Изолирайте стената в апартамента от вътрешната страна на материалите и поредицата от произведения

Загряването на стените на апартаментите може да се изисква в многофамилни панелни къщи, тъй като в тях се наблюдават най-големи проблеми поради малката дебелина на преградите. Ако стените не предпазват адекватно помещенията от замръзване, тогава се увеличава натоварването на вътрешната отоплителна система, както и сметките за комунални услуги, има неблагоприятен микроклимат.

Правила и основни недостатъци на вътрешната изолация на стените

Вътрешната изолация в сравнение с външната страна има редица недостатъци, които трябва да знаете, преди да започнете инсталирането на изолация. Поради разположението на нагревател с вътрешната плосък страничната стена не се акумулира топлина и да се избегне напълно загубите на топлина ще се провалят при всички случаи те ще съставляват до 15. Също така, когато се затопли отвътре "точка на оросяване" ще бъде разположен между топлинен изолатор и монтиран на стената. Поради това може да се натрупа кондензация на стената, което може да доведе до появата на гъбички и мухъл в помещенията.

Изолирайте стената точно в апартамента от вътре е много по-трудно, отколкото отвън, и поемането на дори малки грешки в монтажните работи ще доведе до тази стена ще продължи да се замразява, защото от това, което на сградата, пред които са изправени и изолационни материали ще бъдат обект на повишено износване.

За да се предотврати появата на конденз по стените, е необходимо да се инсталира висококачествена бариера срещу пара, предпазва изолацията от влага и значително удължава нейното обслужване.

За да предпазите нагревателя от влага, е необходима висококачествена бариера срещу пара

За да предпазите нагревателя от влага, е необходима висококачествена бариера срещу пара

За работа се нуждаем от висококачествена парно бариера и водоустойчива лента (за запечатване на шевовете на инсталираната бариера за пара). Като топлоизолационни материали с ниска пропускливост на парите трябва да се използват. Много е важно пропускливостта на изолацията да е по-ниска от тази на бетонните стени. Това ще позволи на влагата да се изпари на улицата, а не вътре в апартамента.

При монтажа на паропреградата и изолационния материал те трябва да бъдат внимателно намазани с лепило и здраво закрепени към стената, така че да няма останали кухини между тях. Стените преди монтажната работа трябва да бъдат грундирани със специални състави, които предпазват повърхността от гъбички и плесени. Те също така спомагат за подобряване на адхезията на монтираните материали.

Също така се препоръчва да се осигури качествена вентилация в отопляем апартамент. Стандартната естествена вентилация е малко вероятно да бъде достатъчна, защото трябва да инсталирате система за принудителна циркулация на въздуха или да оборудвате рамките на прозорците със специални клапани, през които да влезе чист въздух в помещенията.

Изключително важно е правилно да се изчисли необходимата дебелина на изолатора, който да бъде инсталиран. Дебелината на изолацията трябва да съответства на материала на стените и климатичните условия в района. Ако изолационният слой е твърде малък, той не може надеждно да предпази апартамента и обитателите от студ. Особено внимание трябва да се обърне по време на монтажа на местата на ставите на плочите, има голяма вероятност за възникване на "студени мостове".

Мога ли да използвам минерална вата за топлоизолация?

Минерална вата запазва топлината добре и е в състояние да "диша", тоест да премине въздух, но поради промени в температурата, този имот може да се отрази неблагоприятно на климата стая и да предизвика появата на конденз по стените.

Препоръчително е да изберете минерална вата с максимална плътност

Препоръчително е да изберете минерална вата с максимална плътност

За да избегнете това, е необходимо да изберете материали с висока плътност. Минералната вата не е толкова гъста като експандиран полистирол и полиуретанова пяна, тъй като експертите препоръчват или да откажат такъв бойлер, или да купуват само тези дъски минерална вата, които имат най-висока плътност, сравнима с характеристиките на пяната.

Преди монтажа на минералната вата трябва да се монтира качествена бариера срещу пара. Ако изберете достатъчно надежден материал хидроизолация, или тя ще бъде инсталирана с нарушения в течение на времето под покритието трябва да се появи за борба с гъбички, които ще трябва да се извършват сложни и скъпи ремонти.

Стиропор - предимства и правила за монтаж

Пенопластите, пяната и експандирания полистирол са много по-подходящи за монтиране върху бетонни стени, отколкото минералната вата. Те имат всички необходими характеристики, за да осигурят удобен микроклимат в апартамента. Най-важното предимство на експандирания полистирол е неговата ниска топлопроводимост, но има и други положителни качества, които го правят възможно да се използва за монтиране на стени в него:

  1. 1. Леко тегло, гладка повърхност. Тези характеристики ви позволяват да извършвате инсталационна работа с минимални усилия и сигурно да фиксирате материала върху стената с лепило.
  2. 2. Възможност за предварителна обработка. Преди монтажа, стиропорният материал може да бъде изрязан с конвенционален нож за строителството.
  3. 3. Сила. Стиропор може да издържи висока якост на опън и дори значително компресиране, което е много важно, като се има предвид голямото натоварване на топлоизолатора при тежки температурни промени и свиване на строителните конструкции.

Дори най-евтината екструдирана полистиролова пяна почти не абсорбира влагата, което означава, че когато я монтирате, можете да откажете да инсталирате слой бариера срещу пара. За изолация на фуги на плочи по време на ремонта е достатъчно да се фиксират с монтажна пяна. Пяна може да се използва и при монтаж на EPS плоскости по стените. Когато се разширява, тя ще запълни всички пукнатини между изолацията, която ще бъде инсталирана, и повърхностите, които ще бъдат обработени, което прави закопчаването сигурно и напълно запечатано. Модерните плочи от екструдиран полистирол имат тръни и жлебове, опростяващи тяхното монтиране.

За да фиксирате пяната, можете да използвате не само лепило, но и специални скрепителни елементи под формата на гъби. След като панелите са поставени на стената, те са пробити през и през отворите скобите са закрепени в стените. Такова закрепване е много надеждно и може да се използва в бетонни и тухлени къщи. След като инсталацията приключи, всички слотове и шевове на плочите трябва да бъдат запечатани. Над топлоизолацията могат да бъдат монтирани различни облицовъчни материали, включително гипс и гипсокартон.

Изборът на пенополистирол за изолация трябва да вземе предвид не само предимствата на този материал, но и недостатъците му. Например, експандираният полистирол не е в състояние да осигури качествена звукоизолация в стаите, освен това е силно запалим и може да излъчва опасни вещества за хората.

Вътрешна топлоизолация с полиуретанова пяна



Полиуретановата пяна е монтажна пяна, пенообразен полимер, който се напръсква със специално оборудване за изолация. За да се монтира такъв топлоизолатор, върху стената се монтира дървена кутия, която служи като опорна вода за разпръсквания материал и се използва и за по-нататъшно монтиране на облицовката.

Основното предимство на пяна е, че по време на отлагането, той изпълва всички нередности, пукнатини или пропуски в стените, създава запечатва, безшевни повърхност в непосредствена близост до стената, без кухини и кухини. С други думи, монтирането на полиуретанова пяна напълно защитава апартамента от "студените мостове" и от възможността за кондензация.

За прилагането на полиуретанова пяна е необходимо специално оборудване

За прилагането на полиуретанова пяна е необходимо специално оборудване

Полиуретановата пяна е устойчив на влага материал с ниска топлопроводимост. При монтажа не е необходимо стените да се покриват с слоеве от хидро- и парни бариери. С негова помощ е много лесно и бързо да изолира стените, но е невъзможно да се изпълняват такива работи без специализирано оборудване, което е основният недостатък на този метод на изолация.

Собствените си ръце, за да създадете полиуретанова пяна топлоизолация покритие за стените е невъзможно, трябва да се потърси помощта на професионалисти, които са запознати с процедурата и с изолация, необходима за изпълнението на такъв хардуер работи. Някои компании се занимават с наемане на оборудване за преработка на стени с полиуретанова пяна, това е отлична възможност за самоизолация, изискваща много по-малко финансови разходи, отколкото закупуването на скъпо оборудване.

Корк - нестандартно средство за борба със студените стени

Корк - изолационен материал, произведен под формата на плочи и ролки от корк. Той е екологичен и напълно безопасен за потребителите, което е много важно за довършителните дневни. Благодарение на отличните технически характеристики на корковото дърво с него можете едновременно да изолирате апартамента, да му осигурите висококачествена звукоизолация и да увеличите привлекателността на вътрешните стени.

Коркова изолация може да се монтира само на идеално плоски повърхности, затова преди инсталацията да се подготвят стените за ремонт. Първо трябва да се отстранят напълно от повърхността на старите облицовъчни материали, и след това покриване на стените с антисептични праймер, способни за защита на помещението от биологично замърсяване - мухъл и плесен.

Корк не само изолира, но и осигурява добра звукоизолация

Корк не само изолира, но и осигурява добра звукоизолация

След това стените се изравняват. За това се използват гипсови или гипсокартонени листове. При изравняване с гипсокартон трябва да се използва водоустойчиво лепило и монтажна пяна, така че след поставянето на плочите между тях и стената да няма останали кухини или кухини. След фиксирането на гипсокартонените плоскости на стената те трябва допълнително да бъдат фиксирани с пластмасови закопчалки като "гъбички" или котви.

Когато гипсокартонът или основата на гипса изсъхне, можете да продължите да инсталирате коркова изолация. Листове от естествено дърво или парчета от валцуван материал се разпръскват внимателно със специално лепило и след това се залепват плътно към основата. Топлоизолацията от коркова дървесина също е напълно покрит материал, който не изисква последващо довършване.

Освен лекотата на монтаж и визуалното привличане към положителните характеристики на материалите от коркова дървесина, това може да се дължи на факта, че те имат малка дебелина. Това означава, че инсталирането на изолация няма да намали значително площта на облицовъчните стаи, което е много важно за малките градски апартаменти.

Penofol - пенополиетилен за подобряване на работата на апартамента

Penofol - пенополиетилен с дебелина от 2 до 10 мм, продаван на ролки. От една страна, този материал има покритие от фолио, което осигурява отразяване на топлината вътре в облицованите помещения. Преди да инсталирате penofol, повърхността на стените трябва да бъде подготвена точно както при монтажа на облицовката от коркова дървесина, след което е възможно да се фиксира материалът с конструктивна лента.

Penofol трябва да се монтира по такъв начин, че фолиото му да е обърната към стаята. Тази инсталация ще превърне стаята в вид термос, който идеално запазва топлината. Пръстените от пяна за монтаж трябва да бъдат нарязани на дължина по височина на помещението. Стъпките трябва да се инсталират като тапет - задника. Смесите са допълнително залепени със специална лента, която също има повърхност от фолио.

Penofol е висококачествена изолация на апартамент, която може да бъде направена от собствените си ръце, обаче тежките облицовъчни материали не могат да бъдат прикрепени към него. За по-нататъшното завършване на стените на студен апартамент е необходимо да се монтира дървена или профилна щайга върху слоя пяна, върху която могат да се закрепят листа от гипсокартон. Гипсокартонът е покрит с мазилка, тапети или боя.

При инсталиране гипсокартон листа, за да се остави малка междина (около 5 мм), които ще осигурят добра циркулация на въздуха и да се предотврати образуването на конденз и натрупване на влага в изолацията. Penofol е един от най-добрите материали за топлоизолация, който може да се използва самостоятелно или заедно с други нагреватели, например с експандиран полистирол.

Професионалистите препоръчват внимателно да се разгледат стените в апартамента, преди да се инсталира материал за облицовки. Само ако няма следи от мухъл върху повърхностите, можете да започнете инсталационната работа. Ако стените са заразени, първо трябва да бъдат почистени и защитени от повторно появяване на гъбичките и след това да отидат на изолацията.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Имам ли нужда от пароизолация за пяна и в какви случаи?Имам ли нужда от пароизолация за пяна и в какви случаи?
Каква изолация трябва да избера да изолира стените отвътре?Каква изолация трябва да избера да изолира стените отвътре?
Затопляне на рамката къща навън с екологична изолацияЗатопляне на рамката къща навън с екологична изолация
Технология за затопляне на стената от тухлиТехнология за затопляне на стената от тухли
Затопляне на верандата на дървена къща отвътреЗатопляне на верандата на дървена къща отвътре
Как да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътреКак да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътре
Всички видове вътрешна изолация в дървена къщаВсички видове вътрешна изолация в дървена къща
Фолиева изолацияФолиева изолация
Видове нагреватели, кой е по-добър?Видове нагреватели, кой е по-добър?
Технически характеристики на нагревателяТехнически характеристики на нагревателя
» » Изолирайте стената в апартамента от вътрешната страна на материалите и поредицата от произведения
© 2021 BggeHat.com