Мраморни подове лукс и богатство

Мраморни подове

Изборът на материала за подреждане на пода е необходимо да се вземат предвид няколко фактора - нивото на износоустойчивост, здравината, както и външната привлекателност. Днес тези критерии са изпълнени от мраморни и гранитни подове, които могат успешно да се прилагат както в офис пространството, така и в жилищната сграда. Такъв материал отдавна се превърна в символ на надеждност и издръжливост, така че е толкова широко използван за облицоване на фасадите на къщи.

Предпочитанието за това подово покритие се дава от тези потребители, които най-вече оценяват сложността, солидността и репутацията си. Гранитните настилки винаги са уникални, тъй като оцветяването на естествения материал никога не се повтаря два пъти - винаги има уникален модел.

Материални предимства

Обърнете внимание! Повърхността с гранит или мрамор се препоръчва в зони с висок трафик. В края на краищата, основните предимства на тези материали са устойчивост на износване, както и твърдост и ниска еластичност, които ще се превърнат в защита срещу петна и драскотини.

Подовете от мрамор и гранит се различават по следните положителни качества:

  • устойчивост на чипове и драскотини;
  • непрекъснато запазване на естествения цвят;
  • устойчивост на внезапни промени в температурата и висока влажност;
  • сила и издръжливост;
  • устойчивост на агресивна химическа среда - употребата на мрамор в хранителни единици обаче не се препоръчва, тъй като реагира отрицателно на хранителните киселини;
  • екологосъобразност.

Полагане на пода

Преди да започнете да полагате гранит, трябва да определите изходната линия, например, бутане от една от стените на стаята. Но ако другите стени не са строго успоредни на оригинала, ще трябва да имате гранитни плочи с наклон, което може да се отрази отрицателно на външния вид на цялата стая.

Като цяло, разликата между полагането на керамични плочки и подови настилки от мрамор или гранит е малка. Такъв пелин е поставен специално високоскоростно решение. Прилага се върху участък от пода, който се планира да бъде покрит с плочки за не повече от 10-15 минути. Когато полагате плочите, те трябва да бъдат леко натиснати и постоянно да наблюдават нивото, което трябва да бъде строго хоризонтално и еднакво в основната площ на помещението.

Ако сте приложили твърде малко решение, можете безопасно да повдигнете табелата и да добавите друга част. Оптималният размер на фугата между плочите е 1 мм - само тогава подът ще изглежда елегантен. След като е положена част от покритието, трябва да се остави да изсъхне известно време и да започне да полага другата част на пода.

Декоративна настилка с мрамор

Интериор от мрамор



Днес има няколко технологии за полагане на покритие от естествен камък. Сред тях най-простите са:

  • Безшевен стил. С този метод, гранит подове ще ви позволи да се насладите на огледалната монолитна повърхност на естествен материал.
  • Полагане на плочки със шев, който е изпълнен със специална мистрия. С неговата помощ можете да изберете цвета на гранита или, обратно, да го направите по-задържан.

В допълнение към факта, че самият под от гранит или мрамор е луксозно покритие, то също може да се съчетае перфектно с дървото. Комбинацията от паркет и пода от естествен камък е най-популярната тенденция в дизайна на модерния интериор. Заместителят на естественото дърво е порцелан, който успешно имитира различни видове скъпо дърво. Същевременно комбинацията от естествени мраморни и порцеланови камъни не създава никакви странични ефекти, както при естественото дърво, чиито дъски могат евентуално да станат безполезни.

Понякога, за да направите разлика, можете да използвате мозайка. Той е под формата на голям пъзел, поставен до плочите и подходящ за тях в цвят.

Важно! Правилно избраният материал в комбинация с професионалното поставяне ще позволи да се увеличи или намали вътрешното пространство на помещението.

Например, полирани плочи от светли нюанси визуално правят стаята по-широка и по-просторна, а подовете от гранит с тъмни нюанси с матова повърхност ще намалят пространството.

Освен това, за да се създаде ефектът на широка стая, облицовката се нанася с кръстосано насочен шаблон върху камъка. И, напротив - ако го поставите надлъжно, можете значително да разширите стаята. Снимки на оригинални чертежи и начини за полагане могат да се видят на специална строителна площадка и да се избере най-подходящата опция за вашите условия.

Грижа за пода от гранит и мрамор

Полиране и почистване на мрамор

Общо почистване на мрамор

Подовото покритие от естествен благороден камък се радва на дълги десетилетия, ако зад него ще има подходящо заминаване. Особено се нуждаят от този полиран материал.

Полиране не се толерира абразиви - фини твърди частици под формата на пясък и други подобни вещества. За да се предотврати повреждането на полирането, повърхността на мраморни и гранитни подове трябва да се третира със защитни съединения на основата на естествен или изкуствен восък. Това не само предпазва полирания камък по време на работата му, но и подобрява външния си вид, а също така прави възможно почистването на пода с чиста вода.

За подови настилки от камък, които не са защитени от восъчен филм, има специални почистващи разтвори. В същото време, те едновременно с почистването на покритието създават уникална защита за полиране, а също така дават анти-скип ефект.

заключение

Преди да купите подови настилки от мрамор или гранит, трябва да се запознаете с характеристиките и свойствата на тези материали. След като сте им дали предпочитание, ще се приближите до лукса на древните дворци на Гърция и Рим. Подовете, изработени от мрамор или гранит в дома ви, ще убедят гостите ви за вашата последователност и изискан вкус.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Мраморни плочки за пода, неговите видове и особеностиМраморни плочки за пода, неговите видове и особености
Мраморни под скъпи класическиМраморни под скъпи класически
Използвайте при строителството на керамични плочкиИзползвайте при строителството на керамични плочки
Изкуствен камък-гранитИзкуствен камък-гранит
Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?
Маси от маси от естествен камък в интериораМаси от маси от естествен камък в интериора
Каменна сграда на сградиКаменна сграда на сгради
Венецианска теразотова мозайкаВенецианска теразотова мозайка
Изборът на подходящия ламинатИзборът на подходящия ламинат
За продуктите от естествен камък и тяхното използванеЗа продуктите от естествен камък и тяхното използване
» » Мраморни подове лукс и богатство
© 2021 BggeHat.com