Видове и особености на екстериора на балкона

Ако се планира цялостно преустройство на апартамента, е необходимо да се подходи към решаването на този въпрос по изчерпателен начин и да не се забравя външните работи. Балконът, подобно на прозорците, е нещо като "лице" на апартамента, така че трябва да изглежда подходящо. Естествено всеки се интересува от оригиналната и висококачествена интериорна украса на балкона, а екстериорната декорация е важен елемент. В края на краищата, ако интериорните работи се виждат само от собственика на апартамента, всички минувачи могат да видят външната работа.

От своя страна е желателно да се използват само висококачествени строителни материали, особено в райони, характеризиращи се с тежки климатични условия. Днес експертите предлагат разнообразие от възможности за такива ремонти, което ви позволява да постигнете не само красива екстериорност, но и да направите стаята много по-топла.

Основни характеристики

Външното покритие допринася за качествената защита на циментовите плочи на балкона.

Тъй като те постоянно са изложени на вредните ефекти от неблагоприятни метеорологични условия. Ако бетонът се разруши, това може да доведе до корозия на стоманената армировка. Довършителните работи позволяват да се постигне максимален живот на балковата конструкция. При необходимост, майсторите могат да издигат допълнителни стени, огради или рамки. Всичко зависи от техническото състояние на балкона.

Остъклението също е част от сложната работа по екстериора на помещението. Ако парапетът за прозорците с двоен стъклопакет не е достатъчно силен, работниците го подсилват с пяна. Поради това конструкцията ще бъде в състояние да издържи на тежки товари. По този начин екстериорната украса на балкона не само подобрява външния вид на балкона, но и укрепва носещата конструкция.

Друга добра характеристика на пяната блокове е добра звукова и топлоизолация. След това завършване, собственикът веднага ще забележи, че апартаментът е станал много по-топъл и по-тих.

Профилирани листове за завършване на балкони

Модерните производители предлагат висококачествен материал за довършителни работи от профилиран ламаринен профил, благодарение на който е възможно да се подобри външният вид на дизайна на балкона. Преди да започнете да продавате листата е поцинкована и боядисана. Този материал има защита от пожар.

Друго предимство на велпапето е широката цветова палитра. Благодарение на специалната термична обработка материалът става доста твърд и не изгаря на слънце. В същото време, много потребители предпочитат велпапе велпапе.

Винилова облицовка



Рано или късно, във всяко семейство възниква въпросът как може да се облагороди балконската стая. По някаква причина клиентите се интересуват само от интериорната украса на балкона, външното покритие, от своя страна, отива на заден план. Трябва да се отбележи, че двустранната довършителна работа може да се извърши с винилова облицовка. Тази опция се счита за най-проста и достъпна - струва си, че материалът е евтин и грижата за него е възможно най-проста.

В допълнение, облицовката е с красив външен вид и добре отблъсква влагата. За да се извърши този вид довършителни работи, е достатъчно да се демонтира старото покритие върху метална рамка. След това капитанът свързва металните профили към външната страна на балкона и директно към пластмасовата облицовка. Както профилираните листове, този тип материал е устойчив на пожар и загуба на цвят. Материалът трябва да бъде инсталиран вертикално.

Характеристики на балкони довършителни сайдинг

Повечето експерти препоръчват използването на сайдинг за този вид работа. Този материал има много предимства, включително:

  • Богата и разнообразна палитра от цветя;
  • Дълъг експлоатационен живот;
  • Устойчивост на резки температурни промени и други неблагоприятни метеорологични условия;
  • Висока якост, която не позволява да се страхувате от механични удари;
  • Устойчив на появата на мухъл и гъбички.

Доброто завършване на балкони отвън предполага използването на висококачествени материали. Един от тях е сайдинг. Основното предимство на този материал е лекотата на грижата. За да направите това, собственикът трябва периодично да го избърсва с влажна гъба. Ако повърхността на балкона е силно замърсена, можете да използвате почистващ препарат.

Основни етапи на довършителните работи

Външната украса на балкона трябва да бъде разделена на етапи, които трябва да следват един след друг:

  • Първо трябва да изчислите външната площ. Това ще ви помогне да откриете необходимия брой материали. След това трябва да изчислите броя на крепежни елементи, греди, табла и други консумативи, които може да са необходими;
  • Следващият етап включва производството на щайга. Можете да използвате метал или дърво за това. Между два съседни пръта трябва да има не повече от 50 см. Използваният материал е прикрепен към носещата конструкция с помощта на силни дюбели. Освен това, сайдингът трябва да бъде закрепен от външната страна на щанда, след което завършването на балкона ще поеме конкретни форми. От качеството на работа на този етап зависи по-нататъшната надеждност и здравина на цялата структура;
  • На следващия етап компонентите на сайдинга се закрепват заедно. За да направите това, използвайте специални ключалки - скоби. Също така, може да са необходими винтове или винтове за самозатягане, за да прикрепят облицовъчните листове към летвата на балкона;
  • В края на краищата, конструкцията на балкона е запечатана чрез запечатване на фуги и слотове. Специалните изходи и визьори са изработени от стомана. Те допринасят за бързото отстраняване на излишната влага от покрива на балкона по време на дъжд. След това корпусът се монтира отвън.

Както вече споменахме, много от тях се интересуват само от интериора на балкона, а екстериорната декорация обикновено заслужава по-малко внимание. Въпреки това външните работи подчертават пълнотата на довършителните работи.

Планиране на подобряването на балконската стая е желателно да се направи двустранно покритие.

Мерки за безопасност при довършителни работи

Завършването на балкона изисква стриктно спазване на всички правила за безопасност. Това е помага да се избегнат наранявания при извършване на довършителни работи. Ето защо собственикът на апартамента се нуждае от:

  • Защитете територията под балкона, така че случайните минувачи да не преминават през опасната зона;
  • Проверете дали инсталаторите разполагат със специални колани, към които е монтирано цялото строително съоръжение;
  • Обърнете внимание, че когато извършвате външни работи по монтаж, използвайте предпазно въже.

В този случай, ако материалът за довършителни работи е твърде тежък за един строител, може да се нуждае от помощник.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плюсовете и минусите на панорамното балконно стъклоПлюсовете и минусите на панорамното балконно стъкло
Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?
Характеристики на работата по изолацията на балконаХарактеристики на работата по изолацията на балкона
Балкон и лоджия на драмата на присъединяванетоБалкон и лоджия на драмата на присъединяването
Балкон стъкла предимства предимстваБалкон стъкла предимства предимства
Преустройство на балконаПреустройство на балкона
Завършването и затоплянето на балкона, толкова по-добреЗавършването и затоплянето на балкона, толкова по-добре
Балкон за довършителни работиБалкон за довършителни работи
Ремонт в апартамента Какво да решите преди стартаРемонт в апартамента Какво да решите преди старта
Варианти за завършване на балкониВарианти за завършване на балкони
» » Видове и особености на екстериора на балкона
© 2021 BggeHat.com