се покрива със специален лак и антисептично.

Подова настилка от естествено дърво

Подова настилка от естествено дърво

Обикновено този вид дъска е изработена от дървесина с висока плътност, която е устойчива на въздействието на външни отрицателни влияния като дъжд, сняг и ултравиолетови лъчи. Този екологичен "дишащ" материал създава изненадващо приятна атмосфера в беседките и терасите.

За производството на терасовиден плот най-често се избира сибирска лиственица. Геометричните параметри на избрания материал зависят от това къде ще бъде подреден настилката.

  • Широката и дълга дъска е подходяща за полагане върху веранда, в беседка или на тераса.
  • Кратки и масивни барове могат дори да стъпят на градински пътеки. За тях подгответе основата и легнете по посоката на движение.
  • За оборудването на зоните около басейните, верандата и дори оградите, тесни терасовидни плоскости със средна дебелина са добре пригодени.

Най-често се произвеждат тава с тераси в следните размери:

- дължина - от 1,5 до 6,0 м;

- дебелина от 2,4 до 4,0 cm;

- ширина от 14.0 до 16.0 см.

Баровете, използвани за изграждането на писти, имат други параметри:

- дължината е само до 1,5 м;

- ширина - 9,0 см;

- дебелина - от 2,5 до 4,5 см.

По специална поръчка на купувача размерите на баровете могат да се променят в една или друга посока.

2. дърво пластмаса платформа се използва за области палуби на устройства за регистрация около басейни, тераси, градски къщи, огради, беседки, паркет в коридора и в други подобни цели.

Понякога е по-евтино и по-надеждно да се използва дърво-полимерна терасовидна плоскост

Понякога е по-евтино и по-надеждно да се използва дърво-полимерна терасовидна плоскост

Полимерната дъска има вътрешна кухина, разделена със стени-прегради. Този дизайн значително увеличава якостните характеристики на материала, дъската остава трайна и издръжлива и в същото време - малка по маса.

Подовата настилка от дърво-полимер има много положителни характеристики, поради което е станала доста популярна. Едно от предимствата е, че той:

- Не подлежи на деформация под въздействието на външни влияния, издържа на температурни промени;

- това е приятно за входа и екологично чист;

- почтен и уютен външен вид;

- се произвежда в различни нюанси;

- Лесен за инсталиране и поддръжка.

Геометрични параметри на дъската за дърво-полимерна тераса

Геометрични параметри на дъската за дърво-полимерна тераса

Покривните дъски Polimero са на разположение в следните размери:

- дължината е от 2,0 до 6,0 м;

- ширина - от 15,0 до 16,5 см;

- дебелина - от 2,2 до 2,8 см.

Паркет съвет

Паркет съвет - отличен материал за устройството на подови покрития, винаги се отнася до категорията на "елит". Той има уважаван външен вид и благодарение на своята дебелина дава подовете допълнителни топлоизолационни свойства.

Един от вариантите на конструкцията на паркет

Един от вариантите на конструкцията на паркет

Обикновено се състои от три слоя, разположени перпендикулярно един на друг по отношение на разположението на влакната. Този дизайн прави дъската много по-силна и не позволява да се деформира дори под влияние на сериозни механични натоварвания или прекалено мокра или обратно суха атмосфера в стаята.

  • Долният слой обикновено се състои от сухи смърчови плоскости с дебелина от 0.8-1.0 см.
  • Средната част е направена от NDF (дървесни влакна с висока плътност) или от дъски от иглолистна дървесина. Дебелината на този междинен слой е 1,3 ÷ 2,0 cm.
  • Горният декоративен слой е изработен от масивно дърво или фурнир от плодни дървета, дъб, бреза, пепел и др., Които заедно с добра плътност имат красив текстуриран модел.
Друг вид структура на паркет дъска

Друг вид структура на паркет дъска



Паркетните дъски с обща дебелина до 7 мм се използват само веднъж и не подлежат на възстановяване с помощта на цикъл. Единственото, което можете да направите, е да ги повторите лак, ако, разбира се, най-горният слой няма значителни механични щети.

Една дъска с дебелина 10 мм може да бъде възстановена веднъж, но е допустимо да се отстранят не повече от 2 мм материал от горния слой.

12-милиметровата дъска също може да бъде навита, но освен предимствата й, тя може да се отдаде на факта, че тя е подходяща за подови настилки от над топъл под.

Най-популярни по отношение на отделна сграда дебелината на този материал е 15 мм, така че подобни паркетни дъски са снабдени със специални заключващи образувания и могат да бъдат подложени на повторно ремонт.

По-дебел паркет (20 мм) обикновено се използва за подови настилки в офис помещения, социални или културни обекти. Той има по-голяма здравина и е в състояние да издържи натоварвания и повишена влажност за дълго време. Нейната инсталация се извършва и с брави.

Най-голямата дебелина за паркет е 2,2 см. Тя се полага обикновено в обществените сгради, където се наблюдава най-високата интензивност на човешкия поток. Монтирайте го по палубата, което е по-подходящо за дългосрочното използване на материала.

За изолиране на пода от паркетна дъска, понякога се използва субстрат, чиято оптимална дебелина е два милиметра.

Естествен съвет

Масивна естествена дъска за подови настилки

Масивна естествена дъска за подови настилки

Подовата дъска се избира според типа дърво, дебелина и качество, в зависимост от стаята, в която ще бъде поставена:

- за жилищни помещения обикновено се използват иглолистни видове;

- в банята традиционно се остъкляват или липа;

- за веранди, беседки и тераси, лиственицата е подходяща.

Бордът за чист под трябва да бъде изработен от висококачествена дървесина и да е изгладен, а за груб под е възможно да се използва и материал от по-нисък клас.

Видео - някои съвети за избор на дъска за пода

Дървото за под е избрано според степента, която може да бъде четири:

Най-високата степен е практично перфектно дърво

Най-високата степен е практично перфектно дърво

- Най-високата категория е дъската без възли. Такива "красоти" са идеални за подове без боядисване, когато има желание да се запази естествения цвят и структурата на естествената структура на дървото. Те са покрити с лак, специално масло или восък.

Аз клас - няма дефекти, възли много малко

- Първият клас има малки светлинни възли в малко количество. Такъв дървен материал е също много подходящ за лакиране и восъчно покритие.

На борда на клас II - тъмни възли. Подобен под е по-добре да се боядисва

На борда на клас II - тъмни възли. Подобен под е по-добре да се боядисва

- Вторият клас има по-големи тъмни възли, които са много по-големи, отколкото на първокласното дърво. Подовете, покрити със сходни дъски, по същество се подлагат на боядисване.

Платформата от клас III - в допълнение към голям брой възли, може да има геометрични деформации

Платформата от клас III - в допълнение към голям брой възли, може да има геометрични деформации

- Материалът на третия клас е буквално покрит с възли, може да има кривина и деформирана "геометрия". Тази дъска е подходяща само за груб строеж или за полагане на палуби в плевнята и помещенията за поддръжка.

Дебелината на дъските подовите от естествено дърво -. 2,5 до 6,0 см за тези конструкции където греди са разположени 40 до 60 см, са подходящи дебелина борда от 30 до 35 mm. Ако дървените трупи са инсталирани на стъпки от 70 см или повече, подовата плоскост е избрана за по-дебела - 40 ÷ 60 мм.

При избора на материал е необходимо да се обърне внимание на следните точки:

  1. Бордът трябва да е сух - това може да се определи чрез допир, докосването му в средата.
  2. Качественото сухо дърво с подслушване ще направи звуков звук.
  3. Платката трябва да има идеална равномерност както по ширина, така и по страни, както и в равнината. Планираните и деформирани дъски не могат да бъдат скачени качествено.
  4. Структурата на дървото трябва да има естествен цвят без синкави включвания и бяло покритие, в противен случай материалът няма да продължи дълго.
Грундирани паркетни дъски

Грундирани паркетни дъски

Подовата плочка трябва да има канал и гръбнак, разположени на срещуположните крайни ръбове. Те се намират приблизително в средата на страната, на същото разстояние от горната и долната равнина на блясъка. Чертежът ясно показва тяхната необходима позиция.

Така изглежда като парче купчина дъски

Така изглежда като парче купчина дъски

В долната част на качествения под гипсокартонът оставя вентилационни канали. Те могат да бъдат две или три, в зависимост от ширината на материала.

Видео - полагане на пода на масивна дъска

Гъвкава дъска

Ако се вземе решение да подреждат подовете в къщата с пълна изчерпателност, те задължително ги правят двупластови. Долният слой се нарича течение и няма да бъде видим, така че няма нужда от красота и отлично прилепване. Основното е, че тя трябва да бъде трайна и надеждна, насърчава добро затопляне на помещенията от земята.

Този слой не е изработен от скъпо дърво, но колкото по-дебел ще бъде, толкова по-топъл ще бъде подът. Подходящ е за нормален бор, но е желателно дъските да са оребрени, тогава не е нужно да затваряте празнината между тях.

Тънки дъски - за устройството на груб под

Тънки дъски - за устройството на груб под

Дебелината на дъските трябва да бъде най-малко 2,5 см. Преди подова настилка, те задължително се третират с антисептично средство, което помага да ги предпази от повреда от плесени и насекоми.

Ако не позволяват финансовите възможности да подредите грубия пода на платформата, е възможно да се управлява и нарязани, дебелина и 2.5-3.0 см. В този случай, ще трябва да работят малко повече, тъй като е необходимо да затворите всички пукнатината между дъските с разтвор на глина кремообразна консистенция. Този състав е покрит с цялата вътрешна повърхност на грубия под. Тъй като глината - естествен материал, това ще даде възможност на пода и нагревател да "диша", което ще помогне за запазване на целостта на дървения материал за дълго време. Само за сушене на глината или разтворът може да се постави, за да запълни изолацията и да се създаде чист под чиято дебелина може да варира, но е най-малко три до четири сантиметра ÷.

За да сте сигурни, че подовете са работили дълго време, не спасявайте с дебелината на дъската и не забравяйте, че нещастният плаща два пъти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подова дъска за подаПодова дъска за пода
Каква трябва да бъде дъската борда на характеристиките на избор и грижиКаква трябва да бъде дъската борда на характеристиките на избор и грижи
Как да изравним дъскатаКак да изравним дъската
Ремонт на подове Ремонт на паркетРемонт на подове Ремонт на паркет
Подреждане на покрити и колонизирани подовеПодреждане на покрити и колонизирани подове
От какво е направена плочката?От какво е направена плочката?
Композитна тераса бордаКомпозитна тераса борда
Характеристики на плочката от лиственицаХарактеристики на плочката от лиственица
Какъв е цикълът на секса?Какъв е цикълът на секса?
Основни видове строителни материалиОсновни видове строителни материали
» » Дебелината на дъската
© 2021 BggeHat.com