Елитни без рамки остъклени прозорци

Остъкляването на балкона или лоджията позволява да се увеличи жилищната площ на жилищата поради появата на нова удобна територия. Ето защо повечето обитатели подобряват тази предпоставка с помощта на съвременни профилни системи и довършителни материали. За да се подобри външният вид на прозорците, остъкляването е най-добре да бъде взето предвид, за да се вземе предвид външността на сградата, така че всичко изглежда хармонично. Какви са предимствата на собственика, остъкления балкон, лоджията или терасата на най-новите съвременни технологии:

  • защита от сняг, дъжд, прах и насекоми;
  • звукоизолация;
  • топлина и икономия на енергия;
  • надеждна защита срещу крадци.

Наскоро най-популярен е интегралът без рамки остъкляване. Той ви позволява да поддържате красива панорамна гледка извън прозореца, което е особено важно за селски къщи и вили.

Рамкови конструкции се използват успешно за остъкляване на веранди, беседки и други открити пространства.

Рамка без рамки Lumon

Основно нови хоризонти се разкриват за архитекти и дизайнери от финландската фирма Lumon, без рамки, която се отличава с творчеството, иновациите и подобрените характеристики на изпълнението. Всеки ден той намира ново нестандартно приложение не само като остъкляване, но и като ограда за басейни, стълбища и други прозрачни конструкции.

Основата на скандинавската естетика е минимализъм, функционалност и простота. Тези три принципа стоят начело на дизайнерския отдел на компанията Lumon. Основната особеност на тези проекти е, че вратите на рамката не се отварят разглобени като обикновени пластмасови или дървени прозорци, така че прозорците се почистват възможно най-прости и безопасни.

Вентилите с без рамки са изместени отдясно и отляво със специални релси. Възможно е частично или пълно фиксиране на клапите, както и настройката на режима на аериране на процепа (в три позиции). В допълнение, в стая с без рамки остъкляване винаги е уютна и много лека. Изследването на пейзажа не се припокрива с рамката на прозорците. Такова финландско стъкло е стабилно при всякакви метеорологични условия, което е много важно във връзка с особеностите на руския климат. Няма механизми за люлеене, така че през зимата прозорците да не замръзват и да не натрупват кондензат. Фирма Lumon предлага само студено остъкляване с обикновено стъкло с дебелина 6, 8 или 10 мм. Ето защо е по-разумно да се използва в стаи, които не са предназначени за постоянно пребиваване.

Двойно панорамно остъкляване

За отопляем балкон или лоджия е по-добре да изберете двоен стъклопакет, т.е. структура от вертикални стелажи и хоризонтални напречни ребра с двоен стъклопакет. Кухината между очилата се запълва с аргон или друг газ, който се увеличава икономия на енергия. С такива прозорци, дори ако са големи, помещението винаги ще бъде топло и удобно. Проблемът с кондензацията с двойно стъкло почти изчезва, тъй като не се образува остър преход от топъл въздух към студ.



Вътре в прозореца с двоен стъклопакет има разстояние, под което има десикант и външен уплътнител. Поради това се поддържа нормалното ниво на влажност в помещението без влага и риск от гъбична форма върху стените. Двойното стъкло позволява да се повиши индексът на енергийна ефективност до петдесет процента, което значително ще спести пари от семейния бюджет, ще плаща за комуналните услуги за електричество и отоплителна система.

При големи панорамни прозорци двойното стъкло е оптималното решение. Такива прозорци с двоен стъклопакет са трудни за счупване или повреда по време на монтажа, затова те се считат за най-безопасните.

Без рамки от стъкло Acristalia

Друг от модерните и много атрактивни видове декорация на стаята е испанската система за безцветен стъклопакет Acristalia. Повече от 30 години фирмата се специализира в производството на рамкови прозоречни конструкции. В момента се произвеждат два вида системи - "Стандарт" и "BasicPro", които се използват за цялостно и частично остъкляване на сгради, като се създават прегради, парапети и други прозрачни конструкции.

Отделно внимание заслужава новата посока на развитие на компанията - разработването на системи за остъкляване на плъзгащи се покриви. Има ръчен и интелигентен механичен контрол, предотвратявайки застояла вода. Такъв стъклен покрив ще бъде чудесно допълнение към прозрачните стени. Каква е разликата между продуктите на тази компания от други европейски партньори?

  1. На първо място, това е външността. Напълно прозрачна стена е сглобена от стъклени панели, което не нарушава архитектурния облик на сградата.
  2. С помощта на такова остъкляване се създава допълнително функционално пространство, защитено от вятър, прах, насекоми и дъжд.
  3. За да регулирате крилата в системата, има специален механизъм, който ви позволява да настроите режима на вентилация.
  4. На пръв поглед този дизайн може да изглежда много крехък и опасен. Всъщност безцветните остъкления, предлагани от Acristalia, означават използването на тежко закалено стъкло с дебелина от 6 до 12 мм.
  5. За разлика от други видове рамки без стъкло, продуктите на тази фирма са оборудвани с различни аксесоари, от евтини до най-елитните опции.
  6. Acristalia има утвърдено собствено производство и директни доставки за всички региони на Русия. Там можете да поръчате всички аксесоари, аксесоари и консумативи. Този фактор влияе върху производствените разходи, приятно приятни клиенти с достъпни цени.

Рамка без рамки Provedal

Друга популярна система за студено остъкляване на балкони, лоджии и тераси е Provedal. Дизайнът представлява носеща рамка и плъзгащи се плъзгащи се врати, които се плъзгат хоризонтално със специален ролков механизъм. Основата на системата е подсилен алуминиев профил, прахово боядисан. Елементите на прозореца могат да бъдат боядисани във всякакъв цвят по скалата RAL. Точно както в Acristalia, родното място на Provedal е Испания.

В Русия тези системи се появяват за първи път в началото на 90-те. Популярността на стъклото Provedal се дължи на достъпната цена и неограничените възможности за приложение.

Трябва да се отбележи, че стъклото Provedal идеално се комбинира с други видове панорамни стъкла. Всеки производител на прозорци знае, че височината на стъклен панел без рамки не може да бъде повече от 3 метра. Ако площта на желаното остъкляване е по-голяма, на върха на обичайното стъкло е монтирана конструкция Provedal. Тя не разваля цялостното впечатление за "прозрачност", не пречи на прегледа на гледките или природата зад стената, а също така позволява да се поддържа нормален режим на проветряване в стаята.

Проблемът Provedal може да има два или повече водещи, така че паралелно плъзгащите се клапи да могат да се движат независимо от допълнително монтираните мрежи за комари. Самите врати имат здрави и надеждни заключващи устройства вътре. От улицата е невъзможно да се стигне до замъка, което показва висока устойчивост на кражба с взлом. При нестандартни ситуации, когато се инсталират прегради и остъкляване на открити тераси, системата Provedal може да бъде оптималното решение. Така че, за да направите врати от профил без рамки, ще трябва да смачквате пода за монтиране на скиповете и ролковия механизъм. И с изграждането на "Spent" не е необходимо. Рамката вече разполага с необходимите устройства, през които вратата се отваря в съответствие с принципа на килера.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Топло остъкляване на балкони и затопляне на лоджииТопло остъкляване на балкони и затопляне на лоджии
Видове, характеристики и предимства на панорамните балкониВидове, характеристики и предимства на панорамните балкони
Характеристики на стъклените балкони на френски езикХарактеристики на стъклените балкони на френски език
Остъкляване на терасата с плъзгащи се конструкцииОстъкляване на терасата с плъзгащи се конструкции
Студен метод на остъкляване на балкони и лоджииСтуден метод на остъкляване на балкони и лоджии
Рамки без рамки за беседки, запазващи панорамни гледки и уютРамки без рамки за беседки, запазващи панорамни гледки и уют
Отзиви за алуминиева, пластмасова и дървена остъкляване на балконаОтзиви за алуминиева, пластмасова и дървена остъкляване на балкона
Витражните стъкла са идеалното решение за довършване на фасадатаВитражните стъкла са идеалното решение за довършване на фасадата
Какви видове стъклени балкони алуминиев профил са?Какви видове стъклени балкони алуминиев профил са?
Как да направите остъкляване и изолация на балкони?Как да направите остъкляване и изолация на балкони?
» » Елитни без рамки остъклени прозорци
© 2021 BggeHat.com