Собственикът на уникалните качества на подови настилки от PVC

PVC подови покрития

Балатум е нашето време - това не е равнинните пробите, които до преди няколко десетилетия са били поставени на пода почти всички апартаменти високи сгради. Днес PVC подовите настилки имат висока износоустойчивост и широка гама от приложения, тъй като се произвеждат с уникални технологии от издръжливи и екологосъобразни компоненти. Изборът на такива настилки е свързан с няколко фактора. Те включват не само характеристиките на помещенията, но и нуждите на собствениците в интериорния дизайн, дебелината на портфейлите им и т.н. Простотата на грижата за продукта и неговата дълготрайност играе значителна роля.

Характеристики на покритието

Texture покритие PVC имитира естествени материали, не само външния му вид, но и на пипане, което позволява да задоволи и най-взискателните изисквания на очакванията на клиентите.

Основната разлика между PVC покритието е не само текстурата и външния вид, но и неговите размери. Оптимален избор ще бъдат модерни образци под формата на плочки.

При производството на материала се използват следните компоненти:

  • поливинилхлорид, имащ термопластичност;
  • пластификатори, които дават гъвкавост на продукта;
  • бои;
  • инертни пълнители;
  • стабилизатори.

Подовата настилка се състои от следните слоеве:

  • Долната и средната са хетерогенни материали с добавка на поливинилхлорид.
  • Слой, върху който е приложена снимка, използвайки фотографския метод.
  • Последният слой е прозрачен PVC филм. След това е по-дебел, продуктът е по-устойчив на износване.

Покритието може да има различна дебелина, от която зависи до голяма степен неговата сила.

Разновидности на материала

Видове модули

Модерен тип подови настилки

В областта на PVC покритието е разделено:

  • На домакинството - има най-голямо количество цветове и се претендира в помещения с висока проходимост.
  • Търговски - има висока якост и дълъг експлоатационен живот, се използва в местата за масово използване.
  • Полу-търговски - се използва в помещения със средно ниво на натоварване.
  • Специално - при наличие на специални изисквания за подови настилки, а именно електрическа безопасност или пожароустойчивост.
  • Modular е новост на вътрешния пазар, която привлича купувачите с бърз и лесен монтаж.

Предимства и недостатъци

Подовите покрития от поливинилхлорид са на строителния пазар в широк диапазон. Те са популярни сред потребителите поради многобройните им предимства. Сред тях:

  • висока якост;
  • хигиена;
  • съпротива срещу разпад;
  • високо ниво на шумопоглъщане;
  • широка цветова гама;
  • Удобство при транспортиране и лесно инсталиране;
  • достъпни разходи;
  • устойчивост на висока влажност;
  • високо ниво на износоустойчивост, неспазване на деформации и механични повреди.
Комбинация от материали

Секс във фитнес залата



Появата в последните години на оригинални дизайнерски проби, имитиращи текстура на естествени материали, се превърна в причина за нарастващата популярност на продуктите като подови покрития за жилищни помещения. Продуктите от PVC на открито във формата на плочки могат да се подреждат във всякакъв ред, съчетавайки различни цветове, което също е важно да се отбележи като достойнството на материала. Освен това покритието лесно се нарязва, така че с голямо желание можете дори да направите сложно приложение на най-ярките комбинации на пода. Подовата настилка от PVC може да се използва и като завършващ материал за стените на банята или за декориране на мебелните повърхности. Както всеки друг материал за довършване на пода, PVC плочки имат някои функции, които трябва да обърнете внимание:

  • Материалът не трябва да се поставя близо до отоплителните уреди, тъй като е изложен на високи температури.
  • Грижата за покритието трябва да се извършва без използването на агенти, способни да разтварят PVC.
  • Ако подовата настилка е направена на плат, не се препоръчва да я поставяте в помещения с висока влажност.

В сравнение с други PVC подови настилки, плочките са една от най-икономичните опции.

Разходите му зависят от размера, сорта и производителя на материала. Купувачът лесно ще сравни цената и качеството на продуктите. Домакинските покрития ще бъдат най-евтините, докато специалните са скъпи.

Павета

Връзка вариант

Покритие против облъчване с PVC покритие StreetFloor

Поставянето на PVC подови настилки е много по-лесно от всяко друго. Но, както всеки етап на строителство или ремонт, този процес изисква определени умения. Ето защо се препоръчва да се повери инсталацията на специалисти, които имат опит в извършването на този вид работа. Тъй като само в случай на професионална инсталация върху покритието ще бъде покрита от гаранцията на производителя. Ако все още сте решили да направите всичко сами, трябва да изпълните следните стъпки.

Подготовка на субстрата

Основата на пода трябва да е напълно плоска, суха, чиста и издръжлива. Най-добрият вариант за изравняване е подът или бетонът.

Строго е забранено да се постави ново покритие върху старата. Освен това PVC не може да се полага директно върху стари бои или битумни подове. Не се препоръчва използването на възглавници за възглавници и различни видове изолация.

Облицовка и облицовка на ръба

При монтажа на PVC материалът е изпъкнал със структура нагоре. Ако стената е плоска, тогава капакът трябва да бъде положен така, че да се прилегне незабавно към нея. В други случаи материалът се поставя с припокриване на стената на няколко сантиметра.

Път до басейна

Покрива се край басейна

За prirezki вътрешни ъгли трябва да натиснете подовата настилка да се постави под и стени съвместно, а след това срежете с малко "кръст" в долната част на ъгъла покрай стената на пода и да се разтвори материала в ръка. За prirezki вътрешните ъгли трябва постепенно да се намалят ъгъл диагонално покрие част, успоредно на пода, стига да не лъже точно в ъгъла. За да изрежете ръб, трябва да натиснете материал с ръка към стената, а след това направи знак на PVC покритие завой и бавно намаляване на излишъка с нож, провеждане на уреда към стената, с помощта на шпатула или железопътна линия.

лепене

За да сте сигурни, че подовото покритие е използвано дълго време, е необходимо материалът да се залепи напълно към основата, независимо от зоната на помещението. За да направите това, трябва да изпълните следните действия:

Покритието предпазва от замърсяване

Покривна подова настилка

  • Освободете една трета от продукта и нанесете лепилото върху основата, следвайки инструкциите на производителя.
  • Бавно поставете капака на място, като забележите, че въздухът остава, не образува мехурчета.
  • Пренасяйте повърхността на покритието с чиста ролка, като я натискате, за да осигурите гладко и равномерно залепване.
  • По същия начин, повторете операцията за следващия плат, като проверите подравняването на шаблона.

заключение

Днес подови настилки от PVC представляват най-благоприятния вариант, благодарение на който е възможно дълго време да се забрави за ремонта и подмяната на материалите. Освен това инсталирането на такъв продукт е проста и не изисква използването на голям брой инструменти и ако желаете, всеки ще може да се справи с тази работа. Ако решите да използвате това покритие, ще можете да получите акустичен комфорт във всяка стая, защото уникалните характеристики на покритието говорят сами за себе си.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кое покритие да изберете на пода мек килим или твърди ламинат?Кое покритие да изберете на пода мек килим или твърди ламинат?
Какво представляват подовите настилкиКакво представляват подовите настилки
Мраморни подове лукс и богатствоМраморни подове лукс и богатство
Подови на лиственица, полагане на дъски и поддръжка на повърхносттаПодови на лиственица, полагане на дъски и поддръжка на повърхността
Плочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетикаПлочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетика
Избор на основните критерии и характеристики на виниловите плочкиИзбор на основните критерии и характеристики на виниловите плочки
Най-добрият производител на ламиниран паркетНай-добрият производител на ламиниран паркет
Изключителен ламинатИзключителен ламинат
Масивна настилка от дървоМасивна настилка от дърво
Как да изберем паркет за вашия домКак да изберем паркет за вашия дом
» » Собственикът на уникалните качества на подови настилки от PVC
© 2021 BggeHat.com