Качествена настилка дъска масивен дъб борда като най-доброто решение за вашия дом

Подова дъска

Днес при декорирането на домове естествените материали все повече се оценяват. Така например, на борда етаж, а именно от масивна дървесина от дъб, ще бъде не само декоративна украса на дома си, но също така и надеждна покритие, което няма да доведе до проблеми за дълго време. Естествената дървесина има положителен ефект върху атмосферата в залата, тъй като това е екологично чист материал, без да ви помогне да се отървете от стреса и лошото здравословно състояние.

Производствени характеристики

Масив дъб, като дъска от други видове дървесина, се прави чрез трион и сушене. Качеството на преработката на суровините и сушенето по правило се осигурява благодарение на използването на съвременно оборудване, което е много точно.

Под формата на основните средства за защита на масивната дъска е лак или масло-восък, който образува водоустойчив филм и предпазва материала от гниене. За производството на всяка дъска от масива се използва твърдо парче естествено дърво, така че това покритие привлича купувачите със своя уникален модел.

Предимства на масива

Благодарение на многобройните си уникални характеристики масивната дъска продължава да бъде популярен материал за полагане дълго време на пода.

Най-често се използва за производство на масив от дъб, като има много практична и надеждна дървена конструкция. По време на работа, тя не се пука, не се деформира и не се счупва. Ако сравним масивна дъска с парче паркет, нейното основно предимство е в големите си размери. Поради това подът на масива изглежда впечатляващ, елегантен, в стар стил, а неговата инсталация е много по-бърза и по-лесна, което е много удобно.

При внимателно отношение масивната дъбова плоскост може да бъде многократно шлифована и лакирана, което гарантира полу-надеждност и издръжливост. Освен това, никой друг материал за подови настилки не изглежда толкова луксозен, колкото естественото дърво.

Сред най-важните качества на масивна дъска трябва да се отбележи следното:

  • екологична съвместимост;
  • отлично задържане на топлина;
  • висока степен на издръжливост;
  • надеждна шумоизолация;
  • достатъчна херметичност;
  • богат и привлекателен външен вид;
  • лекота на поддръжка.

Заслужава да се отдаде почит на настоящите производители, предлагайки качествен масив и използване на иновативни технологии за дървообработване в тяхната работа. Без да причиняват най-малка вреда на естетическите свойства на дъската, те рязко променят характеристиките си на работа. Например, възможно е да се забави процесът на стареене на материала и загубата на оригиналния му цвят. Ето защо, при правилна грижа, спазвайки всички правила, можете да удължите живота на масивния борд на пода до 50 години.

Видове подови дъски

Сгъна се на една дъска

Масичка от дъб

Масивната за дъбови настилки е разделена на няколко разновидности:

  • Изберете - дървеният материал от този тип е резултат от тангенциално нарязване. Този материал е само от най-високо качество, при което не се допускат никакви дефекти, следи от механични повреди или гниене.
  • Радиалният е резултат от радиалното рязане на дърво. Масивът се отличава с плоска повърхност и атрактивна конструкция. Огъването на влакна е допустимо до 30, докато не се допускат беловина, чипове или малки механични повреди.
  • Rustic е съвет от не много високо качество. В такъв масив са разрешени пукнатини до 20 мм и възли.

Методи за монтиране на пода от масива

Независимо от това кой метод за полагане на масива ще бъде избрана, е необходимо да се подравни основата, както и да се слой на хидроизолация.



В случая, когато се използва шперплат, той трябва да се третира със специални водоотблъскващи съставки.

Полагане върху бетон

Поставянето на масив върху бетон е най-простият метод. За начало внимателно подравнете основата, като използвате замазка. Всички съществуващи пукнатини или дефекти трябва да бъдат отстранени. След това подът се почиства от прах и отломки, както и петна от мазнини. В допълнение, от специална мембрана се създава бариера.

Използвайки почвен мастик, нанесен от валяк, се създава слой хидроизолация. Също така, вместо мастика, можете да вземете пенополиетилен, когато го полагате, трябва да гледате, така че да няма сълзи и дефекти.

Монтиране върху дървен под

Асортимент на табла

Материал от различни видове дървесина

Тъй като основата се използва дъска за подова настилка, шперплат или ПДЧ. Преди да започнете инсталацията, проверете хоризонталното ниво на пода с нивото на сградата. Допустимите стойности са 2 мм на 2 квадратни метра повърхност.

Масивната дъска може да бъде монтирана залепена или в световен мащаб. Първият метод за полагане върху шперплат предполага, че масивът ще бъде закрепен с лепилни съединения. В същото време основата трябва да е добре подравнена и почистена от отломки.

Плочата преди това се поддържа в продължение на 4 дни в стая, където ще бъде подредена, само след като инсталацията започне. Лепилото се поставя върху едната страна на масива, след което дъската се притиска плътно към основата. Следващият покривен лист също се обработва с лепило, след което се нанася върху предишната плоскост и заключването се застопорява на място.

Безлепният начин на полагане предполага, че масивът ще бъде фиксиран само с помощта на брава със скоба. Това означава, че по време на монтажа се получава така наречената плаваща повърхност, когато покритието не е свързано с основата.

довършителни

Полагането на маси завършва с нанасяне на лак или импрегниране със специални масла. Това трябва да стане не по-рано от 10 дни след края на инсталацията.

Подобно покритие гарантира надеждността и здравината на борда, а маслото също така дава на дървото красив външен вид. Избирайки тази или тази финална линия, е необходимо да се вземат предвид характеристиките на стаята. Например, лакът предпазва покритието от влага, така че е по-подходящ за селска къща.

заключение

Комфорт в спалнята

Етаж в спалнята

Масивът все още е изтекъл до ден днешен. Използвайки такова дъно, можете да създадете в стаята както модерен интериор, така и декорация в стила на древните дворци. Масивни дъски, които могат да бъдат закупени днес в почти всеки магазин за хардуер, солидна селекция от различни текстури, оттенъци и цветове, което дава възможност да се избере най-настилка за всяка стая - както публични, така и жилищни.

Естествената красота на дървото, финият аромат и уникалната текстура на материала придават дори топлина и комфорт на най-скромната стая. И въпреки факта, че модата за подови настилки често се променя, масивът винаги остава на върха на популярността.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Масивна дъскаМасивна дъска
Съвременни масивни типове подови дъски и монтажни елементиСъвременни масивни типове подови дъски и монтажни елементи
Дърво от твърдо дърво от кехлибарДърво от твърдо дърво от кехлибар
Къде и как мога да купя масивна дъскаКъде и как мога да купя масивна дъска
Дървена дъска, както е произведена и където е приложимоДървена дъска, както е произведена и където е приложимо
Видове и предимства на неподредените дъскиВидове и предимства на неподредените дъски
Масивна настилка от дървоМасивна настилка от дърво
Как да изберем паркет за вашия домКак да изберем паркет за вашия дом
Дървени подовеДървени подове
Суха дъскаСуха дъска
» » Качествена настилка дъска масивен дъб борда като най-доброто решение за вашия дом
© 2021 BggeHat.com