Рамки без рамки за беседки, запазващи панорамни гледки и уют

Селска къща, заедно с поземлен имот, все повече се приема за наличие на беседка, където собственикът може да се чувства комфортно и в същото време да бъде защитено от времето. Сградата със затворени стени обаче няма да ви даде усещането, че сте на открито. Следователно, най-добрият вариант би бил рамкирането на беседки, веранди, зони на охлюви, чиято снимка може да се види по-долу.

Благодарение на остъкляването е възможно да се използва беседка дори и в студения сезон, когато е необходимо да се защити вътрешното пространство от вятър, дъжд или шум. Ако беседката е голяма, можете да я оборудвате с камина, барбекю или дори зимна градина. Такава структура ще се превърне в истинска декорация на всяка градина. В същото време е възможно да се даде модерен външен вид не само на беседка, но и на верандата, на лятно кафене, на барбекюто.

При конструирането на стъкла без рамки, използвани повече от 20 години през това време, много от потребителите имат време да преценят тази техника по своята стойност.

При проектирането на сгради архитектите често използват този метод, защото технологията ви позволява визуално да създадете хармонична фасада, която не е обременена с големи рамкови структури.

Основни предимства

  • Предимства - красива гледка към околността и липсата на усещане за затворено пространство ще бъдат на разположение, ако остъклените беседки се изработват без рамкова технология;
  • Естетичен външен вид - системите без рамки изглеждат чудесно за дизайн от всякакъв вид, тъй като те прилягат достатъчно естествено и хармонично;
  • Надеждността - остъкляването осигурява надеждна защита на интериора от сняг, дъжд, вятър или шум. Тази система осигурява високо ниво на вентилация, а през зимата не замръзва или се покрива от лед;
  • Безопасност - при остъкляване се използва тежко стъкло, чиято дебелина е 6-12 мм. Той е устойчив на силни пориви на вятъра и умерени удари. Ако по някаква причина стъклото бъде счупено, то ще се счупи на малки парченца. Въпреки това, ръбовете му ще останат затъпени. Този вид остъкляване не представлява опасност за хората;
  • Лесна употреба - поддръжката на системата е удобна и проста, което прави така остъклената обшивка на беседка такава. За да се осигури работно състояние на мобилните елементи, няколко пъти годишно те трябва да се смазват със силикон. Измийте вратите навън и навътре няма да бъде трудно, благодарение на дизайнерските характеристики.

Освен това трябва да се отбележи удобството и лекотата на отваряне на системата, използвана в беседките. Прозорецът може да се отвори напълно или под формата на книга до стената. Първият лист ще бъде въртящ се, а останалата част може да бъде натиснат до стоп и да се отвори. Твърдите стъкла, без да се използва рамкова структура, позволяват движението на листовете по всякакви ъгли, а не само по права линия. Вследствие на това прозорецът може да се отвори напълно, независимо от неговия дизайн.

Прозорците на отворите в отворено състояние са здраво закрепени, което ви позволява да издържате на значителни пориви на вятъра.

В същото време те заемат доста малко пространство. Днес остъкляването на безгредови беседки става все по-популярно, с тераси и веранди в частни къщи, както и лоджии, балкони и изложбени зали.

Съществуващи недостатъци

Въпреки впечатляващите си предимства, системата има редица недостатъци:

  • Основната цел на подобно остъкляване е да предпази помещението от фактори на околната среда. Температурата в помещението, остъклена по този начин, ще бъде само няколко градуса над външната температура през зимата;
  • Остъклението не предвижда възможността за фиксиране на мрежа против комари. Следователно, когато клапите са отворени, комари и мухи ще летят вътре в беседката;
  • При сравняване на шумоизолацията на двойно остъкляване и остъкляване, става очевидно, че последният губи. Тъй като стъкленият модул може да абсорбира до 30 dB, а системите без рамки - само 15.


Но, дори и при такива недостатъци, в днешно време е много търсено без рамки остъкляване на беседки, веранди, зони на мангал, чиято снимка може да се види по-долу.

видове



Има два типа системи без рамки, които могат да се използват при остъкляване:

  • Панорама - крилата от стъклото се преместват в едната страна на отвора и оформят книга. Отворът за вентилация в този случай може да се отвори с максимум 10 см;
  • Метропол - крилата на системата се преместват успоредно една спрямо друга. Въздухът в този случай може да бъде само слот.

Тези методи на остъкляване, предвид високото си ниво на надеждност и широкообхватни качества, е възможно да се използват практически във всяко помещение. Липсата на рамки прави възможно постигането на най-голяма прозрачност и лекота на конструкцията, подобряване на външния вид на помещението и осигуряване на защита от отрицателното въздействие на факторите на околната среда. Ако говорим за цената на продукта, рамковите стъкла на беседката, използващи системата Metropol, започват от 8 500 рубли, а системата Панорама - 11 500 рубли. за 1 квадрат. м.

Учредителни конструкции

Елементите на системите за остъкляване са направени от здрави и екологосъобразни материали, които са устойчиви на негативни ефекти от външната среда. Най-често използваният алуминий, PVC и неръждаема стомана. Профилът е изработен от висококачествен анодизиран алуминий, който е покрит с прах. Всеки оттенък отговаря на международните стандарти според скалата RAL и може да бъде избран в зависимост от желанията на клиента.

Системата се състои от крила, чието производство е тежкотоварното стъкло, което отговаря на всички европейски изисквания за безопасност. Вентилите се движат безшумно, леко и гладко. Съединенията между тях са запечатани с прозрачен силиконов уплътнител, така че остъкляването на беседките и верандите поддържа цялата структура прозрачна.

Външната страна на конструкцията изглежда като здрава стъклена стена, която затваря беседката. А липсата на рамки не създава пречки за възхищение на околната среда. За производството на системи се използва стъкло с висока степен на безопасност с дебелина от 8 до 12 мм. Стъклото може да е прозрачно или оцветено.

Топлоизолацията на вътрешното пространство с остъкляване без рамки ще бъде ниска.

В същото време, най-ниското ниво ще бъде близо до входната група, състояща се от люлеещи се люлеещи се врати или изцяло стъклени плъзгащи се врати. В тези входни групи съществува необходимост от технологични пролуки между конструктивните елементи и стъклените клапи.

Трябва да се отбележи, че разглежданата технология предполага само вертикално без рамки остъкляване беседки, веранди, охлюви, снимката на която е показана по-горе. Ако е необходимо да се направи стъклен покрив, трябва да се постави закалено стъкло със защитен филм или стъкло-триплекс по протежение на носещата конструкция. Ако носещата конструкция липсва, тя трябва да бъде направена от алуминиев профил.

По време на планирането на беседка в градината си, много собственици искат да осигурят открито пространство. Въпреки това, при неблагоприятни метеорологични условия, ще бъде невъзможно да останете в такъв беседник. Без рамката остъкляване ще помогне за решаването на този проблем. Благодарение на остъкляването на финландските технологии вече не можете да се страхувате от лошо време и да не събирате нещата набързо. Достатъчно е просто да затворите чашите и да продължите да се наслаждавате на почивката, а когато дъждът свърши, отворете ги и почувствайте свежестта на въздуха. Вятър, прах и силен шум вече няма да пречат на удобната почивка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Арбат с огромно месо на огън по всяко време на годинатаАрбат с огромно месо на огън по всяко време на годината
Arbor за даване на собствените си ръце кой да избере и как да се изградиArbor за даване на собствените си ръце кой да избере и как да се изгради
Арбат на бар поставиха конструкция със собствените си ръцеАрбат на бар поставиха конструкция със собствените си ръце
Как да направите камина в беседка, практиката на изграждане на беседка и каминаКак да направите камина в беседка, практиката на изграждане на беседка и камина
Остъклена веранда с алуминиева профилна снимка и върховеОстъклена веранда с алуминиева профилна снимка и върхове
Пещ с барбекю за беседка, система за монтаж и конструктивни елементиПещ с барбекю за беседка, система за монтаж и конструктивни елементи
Остъкляване на терасата с плъзгащи се конструкцииОстъкляване на терасата с плъзгащи се конструкции
Барбекю площ в селската къща със собствените си ръцеБарбекю площ в селската къща със собствените си ръце
Камина комплекс, който включва барбекю, барбекю, опушване, котле и фурнаКамина комплекс, който включва барбекю, барбекю, опушване, котле и фурна
Създайте уникален пейзажСъздайте уникален пейзаж
» » Рамки без рамки за беседки, запазващи панорамни гледки и уют
© 2021 BggeHat.com