Тераси и веранди

Терасите и верандите са неразделна част от подобрението на почти всяка модерна къща. Трудно е да си представите модерна частна къща без красива и елегантна тераса или веранда. Между другото, как се различават един от друг? Верандата е част от къщата и най-често е затворена. Терасата е удължена и обикновено е отворена или полуоткрита, въпреки че наскоро има затворени тераси. Друга разлика, която архитектите наричат ​​между терасата и верандата: остъклени веранди, тераси - не.

Тераса - чудесно място за почивка

Тераса - чудесно място за почивка

Днес има много начини да се организира веранда и тераса. Обикновено дизайнерите са склонни към опция, която е близка до вкуса на клиента, т.е. е необходимо да се реализира мечтата на клиента в живота. В края на краищата, удължаването на къщата под формата на веранда или тераса е място за почивка на душата и тялото, затова е необходимо да се разбере колкото е възможно по-точно това, за което клиентът сънува.

На откритата тераса е много удобно да се организират останалите сегменти, както и детски площадки.

Независимо от климатичната зона, това място може да бъде направено зелено - с помощта на някога зелена трева. Много подходящи ще бъдат удобни шезлонги. Необходимо е да се предвиди възможността за издърпване на палатката, за да се избегне заобикалянето с шезлонги всеки път по време на дъжд, за да се скрият. Можете също така да използвате градински чадъри - те перфектно предпазват от слънцето.

Модерните чадъри са преносими - те могат да бъдат монтирани в почти всяка част от терасата или градината. Можете да видите разширението към дървената къща на верандата и терасата снимка - днес има много оригинални решения, доста красиви и оригинални. Например, бели шезлонги на фона на зелена трева. В същото време, дизайнерите единодушно препоръчват цветни дъбови чадъри. Чудесна комбинация, която очевидно ще се развесели!

Веранда Гардън

Веранда Гардън

Верандата е традиционно място за пиене на чай, закуска и просто сядане с приятели. Ето защо, често верандата съдържа една или две маси, уютни столове или столове и цветя.

Погледнете различните форуми и сайтове на верандата и терасата на домашната снимка - почти навсякъде ще има зашеметяващо красиви цветя. Организирайте малка градина не е трудно - днес разнообразието от закрити цветя е много голямо, можете да изберете.

Малка закрита градина на верандата е не само красива, но и полезна. Първо, цветята са източник на кислород. На второ място, можете да отглеждате полезни растения, както и подправки.

Форми и настаняване

Форми и настаняване

Ако погледнете терасите и верандите, прикрепени към къщата, можете да видите, че най-често срещаната форма е правоъгълна или квадратна. По-рядко можете да намерите асиметрични, както и веранди, които обикалят къщата по периметъра. Между другото, последната - това е отлична възможност за организиране на отдих на открито в малък район. И повечето домове не могат да се похвалят с големи площи на прилежаща земя. Ако територията е малка и е необходимо да се поставят максимални функционални обекти, тогава тази опция е наистина оптимална.

Декорация на дървена тераса

Декорация на дървена тераса



Миризмата на едно дърво винаги е очарователен аромат, който трябва да почива. Ето защо дървената украса на терасата е много търсена. Освен това е и екологично чист: миризмата на дървото помага да се очисти тялото.

Днес, доста голям избор от материали за строителство - можете да направите дори верандите и терасите на къщата снимка със собствените си ръце. Плотовете за тераса са основният материал за направа на дървени тераси.

Проектантите се съветват да придават дървени тераси на южната страна на сградата - така че можете да се насладите на слънцето и зеленината, които се намират в близост.

Стилове на украса на терасата и верандите

Стилове на украса на терасата и верандите

Ако сте видели терасите и верандите, прикрепени към къщата на снимката, то тогава със сигурност се интересувате от стила. Както винаги, има и популярни стилове на дизайн тук:

  • класическа или традиционна;
  • хай-тек;
  • колониална;
  • страна или селски;
  • Прованс;
  • крайбрежен "плаж".

Модерният стил, както и високите технологии, предлагат комфортен минимализъм - това е днес в тенденция. Лозунгът на този стил е по-малък, но по-добър. В този стил се поддържа цялата декорация на терасите. Линии този стил предполага строги, форми - изключително лаконични, също в тенденцията максималната функционалност на дизайна и изчерпателността на изпълнението на формулярите. Но не можете да лишите терасата от комфорт и уют. Мебелите в този стил на терасата са изключително прости, но определено практични. Често прибягва до оригинални дизайнерски форми.

Ако украсите терасата в модерен стил, тогава декоративните елементи тук ще бъдат използвани минимално. В този стил често виждате използването на изключително функционални елементи, например таблици за кафе, лампи. Те обаче не трябва да бъдат много - те не трябва да бъдат натрапчиви за очите. Модерните тераси са оборудвани с трайни, но лесни за използване материали: камък и метал, PVC и др.

Традиционният стил без декор е трудно да си представим - класиката винаги има декор. Обикновено този стил означава релси и первази от различни форми и конфигурации. Можете също така да използвате кръгли колони, рядко - шестнадесетичен. При изграждането на тераса в традиционен стил се използват предимно естествени материали: обикновено камък и дърво.

Изберете дървесни видове, които имат най-естествения модел: махагон, кедър и др.

Колониалният стил има класическа архитектура и се различава в действителност само с цветни форми. Тук има удобство и симетрия, практичност, декоративни цветя, както и елементи от архитектурата на страните, които някога са били колонии. Ето защо стилът получи името си.

Ако къщата се намира на брега на езеро, море, река или просто мечтаете за нея, тогава плажната версия на дизайна на терасата ще бъде много подходяща. В този случай трябва да се обърне специално внимание на избора на довършителни и строителни материали. Особено популярен в този стил е сивият композитен кедър декингъл в комбинация със сивия тон на боята.

По този начин, декор опции са доста в какъвто и да е стил - важно е само да се определи какво наистина искате. Модерните строителни технологии позволяват реализирането на почти всяка мечта.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Планиране на къщи с верандаПланиране на къщи с веранда
Плъзгащи се прозорци за веранди, тераси и беседкиПлъзгащи се прозорци за веранди, тераси и беседки
Проекти и планиране на банята 6x6Проекти и планиране на банята 6x6
Остъкляване на терасата с плъзгащи се конструкцииОстъкляване на терасата с плъзгащи се конструкции
Проекти и планиране на банята 6x6Проекти и планиране на банята 6x6
Тераси за вилиТераси за вили
Методи на веранда, ползи и препоръки за остъкляванеМетоди на веранда, ползи и препоръки за остъкляване
Затопляне на верандата на дървена къща отвътреЗатопляне на верандата на дървена къща отвътре
Дизайнът на къщата с елементи от веранда и препоръкиДизайнът на къщата с елементи от веранда и препоръки
Необичайно, но удобно разположение на къщата 50 кв.м.Необичайно, но удобно разположение на къщата 50 кв.м.
» » Тераси и веранди
© 2021 BggeHat.com