Видове, характеристики и предимства на панорамните балкони

Модерна украса на балкона, въпрос, който притеснява толкова много хора. Повечето от тях предпочитат панорамното остъкляване на балконите като най-новото и най-ярко решение. Но какво ще кажете за ситуацията, когато вашият апартамент се намира в къща, построена преди половин век и не е подходяща за такъв дизайн? Първо - не си струва да изживявате предсрочно. Защото, ако разберете панорамното остъкляване, неговите видове, недостатъци и предимства, тогава можете да решите този проблем от всеки дизайн на къщата.

Какво е панорамното балконно стъкло?

Традиционно е прието да се разбере под панорамно остъкляване - прозорци, разположени по цялата стена. В този случай, стените в къщата могат да бъдат от две до четири. Ако дадем по-стриктна дефиниция, този тип стъклопакет е вид прозрачна фасада, тъй като прозорецът изпълнява функциите на фехтовка едновременно. Тя може да се изпълни по различни начини: от алуминий, пластмасови профили или без него. Основният дизайн на този тип е балкон с панорамно остъкляване, чийто дизайн надхвърля всяко друго решение.

Съвременните мегаполиси се увеличават всеки ден поради изграждането на високи сгради, в които се използва вида остъкляване. Въпреки това, къщи и апартаменти с оборудвани панорамни стъклени балкони са доста скъпи:

  • Остъклението води до инсталирането на специална отоплителна система и следователно на страхотна цена;
  • Такова нововъведение е обичайно да се прави само в големи апартаменти (от 200 м2);
  • Панорамни прозорци отварят красива гледка, която също влияе върху тяхната цена.

Всички разходи са оправдани от качество, надеждност и шикозен дизайн.

В същото време, ако потенциалният собственик на такъв продукт все още не е успял да спечели първия си милион, но иска да украси балкона си прекрасно, тогава може да се разгледат възможностите за бюджет.

При подходящи панорамни прозорци

Най-лесният начин е да се построи панорамна къща в панорамна гледка. В този случай можете да планирате добре самата структура и нейното разположение. В същото време панорамните остъкления, чиято снимка може да се види по-долу, са перфектно интегрирани във всеки интериор. Ако се планира да остъкляване на балкона в вече построената сграда, този процес е подходящ само когато техническите параметри на балконската плоча са на високо ниво. Ако дизайнът е твърде разрушен, то е малко вероятно да го оцветява. Тъй като печката просто не може да издържи на излишната гравитация. Но можете да решите проблема, ако балконът е на втория етаж. В този случай предварително инсталирани подкрепи, които ще поддържат цялата панорамна конструкция заедно с балкона.

Трябва също да се отбележи, че този вид работа изисква законно разрешение на организацията, която контролира състоянието на жилищните сгради. Успоредно с това, трябва да координирате проблема с архитектурния отдел в администрацията на вашия град. Ако това не е направено, тогава строителството ще се счита за незаконно може да доведе до неприятни последици.

Основните видове панорамни стъкла

На първо място, панорамното балконско стъкло включва създаването на прекрасен изглед от прозореца и, разбира се, подчертава елитизма на къщата.

Остъкляването на балкони и лоджии се извършва по много начини. Но между тях има две основни, които ще бъдат разгледани по-долу.

Без рамки остъкляване

Тази опция за проектиране на балкони, напълно изключва използването на рамки. Благодарение на това решение, балконът изглежда да виси в космоса и изглежда много по-добре както отвън, така и отвътре.

За този тип остъкляване се използва стъкло с дебелина повече от 1 сантиметър, което се фиксира върху ролките, в резултат на което те могат да се движат. Ширината на прозорците, като правило, не е повече от 650-670 мм, дължината може да достигне до тези метра. Прозорците се отварят в помещенията, затова е много лесно да се погрижат за тях. Основните предимства на този метод на инсталиране са:

  • Пълна изолация от негативни атмосферни явления;
  • Удобство при употреба;
  • Впечатляващ дизайн на прозорец без рамки.

Рамка остъкляване

Технологията, осигуряваща панорамно остъкляване на балкони и лоджии с използване на рамки, се счита за по-ефективна и надеждна. Остъкляването се извършва с голямо разнообразие от материали, сред които:

  • Алуминий. Този метал е много широко използван за остъкляване на балкони, в различни варианти. Неговата лека тежест е сравнително голяма здравина, която ви позволява да спечелите предимство пред други материали. Единственият недостатък е високата цена на материала;
  • Пластична. Не по-малко обикновен материал, поради ниската цена. Остъклен балкон или лоджия с помощта на пластмасови профили, собственикът на апартамента може лесно да установи различни механизми за отваряне на вратите, както и мрежи против комари. Недостатъкът на този вариант е голямото тегло на конструкцията. Ако балконната плоча се носи, тогава по време на монтажа няма да може да се направи без допълнителни подпори;
  • Стъклени композити. Много гъвкав и висококачествен материал. Съчетава отлична механична устойчивост и топлоизолационни свойства. Това означава, че държи топлината като дърво, но продължава да съществува. Разбира се, стъклената композиция струва много пари.

Някои функции на панорамни остъкляване



За да се спазват правилата за безопасност на обитателите на апартамента, се препоръчва панорамното остъкляване да се извършва изключително от удароустойчиво стъкло. Ако вземете предвид всички други параметри, то стъклото трябва да бъде избрано, като се вземат предвид характеристиките на стаята (брой етажи, степен на засенчване, изглед от прозореца и т.н.).

Не забравяйте за цената на материалите. Ето защо е желателно да ги изберете според вашия бюджет.

След това нека да подчертаем някои видове стъкла, използвани за панорамни остъкления:

  • икономия на енергия;
  • Ниско излъчване (забавя инфрачервените лъчи на слънцето);
  • тонизирана;
  • Електронна (новост в стъклото, която се управлява от дистанционното управление).

В случай, когато остъклението осигурява плъзгащите се врати, всички компоненти на конструкцията трябва да бъдат много надеждни. С други думи, те са силно обезкуражени от спасяването. Вентилите и ролките са много уязвими материали, особено при неблагоприятни атмосферни условия.

Също така е необходимо да се вземе предвид факта, че панорамното остъкляване на лоджията не осигурява механичното закрепване на стъклото и профила. Този процес се извършва само с лепило, за предпочитане на базата на полиуретан. В противен случай остъкляването ще бъде ненадеждно. Цялата структура трябва да бъде монолитна и да не бъде подложена на външни влияния. Едновременно с панорамното остъкляване можете да оборудвате балкон или лоджийски щори, без които не можете да правите в горещи и слънчеви дни. Ако собственикът може да избере стилна опция, той не само ще го спаси от топлината, но и ще подчертае яркостта на целия дизайн.

Предимства и недостатъци на панорамното остъкляване

Предимствата на панорамното остъкляване са просто очевидни:

  • Стаите с такова остъкляване изглеждат много по-големи;
  • Стаята постоянно се осветява от естествена светлина;
  • Естетичен външен вид на конструкцията;
  • Отличен дизайн.

Панорамната остъкляване на къщата обаче има своите недостатъци, които трябва да бъдат разгледани подробно. Тъй като това ще ви помогне да избегнете някои изненади. През студения сезон панорамните прозорци могат да бъдат покрити със студ. Ако собственикът не желае да разглежда всички тези модели от месеци, тогава е необходимо да инсталирате конвектори за подови настилки. Те ще помогнат за удължаване на живота на конструкцията и подобряване на зимния облик от прозореца.

Но основната посока остава въпросът за сигурността. Остъклението в повечето случаи не се характеризира с това качество. Ето защо, за по-голяма надеждност се препоръчва да се монтира армирано или ламинирано стъкло. Също така е възможно да се поръча покриване на прозорци с метализирания филм, който е в състояние не само да укрепи дизайна, но и да се предпази от вредни лъчения.

Чистотата на панорамното стъкло е друга проблемна тема. Както знаете, триметрово стъкло, разположено на няколко десетина етажа, не може да се разтрива с парцал.

В този случай панорамните стъкла изискват дължимата грижа. В края на краищата може да бъде застрашен не само външният вид на структурата, но и нейната надеждност. Тук не можете да направите, без да се обадите на екип от специалисти с уменията на индустриалното алпинизъм и специално оборудване. Естествено, за тези услуги ще трябва да платите малко повече, отколкото бихте желали.

Но, като се има предвид всички тънкостите на този тип стъклопакети, можем да кажем, че той се радва на доста популярност. Въпреки че не всеки може да си позволи такова скъпо удоволствие. Поради високата цена на материалите и монтажната работа, големите обществени организации и търговските дружества обикновено се обръщат към обсъжданата технология. Въпреки това, частните строителни проекти, особено онези, които са ориентирани към модерни дизайнерски решения, също използват понякога панорамни остъкления.

Като приключим прегледа на въпроса за остъкляването на помещенията, нека се надяваме, че предлаганата информация ще бъде най-полезна при избора на метод за довършване на балкони и лоджии.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Характеристики на стъклените балкони на френски езикХарактеристики на стъклените балкони на френски език
Студен метод на остъкляване на балкони и лоджииСтуден метод на остъкляване на балкони и лоджии
Етапи на балкони остъкляване със собствените си ръцеЕтапи на балкони остъкляване със собствените си ръце
Витражните стъкла са идеалното решение за довършване на фасадатаВитражните стъкла са идеалното решение за довършване на фасадата
Методи на веранда, ползи и препоръки за остъкляванеМетоди на веранда, ползи и препоръки за остъкляване
Как да направите остъкляване и изолация на балкони?Как да направите остъкляване и изолация на балкони?
Плюсовете и минусите на панорамното балконно стъклоПлюсовете и минусите на панорамното балконно стъкло
Характеристики на плъзгащи прозорциХарактеристики на плъзгащи прозорци
Основните видове остъкляване на балкониОсновните видове остъкляване на балкони
Как правилно да глазираш балкона сиКак правилно да глазираш балкона си
» » Видове, характеристики и предимства на панорамните балкони
© 2021 BggeHat.com