Остъкляване на терасата с плъзгащи се конструкции

Остъкляване на терасата с плъзгащи се конструкцииВ съвременния свят за мнозинството дачата става място за почивка на нова почивка. Хората се опитват да построят малка къща и да я направят уютна и красива. Ето защо много често възниква въпросът за добавянето на тераса или веранда. Специалистите препоръчват задължителното остъкляване на терасата с плъзгащи се конструкции. Този тип "прозорци" ще позволи на терасата да не се превърне във веранда и в същото време да има защита от лошо време.

Предимства на плъзгащите се конструкции:

  • херметически: терасата е защитена от атмосферни валежи и прах;
  • Не изисквайте фиксиране: не удряйте и не повредийте мебелите, тъй като това може да се случи с обикновен прозорец;
  • траен;
  • Практичен и лесен за грижи;
  • заемат минимално място в затворено и отворено положение.

Плъзгащите конструкции най-често са алуминиеви профили, които имат тесни рамки в сравнение с други профили.

Този профил, поради ниското му тегло, може да бъде инсталиран на фундамент, който не е предназначен за тежки товари, като профили от дърво или пластмаса.

Недостатъкът на плъзгащите се рамки е невъзможността да се запази топлината толкова много, за да се създаде зимна градина и да се насладите на пейзажа удобно в студените вечери. Ето защо, остъкляване на терасата в селската къща, която се отоплява целогодишно по-скъпо удоволствие.

Остъкляване на тераси с пластмасови прозорци

Остъкляване на терасата с плъзгащи се конструкцииЗа тези, които планират тераса или веранда да се превърнат в допълнителна стая или вариант за зимна градина ще бъдат пластмасови прозорци. Те са на ниска цена и успешно се справят с задачите, възложени им, за да запазят топлината в стаята. За отопляемата тераса през зимата най-добре е да вземете най-малко трикамерния профил и един отделен стъклен агрегат.

Декорирани с ламиниране, пластмасовите прозорци ще придадат на вашата тераса уникален вид и ще се впишат в вече създадения дизайн на селска къща или вила. Единственият недостатък на такива прозорци е ширината на профила, която може да намали естественото осветление на терасата. Трябва да се отбележи, че изграждането на PVC има значително тегло, така че тези пластмасови тераси прозорци са инсталирани само на солидна основа (бетон, тухла).

Без рамки остъкляване на тераси

Остъкляване на терасата с плъзгащи се конструкцииЛипсата на дълга стъклена стена на всички джъмпери не само ще се насладите на прекрасна гледка от терасата или верандата, но също така ще даде обща оглед на къща или вила с изискан и стилен външен вид. Прозоречните фуги в стената от всякаква дължина са почти невидими, което отличава този тип стъклопакети, между другото. Функционалността на структурата е напълно зависима от носещия (горния и долния) профили.

Иновационните решения и механизми правят този прозорец лесен за работа и поддръжка. Безцветен стъклопакет най-често се избира за създаване на зимна градина или отопляема веранда в селска къща.

На терасата изглеждаше невероятно необходимо покривът да е полупрозрачен и задължително с безопасно стъкло (триплекс).

Остъкляването на зимни градини и тераси с без рамки метод изглежда само крехко, но в действителност това е надеждна конструкция, изчислена от инженерите.

Остъкляване на дървени тераси

Особеността на дървените сгради е, че те нямат твърди закрепвания в сравнение с къщи, изработени от тухли, а елементите на рамката могат да бъдат изместени една спрямо друга. Ето защо, ако не се спазват специалните правила за остъкляване, възможно е да се деформират рамките, да се счупят фитингите и дори да се счупи стъклото.



Остъкляването на тераси в дървени къщи ще изглежда добре, ако го направите с помощта на дървени рамки. Той е не само естетически приятен и красив, но и функционален, издръжлив и екологичен. В допълнение, подобно остъкляване при инсталиране на отоплението на терасата ще ви позволи да получите допълнителна топла стая в студен период от време, което може да се използва както за зимната градина, така и за игралната зала. Прозорци на терасата до къщата - това не е мястото, където трябва да спестите, защото те са фасадата на сградата и формират нейния външен вид.

Остъкляване на терасата с поликарбонат

Поликарбонатът е полимерен материал, който има оптични, механични и топлоизолационни свойства. Той се използва широко в индустриалните сектори поради своята лекота и ефективност.

Свойства на поликарбонатите:

  • 15-20 по-леки от PVC и 2 пъти обичайното стъкло;
  • Той има гъвкавостта да приема всякакви тераси;
  • има висока звукоизолация;
  • устойчивостта на удар е 200 пъти по-голяма от тази на обикновеното стъкло;
  • През целия експлоатационен живот високото ниво на топлинна устойчивост и топлоизолация не се влошава;
  • висока пропускателна способност на светлината;
  • инсталирането лесно се извършва от собствени усилия, без участието на външни експерти.

Остъкляването на верандата и терасата с поликарбонат е най-доброто решение за тези, които заедно с естетичната гледна точка искат спокойствие и комфорт.

Панорамни прозорци за тераси

Остъкляване на терасата с плъзгащи се конструкцииПанорамните прозорци създават ефекта от безкрайното пространство: можете да се възхищавате на природата, без да напускате дома. Освен това такива стъкла имат висок коефициент на звукоизолация и топлоизолация.

Използването на прозорци с двоен стъклопакет с аргон и допълнителни наслагвания върху профила ще направи къщата не само страхотна, но и топла. Удароустойчивото стъкло и монтажът на качествени фитинги с антифриз от ключалки няма да се притесняват за допълнителни мерки за сигурност.

Незначителни недостатъци на подобно остъкляване на терасата:

  • ако няма висока ограда, съседите лесно ще ви наблюдават на терасата. Разбира се, можете да инсталирате огледала за огледала;
  • висока цена.

През последните години панорамният изглед на остъкляването е в търсенето сред собствениците на крайградски недвижими имоти: тези сгради изглеждат светли и стилни. Въпреки това, си струва да се обърне внимание на факта, че стъклата на верандата, стъклата на терасата и цялата къща няма смисъл, ако площта на цялата сграда е не повече от 200 кв. М.

Полезни малки неща

Някои съвети за остъкляване на терасата, които си струва да се обръща внимание на:

  • остъкляване на терасата е по-добре да се води от север или изток, така че се открива гледка към зелената морава, езеро или градина;
  • Изберете стъклото, така че терасата винаги да е лека. Идеалната възможност е да видите зората и залеза;
  • Не съхранявайте върху стъкларския материал, така че в бъдеще не е нужно да харчите повече пари за ремонт или замяна на конструкции;
  • добре е да имате остъклена тераса долу, въпреки че днес можете да намерите тераси на втория и третия етаж;
  • когато терасата е остъклена с прозорци, вратите трябва да се отварят навътре, за да се осигури интензивна вентилация;
  • остъклението на терасата с плъзгащи се конструкции е най-удобният и функционален вид, позволяващ както да имате затворена стая, така и отворена тераса, ако преместите всички прозорци в един ъгъл.
  • за да дадете на вашата къща индивидуален човек, дизайнерите съветват да обърнете специално внимание на вида стъкло за остъкляване на терасата. Разбира се, можете да използвате обикновени стъкла, но ще изглеждат по-добре и по-оригинални витражи. Това стъкло ще създаде ярка атмосфера и в същото време затъмнено пространство.

По-скъпата и сигурна опция е закалено стъкло.

Особено му посъветвайте да погледнете внимателно тези, които имат малки деца. И за най-взискателните хора е разработено енергоспестяващо стъкло, което ще спести отопление и същевременно ще получи топла тераса през зимата, въпреки голямата площ от прозорците.

Като цяло, в селска къща или в страната, можете да използвате всякакъв тип остъкляване. Основното нещо, което се вписва в цялостната концепция за структурата, е практично в употреба и има приемлива цена за бюджета, който сте задали. Не забравяйте, че ако стъклото на терасата е сравнимо с стойността на вашия ваканционен дом, тогава това не е най-добрият вариант.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плъзгащи се алуминиеви прозорци на балкон и лоджияПлъзгащи се алуминиеви прозорци на балкон и лоджия
Остъкляване на балкони в сградите на Хрушчов със и без покривОстъкляване на балкони в сградите на Хрушчов със и без покрив
Без рамки остъкляване на балкони и лоджииБез рамки остъкляване на балкони и лоджии
Студен метод на остъкляване на балкони и лоджииСтуден метод на остъкляване на балкони и лоджии
Елитни без рамки остъклени прозорциЕлитни без рамки остъклени прозорци
Тераси за вилиТераси за вили
Методи на веранда, ползи и препоръки за остъкляванеМетоди на веранда, ползи и препоръки за остъкляване
Тераси и верандиТераси и веранди
Решетки на прозорци, плъзгащи се за лятна резиденцияРешетки на прозорци, плъзгащи се за лятна резиденция
Характеристики на плъзгащи прозорциХарактеристики на плъзгащи прозорци
» » Остъкляване на терасата с плъзгащи се конструкции
© 2021 BggeHat.com