Композитна тераса борда

Композитна тераса бордаНедостатъците на традиционните строителни материали принуждават производителите да търсят нови решения. Това се случи в случай на тераса - дъска за тераса. Отначало е изработена от дърво. Повишавайки характеристиките му, дъската беше боядисана, осмалирана и покрита с различни импрегнации.

След това влезе в употреба пластмасов аналог. Той не се утвърди поради многото показатели на самия материал. Комбинацията от две основни производствени технологии се превърна в комбинирана терасовидна дъска.

Предимства и недостатъци на композитната дъска

Простотата и бързината на инсталацията са незаменими при бързото изграждане на тераса. За тази цел са предвидени специални слотове в полимерната настилка. Продуктът е лесен за работа с ръчен трион или български.

Екологичната съвместимост на покритието е не по-малко важна от работното натоварване. Платката може да поддържа тегло от 500 кг / м2. Важна роля играят носещите конструкции под пода. Ако стъпката не се следва, дъските се огъват, което ще доведе до бърза загуба на свойства. Благодарение на включването му в състава на дървото дъската има характерна, приятна миризма.

Покритието работи в широк диапазон от температури от -50 до +70. Ниска хигроскопичност позволява приложение за външно довършване.

Благодарение на естетиката и простотата на устройството, бордът има широк спектър от приложения:

  • подови покрития;
  • огради;
  • завършване на основата и фасадата;
  • устройство за слепи зони;

Приятно допълнение е липсата на чипове и разцепване. Когато се използва композитен материал, не е възможно да се движи раздробяване или да се наранят неравностите на материала.

Но, както всеки продукт, дървесната пластмаса има недостатъци. Основната е цената. Закупуването на материал ще бъде няколко пъти по-скъпо от изпращането на района с дърво. В този случай дори ценните дървесни видове ще бъдат по-евтини.



Гладкостта на повърхността действа едновременно като минус. Високата влажност увеличава риска от подхлъзване. Защото трябва да внимавате след дъжд и мокро почистване. Ето защо не е препоръчително да поставите пространство като това в съседство с басейна.

Пигментите за оцветяване с постоянно излагане на слънце са унищожени. Това води до загуба на цвят по време на работа. Като се започне от тази функция, подмяната и ремонтът стават по-сложни. Нова дъска ще изпъква сред другите с оцветяването си на яркост.

Размери на композитната дъска и функции за използване

Използва се използването на комбинирана дъскаРазмерите на продукта зависят от производителя. Много от тях предлагат на клиентите производство на необходимите размери за конкретен проект. Но дори и за този материал има основни размери:

  • дължина - 3,4,5,6 м;
  • ширина - от 137 до 160 мм;
  • дебелина на продукта - от 22 до 35 мм;

Продуктът е правоъгълник с отвори в AO на цялата дължина. Това прави лампата лека и намалява количеството използван материал. Предната страна може да избере всяка повърхност. Те се различават по дълбочината на гофрирането, въпреки че цветовете са еднакви.

Монтажът се извършва върху носещи греди. Като носеща структура се появява композитно или обикновено дърво. Използването на композитен носител е възможно само с бетонна основа.

Закрепването на гредите се извършва посредством специални скоби. Първата и последната дъска се завинтват към повърхността на носача с винтове. Монтажът се извършва на 45 °.

За да се придаде декоративност и пълнота около краищата на палубата, се монтира лента отгоре. Също така е прикрепен с винтове. Допълнителна цел на лентата е да се комбинират отделните елементи в припокриване на твърдия диск.

Всяка покупка се придружава от ръководство за експлоатация и инсталиране от производителя. Необходимо е да следвате инструкциите и комбинираната тава с тераси ще бъде удовлетворена от естетиката и удобството си в продължение на много години.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дебелината на дъскатаДебелината на дъската
Каква трябва да бъде дъската борда на характеристиките на избор и грижиКаква трябва да бъде дъската борда на характеристиките на избор и грижи
Полагане на тавански плот от лиственица, pvc, dpkПолагане на тавански плот от лиственица, pvc, dpk
Тераси и верандиТераси и веранди
Какво представлява фасадната плоскост и как се използва?Какво представлява фасадната плоскост и как се използва?
Необичайно, но удобно разположение на къщата 50 кв.м.Необичайно, но удобно разположение на къщата 50 кв.м.
Естествени материали за Вашия комфортЕстествени материали за Вашия комфорт
Монолитна конструкция Какви са основните функции на кофража?Монолитна конструкция Какви са основните функции на кофража?
Къде и как мога да купя масивна дъскаКъде и как мога да купя масивна дъска
Основни видове строителни материалиОсновни видове строителни материали
» » Композитна тераса борда
© 2021 BggeHat.com