Полагане на тавански плот от лиственица, pvc, dpk

Украса (наричан също "платформа") - е достатъчно силен, строителни материали за декорация етаж, при полагане украса може да се извърши на терасите, стаи с отворен фасада и балкони.

До днес настилката се прави в две разновидности: с гладка и груба повърхност. Всички техни характеристики, с изключение на външния вид, са идентични.

Плочи с гладка основа обикновено се използват за довършване на огради и гофрирани като пътеки. Поради своята неравност те имат противоплъзгащ ефект и се считат за по-трайни.

За създаване на висококачествени етаж основа с висока производителност и дълъг тераса услуги или други строителни материали, трябва да бъдат правилно определени с оглед на много важни фактори, влияещи върху качеството на настилката.

Основни начини за оформяне

Монтаж или монтаж на терасовиден плот може да се извърши по два основни начина: отворен и затворен.

Стандартният метод е отворен. Този процес почти изцяло повтаря технологията за инсталиране на стандартно дървено покритие.

С отворения метод - укрепването се закрепва към носещите греди посредством специални винтове, покрити с антикорозионна смес с диаметър 0.05 см и дължина най-малко 70 мм. В края на работата винтовете се скриват със специална мистрия.

Затворен (скрит) метод започна да се използва сравнително наскоро. Тя ви позволява да запазите оригиналната естетика, тъй като ключалките са скрити от очите. В плана за внедряване тази технология се счита за по-сложна и осигурява по-голяма точност в работата на изпълнителите.

Подготовка на субстрата

Подготовка на субстратаОт правилната организация на подготовката на фондацията ще зависи цялостният живот на структурата като цяло. Ето защо, преди да направите директно полагане например на дъска от лиственица, трябва внимателно да подготвите всички монтажни повърхности:

1. Монтаж на опорни закъснения - първото нещо, което трябва да направите, е да подготвите повърхността за последващото разполагане на подпорите върху нея. За тази цел основата се излива с бетон и се изравнява със замазка с създаване на малък наклон за оттичане на вода.

След изсъхване на бетона, лагерите са директно монтирани. Те могат да бъдат пластмасови, метални или дървени конструкции. За по-ефективна процедура за настилка се препоръчва:

  • Постепенното преместване на платното не трябва да докосва земята;
  • те трябва да бъдат направени от твърда и силна иглолистна дървесина с ниво на влажност, не по-голямо от 25;
  • за създаване на здрава основа, опорите са фиксирани с метални пластини;
  • когато се работи в открито пространство, ще е необходимо използването на специални дървени греди с дебелина 40 mm. Те са предварително накиснати със специални защитни разтвори и антисептични смеси и се коригират;
  • за да се избегне надлъжно напукване, крайната част на носача се обработва със специален восъчен агент;
  • подпомагане греди са разположени успоредно една на друга в съответствие с определени разстояния между тях в интервала от 40-50 см при използване на членове диагонално дистанция трябва да се намалява (не повече от 30 mm), в зависимост от ъгъла на полагане профил .;
  • Разстоянията между гредите могат да зависят от дебелината на използваната дървесина. С дебелина 20 мм, разстоянието между носещите греди трябва да достигне 400 мм. С увеличаване на дебелината - разстоянието се увеличава до 1 метър;
  • опорите са фиксирани с винтове и дюбели, изработени от неръждаема стомана с вдлъбнати глави или ударни ленти.

2. Монтаж на земята - ако листовата дъска се полага директно върху земята, мазето под подовата настилка ще изисква внимателна предварителна подготовка на дренажната система и изравняване. Идеалният вариант е да се постави пясък и чакъл възглавница и внедряване на канализационни канали в цялата област на бъдещите тераси.

Като защита срещу възможно покълване на трева, повърхността е покрита с полиетиленов филм.



Тази подготовка позволява в бъдеще да се избегне възникването на проблеми с прекомерна застой на водата под уреда. Най-често за такива видове работа се използва тавански плот от лиственица.

Процес на подреждане

Процесът на полаганеСлед подготовката на основата е възможно да се стартира технологията за незабавно инсталиране.

В началото на работата материалът, който трябва да се постави, трябва да премине етапа на аклиматизация към температурата и влажността на външната среда. За това, настилката се оставя за един ден под навес или под открито небе. През това време той се адаптира към външната среда и приема последната форма.

Ако за монтажа се използва PVC плоча от теракота (PVC), този подготвителен етап не може да бъде извършен.

След това всеки елемент от бъдещия дизайн е покрит със специални средства, за да се предотврати появата на различни видове деформации и да се даде по-голяма устойчивост на механични натоварвания и влага.

Полагане настилки дъски от лиственица дава възможност за провеждане на открит украса настилка - в павилиони, тераси, уреждане bandstop структури, градински пътеки, места за отдих в двора или градината.

Особено популярен днес с създаването на пространствени територии, които са в непосредствена близост до верандата или главната сграда, е безшевна тераса, направена от лиственица кадифе. По отношение на противоплъзгащите свойства и нивото на тактилното възприятие, той е няколко пъти по-голям от плочката.

Схемата за инсталиране на палубата върху инсталираните носещи греди приема следните действия:

  • закрепване на първата дъска с самонарезни винтове: започвайки с ръба под ъгъл 45 градуса;
  • на противоположния вътрешен ръб на него фиксирани специални клипове, които са включени в комплекта. Скоби се монтират в жлебовете, разположени в крайната част, и се завинтват към опорите;
  • дъската е разположена стриктно успоредно със запазването на малка пролука до 8 мм, за да се осигури дренаж на дъждовната вода и внедряването на вентилационната система;
  • външният ръб също е фиксиран с винтове за самозатягане;
  • страничните панели се използват като декоративни елементи. Това ви позволява да дадете на повърхността пълен облик.

В зависимост от вида на борда

Монтажни характеристикиКакто всеки строителен материал от естествено дърво, лиственицата е покрита със специална защитна екипировка за по-дълъг период на обслужване. Освен това няма да е излишно да импрегнирате с безцветно масло, за да запазите цвета и естествения модел на дървото. И за да се предпази от пожари и различни замърсители, покритието може да се обработва и със специален лак.

За разлика от естествената дървесина, панелът за подова настилка на PCA след монтажа не изисква по-нататъшна обработка, например като шлайфане или допълнително боядисване със защитни съединения. Получената подова настилка е буквално веднага готова за използване с минимално ниво на грижа, което ще се състои от просто измиване, тъй като замърсяването се развива.

Разбира се, дървесината като естествена настилка трудно може да бъде заменена. Въпреки това, поради активното развитие на съвременните технологии, тя започна да губи водещата си позиция.

Напоследък, въз основа на неговите характеристики, композитният дървесен-полимерен материал е станал много по-изгоден, който, подобно на дървото, се счита за екологично чист. С други думи, в момента пластмасовата тераса е доста достоен аналог на естественото дърво. Освен това, при внимателно спазване на етапите и правилата за монтаж, термопластовата плоскост dpk ще има неограничена продължителност на живота.

Във всеки случай, не забравяйте да не се използва, независимо дали това е изкуствен украса или естествено дърво за създаване на атрактивни райони на открито или закрито за сядане, тоалетка в близост до водни пътища градина вода или дизайн, необходими за правилно извършване на процедурата по инсталация. И тогава това покритие ще задоволи непроменения си външен вид и ще продължи много години.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тръбопроводи на водопроводни тръби със собствени ръцеТръбопроводи на водопроводни тръби със собствени ръце
Правим пода на балконаПравим пода на балкона
Видове и особености на екстериора на балконаВидове и особености на екстериора на балкона
Тераси и верандиТераси и веранди
Подравняване на пода с шперплат как правилно да се шперплат?Подравняване на пода с шперплат как правилно да се шперплат?
Каменна плот за кухняКаменна плот за кухня
Плотове от течен камъкПлотове от течен камък
Изграждане на комфортни къщи от дървоИзграждане на комфортни къщи от дърво
Основни видове строителни материалиОсновни видове строителни материали
Как да украсят красива тераса и лоджия в апартаментаКак да украсят красива тераса и лоджия в апартамента
» » Полагане на тавански плот от лиственица, pvc, dpk
© 2021 BggeHat.com