Методи на веранда, ползи и препоръки за остъкляване

Наличието на веранда в къща или селска къща дава възможност да се направи от една грозна сграда уникална и много красива сграда. Ако собственикът на сградата реши да остъкли верандата, тогава е необходимо да се определи как ще се използва. През топлите летни дни верандата ще може да се предпази от горещото слънце, а през останалата част от годината от студ, валежи и дори студ.

Също така трябва да се има предвид, че всеки пробив по време на остъкляване може да доведе до определени проблеми. Ето защо се препоръчва внимателно да се проучат и да се вземат предвид всички препоръки, свързани с остъкляването на тази стая.

Начини на остъкляване на веранди

При изграждането на веранда без отопление е много трудно да се гарантира, че тя може да се използва по всяко време на годината. Тъй като това е доста трудна задача. Някои хора са склонни да оборудват дори комплекса за почивка или да учат на верандата. Въпреки това, за да се постигнат такива резултати, е необходимо да се вземе предвид дизайна и оформлението на жилищна сграда или вила.

Както знаете, има много възможности за остъкляване на верандата в дървена къща, както и в тухлена сграда.

Можете да глазирате само централната част на тази полезна област и можете да оборудвате прозрачните стени от всички страни.

Видът на остъкляването обикновено се избира в зависимост от разположението на сградата. Но независимо от избора, остъклената веранда ще изглежда много по-привлекателна.

Остъкляване с алуминиева рамка

За основата на конструкцията е най-добре да се използва алуминиева рамка, което ще позволи на рамката да бъде разширена и открита тераса. По този начин може да се използва като покривало от дъжда. В допълнение, алуминиевата рамка ви позволява да остъклявате дори и най-голямата веранда, независимо от нейната форма. Такава конструкция лесно ще премине през дневната светлина и ще създаде широк панорамен изглед. За да изпълните работата, може да се наложи:

  • Плъзгащи се панели;
  • поликарбонат;
  • Дървени и пластмасови рамки;
  • Без рамки остъкляване.

Между другото, остъкляване на верандата с поликарбонат също е доста добър вариант за довършителни работи. Основното предимство на този материал е:

  • Повишена здравина;
  • Способност за забавяне на ултравиолетовите лъчи;
  • Ниска топлопроводимост;
  • Висока пластичност;
  • Материалът не предизвиква алергични реакции.

При остъкляване на верандите с този материал обикновено се използват листове с двоен слой. Дебелината им е 8-10 мм. Използването на поликарбонат ви позволява да правите без солидна основа. За това е достатъчно да се изгради база от колони или да се прикрепи рамка към съществуваща база.



Алуминиевата рамка е много лека. За да направите рамката, трябва метални тръби, канал, ъгъл.

По изключение, можете да използвате дървени пръти 50-100 мм. След като е направен трупът, е необходимо кутията да се направи на стъпки от 60-80 см. Това ще позволи дори да издържи на силен снеговалеж през зимата. Листовете трябва да бъдат закрепени към решетките чрез въздушни канали във вертикална посока. Така че, натрупаната течност може да се отцеди. Закрепването на листа става чрез специални панели и самонарезни винтове с термични шайби. Под шайбите обаче трябва да поставите гумени уплътнения. Горната част на листовете е покрита с филм. Ако има пропуски между листовете, те трябва да бъдат напълнени с уплътнител. Когато коригирате размера на листа, можете да използвате мозайката.

Рамката без рамки е друга опция. Той с право може да бъде приписван на елита, защото изглежда по-модерен. Но все пак повечето хора прибягват до остъкляване с помощта на алуминиева рамка, за доказан, надежден и най-вече по-евтин метод.

Панорамна остъкляване

Панорамно остъкляване, това е усъвършенстван и висококачествен начин за устройството на верандата. В основата на този дизайн са мощни профили на крилото, в които са монтирани дебели, закалени стъкла. Ширините могат да достигнат размер до 3 метра. Това дава на панорамните остъкления ефект на простор и комфорт. Панорамното остъкляване е оптимално за тези, които искат да имат остъклена тераса, която освен това ще бъде отворена. Този тип веранда ще позволи максимална естествена светлина.

Няколко практически съвета

Ако решите да направите без рамки остъкляване на верандата в страната, в къщата или в къщата, тогава трябва да изслушате следните препоръки:

  • Трябва да планираме и подготвим всичко предварително. Особено внимание трябва да се обърне на развитието на проекта. За по-добра ориентация можете да поставите върху хартията общ поглед върху структурата, да определите нейните размери и материалите, от които ще бъде направена;
  • Основното изискване за верандата е задължителното проникване на дневна светлина, така че трябва да изберете подходящо остъкляване;
  • Препоръчително е да планирате дизайна, така че крилата му да се отворят във вътрешността на стаята. Така че е много по-удобно да се проветрява верандата;
  • Според неизявените правила за декориране на верандата, тя трябва да прилегне към къщата от север или от запад. Следователно, трябва да направите споразумение по такъв начин, че от завършената веранда да е най-атрактивният външен вид;
  • Остъклената веранда трябва да пасва органично във вътрешността на цялата къща;

Необходимо е да планирате бюджета си, тъй като остъклението на верандата може да струва на клиента кръгла сума.

Предимства на остъкляването на верандата

Съвременните начини на остъкляване предлагат следните опции:

  • Прецизно повтаряйте формата и стила на самата веранда;
  • Прилагане на голямо разнообразие от системи за отваряне на отвори за прозорци (плъзгане, повдигане, завъртане, "акордеон");
  • Регулирайте ширината на отворените отвори, която е много добре показана на въздуха на верандата;
  • Инсталирайте всички видове мрежи против комари.

Възможно ли е да се спести на стъклени веранди?

Собственикът решава как да оцвети стаята сам. Все пак трябва да се има предвид, че всеки тип остъкляване има своите предимства, което означава, че той ще се различава в цената. Естествено, не трябва да харчите твърде много пари, например, когато остъкляте верандите в крайградската зона. В противен случай може да се окаже, че верандата ще струва повече от самата дача. Избирайки начина на остъкляване и материала за него, трябва да проучите подробно цените на компонентите на строителството, както и разходите за ремонт.

Цената на остъкляването ще се определи в зависимост от това каква ще бъде стаята: топла или студена. Най-скъпият вариант е панорамното остъкляване с дървени рамки. По-евтиният метод е изграждането на алуминиева рамка. Ако трябва да спестите много, е по-добре да прибягвате до PVC конструкция. Във всеки случай се препоръчва да се проведе малко проучване на пазара за тези строителни материали и услуги, които може да са необходими. Само в този случай можете да спестите малко лични пари.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Остъклена веранда с алуминиева профилна снимка и върховеОстъклена веранда с алуминиева профилна снимка и върхове
Остъкляване на терасата с плъзгащи се конструкцииОстъкляване на терасата с плъзгащи се конструкции
Веранда от бетон със собствени ръцеВеранда от бетон със собствени ръце
Тераси и верандиТераси и веранди
Разпределение на двуетажна вилаРазпределение на двуетажна вила
Затопляне на верандата на дървена къща отвътреЗатопляне на верандата на дървена къща отвътре
Изграждаме веранда от пенобетонИзграждаме веранда от пенобетон
Пристройка към дървена къща, затопляща верандата с дървена къщаПристройка към дървена къща, затопляща верандата с дървена къща
Дизайнът на къщата с елементи от веранда и препоръкиДизайнът на къщата с елементи от веранда и препоръки
Как е изградена камина на терасата, кой дизайн е най-предпочитанКак е изградена камина на терасата, кой дизайн е най-предпочитан
» » Методи на веранда, ползи и препоръки за остъкляване
© 2021 BggeHat.com