Проекти на банята 7x7

Проекти на банята 7x7

Посещението на руската парна баня е най-добрият начин да възстановите силата, да подобрите физическото си благосъстояние и да облекчите емоционалното напрежение. Но банята е и декоративен компонент ландшафтен дизайн на крайградската зона от 15 хектара.

Баня 7x7

Проектът с оформлението на ваната 7 × 7

Проектът

Като се има предвид това голямо значение на тази сграда, всеки летен собственик преди започване на строителството внимателно обмисля основните елементи, които трябва да вземат предвид неговия проект:

  • местоположение;
  • Брой стаи, дестинация;
  • Пещ за изграждане на банята;
  • Основа, покрив;
  • Материалът, от който ще бъде построен.

започва планиране на бани с определението за строеж в крайградската зона. Избрано е на 15 метра от най-близката сграда. Това е правилото за пожарна безопасност. Не е подходящо тя да се намира на самия път. Идеалният случай е да се изгради, за да се избегне наводняването на хълм близо до езерото. Ако е чист, източникът за пране е неограничен. И пламенните смеещи ще могат да се потопите в студената вода след парната стая.

Проектът трябва също така да вземе предвид броя на членовете на семейството, броя на активните любители на гореща пара.

сауна с тераса 7x7

Дизайнът на банята е 7 × 7 с тераса

Това е така, че очарованието на парната стая може да се ползва от няколко души по едно и също време. Едноетажна баня с размер 7 x 7 дава възможност да се разпределят квадратни метри за следното:

  • Преддверието;
  • pomyvochnaya;
  • Парна баня;
  • баня с тоалетна;
  • Стая за почивка.

Полезна площ се увеличава значително, ако има желание на същите квадратни метри да издигне баня с таван или да построи двуетажен комплекс за баня. След това на втория етаж можете да организирате кухня и дори спалня.

Съблекалнята

Тази стая е необходима, така че студеният въздух да не пробива непроведен в тоалетната и парната баня. Използва се главно като съблекалня. Някои от тях идват тук, за да се охладят малко преди друго посещение в парната баня.

баня с тоалетна

Подробно планиране с размера на банята с тоалетна

Следователно, трябва да има закачалки, огледало, мебели за седалката. Обикновено проектът предвижда площ от 4,5 м2.

pomyvochnaya

Те поставят всичко, от което се нуждаете, за миене: подложки, водни басейни, детергенти на рафтове, пейки, които можете да седнате, като поставите контейнер с вода наблизо. В банята 7x7 за пране е възможно да се разпределят 6,5 м2. Това е достатъчно, за да се оборудва с душ в тази стая. За да спестите място, вместо дълго пейка, можете да използвате изпражнения.

Парна баня

Това не се случва без шезлонг. Размерите му са средно 5.5 м2. Да не се намесва в тази стая такива устройства като термометър и хигрометър. Те ви позволяват да наблюдавате температурата на въздуха и неговата влажност.



Тези индикатори се избират индивидуално. Но термометърът с живак не се препоръчва. Защото, ако за съжаление, тя е счупена, сауната става неизползваема.

планиране на бани

Разпределение на първия етаж на двуетажна вана от бар

Конструкция на фурната

Печки в сауна сгради 7 х 7 се използват различни: електрически, дърво, газ. Електрическата пещ ви позволява да поддържате температурата под контрол, което е много удобно. Освен това тя не се нуждае от комин. Газът също е удобен: той не изисква място за съхранение и сушене на дърва за огрев.

Но нито едното, нито другото не могат да се сравнят с печка-нагревател, загрята от дърва за огрев. Естествената миризма на дървото, разпространяваща се в целия комплекс на банята, предизвиква вълнение на жизненост и здраве. Печката в сауната може да се отоплява в парна баня или в съблекалня. Но той е инсталиран така, че и двете стаи да се отопляват.

баня

Тоалетно оборудване във ваната разширява функционалността на целия комплекс. И ако има сауна с мезонет, в която можете да поставите билярдна маса, а след това в дачата е възможно да организирате партита за баня с покана на гостите. След това ще бъде много удобно да влезете в тоалетната от чакалнята.

баня във ваната

Настройка на банята в банята 7 × 7

Стая за почивка

Той предвижда проектирането на всяка средна баня. Това е мястото за почивка след парната баня и пералнята. Трябва да има пейки и диван, така че не само да можете да седите, но и да легнете.

Освен това те се нуждаят от рафтове или килер за хавлии, чаршафи, чаши, чаши, чайник или самавар.

Идеална за тази стая - топла под и меки подложки на входа на парната баня и измиване. То е горещо в парната баня, топла в пералнята и в стаята за почивка трябва да има приятна прохлада.

Основи и покриви

Проектът се изпълнява с полагането на фундаментална основа и винаги на сухо място. Най-често се използва фондация 7 х 7 лента около периметъра. Трябва да има вентилационни отвори. Основата на основата на колоната е широко използвана. Висок покрив Тя позволява на оборудване на тавана допълнителни полезни стаи за деца и възрастни.

материал

Подробното оформление предоставя и материалите, от които ще се построи банята. Най-често се използва дърво за това. От древни времена е кръгъл дървен материал. днес изграждане на руски бани от кръгли трупи. Това гарантира високо качество и запазва традиционната красота на сградата.

сауна 7x7 от трупи

Готов дизайн на сауната 7 × 7 от кръгли трупи

Все по-популярна е селската къща, изработена от ламиниран фурнир. Тя е по-скъпа, но изглежда по-модерна. Изграждане на рамка рамка със собствените си ръце е добре известно на летните жители. Тя може да бъде построена лесно и евтино. Отново, не е изключена възможността за тухла. Всеки вид материал има заслуги и недостатъци. Собственикът на бъдещата сграда избира този, който отговаря на вкуса и привързаността му.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проекти и оформление на сауниПроекти и оформление на сауни
Оформлението на гаража с ванаОформлението на гаража с вана
Проекти на баня с таванПроекти на баня с таван
Проекти и планиране на банята 6x6Проекти и планиране на банята 6x6
Площта е 1200 частиПлощта е 1200 части
Проекти и строителство на руската баняПроекти и строителство на руската баня
Бани в черноБани в черно
Проекти и планиране на банята 6x6Проекти и планиране на банята 6x6
Планиране на обекта с къща и саунаПланиране на обекта с къща и сауна
Варианти на оформлението на вани 3х3, 3х4 и 3х5Варианти на оформлението на вани 3х3, 3х4 и 3х5
» » Проекти на банята 7x7
© 2021 BggeHat.com