Остъклена веранда с алуминиева профилна снимка и върхове

Селска къща е любима ваканционна дестинация за всички жители на големи мегаполиси. Този уютен ъгъл се опитва да организира по такъв начин, че прекараното време там е възможно най-удобно и приятно. Ако искате да знаете какво се случва с остъкляване на верандата с алуминиев профил, можете да видите снимката в тази статия. Някой предпочита практичното алуминиево остъкляване, но някой избира по-представителен без рамки.

Благодарение на максималното осветление и близостта до природата, верандата или покритата тераса може да се превърне в пълна стая - всекидневна или кухня в топлия сезон.

И ако инсталирате топло стъкло и изолирате стените, тогава ще има много уютно студио с превъзходна панорамна гледка към квартала или зимната градина.

Алуминиева остъкляване на верандата

Остъкляването на верандата с алуминиеви рамки се счита за най-популярно. Причината за това са следните характеристики:

  • Лек профил и способността за създаване на сложни форми;
  • практичност - алуминият не гние и не става ръждясал;
  • висок капацитет за предаване на светлина - алуминиевите рамки са тънки и не затварят отвора за светлина;
  • един от най-бюджетните начини на остъкляване;
  • прости грижи и поддръжка.

Алуминиевите конструкции могат да глазуват всяка област. Благодарение на това става възможно да се съживят най-необичайните проекти за модерен дизайн и архитект.

Без рамки остъкляване на верандата

Друг вид студено остъкляване - без рамки остъкляване на верандата, тя може да предпази стаята от дъжд, прах, листа и насекоми. Благодарение на външната привлекателност и "лекота", без рамки остъклението е спечелило призванието на много крайградски собственици на недвижими имоти. Има два основни типа рамки без стъкло:

  1. паралелна плъзгаща система, в която вратите се преместват по протежение на релсовия механизъм като "плъзгаща се шкафа". С такова остъкляване е възможно аериране на цепнатини и когато се отворят клапите, се отварят 70 прозоречни отвора. Предимството на паралелно плъзгащата система е икономичността на вътрешното пространство. На височина вертикалните панели не трябва да са по-големи от 2,3 м и ширина 90 см;
  2. върху системата "книга", всички врати се преместват в ъгъла на конструкцията, като по този начин се освобождават 80 прозоречни пространства. Тук също е възможно да се прорязат аериране с отворени клапи до 10 см.

В ставите на клапите има прозрачен силиконов уплътнител, който не нарушава целостта на визуалното възприятие на фасадата. При производството на без рамки структурата може да се използва за повишаване на защитните свойства на прозореца. Уединението на верандата може да бъде осигурено с помощта на оцветени прозорци.

На пръв поглед остъкляването без рамки може да изглежда крехко и ненадеждно. В действителност, това не е така, за създаването на крила използва дебели закалено тежко стъкло, устойчиви на шок и други механични ефекти. На двете врати се монтира заключващ механизъм, който гарантира защита срещу взлом. По желание може да поръчате очила с анти-вандалски филм, на който драскотини и чипове няма да се появят дълго време.

Фасадно остъкляване у дома

За фасадни остъкления на селска къща или къща, пластмасов профил и двоен стъклопакет са най-подходящи.

Съвременните многофункционални фасадни стъкла на частна къща имат отлични технически характеристики:

  • висока топлоизолация;
  • звукоизолация;
  • защита от природни фактори (вятър, валежи, прах);
  • надеждност и практичност;
  • трайност (до 40 години експлоатация);
  • пожарна безопасност.

Ако една къща извън града е планирана да бъде посетена не само през лятото, но и през зимата, тя трябва да се грижи за топлината и икономията на енергия. Електрически или газови нагреватели, камина или готварска печка напълно ще осигури на помещението топлина, но ако къщата има студени алуминиеви рамки с едно стъкло, температурата на въздуха вътре ще падне бързо. Що се отнася до външния вид на фасадата на сградата, пластмасовата конструкция хармонично се вписва във всеки външен вид, независимо дали е направен в класически или модерен стил. Различни опции за текстурата на пластмасовия профил ви позволяват да направите прозорци "антични", имитиращи дървени рамки или създавате необичайни решения за цвят и форма в стил хай-тек.

Елитните прозорци се изготвят по индивидуална поръчка. Ако е необходимо, те могат да бъдат направени от енергоспестяващо стъкло, което се запазва топло през зимата и се охлажда през лятото. В допълнение, елитните прозорци са оборудвани с най-висококачествени и модерни фитинги, което гарантира пълна защита срещу хакерство. Експертите препоръчват да се извърши остъкляване на верандата с алуминиев профил, снимките в тази статия показват, че тънките рамки не ограничават капацитета за предаване на светлина, така че винаги ще бъде много лек и уютен. За павилиони и тераси студеното остъкляване също е по-подходящо, тъй като тези стаи са предназначени за лятна почивка.

Остъкляване на беседки

Арбалетът е самостоятелна конструкция, която не е в съседство с основната сграда. Поради тази особеност се препоръчва инсталирането на студено остъкляване. Членовете на семейството и гостите обикновено се събират в летния дом през лятото, така че няма нужда от затопляне и топло остъкляване.



Много отказват стъклени павилиони и всичко, но когато охраната установи, лошо време и пречи да се отпуснете досадни насекоми - има силно желание да ограда от света на природата прозрачно стъкло.

Тя няма да повлияе на свободното проучване на удоволствията на околните квартали и в същото време ще се предпази от вятър, прах и комари.

Най-често собствениците на крайградски зони подреждат изцяло остъкленията с алуминиев профил на беседките, така че да изглеждат като лека и проветрива куполна конструкция. Без рамки остъкляване на беседки е една от последните елитарни тенденции в крайградската архитектура. Независимо от привидната крехкост, такива конструкции са силно устойчиви, тъй като системата за фиксиране е на разположение на всяко стъклено платно.

Конструктивна особеност на пълното остъкляване на беседката е работата с големи рамки. Много е важно в етапа на проектиране да се вземе предвид дълбочината на монтаж и натоварването върху всички носещи елементи на конструкцията. За остъкляване на беседки с фундамент и тухлена основа е най-добре да изберете леки конструкции от евтин трикамерен профил с малък размер от брошурите.

Друго оригинално остъкляване на беседка е плъзгаща секционна система. Функционалността му ви позволява да преместите вратите на така нареченото "паркинг" място, като по този начин отваряте чист въздух. Заключващата система на всяко острие работи отделно.

Ако желаете, можете да оставите един лист открехнат. Много компании предлагат различни варианти на очила за беседки: оцветени, огледални, огледални.

Точно като остъкляването с алуминиев профил на верандата, остъкляването на беседката изисква специално внимание на монтажните шевове. За да сте сигурни, че вятърът не разхлабва структурата и влагата не прониква вътре в ставите, е необходимо допълнително да използвате уплътнители и хидроизолационни материали. Перфектно се вписват в ландшафтния дизайн на беседка от естествено дърво. Те могат да бъдат остъклени с дървени рамки, но дървото изисква специални грижи.

За пластмасови прозорци, хармонично комбинирани с фасадата на беседката от дървесината, много производители на прозорци препоръчват да се използва услугата ламиниране. Сред най-популярните цветове си струва да се отбележат различни имитации на скъпи дървесни видове не само в нюанси, но и в текстура. Профилът, покрит с такъв филм термично, дава уникален вид на остъкляването и удължава живота на конструкцията, като го предпазва от физически и топлинни ефекти.

Остъкляване на даване

По принцип алуминиевите стъкла на верандата не са много различни от остъкляването на вилата. Разликата е само в размера на прозорците. В малките селски къщи отворите на прозорците са малки, така че много често има инсталирани слепи прозорци без крила. Тъй като вилата е временно пребиваване, собственикът не се притеснява за добрата термична защита.

Скъпите прозорци от многокамерния пластмасов профил във вилата ще бъдат за притежателя непоносим лукс. Конвенционални алуминиеви рамки с прозорци с едно стъкло - оптималното решение.

За разлика от дървените прозорци, алуминиевите прозорци не се нуждаят от ежегодно боядисване и антисептично третиране. Благодарение на простата грижа и поддръжката летните жители ще имат повече свободно време за работа на леглата и безгрижна почивка в беседката. Препоръчва се също да се монтират алуминиеви прозорци в тавански и тавански прозорци. Обикновено такива конструкции са снабдени със система за отваряне с прореза и сгъната вентилация. Когато собствениците са в дом, можете безопасно да пуснете свеж въздух в помещенията и за времето на престоя си в града всички прозорци са заключени със силни брави, за да се изключи възможността за хакерство.

Остъкляване на банята

В Русия, неразделна част от всяко частно домакинство е баня. Мислейки за остъкляването на дачата, собствениците трябва едновременно да помислят върху въпроса за остъкляването на банята. Тъй като тази стая е изложена на високи температури, на прозорците са наложени специални изисквания. Прозорците за баня трябва да имат следните характеристики:

  • защита на проекта;
  • устойчивост на температурни промени;
  • висока толерантност към влажността;
  • запазване на геометрични форми.

От всичко казано по-горе можем да заключим, че най-доброто решение за даване е пластмасовите прозорци. Те имат ниска топлопроводимост и добра устойчивост на влага. При температурни промени пластмасовите профили не се деформират и не губят физическите си свойства. В допълнение профилът на PVC им е огнеупорен. Тъй като прозорците в банята са малки, можете да използвате нормален не-подсилен профил за монтажа им. Цената на подобен дизайн ще бъде няколко пъти по-ниска от големия панорамен прозорец с няколко врати и наложени импорти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Остъкляване на терасата с плъзгащи се конструкцииОстъкляване на терасата с плъзгащи се конструкции
Студен метод на остъкляване на балкони и лоджииСтуден метод на остъкляване на балкони и лоджии
Рамки без рамки за беседки, запазващи панорамни гледки и уютРамки без рамки за беседки, запазващи панорамни гледки и уют
Отзиви за алуминиева, пластмасова и дървена остъкляване на балконаОтзиви за алуминиева, пластмасова и дървена остъкляване на балкона
Методи на веранда, ползи и препоръки за остъкляванеМетоди на веранда, ползи и препоръки за остъкляване
Плюсовете и минусите на панорамното балконно стъклоПлюсовете и минусите на панорамното балконно стъкло
Разпределение на двуетажна вилаРазпределение на двуетажна вила
Как е изградена камина на терасата, кой дизайн е най-предпочитанКак е изградена камина на терасата, кой дизайн е най-предпочитан
Прост балдахин над верандата от поликарбонатна снимка и дизайнПрост балдахин над верандата от поликарбонатна снимка и дизайн
Материал за верандатаМатериал за верандата
» » Остъклена веранда с алуминиева профилна снимка и върхове
© 2021 BggeHat.com