Лепените плоскости се характеризират с инсталиране на изостава и шперплат

Таблата с форма на дъска са продукти от дървен масив с фрезовани хребети и канали на противоположни краища, които образуват фуга без пукнатини. Този материал се използва за създаване на безшевни подови настилки и облицоване на други повърхности. В статията ще говорим за предимствата на дюбела и правилата за монтиране на финала.

Shpuntovannye покритие - причините за популярност

В сравнение с други материали листовата купчина има редица предимства благодарение на дизайнерските си характеристики. Вдлъбнатината-зъбна става осигурява разпределение на натоварването за всички покривни елементи и удължава живота на обшивката като цяло. На гърба платката има тесни отвори за подаване на въздух към задната страна на облицовката, което свежда до минимум вероятността от гъбички и мухъл.

Shpuntovannaya борда - характеристики на монтаж на трупи и шперплат

Купчината се отличава с добри характеристики на топло и звукоизолация, ви позволява да извършвате инсталационна работа без наемане на специалисти и в най-кратки срокове. Материалът е екологично чист, тъй като дървото е направен от единичен масив, без използването на химикали, има привлекателен външен вид и може да задържи своите визуални характеристики за дълго време по време на смилане и периодично подновяване на покритието.

В допълнение към периодичното смилане и покриване с лаково-бояджийски материали, материалът може да се нуждае от повторно третиране с антисептични състави, за да се избегнат гъбички и мухъл. Поради това се увеличава цената на работа на покритието, което е единственият му недостатък.

Можете да направите дъска от дъски и със собствените си ръце, ако знаете как да работите с дърво, основното е да създадете връзка "скок-бразда". За повечето собственици такава работа е твърде сложна и предпочитат да закупят облицовка в магазина, определено ще бъдат с високо качество и ще позволяват лесна инсталация.

Избор на дюбел - към кои характеристики трябва да обърнете внимание?

Подовите дъски могат да се различават по свойства и характеристики, които зависят от визуалната привлекателност и дълготрайността на покритието. На първо място, при избора на материала е необходимо да се обърне внимание на дървесните видове. Най-скъпите и атрактивни дъски са изработени от твърда дървесина:

  • пепел;
  • дъб;
  • лиственица.

Тези съвети са без дефекти, възли и пукнатини, различни хомогенен цвят и структура, повишена устойчивост на влага и други неблагоприятни ефекти, така че те се използват за довършителни работи. Грубят под е изработен от иглолистна дървесина, например смърч или бор. Такъв дървен материал може да има клони, пукнатини и малки дупки, те бързо губят първоначалната си равномерност и привлекателност поради механични влияния. Особено бързо този материал е повреден, ако той ще ходи в обувки с тънък петата. Единственото предимство на иглолистните дървета е тяхната ниска цена.

Shpuntovannaya борда - характеристики на монтаж на трупи и шперплат

След като изберете материала, трябва да определите колко борда имате нужда. За да направите това, трябва да измерите дължината на стените в стаята и паралелно да решите какъв дял ще бъде полагането на дъските. При избора на подова настилка трябва да се имат предвид следните нюанси:

  1. 1. Дължината на езика трябва да бъде равна на дължината на стаята.
  2. 2. Към изчислената дължина е по-добре да добавите допълнителни 10.
  3. 3. Препоръчителни размери на борда за довършване на подовата настилка: дебелина - от 28 mm и повече, ширина - от 70 до 145 mm.

Дъските се различават помежду си и по отношение на влажността. Най-добре е да изберете дърво, което се изсушава в специални автоклави, съдържанието на влага е не повече от 10. Въпреки че подът също са подходящи нарезно продукти със съдържание на влага от 12 до 16. Ако влажността е по-висока след изсъхване на пода може да се деформира. За да проверите влажността, най-добре е да използвате специален влагомер.

На каква основа може да се положи подово покритие?

Съществуват различни начини за поставяне на облицовка на глухите, директно в зависимост от конструкцията на пода. Най-често покритието е инсталирано върху специални дървени трупи или лагери, поради това, че височината на пода може да се увеличи с 70 mm или повече. Дървените трупи се наричат ​​дървени греди с дебелина 50-70 мм, монтирани върху твърда, равна повърхност, например върху бетонна замазка. Ако основата не е достатъчно плоска, вместо лостовете на стълбовете се монтират лагерните лъчи. За създаване на носещи подпори използвайте греди с дебелина 10 см или повече.

Когато инсталирате дървения материал, не забравяйте, че разстоянието между дървените пръти се определя, като се вземе под внимание избрания метод за фиксиране на материала и дебелината на закупената плоскост. За полагане на плоскости, перпендикулярно на дървените трупи, стъпката на опорите трябва да бъде 60 см. За монтажа на дъските под различен ъгъл разстоянието между опорите намалява. Например, за поставяне на дъски под ъгъл 45 °, разстоянието между подпорите трябва да бъде 30 cm.

Празното пространство между основата и закъсненията не може да се запълни, вентилация на подовата настилка ще се извърши през него. За да се движите на пода не е придружен от глухи звуци, гредите трябва да бъдат допълнително изолирани с ламиниран субстрат, пергамина или синтепон. В дневните се полагат греди, така че да могат да се поставят дъските паралелно на светлинните лъчи от прозорците, а в коридора дъските да бъдат разположени по посоката на движение.

Shpuntovannaya борда - характеристики на монтаж на трупи и шперплат

Ако има ниски тавани в стаята и не искате да увеличите височината на пода много, можете да използвате шперплат вместо да влезете. За тази цел плочите от шперплат са по-дебели от 18 мм. Тънки шперплат за полагане върху пода не се препоръчва, тъй като може да намали твърдостта на основата и да причини деформация на дъските.

Шперплатът трябва да се полага само на равна повърхност, затова преди монтажа е необходимо да се провери хоризонталността на пода. Ако е необходимо, върху основата се прави нова бетонна замазка. Когато основата е подготвена, е необходимо да се режат листовете от шперплат на няколко части. Например, лист от 1,5х1,5 м се нарязва на 4 броя, за да се намали вътрешното напрежение на материала.

Изработените заготовки се поставят диагонално на дъските за подови настилки и се фиксират с дюбели. За всеки 1 m² шперплат трябва да се използват 15 закопчалки. Между отделни елементи от шперплат е необходимо да се остави празнина от 2-3 мм, а между шперплатовите плоскости и стените остава пролука от 15 мм. Главите на скрепителните елементи трябва да бъдат изхвърлени в шперплат, след което повърхностите са почистени и почистени от помещението с прах.

Как да монтирате покритие на езика и браздата на трупите



Монтирането на езика върху дървените трупи започва с предварителна фаза, която включва вкарването на дъски в помещението, където те трябва да бъдат оставени за една седмица. Необходимо е нивото на влажност в помещението и влажността на материалите да бъдат изравнени. След това е необходимо, за да изберете борда, равен на размера на дължината от едната стена на другия и го постави на греди на билото на стената отстъп 1-1,5 cm. Разликата е необходимо, че материалът може свободно да се разшири като температурата и влажността в стаята.

Платката трябва да бъде здраво закрепена с винтове към запушалките. Винтовете трябва да се завинтват във всяка закъснение за цялата дължина. Ако е необходимо, самонарязващите винтове могат да бъдат заменени с конвенционални нокти. Втората дъска е поставена зад първата и нейният гребен е комбиниран с жлеба. За да се осигури тясна връзка, трябва да почукате няколко пъти с чук на края на втория детайл.

За да не се повреди борда, трябва да използвате кианик или да ударите с обикновен чук през дървена бара.

След комплектът като цяло 5 дъски трябва да бъдат поставени в скоби изостава, необходима за производство на връзки на разстояние 100-150 мм от последната дъска. Вместо скоби можете да използвате дъски или барове, приковани към продуктите. Сега инсталирайте лентата с дължина от 5-7 см върху дървените трупи и го избутайте до дъската, доколкото е възможно. Разположен между бара и стяга двата заострени краища на клина заедно и удари върху тях с чук дръпнете борда на шипове здраво в жлеба и отстранени пропуските между детайлите.

Shpuntovannaya борда - характеристики на монтаж на трупи и шперплат

В долната греда на жлеба на последната дъска трябва да винтите се завинтват под ъгъл от 45 °, за да се фиксират върху закъсненията. За да се избегне деформация на дъската и появата на пукнатини, е по-добре да се правят дупки в дъската и да се закъснее за затваряне.

Можете да дърпате дъските не само с клинове, но и с винтов жак. За да направите това, трябва да закотвите дъски или барове до закъснението, така че крика да е какво да почива. След това инсталирайте устройството на лъча, поставете дървен разделител между него и дъската и плъзнете платката до стоп, след което може да бъде прикрепена или прикован към закъсненията.

По този начин е необходимо цялата основа да се напълни с език, който закрепва всеки четвърти елемент на покритието. Позволява се да се запълват средните редици на пода с къси дъски, основното е, че техните краища са разположени върху трупите. Най-добре е да уредите къси дъски, така че техните стави да създават шахматна поръчка.

Последната дъска за подова настилка трябва да бъде изтеглена с клинове, които са забити в празното пространство между детайла и стената. Ако дъската е твърде широка, може да бъде предварително нарязана с циркулярен трион. По този начин подът се оставя за половин година, така че дъските могат да лежат и да вземат крайната си форма.

След шест месеца е необходимо да се провери цялата повърхност на покритието за дефекти. Поради свиване, на дъските могат да се появят слотове. В този случай подът се демонтира, оформен по описания по-горе начин, но вече фиксира окончателно всяка дъска. За да фиксирате рязането, е по-добре да използвате самопробивни винтове, които са фиксирани под ъгъл от 50 ° от страната на щифта. Хартията се монтира на всеки 30-40 см. Преди закрепването на дъските се издърпват заедно по един от описаните по-горе методи.

Купчината от твърда дървесина има привлекателна повърхност и не изисква завършване на облицовката, а дъските от иглолистна дървесина понякога трябва да бъдат завършени на ръка. Обикновено плочите трябва да се шлайфат с ъглова или повърхностна мелница. Обработката се извършва на три стъпки. Първо, полирайте напред, след това навътре и после - по диагонала на дъските. В края на дъската остава само лакът да компенсира недостатъчната си твърдост.

Да се ​​научиш да инсталираш езика върху лепилото

В помещенията с много ниски тавани дъската за езиче и бразда може да се монтира директно върху пода (на шперплата) с лепило. За да направите това, първо трябва да закупите лепило със синтетични смоли - епокси-полиуретан или чист полиуретан. Смолите в състава на лепилото осигуряват неговата пластичност и висока якост, благодарение на което подът може леко да се движи поради промени в влажността и температурата на въздуха.

Тъй като монтирането на лепилото не ви позволява да регулирате позицията на палубата, първо е необходимо да се събере целият под сух. Когато се получат задоволителни резултати, плоскостите трябва да бъдат маркирани така, че да не забравят мястото и последователността на подреждане. За начало се препоръчва да се измери дължината на стената и да се подготви първата дъска, която трябва да бъде с 30 мм по-къса от разстоянието, получено от измерването.

Заготовката се поставя до стената с междина от 15 мм между трите съседни стени. Образът на детайла трябва да е обърнат към стената. С молив трябва да кръжите контура на дъската, така че по време на окончателната инсталация е възможно да се разпространи лепило върху шперплата само за един детайл.

След това поставете втората табела върху първата дъска и я преместете, така че жлебът и зъбът на заготовките да са подравнени. Във втората дъска можете да ударите cyanko няколко пъти за по-добра връзка. Втората табла също изважда молив, след това продължава инсталирането на третия и т.н. Когато се събира целият под, бордовете трябва да бъдат маркирани и демонтирани.

Shpuntovannaya борда - характеристики на монтаж на трупи и шперплат

Сега можете да продължите с инсталацията. Нанесете тънък слой лепило върху шперплатовия лист с две шпатули. Сложихме лепилото на пода с гладка шпатула и го разстилахме по шперплата в областта, маркирана с молив. На лепилото поставете дъската и я натиснете на пода. За да се увеличи надеждността на закрепването, детайлът може да бъде закрепен с малки болтове, те трябва да бъдат закачени в щифта под ъгъл от 50 °. По същия начин всички дъски са залепени, за да се създаде равна основа. След като поставите покритието върху него, не можете да ходите, докато лепилото напълно се втвърди.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да инсталирате ламинат монтаж на панели с различни връзкиКак правилно да инсталирате ламинат монтаж на панели с различни връзки
Изолирайте стената в апартамента от вътрешната страна на материалите и поредицата от произведенияИзолирайте стената в апартамента от вътрешната страна на материалите и поредицата от произведения
Как да изравним дъскатаКак да изравним дъската
Дървени подове в апартамента с достойнство и инсталационни правилаДървени подове в апартамента с достойнство и инсталационни правила
Подреждане на покрити и колонизирани подовеПодреждане на покрити и колонизирани подове
Качествена настилка дъска масивен дъб борда като най-доброто решение за вашия домКачествена настилка дъска масивен дъб борда като най-доброто решение за вашия дом
Шперплат на подаШперплат на пода
Вдлъбната подова плочка и нейните характеристикиВдлъбната подова плочка и нейните характеристики
Къде и как мога да купя масивна дъскаКъде и как мога да купя масивна дъска
Дървена дъска, както е произведена и където е приложимоДървена дъска, както е произведена и където е приложимо
» » Лепените плоскости се характеризират с инсталиране на изостава и шперплат
© 2021 BggeHat.com