Проекти и планиране на банята 6x6

Проекти и планиране на банята 6x6

За руски човек ваната не е само място за водни процедури. Сдвоени са станали неразделна част от нашата култура, което ви позволява да подобрите тялото си, да съберете всички свои близки и да се отпуснете след работа. Мнозина смятат, че за да се смята, че банята е пълна, достатъчно е да се осигури парна баня и съблекалня в нея.

Баня 6х6

Готов проект за баня с дървени трупи 6 × 6 с веранда

Въпреки това, в допълнение към сдвоените процедури, почивка и съответно, място, където можете да се отпуснете след гореща парна стая е изключително важно за общото възстановяване на силите.

Тези, които обичат да излизат навън след парна баня и да си поемат въздух, със сигурност ще оценят присъствието на верандата в банята. Но как можете да комбинирате всички необходими за правилното почивка на помещенията, ако няма достатъчно място на сайта? Оптималният вариант в тези случаи е оформлението на ваната 6 х 6, което ще осигури в парната баня всичко необходимо за комфортна стая за игра.

Компетентно съставен сауна дизайн или рисунка ще осигури място за водни процедури, които ще отговарят на всички строителни стандарти и ще удовлетворяват своите собственици в продължение на много години.

Оформлението на банята с веранда

Помислете за помещенията на банята, без които почивката може да стане неадекватна и чието присъствие се стреми да осигури на всеки разработчик:

  • Парна баня - най-важното място в банята - парна баня
  • pomyvochnaya;
  • Стая за почивка;
  • Преддверието;
  • Тераса в сауната 7x7 - място за почивка на чист въздух между завоите в парната баня.

Помислете за всяка от тези стаи по-подробно и се опитайте да определите техния оптимален размер.

  • Парна баня. Шест квадратни метра за парна баня е достатъчно, ако няма повече от двама души по едно и също време. В парната баня по правило са инсталирани рафтове и стандартна печка;
  • Pomyvochnaya. Може да осигури в банята душ и тоалетна, а площта обикновено не надвишава една трета от площта на парната баня. Има бани, в които можете да намерите малък басейн или шрифт, което значително увеличава функционалността на структурата;
  • Стая за почивка. Около десет квадратни метра от площада ще ви позволи да поставите в нея маса и пейки за събиране на петима души. Стаята за отдих може да бъде оборудвана с телевизор или караоке, за по-приятно забавление,

    оформлението на ваната 6x6

    3D оформление на ваната 6 × 6 метра

  • Чакалнята. Тази стая трябва да ви позволи да манипулирате сауната (запалване, температурен контрол). Това е много удобно, защото не е нужно да ходите в parnuyu.Esli стая ще бъде оборудвана с печка на дърва изгаряне на, в съблекалнята трябва да бъде място за съхранение на малко количество гориво при работа с горивото. Ако в банята има по-модерна фурна, тогава в чакалнята трябва да има място за разполагане на необходимото инженерно оборудване;
  • Тераса. Тази полезна зона в банята може да се използва вместо стая за почивка, когато времето навън от прозореца трябва да се намери на чист въздух. Площта на верандата е приблизително равна на площта на стаята за почивка.

Планиране на ваната с 6 x 6 веранда със собствените си ръце



В момента има огромен брой готови проекти за баня, но това не възпрепятства разработчика да планира всичко по свое усмотрение. Подобен подход ще позволи да се направи всичко от само себе си и да се осигурят всички нюанси, които могат да бъдат пропуснати в стандартното оформление. Нека да разгледаме някои точки, които трябва да обърнете внимание при проектирането на самия чифт:

  • Измерения. Въпреки факта, че размерът на терасата е свързан с ширината на банята, нейната площ може да бъде увеличена чрез удължаване на дължината на удължението. Ето защо при планирането на бъдещата структура е необходимо да се съсредоточим върху броя на хората, които ще прекарват времето си едновременно. Освен това размерите на терасата зависят от наличното оборудване. Например, верандата може да бъде оборудвана с плувен басейн, което ще доведе до факта, че нейната площ трябва да бъде значително увеличена. басейн на верандата Ако на верандата се планира да се поставят само маси и столове за събирания, значи няма смисъл в голяма област;
  • Форма. По правило терасата в банята зависи от формата на основната сграда, защото в действителност тя се счита за нейното продължение. Въпреки това не е необходимо да се придържате към това правило и има други възможности за строителство. Верандата може да бъде покрита като коридор, където можете да организирате зимна градина. При изграждането на веранда пред предприемача се откриват много възможности по отношение на планирането, но си струва да се отбележи, че една от страните му трябва да повтори очертанията на стената на банята. Можете да проектирате самостоятелна веранда, която ще бъде свързана с основната сграда с затворен коридор;
  • Design. Важно условие за изграждането на веранда за баня е изборът на довършителни материали.
    обща стая

    Пример за стая за почивка на верандата на баня

    Ако завършите верандата и украсите банята с различни материали, можете да получите неорганичен състав, който ще ви хване око. Основата на терасата трябва да бъде погребана в земята по същия начин като основата на банята: така че стаите да са на същото ниво;

  • Втори етаж в банята. Ако е планирано изграждането на мансарден етаж над банята, тогава терасата може да бъде направена и на втория етаж, обаче, това ще изисква инсталиране на подпори, което, разбира се, ще повиши разходите за издигане на баня. Обаче такава трансформация със сигурност ще бъде оправдана от доброто настроение на посетителите. В допълнение, наличието на таванско помещение ще позволи най-добро разпределение на полезно пространство на първия етаж.
    оформлението на ваната 6x6

    Оформлението на два етажа на ваната 6 × 6 с таван

    Премествайки например стая за почивка от приземния етаж до мансарден етаж, можете да увеличите размера на парната стая, така че да можете незабавно да пара с голяма компания. На таванското помещение можете да организирате билярдна зала или мултимедийно оборудване (телевизор, караоке), което ще допринесе за голяма почивка. Разбира се, подреждането на тавана не може без подготовка pomescheniya.Tak как ще бъде поставено под много влажно помещение, трябва да се грижи за качеството на хидроизолация и пароизолация, или да бъде в първите редици ще бъде много неприятно, и плесени не е да чакаме дълго , Също така трябва да се обърне специално внимание изолация и хидроизолация на покривните наклони.

данни

Проектирането на баня е много важен процес, при който ще зависи качеството на конструкцията, нейната функционалност и уютна атмосфера.

Само качествено изпълнената рисунка и проектът ще позволят на банята да обслужва своето дългогодишно обслужване.

Както разбрахме, вани с размери 6х6 са отлична възможност за организиране на качествена почивка за малко семейство. Тук всички необходими помещения ще се поберат идеално, позволявайки ви да отпуснете душата и тялото си.

баня с таванско помещение

Баня 6 × 6 с таванско помещение в секция

Независимо от огромния брой готови дизайнерски решения при изграждането на бани 6 х 6, тяхното планиране може да се извърши сама. Тази стъпка ви позволява да предоставите индивидуални моменти, които ще помогнат на собствениците планирайте двуетажна вана техните мечти. Например, можете да го оборудвате с веранда или тавански етаж за вашия собствен проект. Тези помещения позволяват да се разшири функционалността на стандартната вана и да се направи още по-удобно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на турска баняИзграждане на турска баня
Проекти и оформление на сауниПроекти и оформление на сауни
Проекти и планиране на банята 6x6Проекти и планиране на банята 6x6
Размерите на банята са удобни за помещениятаРазмерите на банята са удобни за помещенията
Проекти и строителство на руската баняПроекти и строителство на руската баня
Баня 4х4 метра добър компромисБаня 4х4 метра добър компромис
Оптималният размер на парната стаяОптималният размер на парната стая
Варианти на оформлението на вани 3х3, 3х4 и 3х5Варианти на оформлението на вани 3х3, 3х4 и 3х5
Проекти на банята 7x7Проекти на банята 7x7
Оформлението на двуетажната баня и нейните характеристикиОформлението на двуетажната баня и нейните характеристики
» » Проекти и планиране на банята 6x6
© 2021 BggeHat.com