Каква трябва да бъде дъската борда на характеристиките на избор и грижи

Подова дъска

Съвременният пазар на строителни и довършителни материали предлага огромна гама от подови настилки, които отговарят на най-строгите изисквания. Разбира се, избирането от такъв сорт е много по-лесно. Но много от потребителите наскоро започнаха да се връщат към тези материали, без които преди 50 години никоя къща не можеше да се справи. Естественото начало на подовата настилка е критерият за съвременния избор. Ето защо, борда на пода днес се превърна в алтернатива на много изкуствени покрития. И независимо колко забележителни са характеристиките на последната, дъските винаги ще имат собствен купувач, независимо от времето, популярността и стойността.

Материални характеристики

Дъските за подова настилка са най-евтиният материал за подове сред естествените текстури. Разбира се, с всяка година се възпрепятства дърводобивът и разходите за работа се увеличават, което означава, че цената на дървения материал нараства, но няма никаква пречка за клиентите. Какво предлагат днес производителите на плочки?

Дъските могат да бъдат изработени от различни видове дървесина. Най-често срещаните са бор и смърч, т.е., иглолистни дървета. Те се използват по-често от други, просто защото са най-достъпните дървета в нашата държава. Иглолистните гори са огромни, така че няма проблеми с този материал. Те, между другото, са най-евтините, но качеството им оставя много да бъдат желани. За съжаление, дъски от иглолистни дървесни видове не са много силни, те имат много недостатъци, така че тяхната степен не е висока.

Какво не може да се каже за дъски от твърда дървесина:

  • Първо, те се характеризират с висока якост.
  • На второ място, висок клас.
  • Трето, дългосрочна работа. Вярно е, че това зависи не само от вида на дървото, но и от начините за защита на дъската. Те включват вентилация на пода, нанасяне на лак и други материали. И колкото повече мерки за качество се вземат, за да се защитят дъските, толкова по-дълго те ще служат.

Предимства и недостатъци на плочката

Говоренето за тези две категории е доста трудно, особено когато става дума за подови настилки. В крайна сметка, понякога предимство под влияние на различни причини може да се превърне в недостатък.

Но нека да направим същото за заслугите:

  • красив външен вид;
  • естествеността на материала;
  • Загряване поради нисък коефициент на топлопреминаване;
  • висока якост и абразия;
  • твърдост;
  • леко тегло;
  • голям избор по отношение на показателите за размера;
  • проста инсталация;
  • продължителна работа.

Както всеки строителен материал, дъската на пода има известни недостатъци:

  • Първо, сред всички подови покрития това не е най-евтината опция. И ако става въпрос за дъски от ценно дърво, цените могат да бъдат страхотни.
  • На второ място, периодично материалът трябва да изпълнява защитни мерки, които увеличават експлоатационния живот на дървения под. Той ще трябва да се грижи за цялото време, като харчи определена сума пари.
  • Трето, ако подова настилка е изработена от бор, на нея ще се образуват вдлъбнатини по време на целия срок на експлоатация.
  • Четвърто, подобно на много естествени материали за довършителни работи, плоскостите под влияние на промените в температурата и влажността променят своите параметри на размерите. През лятото те ще се стесняват и ще се разширяват през зимата. Ето защо между плочките за подове непременно ще има пукнатини, с които пак трябва да се биете.

Но ако се грижите за дървен под и го предпазва от негативни влияния, например, големи количества вода и пряка слънчева светлина, подобна етаж ще продължи в продължение на десетилетия.

Възможности за използване на плочката

Изберете борда

Планиран борд shpuntovannaya

Днес за производството на дъски като подови материали се използват само съвременни технологии, а преработката на суровини се извършва с високо прецизно оборудване, като се вземат предвид характеристиките на породата. Всичко това прави възможно материалът да бъде много издържлив и надежден във всяко отношение.

Производителите днес могат да се похвалят с големи постижения. Например, производството на тераса или палубни борда, които се използват като рамка за довършителни басейни и открити тераси. Факт е, че този тип настилка е направена от лиственица. И това е един от най-твърдите скали на планетата, който не се поддава на гниене, нито деформация под въздействието на влажност и температура.

Нека да разгледаме дъските от бор и лиственица. Вие веднага усещате какви възможности предлага строителния пазар.

Борови дъски

Тъй като това е най-евтиният вариант за подова настилка, много потребители я използват в своите частни домове. Но не мислете, че материалът е с лошо качество - не е така. Пример за това е сексуален допълнителен съвет. Продуктите от борови суровини са гъсти и имат лек естествен цвят, така че дизайнерите им дават предпочитание. В края на краищата, ярки цветове визуално разширяване на стаята и повишаване на тавани.



За подовете се използват главно оребрени изделия, в конструкцията на които има гребен тип "брава":

  • Първо, това е надеждна връзка.
  • На второ място, на този етаж липсват пропуски между плочките.

Вярно е, че борови дъски са по-склонни от другите да бъдат засегнати от повишената влажност. Ето защо експертите изискват от производителите да правят рязане на гърба на всяка дъска - надлъжно и напречно. Това увеличава гъвкавостта на материала.

В допълнение към всички изисквания на изтичането на кондензат се позволява да се промени и бразда ръб. За целта е оставен специален въздушен канал, който ще осигури отстраняването на натрупания кондензат и ще предотврати образуването на колонии от микроорганизми.

Подови настилки от лиственица

Съвет с лиственица

Подови настилки от лиственица

Лиственицата е един от най-масовите дървесни видове, поради което дъските от него имат същите характеристики като самата суровина. Това е не само сила и надеждност, но и чудесен външен вид. Ако изберете този конкретен секс борд, тогава красотата на стаята е гарантирана. Най-изненадващо е, че този вид дървен материал може да бъде преработен многократно, тъй като такова дъно може да издържи натоварвания дори при дебелина от 12 милиметра. Представете си, ако сте поставили дъски с дебелина 45 милиметра, колко пъти можете да полирате такъв под, без да губите качествени характеристики!

Силата на скалата ви позволява да използвате дъски, направени от нея, не само в жилищни помещения. Те се използват за покриване на етажите на спортни и танцови зали. Тук се проявява устойчивостта на износване на този подов материал.

Как да избера подходящия материал

Независимо от размера, трябва само да изберете висококачествени подови дъски. Съществуват обаче различия според тяхната цел. Например, за черен под, можете дори да използвате непроменен аналог с минимален брой недостатъци - възли, пукнатини и други. За довършителни работи изберете само висококачествен материал.

Обърнете внимание на влажността. За черна подова дъска с влажност 15, за финала - 10. Достатъчно е преди да започнете инсталацията, трябва да държите материала в стаята за 10-15 дни, където ще бъде подреден. Това се прави, за да се адаптира дървото към условията на работа.

Моля, обърнете внимание! Минималната дебелина на материала за подовото покритие е 21 милиметра. Ако подът е подложен на големи натоварвания, по-добре е да изберете материал с по-голяма дебелина.

Как да се грижим за плажната ивица

Масло за под

Импрегниране с подово олио

На първо място е необходимо внимателно обработване на плочките. За тази цел се използва сушене на масло и различни бои и лакове. Те се считат за покритие. Но тук обикновено възниква въпросът, какъв е най-добрият начин да се обработва секс борда?

Напоследък се използва маслена боя за покриване на подовата настилка, която се е изсушила дълго време и е имала ограничен избор по отношение на цветовия дизайн. Днес тя е заменена от алкидни бои. Те не само изсъхват бързо, но и липсват неприятния мирис и са представени от огромно разнообразие от цветове.

Това обаче не е единственият вариант за лечение. Тук можете да добавите лакове, восъци, масла, които перфектно се справят с техните задължения и принадлежат към крайното покритие. Има и лекарство, което предпазва дървото от вредните ефекти на влага и микроорганизми - това е антисептично средство. Неговото присъствие в съвременните изделия от дърво е задължително. След това обработената плочка за подова настилка ще продължи много, много дълго.

Така че, ако имаше въпрос, а не да импрегнираш сексуален съвет, сигурно избираш от описаните варианти. Между другото, такава защита днес е една от най-евтините и най-ефективни. Това е комбинацията от оптимално съотношение цена и качество.

Заключение по темата

Дървената плочка е все още популярна и търсенето й, според експерти, ще продължи много години. Естественото начало обяснява успеха на този под. И въпреки че популярността на други материали е важна, дъската е винаги красива, надеждна и престижна.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поставите паркет бордаКак да поставите паркет борда
Подово покритие, което е по-добре да направи пода в стаятаПодово покритие, което е по-добре да направи пода в стаята
Как да изберем и правим подове в апартамента правилноКак да изберем и правим подове в апартамента правилно
От какво е направена плочката?От какво е направена плочката?
Собственикът на уникалните качества на подови настилки от PVCСобственикът на уникалните качества на подови настилки от PVC
Качествена настилка дъска масивен дъб борда като най-доброто решение за вашия домКачествена настилка дъска масивен дъб борда като най-доброто решение за вашия дом
Модерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилкаМодерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилка
Композитна тераса бордаКомпозитна тераса борда
Характеристики на плочката от лиственицаХарактеристики на плочката от лиственица
Къде и как мога да купя масивна дъскаКъде и как мога да купя масивна дъска
» » Каква трябва да бъде дъската борда на характеристиките на избор и грижи
© 2021 BggeHat.com