Тераси за вили

Наскоро терасите стават все по-популярни. Особено този ъгъл на комфорт се е утвърдил в страната. В края на краищата тя винаги е била любимо място за почивка на повечето сънародници, а терасата е отлично допълнение към нея.
В процеса на изграждане и подреждане на тази настилка, всички детайли са важни, рано или късно възниква въпросът, какви терасовидни прозорци за вили са най-добрият избор? Сортовете от такива дизайни са огромни и си струва да се каже поне за някои от тях.

Кои прозорци са по-добри: пластмаса, алуминий или дърво?

Тераси за вилиИскам да тичам малко напред и да отговоря: някои от тези прозорци са идеални за тераса. Единствената разлика е, че всеки от тях има свои собствени характеристики, те имат както предимство пред противника, така и недостатъци.

Пластмасови прозорци за тераса

Пластмасата не е напразно толкова популярна. PVC конструкцията е с отлична топлоизолация и е подходяща за тераса, ако искате да я използвате през цялата година.
Благодарение на подсилващата се вложка такива профилни системи са много силни, но те остават леки. При голяма площ от стъкла се препоръчва използването на пластмасови изделия.
Грижата за пластмасови конструкции е най-лесната. Те просто се измиват, подгответе се за зимата и дори да замени такава система, няма да бъде трудно. Единственото правило е да се избягват твърди абразиви и разтворители.

Освен това цената на такива профилни системи, когато се вземе предвид отличното качество, е просто нелепо. Ето защо, ако търсите евтини, но добри прозорци, трябва да погледнете профила на PVC.

Недостатъците на такива остъкления също могат да се обяснят с липсата на естествена вентилация и невъзможността за възстановяване. Но всички тези недостатъци са нечувствителни към терасата.
С изключение на една - пластмасата има свойството да привлича прах. Ако преди да използвате само дървени или алуминиеви конструкции, толкова малка, но все още недостатък ще бъде много забележим.

Дървени прозорци за тераса

Дървени прозорци за тераса

Досега можете да намерите селски къщи, изцяло изработени от дървен материал, а в строителството на модерни сгради може да се използва този материал. Dacha е единственото място, където можете да избегнете шума на града, естествените материали за тази цел са подходящи за възможно най-доброто. Ето защо, дървени тераси прозорци за вили не губят своята популярност.
Дори и най-евтините дървени конструкции имат добри показатели за топлинна защита и шумоизолация. Такива продукти осигуряват естествена вентилация във вашата къща дори при затворени врати.
Цената на строителството на дървесината е малко по-висока от пластмасата, така че те не могат да бъдат приписани на профилните системи от икономична класа.
Големият недостатък на дървените прозорци е страхът им от вода и влажен въздух. Без подходяща хидроизолация те могат да издържат от 10 години.

Алуминиеви прозорци за вили

Алуминиеви прозорци за вили

Такива структури не се страхуват от товари. Те са най-трудните за разбиване или разбиване. Те не се огъват или губят форма дори под влияние на силен вятър. Заради своята стабилност алуминиевите профилни системи остават много леки и лесни за работа.
Цената на алуминиевите конструкции е най-ниската от всички предложени опции. Но в същото време те са най-студените. Без използването на вложки от алуминий или дърво в стая с такова остъкляване ще бъде същата като на улицата.

Каква е най-подходящата конструкция за тераса?

В допълнение към материала прозорците могат да бъдат разделени и в зависимост от вида на конструкцията. Те могат да се люлеят, да се сгъват, плъзгат и глухи.

Swinging windows - това е Sami проста и достъпна опция. Дизайнът осигурява един или повече клапи, които се движат по хоризонталната ос. По принцип такива прозорци са доста практични и удобни.



Люлеещи се прозорци

Сгъваемите прозорци са много по-рядко срещани. По принцип този тип отваряне се комбинира с люлка. Така се получават профилни системи, които могат да бъдат напълно отворени или леко отворени.

Плъзгащи се прозорци за терасата ще се спаси, ако стаята има много малка площ и все още искате да я подобрите. Листът на такъв прозорец се движи по главния профил. Когато се отваря, това не оказва влияние върху околните мебели. Външно тези прозорци изглеждат много по-модерни и по-оригинални от всички останали.

Глухите прозорци нямат брави и изобщо не се отварят. Най-добре е да ги комбинирате с поне един люлеещ се или плъзгащ се продукт. Това решение е най-икономично, защото разходите за аксесоарите и грижата за него са изчезнали.

Какво друго трябва да обърнете внимание при избора на прозорци за терасата?

Прозорци с двоен стъклопакет

За запълване на отварянето на светлината на неотопляемата тераса могат да се използват еднокамерни прозорци с двоен стъклопакет и единично стъкло. Това значително ще намали разходите за остъкляване на терасата.

Ако, напротив, искате да затоплите максимално тази стая, трябва да погледнете по-отблизо енергоспестяващи прозорци, главната роля, която играе стъклената единица.
Терасата обикновено има голяма площ от остъкляване и в този случай ще бъде полезно да се притеснявате за безопасността на имота и членовете на домакинството. В този брой ще ви помогнат темпото или ламинираното стъкло.
Закаленото стъкло е много трудно да се счупи, има сила от 6 пъти по-висока от обичайното. И дори когато се счупи, този продукт все още остава в безопасност. Разрушава се на малки парчета кръгла форма. На практика е невъзможно да се стигне до тях.
Ламинираното стъкло се състои от няколко слоя, един от които е специален филм, който държи фрагментите здраво при счупване. В резултат на това се оказва, че стъклото е покрито с пукнатини и не се разпръсква в различни посоки. Тя може да бъде премахната без страх и променена на нова.

;

Тези очила ще играят роля в защитата срещу хакерство. С тях няма да бъде толкова лесно да разбиете чашата и да извадите всичко, което лежи лошо. За да направите това, ще трябва да поемете усилия и да изгубите много повече време, отколкото да счупите обикновена чаша.

данни

Много хора мислят, че хардуерът не е много важен детайл и можете да го спасите. Всъщност елементи като дръжки, въртящи механизми не само улесняват работата, но и могат да служат като елементи срещу взлом.

Аксесоари за прозорци

Повечето фитинги против кражба са оборудвани с много силна рамка. С такива бримки е невъзможно да се счупи крилото на прозореца. В допълнение, тези части могат да бъдат оборудвани със сензори за аларма.
И за тези, които искат да купят евтин хардуер и по този начин да спестят пари, си струва да си спомним добре известната поговорка "Мъдри плаща два пъти". Неподходящите бримки и писалки бързо ще станат неизползваеми и скоро ще трябва да бъдат заменени. Защитените аксесоари обслужват малко по-малко от прозореца, а само периодично трябва да се смазват.

Допълнителни подробности

През лятото, държите вратите отворени през целия ден няма да работи. Орди от мухи и комари ще летят на едно и също място. Достойна защита срещу неприятни насекоми, с изключение на комари, все още не е измислена. Ето защо, когато инсталирате профилните системи за терасата, внимавайте и за този елемент.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дървени терасовидни прозорци за вилиДървени терасовидни прозорци за вили
Остъкляване на терасата с плъзгащи се конструкцииОстъкляване на терасата с плъзгащи се конструкции
Тераси и верандиТераси и веранди
Пластмасови щори на прозорци за лятна резиденцияПластмасови щори на прозорци за лятна резиденция
Кой профил от кои прозорци?Кой профил от кои прозорци?
Изчисляване на цената на пластмасови прозорци от компанията златната къща стана по-прозрачна от…Изчисляване на цената на пластмасови прозорци от компанията златната къща стана по-прозрачна от…
Какви са предимствата и предимствата на инсталирането на пластмасови прозорциКакви са предимствата и предимствата на инсталирането на пластмасови прозорци
Дървени прозорци екология на животаДървени прозорци екология на живота
ПВЦ е най-добрият избор за балконПВЦ е най-добрият избор за балкон
Използване на тераса борда в съвременното строителство и ландшафтен дизайнИзползване на тераса борда в съвременното строителство и ландшафтен дизайн
» » Тераси за вили
© 2021 BggeHat.com