Оформлението на двуетажната баня и нейните характеристики

Ваканционна къща 4 до 5

Проектиране и оформление на двуетажна баня с плувен басейн и фитнес зала на втория етаж.
Баните в Русия са неразделна част от почти всяка къща. Вероятно е трудно да си представим дори малка къща, под която нямаше да бъде издигната. Проекти за баня всъщност, моля, с тяхното разнообразие, така че да могат да задоволят абсолютно всеки клиент. Този материал ще предлага двуетажна баня и оформление с всички функции. Този проект гарантира високо ниво на безопасност от пожар.

Декорация на парна баня

На първия етаж има парна баня. Тази стая е необходим елемент в оформлението на банята 3х5. На това място човек може да получи енергията, от която се нуждае, да подобри метаболизма в тялото и да възстанови здравето си. Парната баня се помещава, като правило, между две стаи - стая за почивка и перално помещение. Площта на парната баня е 5,7 квадратни метра. м.

Трябва да се има предвид, че едно лице се нуждае от около два квадратни метра. м. Височината на тавана в тази стая е 2,3 м. Прозорецът е само един. Перфектно обмислена изолация, така че за дълго време може да запази топлината и лечебните си свойства.

Проектът на двуетажна вана

Стаята за отдих е с площ от 18.0 квадратни метра. Има столове, дивани и маса. Малко вдясно от котелното се намира. Дизайнът на сауната 7x7 предвижда, че източникът на отопление ще служи като печка. Тя може да се нагрява по следните начини:

  • използване на въглища;
  • работа по газ;
  • горивна камера на дърва.

Камъните, разположени в горната част на печката, ще бъдат източник на пара. Те трябва да се излеят малко вода, след малко етерично масло и след това се оздравяват двойки. Температурата на въздуха тук може да достигне 100 градуса, нивото на влага не надвишава 20. Това е един от оптималните режими, в които тялото може да получи най-голяма полза.

Правилно подреждане на парната стая

За правилното подреждане на парното помещение фактори като:

  1. Добра изолация. Това е необходимо, за да се поддържа необходимата температура и да се запази, за да се постигне максимален ефект от парната баня. Трябва да се отбележи, че поради добра изолация, разходът на гориво е значително намален. Има голямо количество изолация, но най-добре е да се използват влакна от базалт. Тя се основава на твърди каменни скали, които абсолютно не се страхуват от влага.
  2. Покриването на банята се състои от широколистни дървета. За тази цел липата е най-подходяща. Такава жива дървесина е устойчива на влиянието на режим на висока температура, както и на висока влажност. Средната дебелина на плоскостта е 0,16 см.
  3. Правилният избор на пещта е гаранция за всяка операция. Благодарение на него можете да поддържате правилния микроклимат в стаята.
  4. Коминната система изисква много внимание. Коминът е представен под формата на обикновена тръба, която премахва всички вредни вещества, натрупани в стаята, на улицата. Важно е да се гарантира, че циркулацията на въздуха е постоянна.
  5. Етажите в парната баня са изработени от дървени подови настилки, тъй като е много по-добре да поддържат топлината и дори да са приятни за краката.
Планът на първия етаж на двуетажна баня

Планът на първия етаж на двуетажна баня



Излизането от банята до басейна също изисква специално внимание. В него можете да получите веднага от комплекса баня. Температурата в тази стая може да се регулира по желание, същото важи и за температурата на водата в басейна. Дълбочината му е 200 см.

гимнастически салон

Фитнес залата на втория етаж е специално място, тъй като обръща голямо внимание. Мястото за местонахождението му е избрано като едно от първите. Решението за поставянето му на втория етаж няма никакво неудобство, дори напротив. В стаята се мисли всичко. Например, трайното подово покритие е проектирано така, че да издържа на големи и тежки товари. Добрата шумоизолация се обмисля.

Планът на втория етаж на двуетажна баня

Планът на втория етаж на двуетажна баня

На втория етаж има необичайна вентилационна система. Работи толкова бързо и ясно, че в стаята винаги има свеж въздух. Това е много добро, защото високата физическа активност изисква притока на чист въздух. При организирането на това пространство бяха взети следните точки:

  • Стаята е добре осветена и просторна. Прозорците са големи, така че стаята се вентилира веднага след часовете.
  • За симулаторите бяха инсталирани специално подготвени щандове.
  • На едната стена има огледало с пълна дължина. По този начин се създава усещане за отсъствие на граници и възможност за пълен контрол върху изпълнението на движенията.
  • Мястото за поставяне на малка музикална система и мини хладилник също бе взето под внимание.

Изборът на симулатори е изцяло за наемателите, но заслужава да се отбележи, че има достатъчно място за настаняване на голям брой черупки.

Обща информация

В допълнение към тези съоръжения проектът включва поставянето на една баня, както и допълнителна стая за почивка на втория етаж на баня с таван.

Така че:

Конструкция: Конструкцията на банята е направена от кръгли трупи;
Вид фундамент: монолитен стоманобетон;
Вид външни стени: от кръгли трупи;
Материал за подове: дървени греди;
Материал на покрива: дърво.
Общата площ е 110 квадратни метра. м.

Тази двуетажна баня е уютна и многофункционална сграда. Тази сграда може да бъде съседна на общата къща или да съществува отделно. Той се използва като място за почивка и релаксация. Това е страхотна възможност за много семейства!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проекти и оформление на сауниПроекти и оформление на сауни
Проекти и планиране на банята 6x6Проекти и планиране на банята 6x6
Проекти и планиране на банята 6x6Проекти и планиране на банята 6x6
Баня 4х4 метра добър компромисБаня 4х4 метра добър компромис
Разпределение на къщата 6х9Разпределение на къщата 6х9
Оптималният размер на парната стаяОптималният размер на парната стая
Варианти на оформлението на вани 3х3, 3х4 и 3х5Варианти на оформлението на вани 3х3, 3х4 и 3х5
Планът на двуетажна къща от 120 кв.м.Планът на двуетажна къща от 120 кв.м.
Удобно разположение на двуетажна къща с подземен етажУдобно разположение на двуетажна къща с подземен етаж
Проекти на банята 7x7Проекти на банята 7x7
» » Оформлението на двуетажната баня и нейните характеристики
© 2021 BggeHat.com