Новата дума в подовата настилка е инженерна дъска!

1Съвсем наскоро, в семейството на подови настилки, сериозен конкурент на класическия паркет - инженерната плоскост - високоякостна многослойна подова настилка се появи. Най-горният слой на инженерната плоскост е направен от ламели от скъпи дървесни видове. Този слой има достатъчно дебелина, за да прелисти няколко пъти борда, ако е необходимо. Също така покритието може да бъде възстановено или може да се извърши сложна повърхностна обработка. Средата на дъската обикновено е залепена от решетките, а дъбовата дъска се използва за долния слой.

Инженерът е издръжлив, има добра звукоизолация, висока устойчивост на повреди. Лесно е да се инсталира, не се влияе от температурни промени, а повърхността може да издържи на тежки товари.

Продажбите на инженерни табла се появяват не толкова отдавна, но те веднага спечелиха своята ниша сред купувачите, които се интересуват от качеството на продуктите. Производителите започнаха да произвеждат няколко типа инженерни плоскости в зависимост от броя на използваните слоеве в производството.



Двупластовата дъска е по-евтина и нейната основа е устойчив на влага шперплат, съставен от много слоеве, влакната на които са насочени в различни посоки, благодарение на което материалът придобива по-голяма стабилност и здравина. Инженерната трислойна дъска е изработена изцяло от масивна дървесина, чиито влакна са перпендикулярни един на друг, като по този начин дъската се стабилизира до промени в влажността и температурата.

Инженерният плот може да се полага по залепен начин, както върху бетонна основа, така и върху шперплат. Ако инженерната плоскост има специално заключващо устройство, то може да се постави директно върху основата без лепило, което ви позволява значително да ускори инсталацията.

Инженерният плот е приятно на пипане, има приятна природна красота на дърво и можете да избирате от различни видове на пазара в магазина на обекта. В този магазин, освен различни видове инженерни плоскости, има масивни, терасовидни и паркетни подове за всеки вкус и чантата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем паркет дъскаКак да изберем паркет дъска
Паркет или ламинат кое е най-добре да избирате?Паркет или ламинат кое е най-добре да избирате?
Характеристики на инженерната дъска, свойства и разлики от паркетаХарактеристики на инженерната дъска, свойства и разлики от паркета
Полагане на паркетПолагане на паркет
Какво представлява инженерната плоча? Характеристики, достойнства и начини на оформянеКакво представлява инженерната плоча? Характеристики, достойнства и начини на оформяне
Къде и как мога да купя масивна дъскаКъде и как мога да купя масивна дъска
Масивна настилка от дървоМасивна настилка от дърво
Как да изберем паркет за вашия домКак да изберем паркет за вашия дом
Дървени подовеДървени подове
Предимства на паркет дъскаПредимства на паркет дъска
» » Новата дума в подовата настилка е инженерна дъска!
© 2021 BggeHat.com