Как да поставите паркет борда

Монтаж на паркет

Знаете ли каква е горчивата истина на живота, когато става дума за ремонт? Фактът, че тя може да бъде безвъзвратно разглезена, дори и най-скъпият и висококачествен материал да лежи неграмотни. Но, както често се случва, да плащат на господари за услугите си, които често струват толкова, колкото и самият материал, мнозина вече не бързат. Така че те търсят информация за това как самостоятелно да монтират конкретно покритие. Нека разгледаме по-отблизо въпроса за полагане на паркет.

Какво представлява паркетна дъска?

Първоначално, паркетна дъска не е парче паркет, въпреки че на външен вид те почти не се различават. От парчето този материал се отличава с трипластова структура:

  • Долният слой е най-често изработен от шперплат от иглолистна дървесина. Дебелината на този слой е 2 мм. Той е предназначен само да се противопостави на деформационните процеси под влияние на външни условия на работа. Особено забележими са товарите, които могат да доведат до огъване на паркетната плоскост.
  • Средният слой е малка плоча от иглолистно дърво. Някои производители използват шперплат с влагоустойчивост тук. Този слой е мястото, където са поставени всички фиксиращи елементи, чрез които дъските се закрепват заедно.
  • Най-горният слой е лицето на подовата настилка, а също така е декоративен. Те го правят от ценни дървесни видове. Дебелината на този слой може да бъде от 1 до 6 милиметра. И колкото по-дебел е, толкова по-леки могат да издържат. Над този слой, производителите обикновено прилагат или защитен лак или специално масло.

Сега на въпроса за избор.

Как да изберем подходящия материал?

В съвременния пазар панелът за паркет е представен от огромен модел модел. Тук не само разнообразието на дизайна, но и огромен брой марки от различни производители. Ето защо потребителите се интересуват от въпроса кой паркет е по-добър. И това е правилно, тъй като инсталирането на паркет съвет, или по-скоро, качеството му до голяма степен зависи от материални и компетентни операции.

Ето защо, съвет - ако решите напълно да разберете как да поставите паркет, или по-скоро, паркет борда, тогава не трябва да съсипвам. Така че получавайте само качествен материал. Но къде да купя такава подова настилка? След като целият пазар е просто запълнен с производство.

Ето защо, втори съвет - купуват материали от фирми, които се занимават с полагане на паркет борда. Всички те си сътрудничат само с тези производители, които дават гаранции за своите продукти. И на пазара можете да атакувате фалшификати, така че не се възползвайте от шансовете си.

И още нещо. Ако се стремите да се гарантира, че инсталацията на паркет в резултат ви е дал на пода под формата на огромен капак, се препоръчва да се дъската с безпроблемна пред бар. Вярно е, че производителите предлагат различни опции за подреждане на тези летви. Те могат да бъдат изложени в "рибена кост", "квадрат", като плитка или палуба.

Но в целия този дизайн има още един елемент, който е отговорен за закрепването на дъските помежду им. Това е замък. От всичко, което съвременният пазар предлага, заслужава да се отбележат продуктите на шведската фирма KHARS. Експертите му гарантират, че заключването на паркетната плоскост, произведена в заводите на тази фирма, може да издържи натоварването на разликата до 1,5 тона. Това е отличен показател, ако вярвате на шведите.

Етапи на процеса на сглобяване

Така че, отидете на основния въпрос - е полагане на паркет борда. Както всеки процес на изграждане и инсталиране, той трябва да бъде разделен на няколко етапа. Нека да преминем през тях и да определим основните точки от всеки етап. Но първо, ние веднага ще направим резервация, че едно от предимствата на паркетна дъска е простото й полагане.

Подготвителен етап

Подова настилка

Подготовка на пода

Както всяка подова настилка, паркетната плоскост трябва да се полага върху плоска и здрава основа. Ето защо е необходимо да се разгледат две ситуации, които се отнасят до подготовката на различни видове основи - бетон и дърво.

Какво представлява конкретен под? Това може да бъде обикновена бетонна плоча или пода, поставена на земята. В първия случай, плочата трябва да бъде напълнена със замазка под формата на цименто-пясъчен разтвор. Можете да използвате готови сухи смеси, които сега се продават във всеки строителен магазин. Възможно е да се изравняват смеси от течен тип от различни материали - цимент, полимери, смоли и т.н. Можете да използвате технологията на полусухо или сухо изравняване. Ние няма да се занимаваме с тези процеси, защото на нашия уебсайт по тази тема има отделна информация.

Подът на земята също е бетон. Но често тази база е подложена на допълнителни операции - хидро и топлоизолация. Ето защо, върху всички слоеве е необходимо да се запълнят замазките. Между другото, в такъв процес като полагане на паркет, тези операции са важни. От тях зависи до голяма степен качеството на последващата работа на подовата настилка.

Сега, по отношение на подготовката на дървен под. Това е най-трудният вариант, тъй като те се опитват да не запълват дървения под със замазка. Въпреки че съществува тази технология, ако използвате полимерни полимерни подове. По принцип дървената основа е изравнена с плочки. Най-често се използва шперплат за тази цел. Разбира се, трябва да донесете дървен под в правилната форма.

Обърнете внимание на този момент. Листовете от шперплат трябва винаги да бъдат опаковани в унисон. Това се прави, за да се разпредели равномерно товара, действащ на пода в района. И не забравяйте, че процесът на полагане на паркет върху шперплат е най-добрият.

Някои полезни съвети за подготовка:

  • Разликата в подготвената равнина не трябва да бъде по-голяма от 3 мм на линеен метър от площта.
  • Влажността на пода не трябва да надвишава 3. Между другото, тя може да бъде проверена по различни начини. Най-модерният и прост е влагомерият.
  • Полагане на паркет дъска може да се извършва само при определени условия - температурата в стаята е плюс 20-25С, а влажността е 40-60.

Между другото, последните показатели са по-умерени, ако се сравняват с процес като полагане на паркет. Пластовият материал реагира по-малко на промени в влажността и температурата на въздуха. Това е една от неговите различия и, между другото, разликата е положителна. Добавете към това, че паркетните плоскости могат да издържат на големи статични и динамични натоварвания в сравнение с масивните паркетни настилки.

Фаза втора - полагане на основата

Инсталиране на коркови капаци

Полагане на основата

Подложката е необходим елемент от процеса, като инсталирането на паркет.



С негова помощ можете да:

  • Подравнете малки разлики и скрийте малки дефекти в основата.
  • Предоставяне на вода и топлоизолация.
  • Станете вид на амортизиращ слой.

Но има и друго много важно значение за този материал, който по някаква причина рядко се споменава. Подложката разделя паркетната плоскост от пода. Паркет съвет - естествен естествен материал, който под влияние на влажност и температура след това разширява, а след това се свива. Затова се движи спрямо повърхността на пода. Така субстрата спира това движение, което означава, че паркетът винаги ще бъде в същото състояние.

Ако подложката под паркетната плоскост не е поставена, тогава буквално една година по-късно покритието ще стане неизползваемо. Платката ще бъде преместена в малки движения в различни посоки, разкъсвайки бетонния под. Така че бетонният прах ще проникне през дъските, като им даде напълно непредвиден външен вид.

Какво предлага днес пазарът като основа за паркет?

  • Полиетиленова пяна.
  • Екструдиран пенополистирол.
  • Включете.
  • Картон изработен от филц.

Така че ние сме изучили два етапа и почти всички от нас знаят как да полагат паркет дъска. Нека да се изправим пред нея - етапите са важни, така че не можете да пренебрегнете малките неща и не можете да ги пропуснете или пропуснете. Факт е, че технологията за полагане на паркет изисква точно следване на етапите.

Третият етап - монтаж на подови настилки

Полагане на паркет

Начало на подовия монтаж

На първо място, е необходимо да се разбере връзката на дъските помежду си. Има три варианта за свързване:

  1. Методът на вмъкване е като пилотни плоскости.
  2. Връзката за клипинг също е връзка за заключване.
  3. Използвайте фиксиращите ремъци и затягащите ремъци.

Вторият вариант е най-модерният и най-простият, ако говорим за процес като поставяне на паркет със собствените си ръце. За да направите връзка, трябва да сложите един панел на другия под лек ъгъл, да вкарате жлеба в точката и леко да поставите втория панел на пода близо до първия. Понякога технологията за полагане на паркетна дъска изисква няколко пъти да удари втората дъска в края, така че да се получи пълно закрепване на двата елемента.

Предимствата на този метод са очевидни:

  • Първо, скоростта на процеса.
  • На второ място, няма нужда от допълнителни инструменти или устройства.
  • Трето, появата на пространство за термично разширение на дървен продукт.

По отношение на последната опция за свързване тази техника на полагане на паркет обикновено се използва, ако дебелината на материала е не по-малка от 15 мм. В допълнение, такива дебели панели също обикновено са залепени заедно. Така че това е най-трудният вариант.

Сега ние се обръщаме към основната част от нашия въпрос - как да се постави паркет съвет?

Технология за натрупване

Има две технологии за монтиране на материала - лепило и плаващи. Да ги оправим. Между другото, инсталирането на паркет е залепване.

Паркет съвет: ние лежи от собствените си ръце

Лепилен начин на полагане

Глутиновото полагане на паркет се използва най-често, когато се планира да се покрие основата на голяма площ. За тази цел се използва специално лепило, което се нанася върху подготвения под. Този метод е най-труден и труден. Направете го със собствените си ръце е проблематично. Освен това не е по-лесно да се демонтират такива подове, отколкото да се сложат.

При частното жилищно строителство втората опция се използва, когато цялата конструкция на подовата настилка е плаващ под. Какво е това? Това е покритие, което не влиза в контакт със стените на стаята. В този случай между тях се образува празно пространство, което ще компенсира влагата и топлинното разширение на естествения материал. И това е огромен плюс.

Как да полагаме паркет борда по плаващ начин?

  • На стената на нивото на полагане е необходимо да се монтират и закрепят клиновете по целия периметър. Те ще създадат разстояние от 6-12 мм.
  • След това на панелите, които ще са в съседство със стените, е необходимо да се режат хребетите с равнина.
  • Поставен е първият ред. Ако направите всички операции със собствените си ръце, изберете най-простия вариант на подреждането на дъските - надлъжно. Дъските трябва да са здраво закрепени към разделителните клинове.
  • След това отрежете първата дъска на втория ред наполовина. Поставете половината до първата дъска на първия ред. Технологията на полагане на паркет съвет повтаря технологията на инсталиране на ламинат. Това означава, че панелите са подредени с преместване под формата на тухлена зидария.
  • Вторият ред върви. И третото започва със солидна дъска. И така, всички операции са завършени до края.

Сега знаете как правилно да поставите паркет дъска. Разбира се, има някои позиции, за които всеки трябва да знае. Например, за потупване на дъски е по-добре да използвате дървен или гумен чук. Метал, който просто разхвърляте материала. Когато поставяте дъските на прага, винаги проверявайте дали вратата се отваря добре.

Заключение по темата

Паркет съвет

Завършен етаж с паркет

Паркет борда днес е на върха на популярността. Това, разбира се, не е паркет от масива (слагането му е много трудно), но качествените характеристики на дъската няма да бъдат по-ниски от него. И на външен вид практически два идентични подови материала. Но тук е цената на паркет борда е няколко пъти по-евтино, въпреки че няколко пъти по-скъпо от ламинат.

Тя привлича онези потребители, които предпочитат екологичния и естествен интериор в къщата. Това означава, че получавате почти паркет, но само няколко пъти по-евтино, да, плюс чисто дървена основа.

Днес полагането на паркетен плот може да се извърши от самия него. Просто трябва да се справите с тази технология, да изберете подходящия материал и как да го инсталирате. За да разберете как да поставите паркетната дъска, предлагаме да видите и видеоклипа на тази страница в допълнение.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на паркет парчеПолагане на паркет парче
Къде и как мога да купя масивна дъскаКъде и как мога да купя масивна дъска
Паркет и описаниеПаркет и описание
Паркет или Евро-килимПаркет или Евро-килим
ПаркетПаркет
Паркет настилкаПаркет настилка
Как да изберем паркет за вашия домКак да изберем паркет за вашия дом
Ремонт на паркетРемонт на паркет
Дървени подовеДървени подове
Видове паркетВидове паркет
» » Как да поставите паркет борда
© 2021 BggeHat.com