Размерите на банята са удобни за помещенията

Първи парцел, много планират да построят малка баня. Въпреки това, преди да осъществите такъв план, трябва да мислите през всичко - от подробности до планиране и завършване с размерите на стаите. Нека да помислим за размерите на парната баня, стаята за почивка и залата за душ, дали ще имате съблекалня и дали имате нужда от веранда.

Различни видове планиране - как да се побере всичко в малка сграда?

Какво ви е нужно да се насладите на къпането? На първо място - парната баня, която е основната стая в тази сграда. И, изглежда, можете да се ограничите само до него, защото няма напразни мини вани. Но тази опция ще има редица недостатъци, по-специално, вратата от парната баня, водеща директно към улицата, ще бъде отличен мост за изтичане на топлина от отопляемата стая. Затова се нуждаете от съблекалня, т.е. от бамбук. Стаята за преминаване не трябва непременно да бъде малка, тя може да бъде съчетана перфектно с почивка, да се постави маса, няколко пейки и хладилник за безалкохолни напитки.

Различни видове бани за планиране със същия размер

Различни видове бани за планиране със същия размер

Заслужава си да мислите предварително за душ, особено ако къщата няма удобства и банята има вода. И като цяло, дори ако в жилището има баня, измиването не е проблем. В края на краищата, след като се потеше добре в парната баня, или дори повече, след като сте извършили редица процедури с разпространение на мед, обработвайки тялото с метла, е абсолютно необходимо да се измие. Ето защо, можете да организирате душ кабина до съблекалнята, или да го направите като проход, така че, оставяйки парната стая, можете да замените загрятото тяло под поток от хладка вода.

Така че в крайна сметка получавате 2 опции: непосредствено зад входната стая за входни врати, откъдето отворите завеждат към парната баня и в банята, или отворете вратата, преминете пералнята и отидете в парната стая. Също така последните две стаи могат да бъдат комбинирани, разделени от плъзгащи се врати, които трябва да бъдат затворени с допълнителен кожух от плътно усещане, за да се предотврати преминаването на топлината, когато са затворени. В банята е инсталирана допълнителна пейка и сега, ако е необходимо, можете да комбинирате 2 стаи, за да настанят повече хора.

Ако имате впечатляваща сума, можете значително да разширите оформлението, да добавите стая за басейн или малък шрифт, както и да разпределите помещение за камина с каравана. В допълнение към удобството ще бъде полезно да се отдели от тоалетната с дрешник. Що се отнася до стаята за почивка, тя може да бъде значително разширена чрез добавяне на малка кухня. При желание, строителството може да бъде осигурено с втори, вече жилищен етаж, който ще замени къщата за гости. Но това е по желание, ние се интересуваме от оптималния размер на ваната с стая за почивка, така че нека разгледаме оправданието на всяка стая и как трябва да бъде.

Прибанник - как да отидете в парната баня?

Тъй като всяка баня е преди всичко хигиенни процедури за подобряване на здравето, тя трябва да бъде чиста. И би било погрешно да се пресече прага на парната баня точно в обувките, оставяйки мръсни песни. следователно входна врата към банята трябва да доведе до съблекалнята, която също ще служи като барабан между улицата и вътрешните помещения. В същата стая ще бъде полезно да направите кът за почивка, като поставите маса за хранене със столове или пейки (по желание - мека мебел) и в допълнение, необходимия минимум кухненски уреди.

В чакалнята ще бъде полезно да поставите маса и столове

В чакалнята ще бъде полезно да поставите маса и столове

Желателно е да се отдели съблекалнята с преграда с лесна врата, а ако няма такава възможност, тогава поне екрани, тъй като хора от различен пол могат да се събличат. Местата трябва да са достатъчни за поне 2 души, така че да не се намесват помежду си. Това означава, че за съблекалнята трябва да вземете около 4-5 квадратни метра. В съблекалнята също трябва да се предвиди малка площ за съхранение на метли (доста широк шкаф) и дърва за огрев (дървесината може да заема около 1 квадратни метра). И останалата част от самата площ трябва да бъде около 6-8 квадратни метра, така че дори една голяма компания да се установи в комфорт. Но, разбира се, броят на хората зависи от капацитета на парната баня.

Оборудваме парната баня - размери, оформление, обзавеждане

Основата на тази стая, нейният център, може да се счита за печка нагревател, благодарение на която ще имате възможност получават пара във всякакви количества. Следователно е необходимо да се измине от размерите на пещта, оставяйки около нея на разстояние поне 0,5 метра от страните, където се намират рафтовете, или евентуално движението на хора. Това е необходимо, за да избегнете случайно изгаряне от нагрятата повърхност. След това трябва да помислите какъв тип стая ще бъде за тези, които ще бъдат в парната стая: заседнал, шезлонг или легнало положение (възможни са комбинации). Това ще определи колко пространство е необходимо за всеки човек.

Рафтове за лежане могат да се поставят по периметъра на банята

Рафтове за лежане могат да се поставят по периметъра на банята



Сега ние определяме колко хора ще бъдат изчислени Вашата баня. От една страна, се установяват, в легнало положение, с достатъчно пространство в парната баня със стени с дължина от 110 до 180см, а дори и да седи две годни в стаята 140 130. За трима души се нуждаят от повече пространство за една и съща ширина на 180 cm дължина на втората стена трябва да бъде най-малко 2 метра, а в идеалния случай - 2.5. Ако направите размера на сауна баня 250x250 см, той вече ще бъде в състояние да се поберат повече или по-малко свободно до 5 души с място за сядане и лежи място, или 7, ако те просто си седя. Стаи от 3 до 2,5 метра за комфортен настаняване 7-8 гости, и 3 до 3.2 осигуряват комфортна среда за 10-12 души.

Няма да се заблуждавате, ако изберете половината от сградата за двойката или дори още малко.

Местоположението на печката зависи от това дали ще я затоплите от вътрешността на парната баня или отвън. Вторият вариант е за предпочитане, тъй като влажният въздух, наситен с пара, не допринася за качественото изгаряне на дърва за огрев. Същевременно местоположението на вратата на пещта трябва да бъде възможно най-удобно за движение между нея и алеята. Ако горивото на улицата, като оформление, се опитайте да избегнете маршрута закръгляване на останалата част, и да го премине и е възможно най-кратък. Ако порталът за пещ се намира извън парна баня, фурната ще бъде разположена близо до стената и на тази основа е необходимо да се направят седалките и рафтовете, като се спазва разстоянието до нагревателя. Но ако се удавите директно в парната баня, фурната може да се постави в центъра на стаята.

Седалки или рафтове за лежане могат да бъдат разположени както по протежение на една стена, така и по продължение на две съседни или противоположни, както и по периметъра. Всичко зависи от района на парната баня. Особено успешни ще бъдат кушетки под формата на 2-3 стъпки, чиято ширина трябва да е удобна за лице с някакъв тен, което е около 70-80 сантиметра. Височината на тавана се определя от нарастването на най-високия човек в семейството с повдигната ръка и като се вземе предвид метлата (измерванията се вземат от пода). Твърде високият таван е нежелан, тъй като ще отнеме повече време и гориво за загряване на стая с този обем.

Промиване, къпане, процедури за душ - вода след къпане

Най-простият вариант, ако имате конструкцията на най-минималните размери - обикновен душ кабина или дори левкемия, поставена над плочката над плочките с дренаж. Пространството за това ще се нуждае малко - максимум 1.5x1.5 метра. В дача, ако останете там само през топлия сезон, можете да правите без резервоар за отопление на водата поради слънчева топлина. В този случай душът ще изисква минимални разходи. Ако имате намерение да има няколко души в същото време в парната баня, уверете се, че има няколко душ кабини в тоалетната, в този случай площта на помещението ще бъде около 4 квадратни метра.

Миенето в малка баня може да бъде заменено с конвенционална душ кабина

Миенето в малка баня може да бъде заменено с конвенционална душ кабина

Друга опция е капковата вана, подсилена с две прикрепени към нея стърчащи издатини, поставени в каналите на стената и свободно въртящи се в тях. По този начин такава кофа се превръща доста лесно, но водата, излята в нея, играе ролята на баласт. Ако издърпате кабела, свързан с ръба, контейнерът се накланя и пелети с вода. Трябва да се помни, че е необходимо да попълните тази вана всеки път наново, ръчно или можете да поставите кран с клапан на достъпна височина над нея. В миенето 2-3 достатъчно от тези вани за наливане. Логично е, че под тях също трябва да се направят дренажни дупки с лек наклон на пода към тях.

В малка баня за 1 човек, вместо басейн, можете да поставите голям дъбов варел, в който можете да натопите, ако искате. Същите опции са подходящи за баня за 2-3 души, като единствената разлика е, че шрифтът трябва да е малко по-голям.

Въпреки това, ако размерът на басейна позволява, направете малък басейн, в който може да се побере 4-5 души. Малко изкуствено езерце е достатъчно за 2х1,5 метра, в този случай пералнята, като се вземат предвид душове, ще се увеличи до 7-8 квадратни метра. Хидромасаж и други - по ваш избор. И не забравяйте за грубия, безопасен за движение бос на мокрия под, с лице, за да избегнете случайни наранявания при посещение на банята.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проекти и оформление на сауниПроекти и оформление на сауни
Оформлението на гаража с ванаОформлението на гаража с вана
Проекти на баня с таванПроекти на баня с таван
Проекти и планиране на банята 6x6Проекти и планиране на банята 6x6
Проекти и планиране на банята 6x6Проекти и планиране на банята 6x6
Баня 4х4 метра добър компромисБаня 4х4 метра добър компромис
Оптималният размер на парната стаяОптималният размер на парната стая
Варианти на оформлението на вани 3х3, 3х4 и 3х5Варианти на оформлението на вани 3х3, 3х4 и 3х5
Проекти на банята 7x7Проекти на банята 7x7
Оформлението на двуетажната баня и нейните характеристикиОформлението на двуетажната баня и нейните характеристики
» » Размерите на банята са удобни за помещенията
© 2021 BggeHat.com