Как да изравним дъската

За всеки собственик на жилище и апартамент етажът играе важна роля в ежедневието. Строителите и хората, които извършват ремонт, мислят за основата, само по време на ремонта.

И дори не ни се струва, че тази основа има своята основа под формата на черен секс. Плоският под е поставен върху него. Черният под е съставен от различни елементи, които зависят от това, върху което се монтира: земя, бетон, дървени греди.

Във всеки случай функциите на черен под са следните: 

  • Затопляне.
  • Шумоизолация, с изключение на земния под.
  • Хидроизолации.
  • Вентилация.
  • Кухини за инженерни комуникации.
  • Здрава подкрепа за белия под, включително подовата настилка.

Състав на черния под "от земята"

състав на черния подАко подовото дъно започне от земята, то трябва да се направи с него. Вегетативният слой трябва да се отстрани и да се вмъкнат приблизително 4 см чакъл на тази основа. След това се изсипва 10 см пясък и се получава първият несвиваем основен слой.

В два слоя на върха лежи чист натрошен камък и чакъл. Ако е необходимо, развалините се измиват, смесени с чакъл. Вместо развалините, можете да използвате каменни материали, счупени тухли и т.н. Всеки слой се излива с разтвор на вар и пясък в съотношение 1: 4. Когато разтворът се втвърди, влагата не трябва да влиза в него.

Подовете са направени по същия начин като варианта "подова настилка". Ще говорим за това по-късно.

Можете да инсталирате по-проста борда. От земята е необходимо да се създадат тухлени стълбове. Използвайки червена тухла върху всяка основа в 50 см. Данните на фондацията са 40 х 40 см. Тухличките и дървените облицовки трябва да бъдат поставени върху тухли. Основата под трупите трябва да образува хоризонтална равнина. Броят на колоните зависи от дебелината на трупите. Броят на редовете зависи от дебелината на плочките.

За намаляване на броя на колоните, е необходимо да се дебели трупи, и перпендикулярна на тях друг легло, тънък "слой" на забавяне, тъй като те вече са монтирани подови дъски. Но във всеки случай, преди да декинг дъска етаж положи хидроизолация и топлоизолационни слоеве между стълбовете.

Не забравяйте да извършите антисептично третиране на целия черен под и дъски, намиращи се в долната част.

Важно! През зимата такава къща трябва да се нагрее, в противен случай замръзналата земя ще може да изтласка тези колони, а подът на дъските ще трябва да бъде преработен (виж фиг. Дървеният "под на закъснение на предимствата и недостатъците">Дървен под на трупи).

Ние правим черен под "от припокриване"

Когато инсталирате черен под на пода, много проблеми изчезват, но други ги заменят. Основата трябва да бъде подсилена и инсталирана вертикално висока шумоизолация на помещенията, които са в квартала. 

Поради това подът на дъските върху основата на бетона се монтира, както следва:

  • Хидроизолиращ слой.
  • Слоеве на топлоизолация и шумоизолация.
  • Бетонна подова замазка.
  • Поставяне на журнал или инсталиране на повдигнат под.

оформяне на лагераАко не е необходима полагане на хидро и шумоизолация, вместо черен под, се използва шперплат устойчив на влага с дебелина 12-20 мм.

Но в този случай бетонната основа трябва да е плоска.

В противен случай е необходимо да се направи изравнителна подова замазка за всяка технология или да се приложи система за регулиране на шперплат във височина, тъй като монтажът на дървени подове ще бъде с високо качество, ако хоризонталната основа е плоска.

Поставете шперплата със смяна, така че не повече от 3 листа да се сближат в една точка. Между листовете разстоянията трябва да надвишават 6 мм, а разстоянието от стените е повече от 15 мм. На места, които не са покрити с первази, пролуките са 3 мм. На 1 квадрат. Шперплатът има 15-20 точки за закрепване. Шперплатът се закрепва, започвайки от центъра на листа.

Също така трябва да се има предвид, че съдържанието на влага в бетона не позволява да се започне работа. За да разберете това, използвайте следния метод. Стек 1 квадрат. метър полиетилен и плътно притиснат към основата на бетона. По-добра полиетиленова паста с лепилна лента. След 3 дни листът може да се повдигне.

Ако във вътрешността на полиетилена няма капчици вода, можете да поставите подовото дъно допълнително. В противен случай е необходимо да се предприемат някои мерки за намаляване на влагата на субстрата. Когато се припокрива от дърво, се използва подобна схема, но на гредите се поставя едно твърдо припокриване. Процесът може да бъде опростен чрез полагане на дневника директно върху гредите.

В този случай цялата структура на дървото се третира с антисептик. Но, по този начин на пода няма да има висококачествена топлоизолация и шумоизолация.

При инсталирането на дървения материал влажността им не трябва да надвишава 12.



Всички дървени конструкции трябва да бъдат третирани с антисептични средства, с изключение на метода за монтиране на конструкциите от лиственица. Този вид дървесина не е изгнила.

Материали за подови дъски 

Плочистият под, в зависимост от материала на белия под, се класифицира в 4 типа:

  • Дъска от дървен масив.
  • Дървени паркетни дъски.
  • Паркет съвет.
  • Паркет.

Първото изобретение на строителите е подово дъно. Той е малко по-нисък от колелото, но също така се използва отдавна.

От дългите страни дясната дъска трябва да има жлеб и канал и да е с дължина повече от 2 метра. Дебелината му варира от 20-60 мм. Такива дъски бяха по-дебели.

Разрушеният дървен под е знак за голям успех в живота. Паркетната дъска на дървесната редица има два дюбела и два канала. Дължината му е от 05-2 м, а дебелината му е по-малка от 18-25 мм.

Лепените паркетни дъски имат същите размери като борда на масива. Но има 3 слоя. Влакната на междинния слой са перпендикулярни на горния и долния слой, които се произвеждат от по-евтини дървесни видове.

Между тези слоеве поставете лепило, устойчиво на влага. При изстискване на сандвич се образува прекрасен продукт. За дълго време такъв паркет не се изкривява. Той е устойчив на влага и не подлежи на промени в температурата и влажността.

Неговата цена не е висока, а видът е благороден, поради горния слой с дебелина 4-5 мм, който е направен от ценни дървесни видове. Такова дъно се използва за инсталиране на плаващ дънен под.

Паркетът е представен под формата на дъски с различни дължини от 12-15 см - 0.5 м, с ширина от 4-5 до 10-15 см и дебелина от 10-12 до 25 мм. Всеки паркет се нарича "нит". Състои се от два хребета, които имат дълги и къси страни и два жлеба на противоположни страни.

Стъпка 1 до белия под

Преди да инсталирате капака, му е дадено време за адаптиране. Дъските са разопаковани и подредени.

Материалът се адаптира към температурата и влажността на стаята. По-добре е относителната влажност в помещението да е не повече от 60 и температурата на въздуха да е в рамките на + 10 - + 30 градуса. В. Ако такъв режим е спазен през периода на експлоатация, няма да е необходимо да ремонтирате дъската на дъската.

Редактиране на дъска или паркет

монтаж на паркет дъскаПлочите дъските по такъв начин, че техните дълги страни да са колкото е възможно по-успоредни на светлинния поток, който идва от прозорците. Сега най-често поставяме дъските върху диагонала на стаята.

След като направите вдлъбнатина от стената в диаметър 15-20 мм, първата редица от плоскости се полага с наклон към стената. Те са закрепени с винтове от двете страни.

Всички следващи редове се поставят с гребени в жлебовете на предишните с фиксиране на едната страна. Подреденият ред трябва да бъде притиснат със скоби и клинове. За да прикрепите винтове, направете дупки.

Дължината на крепежните елементи трябва да бъде поне два пъти по-голяма от дебелината на дъските.

За всяко закъснение се прикрепват дъските. Тясното прилягане няма да създаде изкривяване, дори след дълго време след инсталирането му.

Монтаж на залепени паркетни дъски

монтаж на залепени паркетни дъскиТази технология на производство на залепени плоскости позволява да се сведе до минимум своята геометрия при различни температури и влажност. Поради това се използва за монтаж на плаващ под.

По този начин плочите могат да бъдат залепени заедно с водоотблъскващо лепило, без да се прикрепят към основата. Но долната част на дъската трябва да бъде покрита с боя, ленено масло или лак. Междините на плаващия под трябва да са 15 mm с вертикални естествени спирания.

Нека да поговорим за изравняване на дъската след инсталирането му. При правилната подготовка на черен под, възможно най-малкото разминаване във височината на дъските може да се премахне със средно шлайфане и след това с фина шкурка.

За тази цел се използва шлайфмашина с прахосмукачка (виж фиг. Looping "floor">Време на дървения под).

резюме

Красива гледка към добре разположените пясъчни и лакирани подове. Но най-добре е да монтирате ламинат или паркет, както и да полирате и лакирате полученото покритие.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите подове в дървена къщаКак да направите подове в дървена къща
Самостоятелна подова настилка в частен домСамостоятелна подова настилка в частен дом
Изливане на пода в частна къщаИзливане на пода в частна къща
Как да направите подовете на земятаКак да направите подовете на земята
Как да направите основата за печката в къща и баня?Как да направите основата за печката в къща и баня?
Насипни и истинска гъстота на гранитНасипни и истинска гъстота на гранит
Монтиране на пода на земятаМонтиране на пода на земята
Чакъл и трошен камък на разликата, добив и приложение на материалиЧакъл и трошен камък на разликата, добив и приложение на материали
Основа за каминаОснова за камина
Как да попълните фондацията със собствените си ръцеКак да попълните фондацията със собствените си ръце
» » Как да изравним дъската
© 2021 BggeHat.com