Планиране на къщи с веранда

Планиране на къщи с веранда

Проектите на къщи с веранда са много разнообразни и предвиждат различни видове строителство. Верандите се създават, най-вече в къщи, построени върху природата. Това е място, което ви позволява да се наслаждавате на природата. Тя може да бъде планирана при построяването на къща или да бъде включена в броя на прилежащите помещения по време на нейната работа.

проект на къща с веранда

Проектът и външността на къщата 6x6 с таван и веранда

Цел на верандата

Той е създаден не като помощна стая, а като зона за почивка, игри и по-добър контакт с природата. Тази стая е с особен дизайн и архитектура. От външни влияния в домове, където е планирано почти постоянно пребиваване, тя може да бъде оградена (голяма площ) със стъклени плоскости от витражи.

Верандата във вилата може да служи като вид буфер с чистота или допълнително място за временно съхранение на инвентара и изсушаване на получената реколта от различни градински култури. Тук по принцип има мивка, маса за вечеря и място за обработка на зеленчуци. На верандите често се инсталират камини, които са осветени в студените вечери и създават комфортно, романтично усещане за съзерцание и престой в дивата природа.

къща веранда 6x8

Просто разположение на къщата с веранда от 6 на 8 метра

Понякога те дават възможност да се радват на плодовете на своя труд на площадката: цветно легло от цъфтящи цветя, насипни ябълки или други култури от вашата градина и градина. Тук те поставят столове, украсяват стените с картини или пълнени животни. Това е мястото, където цялото семейство събира вечер, само за да има лека закуска или вкусна вечеря, да обсъжда плановете си за утре, да мечтае за бъдещето, да споделя емоционалните си преживявания.

Когато планирате дадена сграда или изберете мястото, където да я построите, е много важно да вземете предвид външния ландшафт и зрителния сектор, който ще се отвори от верандата. Вие трябва да помислите за това, защото не е много естетическо да размишлявате за тоалетната в двора или друга икономическа сграда.

Какви са проектите?

Оформлението на къщата с тераса трябва да вземе предвид площта на целия парцел, неговия релеф, почвите, както и всички битови услуги: ток, вода, газови мрежи и т.н.

къща от дърво 6 за 8

Проектът и оформлението на къщата от бара с размери 6 х 8 метра

Често терасата се поддържа от тавана, предназначена да увеличи полезното малка къща.
Проект на открита веранда към къщата , който лесно може да бъде намерен в световната мрежа, е най-простият вариант за изпълнение. Той рядко е специално изолиран.
Схемите за изграждане на верандата и таваните могат да бъдат от три типа:

Верандите се опитват да бъдат отворени, за да имат по-голяма представа за целия сайт или пейзаж. Тази самата сграда в къщата служи за преразглеждане на земята, принадлежаща на собственика на земята.

Форма на верандата и правилата за строеж

Проектирането на тази конструкция по време на строителството на цялата къща или след това има няколко основни правила:

  1. Верандата е построена така, че в нея да има входна врата към къщата.
    къща веранда 6 до 6

    Проектът на къща с веранда с размери 6 на 6 метра

    Ако тази стая носи само функция за почивка, то входът може да е отделен. Тя е построена задължително от края или фасадата на сградата. Най-приемливата ширина на тази стая трябва да бъде най-малко 2,5 м.

  2. Декорацията на верандата и дизайна трябва да съответстват на целия архитектурен стил на къщата. Само в случай, че терасата е разположена под тавана, цялата сграда е под един покрив. В останалите случаи всяка тераса има собствен покрив. Покривът и цялата конструкция на такава конструкция не трябва да се отделят от целия образ на къщата.

Формата на тази стая е основно правоъгълна и е пред входната врата, но може да бъде направена под формата на буквата "g" и да се огъва около къщата. Частта, която минава по стената под прозорците, може да бъде тясна и в непосредствена близост до просторната стая, разположена пред входната врата. Основната част на верандата може да бъде полукръгла или просто многоъгълна.

полукръгла веранда

Готов проект за къща с полукръгла веранда

Това е стая в къща, чиято форма зависи само от въображението и вкуса на собственика. При изграждането на такъв сайт се полага фундамент, който увеличава полезното пространство на вашата сграда. В случай, че верандата е прикрепена, а не е създадена с къщата, ще е необходимо да се регистрира цялата сграда с нова. В крайна сметка това не е отделна структура, а част от къщата, чиито измерения са се променили.

Едноетажни къщи

Такива сгради са построени, по правило, в крайградски райони, така че в този случай си заслужава да се разгледа проектът на къща с веранда от 6x8. Това е традиционна полезна площ на такива къщи, която е достатъчна за пълна почивка в природата и съхранение на градинско оборудване.

Днес лъчът е много популярен в строителството. Когато се използват, се разглеждат проекти на едноетажни къщички 6x6 с веранда, които ще се превърнат в място, където след изтощителна градинска работа можете спокойно да се насладите на чаша кафе, възхищавайки се на вечерния залез.

къща 6 до 6 с веранда

Оформлението на къщата е 6 на 6 метра с прилежаща веранда

Следвайки това, оформлението на 6x6 къща с веранда, която не е прикрепена, но е положена в проекта в самото начало на строителството, трябва да вземе предвид ориентацията на цялата сграда и вида, който ще бъде отворен. В случай на разширение на къща, построена от дървен материал, строителната фаза трябва да започне едва след като къщата се е свила.

Той е създаден от по-леки материали и в случай на потъване на основната конструкция, могат да възникнат завои и наклони в неговата конструкция, което ще доведе до ненадеждност на конструкцията или нейното унищожаване.

Често камионерите използват собствения си транспорт и толкова много ще организират оформлението на селската къща с голяма веранда и гараж. В този случай можете да изчислите всичко, така че терасата да бъде добавена по-късно, само след изграждането на основните помещения.

веранда къща 6 до 6

Етажни планове на двуетажна вила от 6 до 6 метра с веранда

Правилното оформление на къщата 6x6 ще създаде потенциално благоприятно място и условия за изграждане на цялата структура и разширяването на верандата ще обедини всички домакински съоръжения до къщата в един жилищен комплекс.

Двуетажни къщи

Такива сгради вече имат статут на вили и са предназначени за постоянно, а не сезонно живеене, така че те са по-внимателно планирани за тяхното оформление. С тази конструкция в проекта първоначално е поставена веранда или тераса и много рядко се прикрепя. Несъвместимо допълнение двуетажни къщи е гараж.

Поради факта, че вилите са построени по-задълбочено от вилите, струва си да се разгледа проектът на тухлена къща с веранда. Това ще увеличи полезната площ на строителството, като същевременно значително ще спести материали.

Къщите също са построени от дървен материал. В този случай, двуетажни къщи от дървен материал с веранда и гараж и създадени с такова условие, че входът в тях не само от улицата, но и от дома, ще направи.

къща 6x8 веранда

Разпределение на всички етажи на двуетажна къща 6x8 метра с веранда

Идеалният вариант на планиране в този случай може да стане затворена веранда под покрива на едно двуетажно имение. В двуетажна къща тя може да бъде подредена като отделна стая - вид стая за почивка в непосредствена близост до природата. В този случай върху него не попада икономическа тежест. Те го създават за почивка, изготвяйки според предназначението си.

Във всеки случай, наличието на веранда в къщата дава лекота на цялата структура и ще служи като отлично допълнение към комфорта на живот. От началото строители днес въпросът за това, какво да се обработва на рамката е много важно. Обработването винаги е било отговорно и сериозно начинание. От степента, до която подготвителните работи ще бъдат извършени професионално и качествено, ще зависи експлоатационният живот на готовата структура. Струва си да се помни, че обработката на дървена дървесина е първият етап от всяка конструкция.

къща от дърво 6 до 6

Проект и оформление на двуетажна къща 6 на 6 метра от бар с веранда

Днес има няколко вида защита на сградата по време на работа:

  • избелване;
  • защита от пожар;
  • защита от разпад и образуване на гъбички след сглобяването.

Защо се нуждаем от всеки от тези видове, какви са техните характеристики? Тези въпроси изискват подробно обяснение.

Защо дървесината трябва да се обработва безпроблемно?

Дървото е запалим материал, който изгаря на земята за кратък период от време. Осъзнавайки, че огънят е опасен не само за структурата, но и за живота на хората, всеки строител трябва да се справи с дървесината, да повиши пожарната безопасност и пожароустойчивостта на материала. Къщи от дърво - красива, стилна, но стените са постоянно изложени на вредните ефекти от валежите, слънчевата светлина.

къща веранда столова

Дизайнът и декорът на къщата с веранда от профилиран бар

За да се избегне гниене, образуване на плесени, гъбички, предотвратяване появата на биологични вредители, струва си да се третира материалът с антисептични средства. Ако къщата е построена от дърво, тогава вътрешната част на стената не изисква специална защита. Друго нещо - вани. обработване кабина 4х4 отвътре - това е задължително изискване за безопасна работа на сградата.

След продължителна работа на дървена къща могат да се появят пукнатини в трупи. Ако водата попадне в такива дупки, тогава унищожаването на дървесината не може да бъде избегнато. Обработката на трупи със специални защитни материали ще помогне да се предотврати появата на пукнатини във всяка структура.

Шлайфане - първият етап от обработката

За да се защити структурата на регистрационните файлове е максимална, експертите съветват да провеждат обработка на няколко етапа. Не е необходимо да бързаме и да изключваме някоя от тях, тъй като всички етапи са взаимосвързани и необходими за безопасно и дългосрочно функциониране на структурата.

Обработката на дървения материал след покупката му трябва да започне с шлайфане. Механично обработване на повърхността на дървото, можете напълно да отстраните останките от кора, микрокредити и незначителни нередности. Шлайфането също така прави възможно намаляването на потреблението на материали за преработка, тъй като те ще бъдат усвоени по-бързо.

кабинкова веранда

Проект от 6 до 6 метра с веранда

Всяко смилане се извършва само след изсъхване на рамката. След това можете да видите какъв цвят и текстура ще бъде в бъдещата структура. Ако започнете да шлайфате върху влажна дървесина, това ще доведе до нарастване на дървесните влакна, което ще го направи гладко е малко вероятно да работи.

Обработката на стените на дървения труп трябва да се извършва с шлайфмашина. Ако не е така, тогава можете да използвате български с абразивен диск. Самото измиване се извършва на няколко етапа: първо се използва груба лента, а след това фино-зърнестата лента. Когато трупите са напълно смлени, те трябва да бъдат почистени от дървени стърготини и дървесен прах. Затова е по-добре да използвате прахосмукачка.

Защита на дървесината от бързо запалване

Обработката на дървесните трупи след смилането трябва да се извърши със забавители на горенето. Обработката на рамката с тези съединения, капитанът е гарантирано да предпазва дървото от изгаряне.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проекти на къщи 6x8 с таванско помещениеПроекти на къщи 6x8 с таванско помещение
Едноетажни селски къщиЕдноетажни селски къщи
Стандартно разположение на къщата от 6 до 8Стандартно разположение на къщата от 6 до 8
Проекти и планиране на банята 6x6Проекти и планиране на банята 6x6
Методи на веранда, ползи и препоръки за остъкляванеМетоди на веранда, ползи и препоръки за остъкляване
Тераси и верандиТераси и веранди
Оформлението на къщата е 60 кв. М удобно и икономичноОформлението на къщата е 60 кв. М удобно и икономично
Интересна оформление на къщата с прозореца на заливаИнтересна оформление на къщата с прозореца на залива
Разпределение на двуетажна вилаРазпределение на двуетажна вила
Дизайнът на къщата с елементи от веранда и препоръкиДизайнът на къщата с елементи от веранда и препоръки
» » Планиране на къщи с веранда
© 2021 BggeHat.com