Подреждане на покрити и колонизирани подове

За изграждането на дървени подове на тухлени стълбове, частните къщи използват дърво от бор, смърч, дъб, бук. Корица (борда), изработена от бор и смърч. Дървените трупи са най-добре направени от дъб или бук.

Дървени подове трябва да са надеждни и устойчиви по отношение на механично напрежение, между греди не трябва да се огъване, дюшеме, трябва да се изпълнява стриктно стабилна и ниво и имат топлоизолационни свойства.

Устройството на борда, колонен под

Ако в частна къща няма сутерен, подовете се изработват на свободна основа, на тухлени стълбове. В резултат на това се формира подземно пространство, което трябва да се вентилира, за да се избегне появата на гъбичките. За това, в противоположните стени на комина са разположени вентилационни отвори с регулируеми решетки. Решетките трябва да регулират размера на дупката, за да "увеличават / намаляват" дебита на вентилирания въздух. През лятото решетката е напълно отворена. През зимата - затворен или частично отворен, за да се избегне охлаждането на подовете.

Етажите на първия етаж започват след полагане на покрива, мазилка и затопляне на стените (ако е необходимо). Първото нещо, което трябва да направите, е да планирате и компактирате земята. Разстоянието от горната част на земята до горната част на капачката (до знак от 0.000) трябва да бъде 400-500 мм. Освен това, местоположението на блокчето са отбелязани подутини, вдлъбнатини са вкопани за основите на ширина 400 х 400 mm и 600 mm дълбоки и бетонирани бетон клас B-10 (клас 150).

Тухлени тухли

Тухлени тухли

Маркировката за баровете се извършва по следния начин.

Хоризонтално маркиране

Две редици от колони, с разстояние между 1,5-1,8 m центрове на ями са разположени на краищата на стаята (съседен на отсрещната стена). Освен това, измерено разстоянието между най-отдалечените редовете е неделими от 0,8 м и получената броя на редовете (разстоянието между центровете на ями 1.5-1.8 метър) е разположен така, че отворите са превърнати шахматно. В резултат на това колоните, на които ще се поставят закъсненията, се получават на разстояние 1,5-1,8 метра между тях. И между редовете - 0,8 метра (между закъсненията).

Вертикална маркировка

От отметката от 0,000 (нивото на чистия под) се поставя разстояние от 160 мм (от изчислението дебелината на плоскостта е 40 мм плюс височината на изоставането е 120 мм.). И вече на установената марка, найлоновият шнур е затегнат. Това ще бъде в началото на всички тухлени постове.

За тухлена зидария, използвана глинеста тухла, степен 100 и циментова замазка, клас 75. Стълбовете са разположени в половин тухла (380х380 мм). След изпълнението на зидарията на колоните е разположена хоризонтална хидроизолация. Това са рубеолитните квадратчета с размери 400x400 мм, които се подреждат на върха на стълбовете. Освен това върху покривния материал се поставят дъбови закъснения с влага не повече от 18, сечение 100х120 mm. (120 mm - височина). Дървените трупи трябва да бъдат третирани с антисептично съединение. В резултат на това двата крайни реда на изоставането се намират в близост до стените и междинните редове с разстояние 0,8 метра една от друга. Важно е, че горната част на изоставането е на същото ниво. Забавянето на "танци" (хоризонтално отклонение на известно време) е недопустимо.

Boardwalk покрива своите видове и производствена технология

Boardwalk покрива своите видове и производствена технология

След като изоставането е фиксирано и фиксирано, можете да продължите към устройството на борда. Пътуването е четири вида:

  1. използване на ръбови дъски;
  2. гипсокартон (дъска, която има жлеб на единия край, а от друга - езиче, за последващото сглобяване на "езика в жлеба");
  3. двуслоен (първият слой не е рендосан, а не облицовъчна дъска с дебелина 25 мм, а вторият слой, дебелина на листовата купчина 29 мм.);
  4. груб подови настилки от непланирана дъска (за полагане след това, покрития от плоскости от дървесни влакна, чип дъски и др.).

Преди да започнете работата, дъските са антисептични.

Профилактика от ръбови дъски

За работа се използва кант, дъска със съдържание на влага не повече от 12, дебелина 40 мм и ширина 100-150 мм. Платката е закрепена към дървените трупи през и през ноктите с дължина 100-120 мм. При всяко изоставане, по ръбовете на дъската се избиват два пирона. Страничните краища трябва да бъдат гладко нарязани и профилирани на машината.



Поставянето на страничните краища с брадва, ръчна или електрическа равнина - е неприемливо. В противен случай ще има видими слотове между дъските.

Профилактика от ръбови дъски

Закопчаването се извършва по такъв начин, че горната част на главата на ноктите да е на нивото на дъската. Не се опитвайте да удължавате главата на ноктите с чук, в противен случай от дъното на удара ще се появи зъб на дъската. Ноктите трябва да бъдат завършени (отоплявани) със специална настройка. Оформени канали в дъските, след задвижване на ноктите, а след това shpaklyuyutsya с помощта на специални мазилки за дърво. При закрепване на дъските с нокти, те трябва да бъдат плътно прикачени един към друг. В противен случай, след пълно изсъхване на пода, може да има пукнатини.

Дъските са запечатани с метална скоба и дървен клин. Първо, подредената дъска се притиска ръчно към вече закалената дъска. След това, в дневника, в района на запушена скоба борда и между скобата и се задвижва в дървена дъска клин (хоризонтално), захваща здраво втората борда на първия. При затягане на клина не използвайте много усилия, в противен случай може да има вдлъбнатина на мястото, където се движи клинът. След уплътняване на дъската с клин, тя трябва да бъде прикован, издърпайте клина и конзолата и отидете на следващото закъснение.

Устройство за подово покритие на палубата

За да работите приложна платформа, рендосан борда, дебели 32 мм и 100 мм ширина, влага - 12. обвивка устройства Технология на декинг по принцип не се различава от платформата на технологията за кант. Единствената разлика тук е в една, това е закрепването на дъските.

Плъзгащата се дъска не е закрепена с нокти, а с винтове. Винтове, дължина 30-40 mm, се завинтват в дъното на жлеба и е напълно вдлъбнати в тялото на дървен материал, с цел да не се намесва със следващата борда дюбела, влиза в жлеб платка има приспособления. По този начин, закрепването на сглобените настилки от дъгообразната дъска е скрито. Което прави повърхността на този етаж идеална.

Подреждане на двоен слой дъска

За работа се използва не рендосан, не декоративна дебелина на борда 25 мм, дебелина на дъската 29 мм, влажност - 12.

Първият слой не рендосан дъска нарязани и положена перпендикулярна греди и платформата на втория слой, за да се разпредели равномерно натоварване на греди, разположен на първия ъгъл на завъртане на 45 градуса. Като се има предвид, че първият слой се нанася не кант материал, разрешен разминаване между дъските, така дъски трябва да изберете, така че разликата получава минимум, те не трябва да бъде повече от 30 мм. Платката е закрепена с гвоздеи с дължина 90 мм.

Вторият слой на плочата на дъното е положен по същия начин, както при закъснението, само самото потупване се извършва върху дъските на долния слой.

Устройството на груб под от непланирана дъска за оформяне

Необходимостта от устройство от такъв пол възниква в случай, че в бъдеще на този етаж се планира полагането на друг материал. Например:

  • полагане на грубия под на дървесината (дървесни влакна), последвано от боядисване или полагане на линолеум;
  • полагане на ПДЧ или шперплат с последващо полагане на ламинат или паркет.

За устройство подосноВата прилага антисептично борда дебелина 40 mm (при полагане върху него Fiberboard) и 35 mm (при полагане върху него DSP), влажност -12. Платката е закрепена с гвоздеи с дължина 100 mm.

Преди да инсталирате подовете на приземния етаж е необходимо да се поставят всички комуникации, водоснабдяване, канализация, енергоснабдяване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Устройството на пода в частната къщаУстройството на пода в частната къща
Подови дъскиПодови дъски
Устройството на пода върху дървени трупиУстройството на пода върху дървени трупи
Дървен под с ръцеДървен под с ръце
Фондация за ограда с тухлени стълбовеФондация за ограда с тухлени стълбове
Тухлена къщаТухлена къща
Селски къщи, ръчно изработени, с аромата на горатаСелски къщи, ръчно изработени, с аромата на гората
Предимства на изграждането на къщи от тухлиПредимства на изграждането на къщи от тухли
Видове декоративни вентилационни решеткиВидове декоративни вентилационни решетки
Ремонт на дървени подове в старата къщаРемонт на дървени подове в старата къща
» » Подреждане на покрити и колонизирани подове
© 2021 BggeHat.com